Semineu în interiorul apartamentului: caracteristici și tipuri

Prezența unui șemineu în interiorul apartamentului dă sofisticarea camerei și șicului. În funcție de preferințele proprietarului - poate fi un șemineu romantic "antic" sau un șemineu cubic într-un stil modern. Există o mulțime de variante de execuție a șemineelor, prin urmare fiecare dintre iubitorii acestui element arhitectural vechi poate alege aspectul, scopul și caracteristicile care sunt în modul cel mai potrivit în concordanță cu gusturile și preferințele personale.

numire

Cel mai vechi scop al semineului este de a încălzi camera în care este instalat. Odată au fost sălile de castele cavalerești, cabane de vânătoare sau case de nobilime. Oamenii cu venituri foarte mari ar putea permite un șemineu și, prin urmare, o atitudine stabilă față de această parte a interiorului a fost fixată ca un element de viață luxoasă.

Acesta este motivul pentru care astăzi scopul principal al șemineului a dispărut în fundal, iar lucrul principal a fost să dea camerei o atmosferă specială de confort și transferul spiritului de lux și bogăție către proprietari.

Prezența șemineului permite soluțiile de design cele mai interesante din apartament.ceea ce ar fi fost imposibil fără instalarea portalului de șemineu. De exemplu, vă puteți aminti de ghirlandele de Crăciun fermecătoare, de lumanari, care de obicei sunt așezate pe mantel sau decorate în jurul colțului de șemineu pentru întâlniri prietenoase cu o ceașcă de ceai.

În unele cazuri, un șemineu nu este doar un omagiu pentru modelarea și decorarea încăperii, ci și o sursă de căldură și confort, mai ales la începutul toamnei, când este răcoroasă în apartamente, deoarece încălzirea centrală nu este încă inclusă. În aceste zile este deosebit de plăcut să petreceți serile de familie lângă șemineul cald, ascultând strălucirea ploii din afara ferestrei. Din aceste motive, șemineele au început din ce în ce mai mult să apară nu numai în casele de țară, ci și în apartamentele orașului.

Caracteristici speciale

Dacă, de regulă, nu există probleme cu instalarea unui șemineu într-o casă privată, instalarea unui astfel de dispozitiv într-un apartament ridică multe întrebări.După cum știți, pentru un șemineu real, care funcționează pe combustibil solid (de obicei lemn), aveți nevoie de o incintă, un portal fabricat din material refractar și un coș de fum. Este posibil să se ia în considerare toate cerințele enumerate numai în apartamentul situat la ultimul etaj.

Plasarea acestui semineu ar trebui să fie coordonată cu autoritățile de arhitectură și de supraveghere a incendiilor., pentru a se asigura că utilizarea sa nu compromite integritatea clădirii. Această cerință este cauzată de factorii pe care instalația semineului poartă o sarcină suplimentară asupra structurii tavanului, iar produsele de ardere care părăsesc coșul pot servi drept sursă de aprindere.

Numai după depunerea desenelor de schiță, efectuarea examinărilor și aprobarea unei astfel de reamenajări, proprietarul apartamentului poate începe instalarea și apoi se poate lăuda cu o bucurie plăcută de lemn de foc în șemineul său personal.

În cazul în care nu este posibilă legalizarea instalării acestui șemineu într-un apartament, merită să încercați să instalați una dintre opțiunile alternative ale dispozitivului, deoarece astăzi există o mare varietate de decorații, electrice și biofireplaces pe piață.

Cum sa alegi: soiuri

În interiorul oricărei încăperi, un șemineu joacă întotdeauna un rol dominant și este un centru compozițional. Acest lucru se aplică în întregime unei clădiri cu drepturi depline, precum și unei structuri decorative sau, așa cum se mai numește, falshkamina.

decorativ

Acest element al interiorului este un portal fixat pe perete, care nu are o cameră de incendiu și un coș de fum, dar este echipat cu o capișon și uneori o nișă care înlocuiește camera de incendiu. Arhitecții profesioniști recomandă să se gândească la instalarea falshkamina încă în stadiul de creare a unui proiect de reconstrucție a apartamentului.

În acest caz, puteți decora cu ușurință nu doar un portal decorativ, ci și un risolit - acesta este numele conductei inerente acestui cămin, prin care gazele fierbinți se ridică în coș. Rhizolitul atrage ochiul, este foarte eficient în proiectarea rafturilor, oglinzilor și picturilor.

Datorită acestei tehnici, șemineul va arăta ca unul real și va crea în cameră așa-numita axă de simetrie arhitecturală armonizând spațiul.

Cel mai adesea portalul falshkamina este fabricat din MDF, poliuretan sau gips carton (falshkaminy de casă), deși materialele mai scumpe pentru astfel de structuri sunt de asemenea folosite, de exemplu, din marmură sau piatră artificială. De asemenea, pentru a crea impresia de naturalitate, este de dorit să dotați o nișă în perete care simulează o cutie de foc și o așezați în interiorul și de-a lungul contururilor cu plăci refractare ceramice.

Datorită plăcii din interiorul acestui design, puteți plasa lumânările fără teamă de aprindere. Foarte interesant va fi versiunea pe mai multe niveluri a amplasării lumanarilor mari. Drovnitsa forjată poate servi aceluiași scop, unde până la o duzină de lumânări de diferite înălțimi se pot potrivi în același timp, ceea ce, desigur, nu poate servi la încălzirea camerei, ci umple camera cu un joc de foc viu și o lumină caldă de aur.

În cazul în care nu este în siguranță să lăsați lămpile arzătoare într-o nișă de coș, lumânările vor fi o găsire bună, de exemplu, realizate în stil Art Nouveau.

Portalul Falshkamina poate fi folosit ca raft sau dulap, puteți închide rafturile în apropiere și puteți pune cărți vechi în forjer. O oglindă sau o colecție de ceramică vor arăta frumos peste mantel.Pentru a da mai multă naturalitate falsului naturalitate, puteți pune podeaua în jurul focarului cu plăci de piatră, așa cum se întâmplă de obicei pentru a proteja cărbuni care cad dintr-un șemineu adevărat. Pentru o percepție completă a falshkaminei, puteți pune lângă aceste jgheaburi și le puteți folosi ca suport pentru lumânări.

Electrofireplaces

Șemineul electric, care nu necesită fum și nu necesită întreținere specială, vă permite de asemenea să creați atmosfera contemplativă necesară într-un apartament oraș, dar în comparație cu un șemineu fals, modelul electric are un avantaj suplimentar, deoarece servește și pentru încălzirea camerei.

Este posibil să instalați un șemineu electric cu efect 3D al unui foc real, cu un ecran LCD, cu un generator de aburi, un încălzitor cu ventilator și chiar un șemineu cu infraroșu.

În funcție de metoda de instalare, se disting următoarele tipuri:

 • Scaune de masă electrice, care sunt un dispozitiv portabil montat pe o noptieră, raft sau masă.
 • Modelele suspendate care sunt montate pe perete, în exterior, astfel de dispozitive sunt similare cu un panou de televiziune.
 • Scaune electrice încastrate, care sunt o incintă din material rezistent la căldură și pot fi instalate în dulapuri, în dulapuri sau chiar în bare.
 • Produse mobile echipate cu propriul portal mic, care au o cameră de foc cu imitație de foc și roți pentru a ușura mișcarea.
 • Kaminokomplekty, instalate în perete, cu o greutate mare și dimensiuni considerabile. Portalele montate în perete, care pot fi realizate din MDF cu un strat de furnir, precum și tencuială, piatră naturală sau artificială, sunt utilizate pentru a instala astfel de modele.

Toate aceste tipuri de seminee electrice se supun cu succes sarcinilor care le-au fost atribuite. Ele radiază căldură, lumină și creează iluzia unei flăcări vii adevărate. Cele mai realiste sunt dispozitivele cu generator de abur încorporat. Vaporii, care este rece și este format din efectele ultrasunetelor asupra apei, este iluminat de lămpile cu halogen, creând un efect foarte realist al focului și al fumului, care este întotdeauna unic.

Un avantaj suplimentar pe care modelele de abur îl are este umidificarea aerului din cameră, care contribuie la o senzație mai confortabilă a locuitorilor.

În realism, astfel de șemineu pot argumenta modelele cu un ecran cu cristale lichide sau un efect 3D care nu poate fi distins de șemineele reale chiar și la distanțe foarte apropiate.

În cazul în care vorbim despre modelele instalate și fixate în perete, acestea au mantels care pot fi decorate în mod tradițional. Proprietarii pot face acest lucru cu mâinile lor. Pentru aceasta, vor fi utile lumânări, oglinzi, ghirlande, rame foto, adică tot ceea ce este pus de obicei pe raftul unui șemineu tradițional.

Seminee bio

Acest tip de șemine combină elementele aparent incompatibile: prezența focului și absența fumului și a funinginii. În cazul instalării unui astfel de dispozitiv fără fum în camera de zi, proprietarii se pot bucura de jocul flacării vii, fără a se deranja cu pregătirea lemnului de foc, curățarea cărbunelui, coordonarea coșului de fum.

Semineele nu necesită nici un coș de fum., pot lucra în mod autonom, au o mare varietate de forme sau dimensiuni, designul lor este similar cu un vas sau mini-coș, care poate fi transferat cu ușurință de la un loc la altul. Și, în același timp, focul care arde în biofireplace este adevăratul lucru.

Secretul unui astfel de focalizare mobilă constă în combustibilul utilizat în biofiletele. Este etanol denaturat, care, când este ars, se descompune în dioxid de carbon și vapori de apă, generând căldură.Astfel, incendiul biologic nu numai că strălucește, ci și căldura, ar trebui luat în considerare atunci când creați interioare cu utilizarea sa.

De exemplu, dacă doriți să instalați un televizor peste semineu, trebuie să vă gândiți să creați o barieră termică între aceste două dispozitive.

Deoarece procesul de combustie este însoțit de absorbția oxigenului, se recomandă păstrarea ferestrei de aerisire deschisă când se aprinde bio vatra. În unele cazuri, este pur și simplu necesar, deoarece utilizatorii observă un miros pungent care apare atunci când anumite tipuri de biocombustibili ard. Arhitecții recomandă proiectarea hotei în acele încăperi în care este planificată instalarea unui șemineu de alcool sau utilizarea în exterior, de exemplu, pe o loggie.

Puteți instala un bioșarf în bucătărie sau în altă cameră, echipat cu un sistem de ventilație de alimentare și de evacuare, atunci mirosurile nu vor deveni o barieră pentru a se bucura de foc deschis. Există, de asemenea, modele alternative de bio seminee care lucrează pe gel de combustibil, acest dispozitiv nu emit un miros, cu toate acestea, din când în când trebuie să fie curățat de carbon.

  În ciuda dezavantajelor care disting un bio șemineu, se poate numi o tendință recentă de design.

  Se produc următoarele soiuri:

  • Modele portabile mici concepute pentru instalarea pe desktop.
  • Modele stationare încorporate care pot avea dimensiuni și geometrii diferite.

  În funcție de tipul de aprindere, există biofireplase mecanice și automate, unele produse super-moderne pot fi controlate chiar și cu ajutorul unui smartphone. Automatizarea este capabilă să regleze intensitatea arderii, să pornească și să oprească dispozitivul fără a expune proprietarul la pericolul de arsuri.

  În cazul achiziționării de bio-cămin cu aprindere mecanică, ar trebui să utilizați cu atenție bricheta, pokerul și clapa unității de încălzire.

  Dotarea interioarelor cu un biofurnizor este instalat fie pe o masă sau pe un piedestal, fie este încorporat în pereți, pereți despărțitori și rafturi. În majoritatea cazurilor, acestea sunt interioare moderne, executate într-un stil strict și laconic: minimalism, loft industrial, techno, gotic, hi-tech, stil modern. Nu există nici un decor suplimentar pentru un biofireplace, deoarece acest dispozitiv este autosuficient și este capabil să reînvie cel mai minimalist mediu.

  gaz

  Semineele care funcționează cu combustibili, cum ar fi gazul, necesită, desigur, amenajarea obligatorie a coșului de fum și disponibilitatea unei surse de flux constant de aer proaspăt în cameră.Toate acestea pun la indoiala posibilitatea instalarii unui astfel de semineu intr-un apartament in oras, daca acesta nu este la ultimul etaj, iar casa nu este echipata cu canale de ventilatie separate.

  În orice caz, instalarea unui astfel de șemineu necesită permisiunea inspectorilor de incendiu și a serviciilor de gaze, care sunt implicate în conectarea sursei de gaz la un asemenea șemineu.

   După tipul de instalare, șemineele cu gaz pot fi:

   • Clasic (încorporat), care au un incendiu refractar instalat în portalul de cărămidă sau piatră, având o conexiune la coș.
   • Suprafață de podea, reprezentând o cameră cuptor decorată decorativ, pentru instalarea căreia este prevăzută o bază și un coș de fum, special pregătite pentru foc.
   • Montate pe perete, care sunt fixate cu brațe în stare suspendată, astfel de șemineu au o țeavă de coș care realizează simultan un rol decorativ, care arată în mod special futurist în interioarele industriale moderne.

   Toate versiunile de șemineu de gaz au mai multe moduri de ardere., care permite atât utilizarea lor în scopuri decorative, cât și aplicarea pentru încălzirea spațiului.Cele mai impresionante și mai realiste modele clasice. Când se instalează un astfel de șemineu, este posibil să se mențină un echilibru între prezența focului în cameră și curățenia care este asigurată de absența lemnului de foc sau a cărbunelui.

   Designer de aprovizionare încorporat în șemineu de gaz nu se deosebește de designul unui șemineu clasic de ardere a lemnului. Ideile frumoase ale interiorului pot fi realizate prin plasarea unei canapele, a mesei și a scaunelor lângă vatra arzătoare și, prin urmare, crearea unei zone pentru băuturi de ceai. Din moment ce orice șemineu devine centrul camerei, pe baza aspectului său, designerii sfătuiesc să aleagă mobilierul și elementele decorative.

   Stilul general depinde, de obicei, de designul portalului, de cele mai multe ori acesta este un stil clasic sau un stil modern.

   Arderea lemnului

   Un șemineu adevărat de ardere a lemnului într-un apartament modern este aproape o imagine fantastică, cu toate acestea, se poate realiza. Acest lucru se poate face dacă cumpărați un coș de fum în proiectul unei clădiri când cumpărați un apartament în construcție sau cumpărați o casă în casă cu un coș de gunoi neutilizat. Acestea sunt adesea case de construcție stalinistă, totuși, după obținerea unei autorizații, o examinare a structurilor de susținere este efectuată pentru rezistență, deoarece semineul are o greutate foarte mare, iar instalarea acestuia poate provoca deteriorarea clădirii ca întreg.

   Permis de încărcare nu mai mult de 150 kg pe 1 km Km. m, suprafața camerei nu trebuie să fie mai mică de 20 de metri pătrați. m, iar înălțimea tavanului este de cel puțin 3 m.

   Coordonarea instalării unui astfel de șemineu este o saga întreagă care, dacă va fi de succes, va aduce plăcere incomparabilă de a deține o sursă de foc în sufragerie, precum și de a crește semnificativ costul unui apartament, transformându-l dintr-un tipic într-unul luxos.

   Datorită instalării acestui șemineu, proprietarii de apartamente au o mulțime de soluții de design interesante. Când faceți un portal într-un stil clasic, prezența stucului pe tavan, mucegaiuri pe pereți, diverse borduri pot deveni o extensie naturală. Ușile din lemn masiv, mobilier din lemn și lămpi de cristal vor contribui la accentuarea atmosferei luxoase.

   Dar nu credeți că un șemineu arzător de lemn va decora cu sine numai un interior clasic. Acesta va fi potrivit în stilul rustic, în stilul de fuziune, Provence, și, desigur, în interiorul luxos al art deco.

   Unde se instalează?

   Locația șemineului depinde de design și de tipul acestuia. Semineele mari încorporate pot fi montate pe perete sau pe colț, indiferent dacă acestea sunt active sau au o funcție pur decorativă.Plasând un astfel de șemineu în colțul camerei, puteți economisi spațiu, în timp ce zonați camera, alocând o mică zonă de șemineu, convenabilă pentru relaxare și contemplare.

   În cazul în care șemineul încorporat este instalat în centrul peretelui, este, de asemenea, obișnuit să se așeze în jurul lui mobilier tapitat, având în centru un ceai sau o masă de cafea. În majoritatea cazurilor, un astfel de aranjament de seminee este considerat un clasic, dar recent au existat noi tendințe în aprovizionarea cu acest element arhitectural.

   Pentru a instala un șemineu în apartament, ridica partiții cu găuri, în care, în spatele geamului rezistent la căldură, există un șemineu spectaculos, care funcționează pe bază de combustibil pentru alcool. O astfel de partiție este adesea căptușită cu piatră, cărămidă sau țiglă, transformându-se într-un element care separă teritoriul bucătăriei și al sufrageriei în apartament. Puteți admira un astfel de element de decor din două camere în același timp.

   În cazul în care vine vorba de incendiu electric montat pe perete, acesta poate fi atârnat nu numai pe peretele halei, ci și plasat în dormitor. Datorită prezenței unui mod de funcționare neîncălzit, un astfel de model poate servi și ca lumină de noapte.

   Un șemineu cu gaze suspendat va fi adecvat într-un apartament studio, mobilat în stil loft sau în interiorul minimalist al unui "den", iar locația în oricare dintre camere, de la birou până la dormitor sau baie, poate fi de succes.

   iluminat

   Fire foc este principala decorare a semineu, una dintre funcțiile sale este de a crea iluminat decorativ în cameră. Prin urmare, în încăperea unde este instalat șemineul, este necesar să se furnizeze surse de lumină direcțională care să nu concureze cu rachetele de foc incendiare.

   Prezență nedorită de iluminare puternică și puternică cu un candelabru, opțiunea ideală ar fi o iluminare combinată a zonei șemineului. Acestea pot fi pete, o lampă de podea cu o umbră, sconturi pe pereți sau o lampă de masă mică. Această abordare va crea un mediu confortabil pentru mișcarea în cameră, păstrând în același timp amurgul misterios.

   În acest caz, reflexiile unei flăcări vii sau pâlpâirea unui șemineu electric vor arunca umbre misterioase pe pereții camerei, creând o atmosferă romantică și misterioasă.

   În cazul în care șemineul are un portal de marmură, va fi foarte eficient să aibă lămpi în stil clasic lângă el.Pentru decorarea unui șemineu, sunt adecvate lămpi din sticlă de Murano multicolor. Pentru un șemineu futurist, sub formă de carcasă alungită, cilindrii-lămpi, care sunt făcuți din plastic alb-perlat, vor deveni un cadru frumos.

   Cu toate acestea, din moment ce camera de zi nu este doar o zonă de șemineu, ci și un teritoriu pentru petrecerea timpului petrecut de toți membrii familiei, necesitatea de iluminare completă a acestei încăperi are de asemenea un loc. Prin urmare, idealul ar fi aranjamentul de iluminare reglabilă cu capacitatea de a trece de la comun la local.

   Idei de proiectare

   Șemineul va decora orice apartament, fie că este vorba de apartamente spațioase sau de camere mici, trebuie doar să puteți alege opțiunea potrivită în fiecare caz.

   Când proiectați un apartament într-o clădire a unei clădiri vechi, dotată cu coșuri de fum, aveți posibilitatea să planificați un șemineu pentru arderea lemnului, realizat, de exemplu, din beton refractar. Această soluție neașteptată va fi ideală pentru crearea unui interior modern și nu va provoca daune semnificative portofelului proprietarilor. Din moment ce betonul are o greutate considerabilă, arhitecții propun să se păcălească completând partea superioară a construcției din fibră de gips, apoi acoperind întregul șemineu cu un amestec omogen de ipsos.

   În designul camerei puteți aplica o soluție interioară modernă., pentru a crea un spațiu deschis bucătărie-sufragerie cu un număr mare de sisteme modulare de depozitare și aparate de uz casnic necesare unei vieți confortabile. Un șemineu monumental voluminos din beton nu va arăta necorespunzător într-un interior minimalist, dimpotrivă, va sublinia concisitatea soluției și liniile ei stricte vor continua geometria dulapurilor.

   Pentru cei care iubesc romantismul clasic, lemnul, gazul sau șemineul fals se pot elibera în stil de vânătoare. Adăugând un lustruit din fier forjat la lanț, un cerb umplute, covor antic și fotolii din piele, zona de șemineu poate fi transformată într-un colț al Angliei victoriene și impresionează oaspeții cu gust subtil. Designul original al șemineului cu vatră de piatră este accentuat de panourile de lemn din placări de perete și de ușile de lux. Pentru ușurința de îngrijire, acest interior poate fi decorat folosind materiale moderne. De exemplu, plăcile din lemn imită efectiv piatra și panourile din lemn masiv, sunt pretențioase în exploatare și au un preț rezonabil.

   Se pare că așezarea interesantă a șemineului este un separator între zonele apartamentului studio cu o cameră. De exemplu, în cazul în care aveți nevoie pentru a separa bucătăria de sala de mese, puteți construi o partiție, care este construită biofireplace sau șemineu electric. Această opțiune vă va permite să combinați confortul, funcționalitatea și estetica: va fi convenabil să urmăriți focul și să vă încălziți în acest caz, fiind în ambele camere. Este posibil să decorați un perete de șemineu împărțit cu ajutorul gresiei din porțelan, marmură sau plăci ceramice. În unele cazuri, se utilizează o perdea de material refractar. Acest lucru este convenabil atunci când șemineul separă, de exemplu, un dormitor și o cameră de zi. Pentru un realism mai mare, puteți pune pietricele sau fragmente de piatră pe un palet de biofire pentru a înconjura focul cu un cadru decent.

   Dacă proprietarii au dorința de a vedea un șemineu în stil regal, pot să comande un portal dintr-o piatră cu zidărie mare. Este de dorit ca peretele adiacent să aibă un design similar, în acest caz puteți utiliza materiale moderne care să înlocuiască cu succes piatra naturală și să creeze efectul Evului Mediu. Un astfel de șemineu va fi combinat cu succes atât cu mobilier de epocă, cât și cu canapele moderne moi "inteligente", va fi potrivit în orice interior.

   Cu privire la modul de amenajare a unui șemineu în interiorul Feng Shui, vedeți următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor