Șemineu pe colț în design interior

 Șemineu pe colț în design interior

Stați în seara rece prin șemineul ars, ascultați crackul unui foc viu, admirați limbile de flacără, bucurați-vă de ceaiul parfumat în compania oamenilor dvs. preferați - ceea ce ar putea fi mai minunat! Arderea căminului creează o atmosferă specială și conferă camerei o valoare estetică. Și, în plus, o bucată de interior simplă atrage atenția și vorbește despre statutul gazdei. Dar pentru mulți, șemineul este încă un lux inaccesibil.

Desigur, aceasta nu este o plăcere ieftină, dar o puteți construi singur. Pentru a face acest lucru, este suficient să existe o mică experiență în industria construcțiilor, să studiați proiectele implementate și să puteți utiliza instrucțiunile.

Caracteristici speciale

Șemineu pe colț - aceasta este o soluție excelentă pentru proprietarii de camere de zi mici. Oferă atât o cabană mare, cât și o mică casă de țară, confort, căldură și confort și creează, de asemenea, un interior unic.

Șemineu pe colț are câteva avantaje incontestabile:

 • dimensiuni compacte: șemineul din colț va umple în mod ideal un colț gol în cameră;
 • o sursă sigură de căldură: șemineul din colț are o disipare optimă a căldurii, care este de multe ori mai mare decât sobele convenționale sau încălzitoarele electrice;
 • este posibil să se instaleze un șemineu colț nu numai în camera de zi, dar și în dormitor;
 • nivel ridicat de securitate;
7 fotografie
 • liniște economisește spațiu util și nu ocupă mult spațiu;
 • o gamă largă și o varietate de opțiuni de finisare pentru camere diferite;
 • încălzește în plus camere adiacente, deoarece construcția implică două pereți;
 • ascunde defectele pereților și deficiențele designului camerei;
 • vizibilitatea largă a focului, care vă permite să vă uitați la flacără de oriunde din cameră.

Designul șemineului este alcătuit din mai multe părți.

 • Focar. Uneori deschise sau închise. Tipul de cuptor nu afectează transferul de căldură, dar sporește siguranța în incendiu în încăpere.Pentru o cutie de foc închisă, trebuie să aveți în plus grijă să cumpărați sticlă durabilă rezistentă la căldură sau ceramică. Dacă aveți de gând să echipeze cuptorul deschis, acesta ar trebui să fie pus în fața caramida semineu sau metal gresie: scântei ocazionale de foc nu a crescut într-o flacără, care va proteja casa ta de foc.
 • cenușar. Este necesar să se colecteze cantități mari de cenușă, care se formează după arderea bustenilor. Ashpitul este o cameră mică și este situat direct sub foc. În caz de înfundare excesivă prin tava de cenușă, aerul se oprește în fluxul de căldură și focul se stinge.
 • Grate. Acesta servește ca strat izolant, care arde combustibil pentru șemineu.
 • Portal. Acesta este chiar designul șemineului, cu alte cuvinte, corpul.
 • Coș de fum. Este realizat din oțel sau cărămidă, înălțimea sa trebuie să fie de cel puțin 5 metri.

tipuri

Pe piața modernă există o mare varietate de generatoare de căldură și cuptoare. În ciuda formei unghiulare a șemineului, castronul pentru vatră poate fi dreptunghiular, trapezoidal, pătrat și, de asemenea, semicircular. Semineele sunt împărțite în două tipuri.

 • Simetric. Cu acest design, ambele părți seamănă perfect între ele. Acest tip de seminee este potrivit pentru orice cameră și posedă cele mai bune caracteristici.
 • Dezechilibrat. Adesea folosite la zonarea unei încăperi, menținând în același timp integritatea spațiului. Astfel de desene sau modele sunt de o manieră discretă și adecvată la interior și arată mai bine într-o cameră mare. De asemenea, șemineele sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de combustibil și de designul cuptorului. Eficiența energetică a întregului sistem depinde de acest lucru. Luați în considerare tipurile de seminee după tipul de combustibil.

gaz

Ușor de întreținut și asigură căldura necesară. În același timp, nu există funingine și nu este nevoie de curățare laborioasă. În plus, funcționează în tăcere și se încălzește cât mai repede posibil. Din minus se poate observa că obținerea permisiunii de a instala un șemineu de gaz poate dura mult timp și efort, deoarece cerințele speciale de siguranță sunt prezentate pentru camere cu gaz.

sobă electrică

Pentru a instala o astfel de structură în cameră nu trebuie să obțină un permis special, astfel încât șemineele electrice sunt adesea instalate în clădiri de apartamente.Dar, de fapt, este un aparat de încălzit electric primitiv neobișnuit, care este cea mai realistă copie a unei flăcări arse și a cărbunelui strălucitor. Dintre beneficiile pe care le puteți observa, de asemenea, prețul optim și ușurința de funcționare.

Este posibil să se aranjeze un asemenea șemineu decorativ atât pe podea, cât și pe perete.

Semineu bio

Modelele moderne au un aspect elegant și pot completa orice interior. Ele sunt folosite direct pentru a decora interiorul, și nu pentru încălzirea camerei. Pentru un astfel de șemineu nu este nevoie de un horn, astfel încât acestea să poată fi instalate în orice cameră. Dar costul ridicat al combustibilului și designul nesigur al unor tipuri de biofireplaces descurajează clienții. În plus, el nu poate încălzi camera.

Prin designul lor, aceste modele completează perfect camera de zi în stilul high-tech sau minimalismului.

Arderea lemnului

Se instalează, de regulă, în țară, în case particulare sau în cabane de țară. Cea mai mare dificultate constă în construirea fundației și instalarea coșului de fum. În plus, pentru un șemineu clasic este necesar să se mențină o sursă de lemn de foc sau brichete.

Falshkamin

În exterior, nu este mult diferită de prezent, dar nu dă căldură.Pentru un apartament oraș este o opțiune excelentă care nu necesită îngrijire și este de asemenea accesibilă și complet sigură. În plus, un design similar al șemineului poate fi făcut cu mâinile tale din cutii, carton, spumă, placaj, mobilier vechi și multe altele. Pentru aceasta, trebuie doar să stocați materialele și răbdarea necesare.

Unele tipuri de șemineuri pot fi utilizate nu numai pentru încălzirea încăperii, ci și pentru gătit. Aceasta este o modalitate foarte bună de a vă petrece timpul în seriile reci cu familia. O ceasca de ceai parfumat, tort picant si marshmallows prajite pe foc - amintiri atat de calde vor fi intotdeauna stocate in sufletul copiilor dumneavoastra.

Semineele sunt de asemenea clasificate prin metoda de instalare.

 • Construit. Astfel de modele ascund hornul în spatele unei coloane decorative. Doar căsuța de foc rămâne în zona de acces.
 • Pereții. Poate cea mai comună opțiune. Astfel de modele pot fi încălzite cu lemn sau gaz. Un șemineu de perete ocupă mult mai puțin spațiu și are spațiu liber deasupra mantelului. Acest design poate fi finisat cu diverse materiale: pietre, caramida, tencuiala.
 • Insula. Instalat oriunde în cameră și având un aspect original. De regulă, focul în astfel de modele este complet acoperit cu sticlă rezistentă la căldură. Dar cu o metodă de instalare deschisă, acestea necesită o manevrare mai sigură. Dar construcțiile insulare aratau armonios numai în încăperi mari, pe lângă faptul că pentru precauție este necesar să eliberați circa 60 cm de spațiu din foc.
 • Corner. O opțiune excelentă pentru spații mici. Folosind doar un colț, acestea lasă mai mult spațiu în cameră.

De asemenea, unele modele de seminee pot fi folosite pentru încălzirea unei mari părți a casei. Potrivit dispozitivului său de construcție nu va fi mult diferit de cel clasic.

Un model mai modificat are un circuit de apă care se conectează la un radiator instalat în casă. În funcție de capacitatea designului și de numărul de baterii, este selectată zona de living, care trebuie încălzită. În același timp, există o jachetă de apă și canale de aer între pereții șemineului din fontă, care sunt necesare pentru a menține focul. Apa încălzită trece prin țevi către radiatoare și distribuie căldură în cameră.În plus, o parte din apă poate fi utilizată pentru apă caldă.

desen

Înainte de a instala șemineul, trebuie să decideți proiectul.

În acest caz, este necesar să se ia în considerare:

 • dimensiuni geometrice;
 • fațadă;
 • forma;
 • tip;
 • performanță funcțională;
 • parametrii estetici.

Designerii nu recomandă punerea accentului în cameră direct pe șemineu - acest lucru va lipsi interiorul integrității și armoniei. Deși, bineînțeles, șemineul va fi elementul principal în orice cameră. Chiar și un șemineu imitație face o cameră simplă mai confortabilă și mai atractivă. Și pentru a da greutatea interioară și armonie - alegeți un șemineu din sticlă de lumină.

Un raft de șemineu poate fi decorat cu statui, flori de vaze, fotografii sau lumânări frumoase. Există, de asemenea, un loc pentru ceasuri antici prețioase și relicve familiale.

Unele modele de seminee pot fi îmbunătățite prin adăugarea unei plită sau chiar a unui cuptor. Apoi puteți prepara mâncăruri delicioase cu fum, fără a vă părăsi casa. Acest șemineu este mai potrivit pentru a plasa în sala de mese sau bucătărie-living.

stil

Șemineul pe colț se poate încadra armonios în orice interior, indiferent de stil.Puteți utiliza materiale de finisare naturale și artificiale. Cele mai populare sunt: ​​caramida, gips-carton și tencuiala decorativă. Principalul lucru este că elementele individuale ale șemineului nu sunt în afara stilului general al interiorului.

În șemineul clasic în stil englezesc este realizat din cărămidă roșie. Asemenea modele arata fiabile, elegante si retinute. Ele sunt capabile să creeze o atmosferă confortabilă și confortabilă. Dar este important să rețineți că un șemineu din cărămidă pare potrivit numai într-o încăpere mare. În plus, instalarea sa va necesita multă forță și finanțare.

De asemenea, pentru un stil clasic, o opțiune excelentă ar fi un șemineu din lemn, mai ales dacă întregul interior este proiectat în spiritul tradițional.

Stilul de țară "țară" și "provence" sunt perfecte pentru camera de zi cu șemineu. Aici, la finisarea șemineului este o combinație potrivită de materiale naturale: piatră și lemn.

În stilurile moderne, designerii preferă adesea șemineele cu ornamente decorative - arată mai ușor. Camera de zi poate fi decorată în culori calde sau reci. Pentru mobilier, designerii sunt sfătuiți să aleagă nuanțe calde calde: ele subliniază perfect și completează atmosfera generală a camerei.

Care dintre ele să alegeți?

Achiziționarea și instalarea unui șemineu necesită costuri financiare semnificative, astfel încât, pentru a nu fi confundate, este important să alegeți corect.

Atunci când alegeți un șemineu pentru o casă de țară, în primul rând trebuie să decideți:

 • ce cameră va fi șemineul;
 • ce funcții de bază ar trebui să le îndeplinească;
 • ce fel de combustibil va funcționa.

Șemineul poate fi instalat în mai multe camere: acesta poate fi o sală, un dormitor, o sufragerie, o baie, o bucătărie sau o terasă în aer liber. Cu toate acestea, în fiecare caz, condițiile de instalare sunt individuale.

Într-un loc închis și bine încălzit, șemineul ar trebui să aibă o povară bună, ceea ce va elimina fumul din încăpere. Dar, în același timp, conducta nu ar trebui să scoată toată căldura din flacără. O bună tracțiune contribuie, de asemenea, la aprinderea rapidă a focului și la menținerea căldurii.

Dacă șemineul este instalat în cameră ca element decorativ, dar nu trebuie să aibă un coș de fum, desigur, numai dacă nu se îneacă. Și pentru încălzirea spațiului, încălzirea cu apă sau gătitul, sunt prezentate mai multe cerințe.

Un șemineu rar folosit cu un coș de fum nu trebuie să răcească camera și să ia căldură, deci ia în considerare acest punct atunci când alegerea tipului de combustibil.Experții spun că pentru a determina puterea inserției vatră, este necesar să împărțim spațiul cubic al camerei cu 25. De exemplu, volumul unei încăperi este de 50 de metri cubi (în acest caz se iau în considerare mai degrabă cubi decât pătrat), deci 50/25 = 2 kW. Este vorba despre această putere că un șemineu ar trebui să mențină căldura într-o clădire încălzită într-un climat temperat. Pentru clima aspră, este mai bine să alegeți șemineele cu focar din fontă sau oțel: se încălzesc mai repede și se menține mai bine căldura.

Modele de zidărie

Există o anumită ordine pentru fiecare model de așezare - va facilita procesul de construcție.

Pentru un exemplu vizual, vom analiza opțiunea de a monta un șemineu în funcție de următoarele caracteristici:

 • suprafața camerei este de 28-35 metri pătrați;
 • dimensiunile bazei semineelor ​​- 90x90 cm;
 • înălțime (fără țeavă) - 163 cm.

Pentru a instala un șemineu, trebuie să pregătiți următoarele materiale și instrumente de construcție:

 • caramida chamont (rezistenta la foc) pentru pompierul marcii M220 - 60 bucati;
 • cărămidă solidă - 396 de bucăți (luând în considerare cele 10% suplimentare care trebuie prevăzute pentru căsătorie și erori, în acest caz numărul cărămizilor pentru țeavă nu este luat în considerare);
 • nisip gros și fin, piatră zdrobită, pietriș;
 • amestecul de ciment marca M300-M400 și argila refractară roșie în aceleași proporții;
 • fitinguri de prindere;
 • placaj din placaj și bare de lemn;
 • placă metalică de dimensiune 40x60 cm și grosime de 3 mm;
 • colțuri de oțel cu dimensiuni de 5x5x0,5x60 cm și 5x5x0,5x80 cm (2 bucăți);
 • ventil dimensiune fum 13x25 cm cu mâner lung;
 • tablă de azbest;
 • coș de țeava;
 • materiale de finisare pentru etapa finala: placi decorative, caramida, tencuieli;
 • mistrie de construcții;
 • lopata;
 • butuc de cauciuc;
 • mașină de măcinat;
 • spatula medie;
 • măsuri de bandă;
 • Zona;
 • fir cu plumb;
 • chituire;
 • rezervoare pentru prepararea soluțiilor.

Toate lucrările încep după ce fundația a fost complet pregătită pentru șemineul viitor. Primul rând de cărămizi este un subsol - se potrivește sub nivelul podelei.

Pentru a facilita munca, puteți număra fiecare rând succesiv pe perete folosind cretă sau un simplu creion.

 • Primul rând vă permite să construiți forma principală a șemineului viitor. Potrivit proiectului, dimensiunea bazei este de 90x90 cm. Cu ajutorul nivelului de construcție este necesar să se deseneze linii diagonale orientate spre care este așezat primul rând de 91 x 91 cm.
 • Profesioniștii sunt sfătuiți să apeleze la un mic truc, astfel încât construcția să aibă pereți perfect plati: este necesar să se fixeze fire simple pe tavan care să acționeze ca un pendul și să faciliteze mult munca.
 • Al doilea rând ar trebui să aibă deja pereți de 90x90 cm.
 • Din al treilea rând începe formarea de ziduri de nișă pentru lemn de foc.
 • La a patra rând de stabilire a cărămizilor se repetă. După camera pentru lemn de foc, trebuie să blocați tabla de metal și unghiul de oțel de o dimensiune adecvată.
 • Următorul rând se potrivește cu același model ca primul rând, dar partea frontală crește cu 2 cm înainte.
 • Apare o serie care urmează după cea precedentă. Prin aceeași analogie, partea frontală este mărită cu încă 2 cm. În locul focarului, caramida solidă obișnuită este înlocuită cu șamotă.
 • Al șaptelea rând continuă să construiască focarul. Între cărămizi obișnuite și rezistente la foc ar trebui să lăsați un spațiu suplimentar de 3-4 mm - aceasta este o măsură necesară pentru extinderea materialului în timpul încălzirii.
 • Următoarele trei rânduri se repetă prin analogie și completează construcția focarului.
 • Pe rândul 11 ​​este posibil să se procedeze la formarea unui dinte de coș.Pentru aceasta, cărămizi de sticlă în colțul îndepărtat pe două rânduri trebuie să fie măcinate spre interior.
 • Pe rândul 13 este un colț de oțel pe partea din față a șemineului și se formează suprapunerea căminului.
 • Astfel, pe rândul 14 și 15 este pusă o zonă de șemineu închisă și se formează un dinte. Pe margini, o caramida obișnuită se deplasează cu câțiva milimetri pe pereții camerei, astfel încât cu 16 rânduri este posibilă creșterea suprafeței pentru cărămizi de sticlă.
 • Pe rândul 17, pereții laterali măresc dimensiunea șemineului cu încă 3 cm. Procesul se potrivește într-un rând de o cărămidă completă. În total, acest rând consumă 11,5 cărămizi roșii. Restul locului sub formă de triunghi este atribuit celor cinci cărămizi refractare. Dar, mai întâi, trei cărămizi trebuie să fie depuse și să le dea forma necesară.
 • Pe rândul 18, se formează o suprapunere frumoasă a camerei de combustibil și apoi se utilizează cărămida exclusiv solidă.
 • 19 rândul este baza pentru mantel și treptat supraestimat astfel încât următorul rând va merge la formarea coșului de fum.
 • Treptat, la 21 și 22 de rânduri, dimensiunea coșului este redusă la 26x13 cm. Pentru a face acest lucru, în colțul îndepărtat, cărămizile sunt tăiate de-a lungul întregii lungimi la un unghi de 45 de grade.
 • Până la al 28-lea rând, se formează treptat un coș de fum, iar pereții laterali ai structurii pe fiecare rând sunt redus cu câțiva centimetri. Astfel, din rândul 25, se pune doar conducta de coș de fum.
 • La rândul 28, este instalată o supapă de fum, dar înainte ca una dintre cărămizile să fie tăiată astfel încât mânerul supapei să rămână mereu mobil.
 • Următoarele rânduri sunt alcătuite din cinci cărămizi care nu trebuie personalizate.
 • Desigur, pentru a facilita lucrul, puteți utiliza un focar de fier turnat gata: va reduce în mod semnificativ timpul de a pune firebox de cărămizi refractare. Atunci când alegeți un focar de oțel, experții recomandă încă impunerea cărămizilor pe structura internă pentru a reduce contactul metalic cu focul.

Aceasta este una dintre cele mai ușoare căi de a strânge un șemineu la colț. Aspectul structurii poate fi completat cu elemente arcuite, crește mărimea nișei pentru lemn de foc și, de asemenea, adăugați un asfalt - totul depinde de preferințele, mijloacele și dorințele dumneavoastră.

proiecte

Ca și în cazul oricărei sarcini solide, construcția clădirii începe cu elaborarea unei schițe și a unui proiect.Pentru a face acest lucru, pe o foaie obișnuită într-o cușcă descriu spațiul din cameră și un loc pentru șemineu.

Toate desenele trebuie să fie construite corect și corect și să țină cont de toate dimensiunile.

 • Atunci când alegeți un proiect, este mai întâi necesar să determinați unghiul din cameră pentru șemineul viitor. De regulă, șemineul este amplasat într-un colț îndepărtat, fără ferestre și departe de obiecte inflamabile. Distanța optimă este de 65-70 cm.
 • Schița trebuie să indice forma și proiectul preliminar pentru elaborarea estimărilor materialelor de construcție și de finisare.

Semineul ar trebui să fie superficial și larg. În acest caz, zona de transfer de căldură va fi maximă.

 • Desenați un dinte de coș de fum în desen - aceasta este o cameră mică situată pe spatele focarului. Este necesar pentru circulația gazelor de ardere și a aerului rece. Odată cu răcirea treptată a țevii de fum, gazul fierbinte coboară, generând curgere de turbulență. Fără o cameră suplimentară, fumul va atârna în coșul de fum și va împiedica circulația naturală a fluxurilor fierbinți și reci în interiorul acestuia.
 • Calculul debitului de aer - element necesar în pregătirea proiectului. Dimensiunea șemineului ar trebui să corespundă zonei de cameră.Astfel, într-o încăpere mică este dificil să se realizeze ventilația necesară - instalarea unui șemineu în acest caz poate fi periculoasă pentru viața și sănătatea gospodăriei.
 • Șemineul poate fi instalat nu numai într-o casă privată, ci și în unele clădiri de apartamente. Deși coordonarea proiectului va necesita mult efort. Pentru a instala coșul de fum, trebuie să obțineți permisele corespunzătoare și să respectați toate cerințele privind siguranța la incendiu.
 • Dacă această opțiune nu este posibilă, puteți alege un șemineu electric. Cu un astfel de model va fi mult mai puțin hassle. În plus, imitațiile ocupă mult mai puțin spațiu. Ca material de finisare pentru ele, puteți utiliza gips-carton.

Cum să o faceți singur?

Construcția șemineului ar trebui să aibă încredere în profesioniști. Dar dacă aveți anumite cunoștințe și deprinderi și sunteți încrezători în abilitățile voastre, puteți să faceți singuri toată lucrarea.

Instrucțiuni pas cu pas detaliate vă vor ajuta să realizați chiar și cel mai curajos proiect.

 • Mai întâi trebuie să pregătiți o fundație - aceasta este etapa cea mai importantă de lucru. Pentru a face acest lucru, va trebui să săpați o gaură de 10 cm mai mare decât fundația viitoare.
 • Înainte de a începe, curățați nisipul de resturile posibile și sită. Stratul de nisip cu dărâmături de granit este turnat pe fundul excavării pregătite. Grosimea sa trebuie să fie de cel puțin 30 mm.
 • Acesta este urmat de un strat de moloz și mortar de ciment. Nu trebuie să ajungă la nivelul podelei, ci să fie mai jos: la o distanță de aproximativ două cărămizi. Stratul trebuie aliniat cu grijă.
 • Pereții la care se va înălța șemineul trebuie protejați de supraîncălzire. Acest lucru se poate face folosind un ecran reflectorizant din folie sau placi ceramice. Podelele de lângă șemineu trebuie, de asemenea, protejate de scântei de foc cu plăci ceramice.
 • După uscarea completă a bazei de ciment (aproximativ 5-7 zile), puteți trece la cărămizi. Dar, înainte de aceasta, pune un strat de material de acoperis, care va acționa ca un material de impermeabilizare. Pe pereții din apropierea șemineului puteți indica numărul de rânduri, ceea ce va facilita foarte mult faza de construcție.
 • Poți începe să faci zidărie: include nisip și argilă. Elementul principal în acest caz este argila: calitatea întregului material de zidărie va depinde de calitatea sa.O astfel de soluție poate fi achiziționată deja sub formă fină uscată și utilizată, urmând instrucțiunile producătorului.
 • Fiecare cusătură nu trebuie să depășească 5 mm, altfel la temperaturi ridicate se poate sparge. Pentru a vă asigura că toate cusăturile au dimensiunile ideale, puteți utiliza șipcile de lemn pre-pregătite, care vor avea o grosime adecvată. După ce se usucă amestecul de zidărie, scoateți lamelele de pe rândul de jos și continuați să așezați cărămizile în funcție de comandă.
 • Și este important să rețineți că argila roșie nu este potrivită pentru coșul de zidărie, deoarece nu are caracteristici excelente de rezistență la umiditate.
 • După aceasta, așezarea cărămizilor se realizează conform schemei de comandă. Un număr mare de cărămizi vor trebui împărțite în ½ și ¼ părți.
 • Atingerea finală este prelucrarea structurii de șemineu cu un compus special, care va spori caracteristicile de izolare termică și impermeabilizare.
 • După ce puteți merge deja la partea decorativă.

Dacă sunteți începător, vă sfătuim să începeți să vă așezați cu structuri mai simple, de exemplu: sobe sau plăci. Nu uitați să utilizați ochelari pentru a vă proteja ochii atunci când tăiați cărămizi.Purtați, de asemenea, un bandaj de tifon pentru a împiedica pătrunderea prafului în căile respiratorii.

Sfaturi și trucuri

Câteva sfaturi utile și recomandări vă vor ajuta în cea mai bună modalitate de a vă completa locuința cu un șemineu la colț.

 • Baza șemineului ar trebui să aibă o fundație independentă. În caz contrar, atunci când casa se scufundă, fundația principală unică a clădirii se va micșora, ceea ce poate afecta structura șemineului. Ca urmare, baza sa este deformată și gazul va intra în cameră.
 • Este necesar să se creeze un proiect și să se facă un șemineu chiar și în stadiul construirii unei case. Lățimea fundației trebuie să fie cu cel puțin 15 cm mai mare decât șemineul viitor și să reziste la greutatea totală a structurii împreună cu coșul de fum (un cămară din cărămidă are o greutate de aproximativ 1 tonă). În plus, este necesar să se ia în considerare greutatea materialului de placare.
 • Deoarece probabilitatea supraîncălzirii pereților adiacenți crește, acestea trebuie să fie făcute din materiale incombustibile. Și pereții din lemn trebuie protejați cu o foaie de metal.
 • Peretele din spate al șemineului trebuie să fie făcut cu o panta ușoară.
 • Indiferent de tipul de șemineu pe care îl alegeți, amintiți-văcă țeava de coș trebuie în mod necesar să fie mai mare decât creasta acoperișului casei. Toate plafoanele intermediare prin care trece hornul trebuie izolate cu material de azbest.
 • Cu cât este mai mică adâncimea focului, cu atât este mai mare transferul de căldură, dar cu o scădere semnificativă este posibil să fumați camera.
 • În cazul în care șemineul va fi folosit în cea mai mare parte pentru încălzirea camerei, construcția ar trebui să fie coborâtă cât mai jos posibil, astfel încât podeaua din încăpere să se încălzească mai repede. Din punct de vedere decorativ, șemineul poate fi ușor ridicat deasupra podelei: această opțiune arată mai elegantă și mai originală.
 • Dimensiunea focarului este calculată în funcție de dimensiunea camerei. Idealul este volumul focarului, egal cu 2% din volumul total al camerei. Pentru aceasta, suprafața camerei în metri trebuie împărțită la 50. Numărul rezultat este dimensiunea optimă a focarului în metri pătrați.

Zona camerei, pătrat. m

Dimensiunile cuptorului

Dimensiunea găurii pentru coș, cm

Înălțime cm

lățime

Adâncime, cm

12

45

53

30

14x14

16

50-52

60

32

14h27

25

60

75

37

20h26

30

60-65

80

37-38

27x27

35

70

90

40-42

27x27

40

77

100

45

27x27

 • Raportul dintre dimensiunea focarului și orificiul pentru coșul de fum ar trebui să fie 8: 1. Dacă dimensiunile sunt mărite, atunci căldura de la șemineu va ieși în afară și vor fi necesare mai multe lemn de foc pentru a menține focul. Și cu o scădere a diametrului, împingerea va scădea.
 • Excesul de mortar de zidărie între cărămizi trebuie să fie imediat îndepărtat, altfel în timp, ei vor lăsa pete pe suprafața pietrei.
 • În ceea ce privește căptușeala șemineului, în ultimii ani designerii moderni au preferat șemineele neclintite. Dar trebuie avut în vedere faptul că aspectul original atractiv nu va dura mult timp. Și în acest caz este foarte important să folosim materiale moderne și să realizăm un stil de înaltă calitate.
 • Cel mai simplu mod de a face cu șemineu - ipsos. Ultimul strat de decorare poate fi decorat cu modele sau printuri, precum și o culoare saturată cu vopsea pe bază de apă. Interiorul camerei de ardere nu este tencuit.
 • Mizeria inexactă poate fi, de asemenea, mascată cu plăci decorative, din piatră sau din marmură, dar această opțiune este mai scumpă.
 • În niciun caz nu așezați televizorul peste șemineu - aceasta este o încălcare gravă a regulilor de siguranță. Opțiunea cea mai ideală pentru localizarea zonei TV este lângă șemineu. Deci focul nu va interfera cu bucuria filmului.
 • Prima ardere a șemineului ar trebui să se efectueze după uscarea completă a mortarului de ciment și a cimentului: puneți o cantitate mică de lemn de pene,ramuri sau lemne mici de pe fundul focarului și încălzirea treptată a căminului.
 • Nu uitați să curățați sistematic șemineul.

Exemple frumoase în interior

 • În partea de jos a șemineului este de a oferi o nișă pentru depozitarea lemnului de foc.
 • În clasicul modern, puteți ascunde un șemineu în perete. Combinația de piatră și foc în acest caz pare foarte avantajoasă - într-o astfel de cameră de zi vreau să petrec mult timp cu familia și prietenii.
 • Un șemineu modern completează perfect nu numai interiorul clasic și discret, ci poate deveni un adevărat punct de atracție într-un stil neobișnuit și luminos modern sau fuziune. Iată un exemplu extraordinar pentru modul în care formele și desenele personalizate se pot combina armonios într-un interior bine proiectat.
 • Camera de zi în stilul minimalismului poate fi suplimentată cu un șemineu mic. Aceasta va face un mic accident vascular cerebral în designul camerei și va face interiorul mai original și mai elegant.
 • Designul se poate asemăna numai de la modelul tradițional al șemineului, dar în același timp poate executa toate funcțiile în mod corespunzător.
 • Cunoscătorii stilului modern și modern de înaltă tehnologie vor aprecia fără îndoială designul neobișnuit al șemineului într-o culoare închisă.Marmura rece și sticla sunt perfect combinate cu o flacără strălucitoare.
 • Un șemineu strălucitor, chiar și în camera de zi mică a unui apartament de oraș, creează o climă specială caldă și primitoare care umple camera cu o căldură plăcută.
 • Nu disperați dacă este imposibil să completați interiorul acestui șemineu complet. Fiți atenți la tot felul de imitații. Designerii oferă abordări non-standard pentru rezolvarea acestei probleme. De exemplu, o opțiune foarte plină de suflet și drăguț - un șemineu luminos luminos cu lumanari.

În acest videoclip veți găsi o revizuire a șemineului din colț, gata pentru finisare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor