Șemineu exterior în design peisagistic

Care ar putea fi principala atracție a zonei de recreere pe o curte personală? Desigur, șemineu în aer liber! O astfel de structură se va aduna întotdeauna în jurul oamenilor, va deveni un simbol al confortului pe site.

În aragaz, puteți găti cu ușurință grătar și multe alte feluri de mâncare care nu vor lăsa pe nimeni indiferent.

Caracteristici speciale

Înainte de a începe construcția vetrei de stradă, merită să alegeți un loc pe site. Cel mai bine, dacă obiectul nu este situat prea aproape de casă - acest lucru va evita răspândirea mirosurilor în cameră. De asemenea, va fi frumos să urmăriți trandafirul vântului și să poziționați șemineul, astfel încât fumul să nu intre în interiorul amplasamentului sau cel puțin nu în direcția clădirilor rezidențiale.

Șemineu în aer liber ar trebui să fie în vedere, nu sunt închise strâns de plante, gard sau clădiri. Apoi va deveni cu adevărat o decorare a grădinii și atracția ei - toată lumea o va vedea și o va aprecia, astfel încât va fi posibil să controlați procesul de ardere de la aproape oriunde în sit.

Pentru a scăpa de schiță, va ajuta hedgingul, care nu va interfera cu revizuirea, ci va crea doar confort și microclimatul necesar. Cu toate acestea, nu este necesar să se organizeze un astfel de obiect de peisaj aproape de un foc deschis, acest lucru va ajuta la evitarea incendiului. Este necesar să se respecte cu strictețe normele privind siguranța împotriva incendiilor, iar dacă există îndoieli, este mai bine să se consulte cu departamentul de securitate antiincendiu din zonă. Angajații vor informa cu privire la standardele acceptate în regiune.

tipuri

Criteriile principale pentru determinarea tipului de semineu sunt funcționalitatea acestuia, precum și mobilitatea acestuia sau viceversa staționare. Alegerea pentru dvs. a celei mai bune opțiuni ar trebui să luați în considerare modul în care va fi folosită vatra, precum și cât spațiu poate ocupa un astfel de obiect.

Există seminee cu scop complet decorativ sau decorative și utilitare. Foi exterioare concepute pentru a servi doar scopurile de design și armonie a sufletului,poate fi făcută sub formă de castron pe picioarele forjate, căptușite cu piatră în cerc, realizate sub formă de cub și alte forme posibile.

Astfel de modele nu implică gătit, maximul pe care îl puteți face într-o astfel de sursă de foc - de a prăji un marshmallow sau cârnați pe un bivol.

Astfel de produse pot fi portabile, pentru iarnă sau în caz de plecare un șemineu decorativ poate fi înlăturat. Un scop mai larg au sobe portabile, sobe. În acest model, poate exista o colibă ​​de grătar, care vă permite să prăjiți o cantitate mică de carne. Opțiunea străină - grătar cu grătar.

Conform tehnologiei dispozitivului, șemineele în aer liber pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • Echipat cu foc deschisdecorate în scop decorativ. Un fel de foc, care poate fi turnat în piatră, cărămidă sau orice alt material rezistent la căldură (chiar și cu sticlă specială).
 • Grătar cu aragaz. Designul este echipat cu un coș de fum și vă permite să frigeți carnea pe un foc deschis și cărbune. În plus, puteți găti orice fel de feluri de mâncare într-o vesela specială rezistente la foc. Poate fi permanent sau portabil.
 • Smokehouse. Construiți un astfel de obiect cu propriile mâini nu este prea dificil.Principalul lucru este să rămânem cu tehnologia. Există gata fabrică smokehouse portabile din fabrică, care sunt foarte populare.
 • Gratar. Aceasta este cea mai simplă facilitate de gătit carne și alte feluri de mâncare pe un foc deschis sau cărbune. Este staționară și portabilă. Grilele permanente pot fi făcute din cărămizi, iar modelele portabile sunt de obicei metalice.
 • Pâine stradală sau cuptor Pompei. Potrivit pentru cei care iubesc să coace plăcinte, pâine de casă, să gătească pizza pe stradă sau pâine pita. Într-o astfel de structură, căldura nu este dată de cărbune sau foc deschis, ci de pereți interiori puternic încălși, care sunt fabricați din materiale rezistente la căldură și căldura. Seiful camerei de incendiu are doar un coș îngust. Acest design colectează cât mai multă căldură posibil și nu îl eliberează.

  Cu posibilitățile largi ale dimensiunii casei de vile sau a unui teren, puteți construi un obiect care va include mai multe tipuri de focuri de stradă. Cea mai populara optiune este soba de gratar cu o fumatori. Această combinație vă permite să preparați mai multe feluri de mâncare simultan.

  Șemineele din exterior pot fi împărțite în funcție de tipul de material din care sunt fabricate:

  • Sobe de cărămidă. Cel mai popular material pentru auto-fabricarea semineelor ​​în aer liber este caramida. Se încălzește destul de repede și apoi menține căldura mult timp, ceea ce permite o lungă perioadă de timp să gătească și să se încălzească lângă sobă într-o zi rece. În plus, materialul este ușor de utilizat, este relativ ieftin și accesibil.

  Există mai multe tipuri de cărămizi. Ele diferă în ceea ce privește compoziția, metoda de producție a produsului finit și, prin urmare, caracteristicile. Este important ca șemineul să nu crape când este foarte fierbinte și poate rezista cu ușurință la temperaturi de 1000 grade Celsius.

  Caramida Chamotte este utilizată direct pentru zidăria cuptoarelor.

  Producătorii oferă nu numai forma clasică a produsului, ci și o formă în formă de pană, care este utilizată pentru a monta găuri arcuite.

  Cu toate acestea, un astfel de material nu este potrivit pentru a se confrunta cu șemineu, deoarece are proprietatea de a se extinde foarte mult atunci când încălzit. Pentru finisajele decorative, este mai bine să cumpărați o cărămidă roșie cu fața în față. Suprafața uniformă a produsului, precum și diverse forme pentru arce și portale, vor permite formarea unui obiect frumos și durabil.

  • Seminee din piatră. Piatra în fabricarea cuptoarelor de exterior este utilizată numai pentru placare. Cel mai bine este să alegeți materiale naturale, mai degrabă decât artificiale. Astfel, puteți evita eliberarea de elemente toxice cu căldură puternică.

  Baza, adică partea de combustie a unei astfel de structuri, este amenajată cu cărămizi de sticlă, decorative decorative în locuri în care temperatura va fi de peste 80 de grade, se poate face cu dolomită sau bazalt. Nu ar trebui să alegeți materiale care nu pot transfera cu ușurință căldura, de exemplu, granita de pietriș.

  Finisajele din piatră sunt foarte bine combinate cu metalul, forjarea, caramida, pot suporta orice stil pe site, arată nobil și luxos.

  desen

  Atunci când alegeți un design pentru șemineu sau șemineu de grădină viitoare, trebuie să luați în considerare proiectarea fațadei unei case rezidențiale, precum și a unor anexe pe teritoriu. Pentru o unitate armonioasă în zona suburbană, puteți utiliza aceleași materiale de finisare care au fost utilizate chiar și pentru căile de pavare (de exemplu, piatră naturală, care are caracteristici rezistente la căldură).

  Designul șemineului în aer liber este strâns legat de funcționalitatea acestuia. Pentru a crea confort la cabana dvs., pentru a proiecta o zonă de recreere, precum și pentru a menține designul peisajului, puteți alege un șemineu portabil în aer liber. Astfel de produse sunt foarte populare în crearea unei atmosfere deosebite în curtea unei case particulare sau a unei case din oraș, cu propriul teren mic, în câteva sute de hectare.

  Datorită faptului că există modele care nu necesită lemn de foc cu lemn de foc, propria casă și clădirile vecine nu vor suferi de mirosul de ardere, precum și de fumul acru.

  Cu toate acestea, un astfel de incendiu nu va fi foarte cald, dar un element spectaculos al designului peisajului va fi cu siguranta obtinut.

  Datorită varietății de design puteți face o astfel de grădină în orice stil. Modelele de metal și de sticlă vor fi un plus bun pentru designul peisajului și fațada unei case rezidențiale în stilul high-tech, bolurile cu ornament vor completa stilul clasic și formele din piatră - Provence sau stiluri de țară.

  Dacă, în plus față de plăcerea vizuală, din flacăra pe care doriți să inhalați aroma lemnului ars, atunci ar trebui să luați în considerare opțiunea unui șemineu portabil cu lemn. Conceptele designerului ecou modelele fără un foc de ardere din lemn, dar există câteva caracteristici speciale.Acestea includ sobe de cuptor. Acestea arata foarte moderne, ocupa putin spatiu, unele modele sunt echipate cu dispozitive speciale pentru gratar si frigarui.

  Semineele portabile în aer liber sunt bune deoarece nu ocupă mult spațiu, locația lor poate fi schimbată. Dar funcționalitatea lor este mică. În general, cu excepția proprietăților decorative, ele nu mai posedă nimic.

  O vatră mică poate fi așezată independent de piatră sau cărămidă. O formă populară este un cerc. De regulă, acest tip poate fi utilizat pentru gătit. Șemineu echipat - o modalitate excelentă de a se bucura în seara rece de foc într-o companie prietenoasă. Performanță monolită - zonă de recreere pavată, locuri sedentare, căptușită cu piatră într-un semicerc, apropierea toboganului sau rezervorului artificial cu cascade sau o fântână și, desigur, o flacără deschisă - componente de agrement bune care sunt perfect combinate.

  Un confort real de casă în curte sau într-o zonă suburbană mare poate fi creat folosind un șemineu staționar general în aer liber. Stilurile populare hi-tech și minimalismul sunt considerate principalele direcții în amenajarea exterioară în curțile moderne mici.Forme geometrice simple, plăci termoizolante finisate în tonuri reci, un minim de decor - întruchiparea unei eleganțe stricte a stilurilor.

  Bucătăria elegantă chebbi-chic, simplă pentru grădini și curți, poate fi completată de o mică sobă în aer liber, tencuită și albă. Ca un decor, puteți pune o vatră de piatră și o arcadă, sau puteți lăsa niște cărămizi, fără a le acoperi cu ipsos.

  Ușor de realizat și, cel mai important, un stil rustic armonios în exterior este o opțiune excelentă pentru decorarea unei zone de recreere cu șemineu. Materialele naturale brute se potrivesc armonios în ansamblul cu arbori fructiferi, arbuști și paturi de flori și sunt completate cu elemente elegante și elegante de decor și mobilier de grădină.

  Pentru cei cărora le place să gătească și să adune un număr mare de oaspeți, sobele combinate, realizate în stil rusesc, sunt cele mai potrivite. Puteți găti mai multe feluri de mâncare simultan sau puteți schimba meniul în fiecare zi. În plus, acest design se potrivește perfect peisajului local, naturii, combinat cu caracteristicile arhitecturii noastre.

  Producatori

  Alegerea opțiunii pentru șemineele portabile, merită luate în considerare atât producătorii autohtoni, cât și cei străini.În Rusia, companii renumite care fabrică grătare portabile, sobe, boluri de foc, vetre și șemineuri de grădină, precum și opțiuni staționare sunt:

  "Fabrică de fierar"

  Produsele sunt fabricate din metal, cea mai mare parte negru. Pentru elemente de decor sunt falsificate. Astfel, baza grătarului de grătar poate fi decorată cu siluete de copaci, animale sălbatice, peretele din spate al șemineului este artistic realizat prin imitație de frunze, cai de alergare, salamanderi, boluri de foc pot fi rotunde și trapezoidale cu un ornament geometric sau un motiv de viață sălbatică și așa mai departe. Toate produsele pentru iarna pot fi dezasamblate.

  Compania produce produse portabile la prețuri accesibile.

  "BBQ"

  Producătorul orașului - Moscova. Șeminele de formă și execuție neobișnuite sunt realizate din cărămizi, iar tencuielul alb neted este folosit ca material de față. Există diferite tipuri de plenitudine a produsului - un grătar cu grătar, o sobă rusă, un cazan cu un suport din fier forjat, o chiuvetă, precum și combinațiile acestora ca parte a unui singur produs. Produsele Barbecue LLC provin din segmentul mai scump, dar și aspectul, iar materialul este fiabil și durabil, mai ales că designul este staționar.

  Producătorii străini oferă propria gamă de șemineuri portabile și grătare. În străinătate sa dezvoltat doar un astfel de segment de focuri cu o flacără. Firmele majore:

  Weber

  Compania americană Weber a creat produse de grătar din 1952 și este o marcă de renume mondial. O trăsătură distinctivă a produsului este o formă sferică. Corpul de grătar poate fi sticlă surdă sau transparentă. Există modele de cărbune, gaze și electrice. Cel mai bun grătar este obținut pe un grătar de cărbune.

  Producătorul oferă o garanție pentru produsele sale timp de 10 ani, ceea ce indică o calitate excelentă a produsului.

  Radius Design

  Compania germană Radius Design ca o mașină de gătit cu grătare oferă focuri speciale în formă rotundă, cu un dispozitiv de fixare a grilajului, amplasat direct deasupra flăcării. Cu toate acestea, în acest caz, criteriul pentru alegerea unui astfel de produs este mai degrabă proprietăți decorative decât capacitatea de a găti într-un foc deschis.

  Sfaturi

  Prin achiziționarea unui șemineu portabil, Este necesar să se evalueze aceste caracteristici:

  • grosimea metalului;
  • zona de bază;
  • înălțime;
  • greutatea produsului;
  • metoda firebox;
  • siguranța la incendiu;
  • stabilitatea produselor;
  • posibilitatea asamblării și dezasamblării;
  • designul.

   Atunci când construiți un șemineu staționar în aer liber, trebuie să aveți grijă de o bază durabilă. Cel mai bine este să pregătiți o platformă de beton cu o zonă de acoperire mare.Pentru a face acest lucru, un strat superior de pământ este scos în zona marcată, acoperită cu nisip și pietriș - ele formează o pernă. Apoi, setați cofrajul lemnului, barele de armare sau plasa armată și umpleți zona cu mortar de ciment.

   Solidificarea completă a fundației are loc în 5-7 zile, după care puteți elimina cofrajul și puteți trece la construirea șemineului.

   Diferitele tipuri de brazieri au propria lor tehnologie de montaj. Cea mai ușoară opțiune - un grătar deschis, o versiune complicată are un coș de fum. Este important ca cărămizile utilizate pentru montarea focarului să fie identice, deoarece diferitele tipuri au un coeficient de expansiune diferit. Nu tencuiți interiorul cuptorului și a hornului - tencuielile nu sunt destinate unor astfel de modificări de temperatură.

   Materialele de construcții rezistente la căldură vor crește durata de viață a clădirii, vor avea cele mai bune calități pentru gătit.

   Pentru construcție vor fi necesare asemenea unelte și materiale:

   • beton;
   • ciment;
   • apă;
   • ciocan cu vârf din cauciuc;
   • nivel;
   • măsuri de bandă;
   • mistrie;
   • material de finisare pentru a alege de la.

    Cel mai bine este să desenați un desen înainte de lucrul direct, conform căruia va fi posibilă o estimare, pentru a calcula cantitatea necesară de material.Scara șemineului viitor ar trebui indicată pe diagramă nu numai în metri sau centimetri, ci și în numărul de cărămizi din același rând. Pentru coș, focar și extensii laterale este mai bine să desenați desene detaliate suplimentare.

    Procesul de construire a semineului în sine este după cum urmează:

    • Se diluează amestecul de ciment în găleată.
    • Este necesar să urmăriți cu strictețe schema atunci când stabiliți fiecare rând. Baza este prevăzută cu cărămidă din cuptor. Este necesar să se alterneze straturile care merg în sus și în jos, astfel încât fiecare rând nou să închidă cusatura celei anterioare. Ar trebui să monitorizați în mod constant nivelul suprafeței de construcție.
    • Pentru căminul de incendiu și camera de ardere, caramida din cuptor este înlocuită cu o piesă refractară. Procesul de formare a cavității cuptorului cu ieșirea către coșul de fum începe.
    • Când arcul focului este îndoit, aspectul continuă cu cărămizi de cuptor. Chiuveta direct pot fi prevăzute cărămizi pe cont propriu, și puteți cumpăra turnat monobloc turnat.
    • Puteți începe lucrarea decorativă.

     Pentru obiectul finit este necesar să se construiască o magazie pentru ca apa să nu intre în coș. Din când în când este necesară curățarea focarului de ardere și funingine. Acest lucru se poate face cu apă săpată obișnuită.Grăsimea dizolvă bine talcul, lăsat timp de câteva zile în zona de grătar.

     Exemple frumoase

     O zonă cu șemineu nu este neapărat o zonă separată în grădină. Pentru a economisi spațiu, o verandă de vară în aer liber poate fi echipată și cu o sobă. Este important să urmăriți orientarea stilistică a întregului spațiu, atunci toate detaliile vor arăta elegante și armonioase.

     O alternativă este construirea unui foișor cu șemineu. În acest caz, puteți experimenta decorarea și, în plus, puteți scăpa de mirosul de fum și alimente în casă.

     Pe tipurile de șeminee și șeminee în aer liber pe care le oferiți, consultați următorul videoclip.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor