Semineu de cutii cu mâinile lor

 Semineu de cutii cu mâinile lor

Un sinonim pentru confort într-o casă este, bineînțeles, un șemineu. Și nu contează dacă locuiți într-un conac privat sau într-un apartament obișnuit. Dacă nu există nicio posibilitate financiară sau tehnică de a construi un șemineu adevărat, atunci de ce să nu folosiți materiale decorative și să decorați casa cu propriile mâini.

În sezonul rece, toți avem nevoie de o atmosferă deosebit de confortabilă, din moment ce acasă petrecem de cele mai multe ori. Și lăsați să nu se încălzească șemineul din cutii, dar cu siguranță vă va transforma imaginea casei dvs., adăugându-i unicitatea și confortul și, bineînțeles, vă va bucura de gospodărie. Apropo, astfel de șemineuri sunt instalate nu numai acasă, ci și în agenții de publicitate și modelare, unde servesc ca peisaje pentru fotografii.

Avantaje și dezavantaje

Desigur, există avantaje și dezavantaje pentru un șemineu artificial, dar există și mai multe avantaje decât dezavantajele.

Printre avantajele pe care le observăm sunt următoarele:

 • efectul prezenței unui șemineu scump, care va face o adevărată "reședință suburbană" dintr-un apartament obișnuit;
 • ușurința de instalare - un șemineu decorativ poate fi asamblat cu propriile mâini într-un timp scurt, în timp ce se utilizează și ajutorul celor mai tineri membri ai familiei;
 • lipsa unui coș de fum și a căminului, respectiv murdăria și fumul în cameră pot fi evitate;
 • costuri financiare minime - de regulă, sunt utilizate cutii vechi și alte materiale disponibile pe care le-ați aruncat oricum;
 • abilitatea de a alege materialul de finisare după preferințele dvs. - gips carton, poliuretan, PAL, beton spumos și multe alte opțiuni;
 • decorul șemineului poate fi adesea schimbat în funcție de vacanță, de timpul anului sau doar în funcție de starea de spirit;
 • alegerea liberă a locației în cameră;
 • dacă utilizați astfel de elemente decorative, cum ar fi țiglă, pictură și mozaic, atunci șemineul va arăta cât mai realist posibil;
 • design unic "nu ca toți ceilalți";
 • funcția practică (folosind designul șemineului, puteți ascunde bateria sau defectele existente în cameră);
 • mobilitatea șemineului, deoarece nu va fi legată de un anumit interior și vă puteți schimba locul în funcție de destinație.

Există doar un defect în șemineul fals - este imposibil să faceți un incendiu real în el. Dar pentru cineva, acest fapt va fi un avantaj, deoarece siguranța împotriva incendiilor într-o zonă rezidențială, mai ales acolo unde sunt copii, este mai presus de toate.

specie

Înainte de a construi un semineu artificial, decideți unde va fi amplasat - ar putea fi o cameră de zi, o sală de mese, un dormitor, un studiu și chiar o grădiniță. În funcție de dimensiunile camerei, determinați dimensiunea și tipul de șemineu viitor. Cele mai populare modele de perete care sunt cât mai simple posibil în proiectare și instalare. Dar există, de asemenea, vetre artificiale unghiulare, care sunt de obicei alese de proprietarii de apartamente mici. Luând în considerare designul camerei, alegeți un stil - de obicei este retro, clasic, ecologic sau modern.

Se obișnuiește să se facă distincția între următoarele tipuri de imitații de șemineu:

 • de încredere;
 • neprevăzute;
 • simbolic.

Incendii fals incorecte repeta exact cele reale, doar aici nu este nici un coș de fum. Adâncimea unui astfel de șemineu, de regulă, este de cel puțin 40-50 cm.Rama este realizată din gips carton, suprafața căreia este tencuită și decorată cu tot felul de materiale decorative - de exemplu, plăci, plăci din plastic sau din lemn. Și poți reproduce focul aici cu lumanari parfumate.

Firele false sunt făcute într-o nișă. Acestea au o adâncime mică - până la 20 cm. În astfel de șemineuri există un portal, iar rama este făcută din ceea ce este la îndemână - lemn, carton, plastic spumant, lemn sau poliuretan. Focul poate fi imitat cu ajutorul unei rame foto sau opțiunea cea mai economică - lumanari și ghirlande.

O tehnică spectaculoasă de design care creează efectul unei flacări arzătoare, chiar și dintr-o mică lumânare - pentru a decora pereții cu plăci de oglindă.

Șemineul simbolic ridicat poate avea un design neobișnuit și foarte fantezist., purtând, de fapt, o funcție pur estetică de decorare a sălii. Puteți utiliza cutii de gips-carton sau carton, autocolante interioare sau doar trageți un șemineu pe perete, folosind mulaje și mulaje din poliuretan pentru decorare. Iar focul poate fi desemnat cu ajutorul luminilor de Crăciun și a luminilor decorative.

Desigur, cel mai ieftin și mai simplu pentru auto-instalare rămâne versiunea vatră de cutii de carton. Poate fi construit literalmente în 1 zi.

Materiale necesare

Materialele necesare pentru proiectarea și construcția vetrei artificiale din cutii de carton:

 • cutii de carton (1 mare, de exemplu, sub televizor sau 4-8 bucăți mici, de exemplu, de sub pantof);
 • hârtie albă;
 • cuțit de birou;
 • bandă adezivă dublă și simplă;
 • lipici de birou sau PVA;
 • spray vopsea (alb, aur, argint);
 • line;
 • clei de lipit;
 • un creion;
 • o rolă de tapet "cărămizi";
 • detalii decorative din polistiren;
 • sculpturi din stuc și forme din poliuretan.

Este deosebit de important ca în timpul construirii șemineului să se efectueze cu atenție toate măsurătorile, astfel încât să nu trebuiască să repetați lucrarea de mai multe ori. Când vă gândiți la cel mai mic detaliu aspectul vetrei, ajungeți să lucrați.

Cum se face?

Există mai multe opțiuni pentru șemineele pe care le puteți crea din cutie cu propriile mâini.

Opțiunea de perete este potrivită pentru cei care nu doresc să se mândrească cu o mulțime de cutii și gata să facă doar un singur lucru, de exemplu, dintr-un televizor mare.Pentru a începe, trageți un desen și transferați schema șemineei pe cutie. Tăiați o gaură în față cu un cuțit de papetărie, unde ar trebui să existe o imitație de foc. Marginile casetei sunt lipite sau fixate cu bandă adezivă. Decorul de polistiren sau poliuretan (blaturi și mulaje) sunt lipite cu lipici albe sau cu un pistol special pe carton.

Și pentru proiectarea mesei de sus la șemineu se utilizează placaj sau mai multe foi de carton lipite împreună (pentru o rezistență suplimentară). Paint vopseaua rezultată poate fi vopsea albă sau aurată dintr-o cutie.

O opțiune de decor interesantă este tehnica de decupaj care folosește imagini de Anul Nou sau retro. Și dacă șemineul este construit în scopuri romantice (de exemplu, doriți să vă surprindeți perechea de suflete pe Ziua Îndrăgostiților sau să faceți un cadou de ziua de naștere), lipiți peste șemineu cu imagini de îngeri și ornamente florale delicate.

Dacă nu ați cumpărat un televizor cu diagonală mare și pur și simplu nu aveți o cutie imensă sub brațe, utilizați cutii mici de încălțăminte pentru a instala un șemineu artificial. Strângeți-le cu o literă P.Golful unui astfel de șemineu este lipit cu hârtie albă și tapet de tip "cărămidă", care utilizează un adeziv obișnuit de birou.

Decideți ce dimensiune de cutii vă va face șemineu de vis. Este necesar să se calculeze dimensiunile structurii și, dacă este posibil, să se deseneze un desen.

Când lungimea, lățimea și înălțimea pieselor sunt cunoscute, marcați liniile necesare pe cutie și tăiați excesul cu un cuțit de papetărie.

În interiorul cutiei rezultă vopsea întunecată, pe partea superioară a cutiei sub forma unui raft, atașați placajul subțire cu bandă dublă. Pentru aceste folii lipite și lipite din carton, laminat și alte materiale disponibile. Și puteți decora un asemenea șemineu decorativ cu "cărămizi" de culoare albă, maro sau roșie.

Spuma de plastic este, de asemenea, potrivita ca o blatura. Pentru culori, puteți acoperi cu vopsea de aur de la balonchik. De asemenea, un burete cu o astfel de vopsea poate atinge doar "cărămizile" - aceasta va da șemineului o textura neobișnuită. Penoplastul poate imita și lucrările de piatră.

Rețineți că baza trebuie să fie cu cel puțin 5 cm mai mare decât șemineul din fiecare parte. Pentru stabilitatea structurii, marginile cartonului sunt inserate în acesta.Și la colțurile șemineului erau netede, folosiți colțurile pentru pante. Puteți alinia suprafața puttită cu șmirghelul obișnuit.

Dacă locuiți într-un apartament mic și doriți confort și căldură, ideea de a crea un șemineu fals ar fi o idee grozavă. Alegerea unui loc pentru asta, atenție la faptul că poate fi văzut din toate părțile. În locul unui obiect central, este rezonabil să se utilizeze o structură unghiulară care va transforma interiorul fără a ocupa mult spațiu. Atelierele și tutorialele video vă vor ajuta să decorați decorarea elegantă a acestui obiect interior.

Luați o cutie care se potrivește dimensiunii și face un slot semicircular în ea pentru ao îndoi în interior (acesta va fi partea de jos a șemineului). Tăiați un mic material de sus pentru a forma un "colț" care nu se odihnește pe fundul celor trei laturi ale șemineului din colț. Îndepărtați cu atenție spatele și pereții laterali ai cutiei și lipiți toate laturile cu bandă adezivă la capăt.

Construcția rezultată este lipită cu un film de construcție "sub caramida". O țiglă deasupra șemineului poate fi făcută din același carton sau PAL, acoperind acest strat cu un film "sub copac".Apoi se pot plasa brățări, bijuterii și alte obiecte decorative. În loc de o vatră, mini-lumânări și festoone sunt destul de potrivite.

Pentru a face un șemineu din carton durabil, luați fiecare martor în 2 copii pentru a crea un strat gros de carton. Astfel de piese lipite vor da fiabilitatea construcției. În plus, un astfel de șemineu este greu de rupt, iar orice accesorii, chiar și cele grele, vor fi "sigure" pe el.

Imitație de foc

Deoarece șemineul este fabricat din carton, merită foarte atenți să folosiți surse deschise de foc, chiar dacă acestea sunt mici lumanari decorative. Este mai bine să vă protejați și să faceți o imitație de foc. La vânzare există lămpi similare cu pâlpâirea flacării. Și puteți deghiza o astfel de sursă de lumină cu lemn de foc din carton răsucite, adăugând crengi adevărate din lemn pentru plauzibilitate. Astfel de "lemn de foc" poate fi, de asemenea, învelit cu o garland sau ascunde o lumânare electrică în spatele ei.

O opțiune interesantă dacă aveți oportunități financiare este să utilizați o rama foto electronică. Are un mod special de foc care imită flăcări.

Locul în interior

Designul unui șemineu fals depinde nu numai de imaginația dvs., ci și de stilul interiorului folosit în sufragerie.În camera de zi clasică, cadrul vetrei artificiale va fi adecvat pentru a decora cu imitații de piatră sau marmură, iar textura lemnului și a cărămizilor se va potrivi armonios în interiorul stilului ecologic.

Pentru realism maxim, puteți pune un ecran sau un grătar din fier forjat în fața focarului. Această recepție este deosebit de eficientă în șemineele false unde se utilizează o biogorelka sau lumanari. Printre elementele interesante se remarcă bușteni reali sau artificiali (în același timp, se aleg specii de arbori parfumați - de exemplu, ienupăr), stuc, monograme, țigle, plăci și basoreliefuri. Și pentru a sprijini "iluzia șemineului" veți ajuta statui, cărți, fotografii, plante în ghivece, vaze de flori și alte elemente decorative.

Dacă doriți ca semineul să arate foarte vechi, utilizați următorul truc. Centrează chitul și se usucă cu un uscător de păr. Ca urmare, suprafața este acoperită de crăpături și obțineți o versiune de epocă. Și dacă, dimpotrivă, doriți o suprafață netedă, după umplere, acoperiți suprafața structurii cu un strat de vopsea pe bază de apă.

Când semineul este construit în dormitor, îl puteți face să nu fie foarte mare, iar deasupra lui atarna o oglinda.Deci, raftul șemineului se va transforma într-un fel de masă de toaletă. Amintiți-vă că calitatea decorului depinde de atractivitatea șemineului, deci lucrați pentru glorie, inclusiv imaginația. Poti cumpara elemente decorative din poliuretan si sa folosesti turnare, stuc si chiar coloane pentru zonarea semineului. Este posibilă fixarea acestor construcții ușoare cu ajutorul unghiilor lichide. Și nu este deloc necesar să folosim culoarea albă sau să proiectăm "cărămizi".

Porniți fantezia și evidențiați elementele poliuretanice cu o culoare aurie și, în final, acoperiți-le cu un lac incolor, astfel încât vopseaua să nu se desprindă.

Cum să decorezi Anul Nou?

Nu este un secret că, pentru majoritatea dintre noi, semineul evocă asociații cu atmosfera festivă a Anului Nou și a Crăciunului. În ciuda faptului că multe șemineuri false servesc gazdele pe tot parcursul anului, nimeni nu a anulat decorul de Anul Nou - va ajuta să simți că vacanța este aproape și Moș Crăciun este deja undeva în apropiere.

Decoreaza mantelpietia cu figuri decorative, închideți o coroană de Crăciun, decorați șemineul cu ramuri de brad, lipiți imagini de cerb sau Moș Crăciun și plasați lumânări tematice înăuntru.Este bine dacă acestea sunt aromate și umple casa ta cu miros de scorțișoară, ace de molid și turtă dulce.

Și, bineînțeles, clasicul pentru decorul șemineului - un buzunar pentru cadouri. Această tradiție a venit la noi din Vest, dar copiii se bucură de această idee atât de mult. Un astfel de element de Crăciun poate fi cumpărat sau cusut cu mâinile tale, decorat cu fulgi de zăpadă și alte ornamente tematice.

Nu uitați de ghirlanda de Crăciun, care va crea o atmosferă festivă.

De asemenea, puteți "reîmprospăta" designul șemineului cu vopsea de aur sau argint și presărați zăpada artificială pe ramurile coniferelor. Utilizați Crăciunul și tinsel, principalul lucru - de a rezista culorilor și stilului general. Apropo, o mantelpiece poate fi, de asemenea, la îndemână. Dacă o decorezi cu lumânări, iluzia flacarii va fi mai jos și mai sus, care în întuneric va arăta foarte impresionantă și neobișnuită.

Printre restul componentelor decorative se pot folosi figurine de personaje de basm, bijuterii tematice, tinsel și ploaie, conuri naturale, decorațiuni de pom de Crăciun, figuri din plastic spumos, panglici și bucăți de țesături, precum și ornamente realizate manual din hârtie, sârmă și sfoară.În ceea ce privește gama de nuanțe, este mai bine să folosiți culorile clasice "Crăciun": albastru-argintiu sau roșu-verde cu elemente de aur. Experimentați cu forme și nuanțe, iar lucrarea dvs. va fi cu siguranță apreciată.

Șemineul fals este un decor interior original și spectaculos. Comparativ cu omologul real, avantajul unui șemineu fals este siguranța utilizării chiar și acolo unde există copii mici. Ar trebui să alegeți cu atenție locația șemineului, luând în considerare mobilarea camerei.

Imaginea șemineului în seara de iarnă va aduce căldură în casă. și să facă atmosfera în cameră misterioasă și confortabilă. În plus, crearea unui șemineu din cutie cu propriile mâini este un proces creativ interesant în care toți membrii familiei vor fi cel mai probabil implicați. Acesta este un adevărat zbor de fantezie, deoarece decorarea șemineului poate fi diferită și o puteți schimba ori de câte ori doriți, în funcție de ce oră din exteriorul anului sau de ce vacanță.

Urmând instrucțiunile pas cu pas prezentate în acest articol, cu un cost minim într-o singură zi, puteți crea o soluție interioară care va schimba fundamental aspectul camerei și nu veți avea nevoie de abilități de construire.

În plus, construirea unui semineu fals va ajuta nu numai să actualizeze interiorul, ci și să petreacă mult cu familia ta, precum și să învețe pe copii să facă ceva cu propriile mâini.

Cum de a face un șemineu cu mâinile tale în afara casetei, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor