Brick lupta: ceea ce este și cum să-l utilizați?

Materialele de construcții sunt diferite. Un loc important între ei ia o cărămidă. Cu toate acestea, cu toate avantajele sale, materialul este ușor deteriorat. Acest lucru înseamnă că trebuie să utilizați masa de cărămidă ruptă.

Caracteristici speciale

O bătălie de cărămidă rezultă din:

 • demolarea clădirilor vechi;
 • revizia și reconstrucția;
 • alocarea de produse de calitate slabă în fabricile de cărămidă;
 • erori la efectuarea lucrărilor de zidărie.

  În ultimii ani, volumul cărămizilor sparte a crescut constant. Numărul de case vechi care urmează să fie demolate este în creștere. A arunca astfel de gunoi, așa cum a fost practicată în deceniile anterioare, este incomod și ineficient din punct de vedere economic.Deoarece resturile sunt trimise tot mai mult pentru reciclare. Ca urmare, o cărămidă spartă găsește literalmente oa doua viață.

  Ce se întâmplă?

  Un lot de cărămizi tocmai eliberat dintr-o fabrică poate avea un scop diferit. După măcinare, materiile prime secundare posedă toate caracteristicile cheie ale produsului original. Cercul de cărămizi ceramice absoarbe puțină apă. El tolerează bine înghețul și se caracterizează printr-o densitate excelentă. Dacă cărămida conținea inițial goluri, masa specifică de materii prime secundare ajunge la 1400 kg pe 1 metru cub. m, dacă era solidă - crește la 2000 kg pe 1 cu. m.

  Materialul silicat chipat nu supraviețuiște frigului, în plus absorb foarte ușor apă. Greutatea specifică a luptei cu silicat gol se situează între 1100 și 1600 kg pe metru cub. m. Pentru întregul produs, aceste cifre variază între 1800 și 1950 kg per 1 cu. m. În cazul în care cărămida a fost inițial fireclay, rămâne refractar. În același timp, apa lichidă și vaporii de apă aproape nu penetrează în interior.

  Dar gradarea nu este doar originea resturilor de cărămizi. Există, de asemenea, o diviziune în dimensiune. Dacă există numai particule care nu depășesc 2 cm, produsul se numește fracție fină. Orice mai mare de 2, dar mai puțin de 4 cm este deja fracțiunea de mijloc.Cel mai mare resturi de cărămidă are dimensiuni cuprinse între 4 și 10 cm.

  Pentru ușurința utilizării, fracțiile sunt separate și livrate consumatorilor în mod individual. Dar nu puteți sorta imediat materialele reciclabile după dimensiune. Înainte de a trece prin sitele speciale, este necesar să-l eliberați de toate incluziunile inutile. Este important să se considere că acesta este doar un produs care este procesat într-un mediu industrial. Oricine construiește o casă singur poate chiar să folosească o bătălie de cărămidă necurățată.

  Aspecte pozitive și negative ale cererii

  Nu există nicio îndoială că, în timpul dezmembrării clădirilor, materiile prime secundare sunt obținute la un preț convenabil. Nu există alți substituenți care ar fi profitabili din punct de vedere economic. Restul cărămizii nu se aprinde, nu susține focul deja dezvoltat, poate chiar să devină un obstacol pentru el. Acest material păstrează bine căldura, împiedică răspândirea sunetelor străine. De asemenea, depășește cele mai bune grade de lemn de stejar și beton celular în forță.

  În procesul de construire a unei bătături de cărămidă poate fi aplicată în orice vreme. În acest sens, este, de asemenea, superioară lemnului natural.Dacă puneți resturile pregătite în pământ, acestea vor asigura un drenaj total. Prin urmare, acestea sunt foarte utile pentru utilizarea în zonele umede și umede. Deoarece producția și prelucrarea cărămizilor garantează siguranța mediului înconjurător, puteți utiliza acest material chiar și în construcția de locuințe.

  Combaterea cărămizilor este ușoară. Prin urmare, pentru al livra pe șantierul de construcții și a pune-l este posibil, fără utilizarea de echipamente complexe costisitoare. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că cărămida spartă are defecte grave. Este foarte laborios să o folosiți: toate blocurile trebuie îndepărtate cu grijă din soluție și din straturile vechi. Costul noii soluții crește dramatic, iar ouatul trebuie să fie consolidat, altfel va fi liber și nesigur.

  De ce să folosiți materiale reciclate?

  Bătălia de cărămidă este folosită în construcția autostrăzilor locale. Ea devine o bază de bază excelentă, cel mai bun rezultat fiind obținut în mlaștină. Când vine vorba de a face masa de asfalt, așchii de cărămidă din anumite fracțiuni pot fi introduși în ea. Și în timpul construcției drumurilor temporare (folosite doar în timpul iernii și toamnei), le puteți construi în întregime din cărămidă bătută.Combaterea ceramică poate fi folosită și pentru acoperirea drumurilor în parteneriat cu grădinile, pentru umplerea găurilor și dragarea pe autostrăzile principale.

  Materialele secundare pot înlocui asfaltul de înaltă calitate și în amenajarea drumurilor care deservesc șantierele de construcții. Drumurile de acces de acest tip pot servi timp de mai mulți ani. Când vine timpul să creeze un drum cu drepturi depline, caramida spartă a fost o bază bună. Dacă așezați pista cu clinker rupt, va fi capabil să supraviețuiască timp de până la 10 ani, iar în cazul în care încărcătura de transport este mică, chiar mai mult.

  Cărămizi sparte pot fi folosite în țară. Aceasta va ajuta la întărirea pantelor abrupte, reducând riscul de alunecări de teren. Este util pentru șanțul de scurgere. În acest caz, materialul este utilizat la crearea straturilor subiacente. Un efect similar este atins atunci când se instalează sisteme de inginerie de diferite tipuri. Destul de o luptă de cărămidă pe scară largă în designul peisajelor. Adesea, în loc de moloz, acesta este turnat, de exemplu, la baza unui tobogan alpin.

  Cu toate acestea, există alte utilizări. Caramida spart va ajuta:

  • o coastă frumoasă într-un curs uscat;
  • decorați paturile de flori;
  • creați căi de grădină încadrate.

  Pentru a face calea, aplicați mici fracții. Cu ajutorul fragmentelor mari și medii formează modele unice. Acest lucru se datorează indentării miezului în masa de nisip ambalată. În unele cazuri, este înlocuită cu o soluție de beton. Se recomandă utilizarea fragmentelor de cărămizi hiperprimate sau clincher. O înlocuire demnă pentru puterea lor va fi cărămizi ceramice de marcă ridicată.

   Se poate adăuga bătălia cărămizilor în loc de moloz în amestecuri de beton și beton (deși parțial). Este de remarcat faptul că astfel de beton nu va fi deosebit de înaltă. Cu toate acestea, acesta poate fi folosit dacă structura ridicată nu este prea importantă. În acest caz, trebuie să respectați cerințele speciale:

   • utilizați numai resturi ceramice;
   • pentru a le pune mai aproape de mijlocul structurilor de construcții (deoarece absorbția de umiditate are un efect mai redus);
   • împărțiți bucăți mari pe fragmente medii și mici;
   • înlocuiți maximum 30% reciclabil de moloz (în caz contrar puterea va fi nerezonabil scăzută).

   Detalii suplimentare

   Dacă există o crudă de silicat inutilă, o puteți umple cu cavități din interiorul pereților (cu metoda de așezare a puțului).Acest lucru mărește nivelul de izolare termică și fonică a clădirii. De asemenea, caramida rupte este folosită ca umplutură în zona orbului extern. Și dacă rupeți șloțul, acesta va fi un material excelent de umplere a mortarului rezistent la foc. În acest scop pot fi utilizate diferite fracții de resturi de șamotte.

   Puteți adăuga o luptă de cărămidă la fundație. În acest caz, nu este permisă calcularea numai a motivelor pentru clădirile rezidențiale cu o singură etapă. Dar clădirile secundare secundare vă permit să faceți acest lucru. Uneori stâlpul sub gard este doar acoperit cu resturi de cărămidă. Apoi, umplutura este zdrobită și turnată cu ciment. O astfel de soluție sa stabilit de mult timp ca fiind simplă și sigură.

    Combaterea cărămizilor poate fi folosită pentru a ridica terenul, dacă se află într-o vale. Dacă este necesar să se ajusteze fundul gropii, se folosește numai materialul de fracțiuni mici. Cei care au posibilitatea de a exporta încărcături grele ar trebui să caute oferte pentru transferul liber de cărămizi sparte. Astfel de anunțuri sunt oferite de mulți dezvoltatori, demolând cartierele și cartierele vechi ale caselor vechi. Este mai profitabil ca aceștia să predea gratuit materialele reciclabile decât să se ocupe de îndepărtarea și eliminarea acestora.

    Cum să faci o piesă dintr-o bătălie de cărămidă cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor