Descrierea și mărimea cărămizilor de silicat alb

 Descrierea și mărimea cărămizilor de silicat alb

Într-o mare varietate de materiale de construcții cărămizi de mai mulți ani rămâne cel mai căutat și relevant. Nu numai clădiri rezidențiale sunt construite din acesta, ci și clădiri publice sau industriale, precum și diverse anexe. Prin caramida silicat, puteți contacta în siguranță dacă intenționați să construiți o structură de înaltă rezistență. Acest material de construcție este ales de mulți utilizatori. Astăzi vom analiza în detaliu ce mărime și caracteristici are o astfel de cărămidă.

Ce este?

Cărămida de silicat este un material de construcție fabricat artificial, având forma corectă a unui paralelipiped (specimenele nestandard pot avea alte forme).Este produsă din nisip quartz și var. Are caracteristici excelente de rezistență și garantează o formă geometrică ideală. Trebuie avut în vedere faptul că acest factor este important nu numai pentru estetica fațadei, ci și pentru calitatea asamblării componentelor sale individuale.

Cu cât cusăturile dintre cărămizi vor fi mai mici, cu atât vor fi mai puțin vizibile podurile de frig.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

În prezent, gama de materiale de construcție se bucură de diversitatea sa. Este posibil să alegeți produse ideale pentru orice lucrări de construcție. Putem vorbi despre un mic magazin ca un coș de pui sau o construcție mai serioasă, de exemplu, o cabană mare. În multe cazuri, oamenii aleg cărămidă de siliciu ca materie primă principală.

Acest material de construcție a fost utilizat în lucrările relevante relativ recent. Tehnologia a fost propusă abia în 1880, însă această perioadă a fost suficientă pentru a înțelege că clădirile din cărămidă silicată se pot lăuda cu o rezistență sporită, durabilitate și fiabilitate. Această materie primă populară are astăzi multe caracteristici pozitive care o fac populară în rândul consumatorilor.

Cunoașteți-le.

 • Mai întâi de toate, ar trebui să acorde o atenție la puterea de cărămidă de siliciu. Variantele sunt disponibile cu marcajul M-300, care pot transporta presiune până la 30 MPa fără probleme (această valoare este semnificativă). Trebuie avut în vedere faptul că silicatele sunt adaptate și la sarcini severe de îndoire (până la 4 MPa).
 • Cărămida silicoasă este rezistentă la contracție. Clădirile din acesta nu sunt supuse formării de fisuri. În plus, nu se tem de schimbările fundamentale.
 • Prin ea însăși, cărămida albă de silicat este destul de atractivă și estetică. Din aceste produse sunt clădiri foarte îngrijite.
 • Caramida silicată este foarte convenabilă în construcții. Practic toate amestecurile de zidărie sunt potrivite pentru acest material de construcție.

Poate fi atât ciment-lime, cât și soluție adezivă polimerică. Căutați formulare speciale nu trebuie să.

 • Acest material de construcție nu este exigent în îngrijire. Este nepretențios și durabil.
 • Structurile din cărămidă cu structură de construcții cu caracter competent sunt caracterizate printr-o durată lungă de viață. De obicei este de aproximativ 50-100 de ani.
 • Cărămida de silicat este un astfel de materialcare are caracteristici bune de izolare fonică. În clădirile din această materie primă, zgomotele enervante nu vor fi auzite, ceea ce atrage mulți oameni.
 • Întrucât o componentă de var este prezentă în caramida silicată, nu are nevoie de o prelucrare antiseptică suplimentară. O mucegai sau o ciuperca apare extrem de rar pe peretii construiti din acest produs.
 • Construcția cărămizilor din silicat este bună deoarece acestea nu exercită o presiune serioasă asupra fundației și sunt destul de ușoare.
 • Un alt avantaj semnificativ al cărămizilor din silicat este o geometrie clară. Datorită acestei calități în clădirile acestui material de construcție nu există aproape niciun pod rece și este mult mai convenabil să stivuiți astfel de piese.
 • Pe pereții cărămizilor din silicat nu există eflorescențe.
 • Caramida silicată este ecologică. Nu este capabil să dăuneze sănătății umane, fie în timpul construcției, fie după finalizarea lor. Pentru mediu, acest material este absolut sigur.
 • Mulți utilizatori preferă caramida silicat, deoarece nu este combustibil.Da, și nu suportă arderea. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că caramida silicată nu-i place foarte mult indicatorii de temperatură - limita este de 500 de grade Celsius. Dacă căldura depășește limitele specificate, cărămida, desigur, va rămâne intactă și nu se va descompune, dar nivelul său de rezistență va scădea semnificativ.
 • Acest material de construcție are un preț accesibil și se găsește în multe puncte de vânzare, astfel încât găsirea nu este dificilă.

Dacă decideți să vă întoarceți la caramida silicat, atunci ar trebui să știți nu numai despre avantajele sale, ci și despre dezavantajele sale.

 • Principalul dezavantaj al acestui material de construcție este absorbția ridicată a apei. Din acest motiv, o astfel de cărămidă este susceptibilă la distrugere în condiții de temperaturi scăzute (apa înghețată pur și simplu sparge piatra). De aceea, cărămizile din silicat nu fac bazele, deoarece sunt puțin probabil să fie de înaltă calitate și fiabile.
 • Caramida silicată nu diferă în ceea ce privește calitățile de rezistență ridicată la îngheț. Este de dorit să se utilizeze numai în regiunile sudice sau mijlocii. Aceste materiale de construcție nu sunt potrivite pentru zonele cu temperaturi scăzute, ceea ce reprezintă un minus mare pentru Rusia.
 • Pe caramida silicat, de regulă, nu există componente decorative, precum și forme frumoase netede. Vindem astfel de materiale doar ca standard.
 • Acest material de construcție are o conductivitate termică ridicată. Clădirile din această cărămidă trebuie izolate.

Dacă vă decideți să abandonați izolarea suplimentară și în loc să construiți pereți prea groși, atunci ar trebui să știți că în cele din urmă nu va fi foarte profitabil.

 • În ciuda faptului că este posibilă construirea unei structuri ușoare dintr-o cărămidă silicată, acest material în sine este mai greu decât analogii săi, ceea ce creează anumite dificultăți în transportul acestuia.
 • Pe piața modernă există o mulțime de produse de calitate scăzută, eliberate pentru fiabilitate și durabilitate. Clădirile de cărămidă de joasă calitate sunt de scurtă durată și încep să se prăbușească repede.
 • Paleta de culori a unei astfel de cărămizi este destul de slabă - există numai materiale albe și roșii. Exclusiv pigmenții rezistenți la alcalii sunt utilizați în producția lor și există foarte puțini dintre aceștia. Adevărat, cu o absorbție semnificativă a umidității, culoarea cărămizii începe să se schimbe - devine gri.Din această cauză clădirea devine mai puțin estetică.

După cum puteți vedea, dezavantajele unei cărămizi silicate sunt mult mai puțin decât avantajele. Desigur, mult depinde de lotul special, materialele de la care ați cumpărat. Acesta este motivul pentru care experții recomandă cumpărarea unor astfel de produse în unități de încredere care au o bună reputație în orașul dvs.

Principalele caracteristici și compoziție

Caramizile de silicat de înaltă calitate trebuie să aibă o serie de caracteristici operaționale, datorită cărora pot fi utilizate în diferite lucrări de construcție. Există o categorie separată a acestui material de construcție. Acesta include produse care au o formă nestandard (departe de paralelipiped) și aceleași dimensiuni. Prin utilizarea unor astfel de elemente se creează tot felul de structuri arhitecturale interesante.

De exemplu, pot fi arcade spectaculoase și bogate, colțuri rotunjite sau arcade - există o mulțime de opțiuni pentru utilizarea cărămizilor personalizate. Dimensiunile acestor părți sunt determinate de specificațiile și aplicațiile la standardele de stat. Următoarele caracteristici ale cărămizilor din silicat sunt sub controlul punctelor GOST.

 • Nivelul forței. Produce materiale etichetate cu M75-M300. Pentru pregătirea pereților interiori, este comun să se utilizeze orice cărămidă cu un nivel adecvat de densitate. În ceea ce privește lucrările cu care se confruntă, numai o caramidă cu un marcaj nu mai mică decât M125 sau o piatră (cărămidă dublă) cu o notă mai mică decât M100 va lucra aici.
 • Nivelul rezistenței la îngheț. Creați o cărămidă silicată cu următoarele mărci - F25-F50. Aceasta înseamnă că materialele de construcție din diferite clase rezistă de la 25 la 50 de cicluri de congelare și decongelare fără pierderea calităților lor utile.
 • Conducta de căldură. Aici se înțelege o anumită cantitate de căldură, pe care o astfel de cărămidă o poate genera singură pe unitate de timp. Caramida silicata nu este cea mai mare.
 • Siguranța la foc. Acest parametru depinde de compoziția directă a cărămizii. Nu trebuie să conțină componente inflamabile.
 • Radioactivitate. Acest parametru în caramida silicat nu depășește nivelul de 370 Bq / kg.

În ceea ce privește compoziția acestor produse - este aceeași pentru toate subtipurile de cărămizi. De obicei, include următoarele componente:

 • cuarț nisip (80-90%);
 • var hidratat (10-15%);
 • nisip filtrat.
1 nisip 2 var 3 apă

Dar structura acestor materii prime poate varia, ceea ce afectează calitățile sale caracteristice. Distingați caramizile de silicat cu următoarele tipuri de structuri.

 • Corp plin Este un produs silicat monolit, fără goluri. În acest caz, materia primă în sine poate avea un anumit număr de pori, ceea ce îi afectează densitatea. Versiunile cu caroserie cu caroserie sunt mai dense și mai puternice. În plus, acestea se disting printr-o durată de viață destul de lungă și gradul minim de absorbție a apei. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că caramizile cu caroserie completă sunt caracterizate de cel mai înalt coeficient de conductivitate termică, precum și de greutatea maximă.
 • Hollow. În structura unor astfel de materiale există goluri (găuri de diferite mărimi). Aceste modele sunt mai ușoare. Ele au, de asemenea, o bună izolare fonică și calități de izolare termică. Dar aceste cărămizi absorb mai multă umiditate în structura lor, păstrând-o mai mult timp.

De asemenea, este necesar să se ia în considerare faptul că cerințele diferite sunt impuse cărămizilor obișnuite și cu care se confruntă silicatul - cea mai mare dintre ele se referă la a doua opțiune.Aceste părți trebuie să aibă dimensiunile corecte, culoarea uniformă și un nivel adecvat de rezistență. O astfel de cărămidă ar trebui să aibă două suprafețe frontale (ideal neted) - o linguriță și un vârf de vârf. Unii producători produc produse în care există o singură suprafață specificată.

Tipul de cărămidă din fațadă poate fi atât gol, cât și corpul. Poate să difere în culoarea sa și să fie, de exemplu, galben sau negru. Textura sa poate fi, de asemenea, foarte interesantă - cu o imitație de aur, piatră în vârstă și alte obiecte similare.

Caramida obișnuită este folosită pentru construcția fundațiilor de pereți interiori. Există cerințe minime pentru produse. Sunt posibile margini și baze rotunjite. Nu este, de asemenea, interzisă prezența cioplitei sau a peelingului. Cu toate acestea, nu ar trebui să existe prea multe defecte și nu ar trebui să afecteze forța / fiabilitatea materialelor. Cărămida unui subspeci obișnuit poate fi, de asemenea, corpulă sau gol. Nu este produs nici colorat, nici texturat din motive destul de clare.

Tehnologie de producție

Tehnologie de fabricație de înaltă calitate și cărămidă albă durabilă Se consideră destul de simplu și constă în mai multe etape importante.

 • Mai întâi, pregătiți și amestecați materiile prime necesare - 9 părți nisip quartz și 1 parte tei de aer. De obicei, în acest scop sunt utilizate două metode principale - siloz sau tambur. Metoda de însilozare este considerată mai eficientă, dar necesită mult mai mult timp liber.
 • După aceasta, materiile prime pregătite în mod corespunzător sunt transferate în forme speciale. Aici este extrem de important să vă amintiți nivelul admis de umiditate - nu ar trebui să fie mai mult de 6%, astfel încât materialul sa dovedit a fi destul de dens și durabil. Presiunea de lucru în acest stadiu ar trebui să fie de 150-200 kg / mp. cm.
 • Apoi, elementele recoltate sunt mutate în autoclavă. De asemenea, aceste părți sunt tratate special cu abur fierbinte, temperatura căreia trebuie să ajungă la 170-190 grade Celsius. În ceea ce privește presiunea, acesta nu trebuie să depășească 1,2 MPa. Pentru a optimiza încărcarea și încălzirea, schimbarea valorilor de temperatură și a presiunii este foarte lentă. Întregul proces durează de obicei aproximativ 7 ore. Realizarea regimului și reducerea temperaturii durează aproximativ 4 ore.

cerere

Având în vedere toate avantajele și dezavantajele cărămizilor din silicat, care este popular astăzi, se utilizează în următoarele zone.

 • În timpul construcției de pereți portanți, autoportanți sau interiori, în clădiri cu 1 până la 10 etaje.
 • Când se pregătesc tot felul de clădiri. Excepții sunt numai acele structuri în care va exista un nivel ridicat de umiditate. Deci, pentru fabricarea bai, de exemplu, caramida silicata nu functioneaza deloc.
 • Garduri diferite sunt construite din materiile prime specificate.
 • Cărămida silicoasă este permisă pentru a fi utilizată la fabricarea obiectelor industriale grave.
 • În ceea ce privește erecția subterană - aici se utilizează cărămizi de silicat numai în cazuri excepționale și numai în condițiile unei impermeabilități de înaltă calitate. În caz contrar, clădirea nu va mai funcționa mult timp în condițiile specificate.

Înainte de a merge la magazin pentru achiziționarea acestei materii prime, trebuie să vă gândiți că nu este folosită pentru fabricarea fântânilor sau structurilor subsolului, precum și a fundațiilor. De aceea, înainte de a obține o cărămidă silicată, este necesar să definiți în mod clar în ce scopuri speciale aveți nevoie de ea.

dimensiuni

Calitatea cărămizii trebuie să respecte în mod necesar parametrii dimensionali specificați în Standardele de Stat. Acest lucru este valabil mai ales pentru bunurile utilizate în fabricarea proiectelor de construcții mari. Parametrii acestor produse nu trebuie în nici un caz să depășească limitele admise - de obicei, astfel de elemente nu au voie să funcționeze.

Cărămidele silicate actuale sunt produse cu următorii parametri dimensionali (standarde):

 • specia unică simplă obișnuită are o lungime de 250 mm, o lățime de 120 mm și o grosime de 65 mm. (greutatea directă a acestor produse depinde de structura lor - corpuluit sau gol);
 • unul și jumătate (îngroșate) - au aceiași parametri de lungime și lățime ca cei de mai sus, dar grosimea lor ajunge la 88 de centimetri;
 • dublu (piatră de silicat) - grosimea parametrului unei cărămizi de acest tip este de 138 mm.

Cum sa alegi?

Pentru ca orice ridicare a cărămizilor de silicat să fie cât mai puternică și mai sigură posibil, de mult timp nu a fost supusă distrugerii, chiar și la momentul alegerii materialelor de construcție, trebuie să fii foarte atent. Experții recomandă să acorde o atenție deosebită următoarelor puncte importante.

 • Dacă atingeți ușor o cărămidă silicată cu un obiect metalic, atunci sunetul ar trebui să fie destul de rezonant. Dacă ați auzit un ecou plictisitor, acest lucru poate indica uscarea materialului slab de calitate.
 • Nu trebuie să uităm că condițiile de depozitare a acestor materiale de construcție vor afecta în mod necesar calitatea și durabilitatea acestora. În cazul în care cărămizile se află în aer liber, calitățile lor pozitive vor fi reduse semnificativ, deci nu ar trebui să cumpărați un astfel de produs, chiar dacă acesta are un preț tentant.
 • Nu ultimul rol este jucat de calitatea ambalajelor, precum și de livrarea de cărămizi. Experții recomandă cumpărarea produselor vândute pe paleți speciali de înălțime sigură. Acest lucru rezultă din faptul că în astfel de cărămizi containerul este mult mai dificil de deteriorat sau distrus.
 • Acordați atenție integrității cărămizilor cu silicat. Nu ar trebui să fie daune majore și chipsuri mari. Dacă s-ar fi observat vreunul, este mai bine să abandonați achiziția și să căutați produse mai bune. În caz contrar, construcția acestei materii prime poate să nu fie cea mai fiabilă și de înaltă calitate, deși ieftină.
 • Atunci când efectuați o achiziție, asigurați-vă că verificați dacă ceea ce intenționați să cumpărați este în concordanță cu ceea ce expediați.

Vigilența în această etapă nu trebuie să fie adormită, altfel va duce la cheltuieli suplimentare.

 • În sine, acest material este ieftin, deci costul record record nu merită urmărit. Un produs al cărui preț este șocant scăzut poate fi de o calitate slabă. Construcția unor astfel de materiale nu va dura mult timp, trebuie să refaceți lucrarea, dar cu cărămizi noi, iar acest lucru este un deșeu suplimentar.
 • Dacă sunteți în căutarea unui material de căptușeală adecvat, atunci ar trebui să alegeți numai versiuni de înaltă calitate ale performanței perfecte - acestea nu ar trebui să fie cel mai mic defect sau deteriorare. Este recomandabil să acordați preferință exemplarelor frumoase, texturate. În plus, aceste produse pot avea nu numai culoarea albă.
 • Încercați să achiziționați astfel de materiale de construcție în puncte de încredere cunoscute în orașul în care locuiți.

În următorul videoclip așteptați argumentele pro și contra de cărămidă de siliciu.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor