TV pe șemineu în designul interior

TV, situat deasupra șemineului, arată frumos. Cu toate acestea, această plasare are o mulțime de contradicții asociate cu faptul că șemineul preia componenta principală a vetrei. Luați în considerare subtilitățile acestei plasări, vom înțelege dacă această opinie este rezonabilă și dacă merită combinarea acestor obiecte ale compoziției interioare.

Caracteristici speciale

Plasarea unui televizor deasupra șemineului este greu de armonizat. Acest lucru se datorează faptului că atât șemineul, cât și televizorul reprezintă accente cheie ale interiorului, care ocupă cea mai mare parte a atenției celor care sunt în prezent în această cameră. În același timp, fiecare accent atrage atenția asupra ei însăși, astfel încât pentru echilibru este necesar să se facă în mod deliberat unul dintre ele dominant. Cu alte cuvinte, echilibrul de 100% este imposibil, chiar dacă la prima vedere camera pare a fi confortabilă.

TV și șemineu au o sarcină emoțională diferită. Semineul promovează o stare de relaxare, vă permite să stați alături pentru gânduri diferite și o ședere relaxantă. Televizorul nu vă va lăsa capul: chiar dacă vizionați o melodrama sau un desen animat, semnale diferite vor curge continuu în creier, forțându-vă să primiți și să procesați informații. În acest caz, relaxarea este imposibilă. Combinația a două medii emoționale creează dizarmonie la un nivel subconștient.

Plasarea unui televizor peste șemineu poate justifica doar economisirea spațiului în camera de zi. Un televizor poate lua un anumit loc în zona șemineului dacă nu există alte locuri adaptate pentru acesta în acest spațiu. Cu toate acestea, în acest caz este necesar să se respecte regula: două accente nu ar trebui să concureze între ele. Prin urmare, includerea simultană a acestor dispozitive este nedorită.

Stilul este, de asemenea, important. Șemineu - detaliu al interiorului cu nuanțe caracteristice, care sunt nuanțe inerente ale antichității. El se aruncă într-o atmosferă specială. Televizorul accentuează manufacturabilitatea progresului, pentru un interior mai bun, ar trebui să aibă multe caracteristici noi, să fie notabile pentru designul și ergonomia sa elegantă.Combinația a două accente cu diferite culori istorice necesită o abordare specială. Acest lucru este departe de a fi întotdeauna fezabil și, dacă este necesar, nu se poate face fără a implica un designer profesionist cu un sentiment excelent de stil, care înțelege complexitatea inovațiilor interioare, inclusiv adăugarea de mobilier, alegerea modelului TV, șemineu, relevanța materialelor și a soluțiilor color. Dificultatea constă în combinarea a două obiecte incompatibile și alinierea acestora în interiorul general fără a se simți copleșiți.

Argumente contra

Adecvarea acestei destinații de plasare, toată lumea decide pentru sine. Există unele argumente care vorbesc elocvent despre ce poate avea acest aranjament de echipament.

Luați în considerare aspectele principale:

 • În majoritatea cazurilor, amplasarea televizorului peste șemineu creează o încărcătură extraordinară pe gât, ceea ce duce în cele din urmă la anomalii ale coloanei vertebrale. În plus, uitându-te la televizor așa, mai ales într-o cameră mică, este extrem de incomod.
 • Adesea, acest cartier elimină deghizarea firelor, ele vor fi într-un loc proeminent.
 • Apropierea șemineului și a televizorului nu poate fi numită în siguranță: aerul cald, în creștere, reduce durata de viață a echipamentului și provoacă o situație de pericol de incendiu.
 • Nu orice model de șemineu este potrivit pentru a fi amplasat cu un televizor: în plus față de faptul că poate necesita construirea unui sistem de ventilație, acesta va usca condensatorul și umplutura electronică.
 • În procesul de ambele accente, în același timp, strălucirea focului va distrage atenția de la vizionarea televizorului, chiar dacă șemineul va fi mult mai mic decât panoul TV.

Argumente pentru

Trăim într-o epocă a progresului tehnologic și a unei funcționalități maxime, dar, în același timp, confortul este important. Acest lucru se reflectă în fiecare obiect al vieții: chiar și un șemineu, care, de fapt, servește ca încălzitor, trebuie să fie util și să aibă o atracție estetică.

Vizionarea TV cu un dispozitiv frumos proiectat va fi mult mai bunădecât un încălzitor singuratic în picioare, pe care îl poți împiedica în timp ce te miști în cameră. Sala este un loc pentru a primi oaspeții, ar trebui să creeze atmosfera cea mai confortabilă și confortabilă. Semineul arată frumos: acest design creează starea de spirit dorită a unei camere speciale la domiciliu.

Probleme și funcționalitate. Semineul oferă livingul cu căldură și, prin urmare, confort. O cameră caldă este mai favorabilă unei conversații confidențiale, odihna comună.În plus, în cazul în care camera nu are un televizor, va părea plictisitor pentru persoana modernă. Este important ca șemineul să pară armonios cu acesta, iar acest lucru este posibil în conformitate cu regulile de siguranță, luând în considerare tipul de șemineu, precum și detaliile locației.

Tipuri de focare

Astăzi există multe tipuri de seminee. Acestea includ:

 • lemn - spațiu de încălzire datorat combustibilului natural (lemn de foc);
 • putere - imitarea focului, lucrul pe principiul încălzitoarelor de la sursa de alimentare;
 • gaz - care necesită combustibil gazos pentru muncă;
 • frigidere false - imitarea șemineului, care deseori poartă o funcție decorativă.

Fiecare tip are propriile caracteristici, însă modelele care necesită lemn de foc, precum și soiurile de gaz nu pot fi plasate lângă televizor. Uneori, producătorii iau notă de posibilitatea de apropiere a celui de-al doilea model cu un televizor, dar, de fapt, comandanții implicați în instalarea dispozitivelor de încălzire nu consideră că acest lucru este rezonabil. Ei remarcă faptul că, pentru instalarea în siguranță 100%, modelele decorative și virtuale care sunt încastrate în portalul de perete sunt mai potrivite.De obicei instalați un incendiu electric cu o cutie proprie, care oferă siguranță: acesta poate fi oprit în orice moment, este mai sigur pentru apropierea de televizor.

Cum să plasați?

Dacă nu există nici un alt mod de a plasa două accente, merită luată în considerare un număr de nuanțe. Acest lucru va ajuta la mentinerea armoniei locatiei pieselor de mobilier, de obicei concurente, precum si la reducerea impactului negativ al incalzitorului asupra televizorului. Dacă alegeți plasarea pe un perete, nu este deloc necesar să atârnați televizorul strict deasupra șemineului. Puteți bate mai multe opțiuni pentru localizarea acestor elemente de interior.

Nu este de dorit să folosiți un șemineu separat pentru șemineu: trebuie să fie scufundat în perete. Astfel, ambele obiecte vor fi amplasate la același nivel, iar focul nu va interfera cu vizionarea.

Dacă este selectată o proeminență pentru peretele de accent, utilizați aceeași proeminență a produsului: nici nu trebuie să iasă în evidență în raport cu cealaltă, în timp ce alegeți un mic model de șemineu și poziționați-o simetric în raport cu televizorul.

Ei bine, dacă proeminența este împărțită în două părți verticale: aceasta va da zidului o organizație,identificați un loc unde vă puteți relaxa și urmări emisiunile TV preferate. În acest caz, șemineul și televizorul vor fi situate în apropiere, dar nu vor putea să concureze între ele.

O soluție interesantă ar fi o combinație de accente și mobilier încorporat. De exemplu, poate fi un zid sau un raft cu o nuanță neconfundată. Pentru a nu supraîncărca aspectul general al interiorului, în acest caz este logic să se facă șemineul discret, dând rolul dominant televizorului, decorând peretele sau rafturile în același stil cu plasmă.

Utilizați efecte de culoare: Puteți închide pe perete televizorul într-un caz întunecat, în timp ce culoarea șemineului poate fi legată, dar lumină. A îneca șemineul în perete sau pentru a nu face așa de vizibil va contribui la tonul cenușiu al întregului zid din zona șemineului. În același timp, pentru a evidenția televizorul, utilizați negru sau gri închis, proiectarea șemineului nu trebuie să conțină curse strălucitoare (suficientă incendiu).

Evitați folosirea suporturilor decorative pentru șemineu: ele se concentrează atenția, atrăgând-o la șemineu, ceea ce în timp va ridica problema relevanței în acest design al televizorului.

Dacă aspectul este deschis și spațiul este limitat,Puteți diviza peretele în zone funcționale separate. De exemplu, zona dormitorului este separată de un șemineu, iar lângă acesta există o zonă de recreere pentru vizionarea TV. În acest caz, televizorul ar trebui amplasat deasupra șemineului, accentuând astfel rolul dominant al accentului.

O soluție interesantă, oferind cea mai armonioasă combinație a două accente în sufragerie, este plasarea unui televizor și a unui șemineu, atunci când pereții adiacenți nu sunt unite sub un unghi drept, dar în această parte a peretelui există fie o muchie, fie un plan înclinat, care poate fi așezat sub șemineu și oglindă. Aici puteți pune un stand fals, în timp ce selecția nu va fi atât de controversată. Televizorul va fi amplasat deasupra, dar nu deasupra șemineului, ci aproximativ un metru sau două de la el. În plus, aici sunt relevante construcțiile de tip cuptor. Televizor în acest caz, vă puteți atașa la perete sau pune pe un dulap mare sau piept de sertare.

Există cazuri în care este fundamental pentru client să separe două accente. Acesta este de obicei cazul când un anumit pervaz din sufragerie este plasat sub șemineu sau televizor. În acest caz, designerul poate oferi o versiune cu două nișe.În același timp, pentru efectul vizual al înecării șemineu peste el face un consola îngust raft, deasupra căruia au un televizor. Pentru a preveni un dezechilibru în hală, ele vor echipa ușile compartimentului pentru a ascunde televizorul. Cu toate acestea, această tehnică este contradictorie: aici semineul este dominant, chiar dacă dimensiunea sa este mică.

Sfaturi

Dacă plasarea televizorului deasupra șemineului în sufragerie este fundamentală, Merită să folosiți sfatul experților.

 • Pentru a nu crea o barieră între două accente, faceți o nișă pentru televizor. Acest lucru va ușura percepția acestui domeniu.
 • Pentru a scăpa de dureri de gât, poziționați panoul televizorului într-un unghi ușor pentru o vizualizare mai confortabilă. Deci, nu trebuie să aruncați înapoi capul, care este periculos pentru creier.
 • Nu creați un focar mare: un mic model de formă pătrată vă va permite să poziționați televizorul mai jos, ceea ce va crea confortul ochilor.
 • Nu accentua niciun detaliu al duetului în plus: excludeți rafturi suplimentare cu accesorii pentru șemineu, panouri separate pentru șemineu și TV. Încercați să faceți acest domeniu monolitic, faceți perete același material.
 • O opțiune bună ar fi să faci două nișe pe un perete concis fără prea mult decor: una pentru plasmă și cealaltă (mai mică) pentru un accent de șemineu.
 • Luați în considerare faptul că focul atrage atenția asupra lui, pentru un duet cu un televizor, șemineul nu trebuie să fie mare, altfel ambele accente vor pierde expresivitatea, iar interiorul va pierde un sentiment de stil.
 • Acordați atenție schemei de culoare a camerei. Încercați să păstrați zona de șemineu cu televizorul nu prea diferit de fundalul principal. Culoarea poate fi legată sau contrastă, în timp ce nu ar trebui să atragă atenția, altfel duetul șemineului și televizorul pe fundalul acestuia vor fi rupte.
 • Utilizați trucul dificil: conectați două piese cheie de interior cu un material de finisare care este potrivit pentru ambele. Efectuați caramida sau zidăria de imitație a plăcilor de suprafață: este armonioasă pentru șemineu și o soluție elegantă pentru interioare moderne, în care tehnologia este un element de design cheie.

Nu uitați să luați în considerare o nuanță importantă: ambele articole au un anumit statut. Ele trebuie să se potrivească, altfel un produs se va pierde cu altul, ceea ce va afecta vizual interiorul șemineului. În același timp, încercați să selectați ambele produse în aceeași culoare și finisare.Aceasta va crea iluzia că șemineul și televizorul sunt componente ale unui singur ansamblu.

În plus, ia în considerare mărimea a două accente. Acestea depind de camera video: cu cât camera este mai mică, cu atât sunt mai mici parametrii TV și șemineul. Cu toate acestea, există o nuanță aici: pentru echilibru, panoul TV ar trebui să fie mai mare. În același timp, șemineul nu va părea mic și va fi capabil să mențină o atmosferă confortabilă chiar și într-un spațiu limitat. Dacă camera este spațioasă și o margine este rezervată pentru două accente, nu măriți dimensiunile: aceasta este posibilă numai dacă sunt așezate pe un perete mare cu o schimbare.

Exemple frumoase în interior

Ciclând fața zidului ferestrei de la fundul televizorului, lângă el se află un șemineu, care se înălța în perete. În apropierea cartierului arata armonios.

Un exemplu greu dar de succes de a combina două accente: plasarea unui televizor cu un raft deasupra șemineului cu ușile, combinat cu zidăria părții inferioare a proiecției șemineului.

O demonstrație clară a dominării televiziunii: o muchie cu o nișă pentru panoul TV subliniază locul sub șemineu. Contrastul a două accente creează efectul dorit.

O soluție interesantă pentru zona oaspeților cu proeminența și nișe: zona TV este accentuată cu o culoare închisă pentru a se potrivi cu detaliile de mobilier.Spațiul pentru un șemineu este limitat, modelul este încastrat într-o nișă și nu are un design atrăgător.

Recepționarea forțată în condiții de lipsă de spațiu: plasmă selectată și un șemineu decorativ mic cu picioarele. Pentru standul selectat, imitând proeminența șemineului.

Utilizarea rafturilor. Sub televizor, un raft mare, un șemineu este montat în perete și umbrit de o nuanță bej. Datorita compozitiei mobilierului arata potrivit si armonioasa.

Utilizarea accentelor mici pe pervazul din camera de zi spațioasă arată frumos, iar accentele nu concurează între ele.

  ​​​

  Recepție bună, cu șemineu și șemineu, contrastul de nuanțe. Televizorul este situat la un unghi.

  Un exemplu de design de șemineu interesant cu un home theater poate fi găsit în acest videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor