Tipuri și metode de utilizare a cărămizilor decorative pentru decorațiuni interioare

 Tipuri și metode de utilizare a cărămizilor decorative pentru decorațiuni interioare

Designul modern al locuințelor este reprezentat de finisarea diferitelor materiale, printre care caramizile decorative sunt foarte populare. Frumoasele zidări transformă inițial interiorul oricărei încăperi. Pentru a crea atmosfera unei case din sat sau a unui castel domnesc, este suficient sa alegeti culoarea si textura potrivita a caramizilor.

Ce este?

Caramida decorativă (decorativă) este un material de construcție unic care a apărut recent pe piață,dar a câștigat deja o utilizare pe scară largă. Este ales pentru decoratiuni interioare de apartamente si case de tara. Lucrul cu o astfel de cărămidă este ușor, de aceea este adesea realizat independent, fără a recurge la ajutorul specialiștilor. Datorită faptului că acest produs de învelire are o înaltă rezistență, durabilitate și o protecție a mediului înconjurător, se recomandă utilizarea acestuia în cazul decorării oricăror încăperi, inclusiv camere pentru copii. Panourile decorative sunt disponibile într-o varietate de palete de culori, variind de la albul delicat la galben strălucitor și maro.

În ceea ce privește textura, materialul imită în mod realist zidăria. Prin urmare, se numește universală și este ușor de selectat pentru orice design stilistic al camerelor. Finisarea decorativă poate fi realizată pe suprafețe de ciment, cărămidă, gips-carton și spumă. În ciuda faptului că mucoasa acestui material pare incomodă, deoarece creează sentimentul de a nu fi în interior, dar pe stradă, mulți proprietari aleg să-l aleagă în loc de lemn, tencuială și tapet. Acest lucru rezultă din faptul că cărămida permite să se creeze o tranziție de contrast între suprafețe, piese de mobilier și textile, care este foarte la modă în designul modern.

În structura sa, cărămida decorativă seamănă cu o anumită combinație de țiglă cu piatră artificială. Astăzi, producătorii produc acest material, folosind argila, cimentul și gipsul ca principală componentă. Spre deosebire de o piatră artificială, o cărămidă cu fața este caracterizată de o suprafață de relief. Are o formă dreptunghiulară, există și modele cu colțuri ușor rotunjite.

Principalele avantaje ale produsului includ:

 • instalare ușoară;
 • durabilitatea și fiabilitatea în exploatare;
 • rezistență mare la uzură;
 • lipsa componentelor nocive pentru sănătatea umană;
 • izolație fonică excelentă;
 • rezistență la foc;
 • gamă largă de gama de modele.

În ceea ce privește neajunsurile, acestea nu sunt, cu excepția costurilor ridicate. Dar producătorii au început recent să producă opțiuni de materiale bugetare care nu sunt inferioare calității și sunt disponibile pentru cumpărare familiilor cu venituri financiare medii. În plus, o mare varietate de format de material vă permite să salvați la finisarea lucrărilor. În mod tradițional, produsul are dimensiunile unei cărămizi obișnuite, însă înălțimea acestuia poate fi între 6 și 15 cm, iar lungimea este de 16-24 cm, grosimea plăcilor este neschimbată și egală cu 2,5 cm.

O varietate de dimensiuni facilitează procesul de instalare, iar căptușeala este foarte rapidă. În cazul în care proiectarea pereților este planificată a fi o cărămidă care imită piatra de piatră, atunci este necesar să se țină seama de faptul că dimensiunile plăcilor în acest caz sunt altele - 210 × 102 × 48 mm. Înălțimea lor este mai mică, iar grosimea este mai mare. Pentru a pune un astfel de material necesită nu numai o anumită experiență, ci și costurile de timp.

specie

Piața construcțiilor este reprezentată de o gamă largă de cărămizi cu care se confruntă, din care fiecare gama de modele diferă nu numai prin preț, design exterior, dar și prin materialul de fabricație. Având în vedere cel de-al doilea indicator, următoarele tipuri de produse sunt cele mai obișnuite în vânzare.

Ghips (ciment)

Este produs prin turnare, în care amestecul de ipsos sau ciment este turnat în forme speciale. După aceea, se realizează vopsirea (dacă culoarea nu este adusă anterior în soluție) și prelucrarea. Această tehnologie de eliberare este în mare măsură similară cu producția de piatră decorativă, diferă numai în forma de relief a plăcilor. În același timp, materialul obținut din ciment este caracterizat de rezistență și rezistență la umiditate mai mare decât cea realizată pe bază de gips. Astfel de cărămizi pot termina camerele cu umiditate ridicată.

Principalele avantaje ale acestor plăci includ, de asemenea, costuri accesibile și siguranță pentru mediu. Dezavantajul produsului este că instalarea acestuia necesită utilizarea unui adeziv special și a unei injecții. În plus, pentru placarea pereților în încăperi în care există o diferență constantă de temperatură și condens, trebuie să utilizați plăci rezistente la umiditate. Pentru a face acest lucru, citiți cu atenție etichetarea produsului.

klinker

Acesta este cel mai scump tip de cărămidă, care are proprietăți fizice îmbunătățite. Eliberați materialul de acoperire din lut folosind o tehnologie specială, prin expunerea la temperaturi ridicate. Prin urmare, produsul este durabil și rezistent la influențe externe. Poate fi folosit atât pentru interior, cât și pentru exterior. Datorită structurii solide și varietății culorilor plăcii ideale pentru proiectarea de zone de șemineu, bucătării și coridoare. Lățimea acestor plăci variază între 160 și 190 mm, înălțimea de 60 mm și grosimea de 20 mm.

Caramida clinker are o cerere mare datorită coeficientului scăzut de absorbție a umezelii, rezistenței la schimbări de temperatură și durabilității.De asemenea, produsul este inert în ceea ce privește substanțele chimice care îl ușurează curățarea și spălarea. Varietatea de culori, forme și dimensiuni deschide oportunități uriașe pentru implementarea ideilor de design. Pereții sunt căptușiți cu gresie, mată sau gresie. Singurul lucru pe care un astfel de produs de calitate și frumos este costisitor.

Acril (poliuretan)

Acest tip de produs are proprietăți de performanță bune, deoarece plăcile sunt durabile și foarte ușoare. Caramida de finisare este disponibilă în designul bogat de culoare a componentelor poliuretanice și acrilice. Pentru a decora interiorul cu astfel de plăci, nu durează prea mult timp și bani. În plus, recent comercializate puteți găsi produse care imită finalizarea efectului 3D. Plăcile poliuretanice sunt ideale pentru a face față suprafețelor din baie, bucătărie, balcon și verandă, deoarece acestea sunt caracterizate de zgomot ridicat și izolație termică și nu se tem de umiditate.

ceramică

Această cărămidă decorativă este considerată a fi clasică, deoarece a fost folosită în decorarea interioară pentru mai mult de o duzină de ani.În indicatorii fizici și chimici, este în mare măsură similar cu plăcile din ceramică. Cel mai adesea este instalat în băi și în bucătării. Acestea fac un produs cu care se confruntă din argilă cu topire joasă, cu adaos de coloranți, carbonați și nisip de cuarț. Datorită acestei compoziții, materialul este durabil și poate obține nuanțe diferite, variind de la alb la zăpadă până la negru.

Datorită bogatei palete de culori, designerii de cărămizi ceramice recomandă cumpărarea camerelor de decor în stilul vechi clasic și loft. Deoarece în procesul de producție a materialului este echipat cu așchii decorative, se caracterizează printr-un efect neobișnuit, iar finisajul arată "în vârstă". Avantajele acestui produs includ inerta la soare și umiditate, rezistență ridicată la deteriorări mecanice, durabilitate, estetică și ecologicitate. Nu există aproape nici un defect în produs.

Porțelan din sticlă

Spre deosebire de tipurile de mai sus, această cărămidă are cea mai mare rezistență. Acest lucru se datorează tehnologiilor sale speciale de producție, în care materialul nu este produs dintr-un șarjă de lut, dar se pregătește o soluție specială, constând dintr-o bucată de piatră naturală.În plus, plăcile sunt tratate termic dublu, ceea ce le crește durabilitatea. Dezavantajul cărămizii din granit ceramic este prețul ridicat.

Recent, mulți producători, pentru a satisface nevoile consumatorilor cu venituri mici, au început de asemenea să facă cărămizi decorative din spumă din plastic și spumă de polistiren. Desigur, acest tip de produse este inferior în ceea ce privește calitatea, dar vă permite să realizați rapid și economic finisarea spațiilor. Aceste plăci nu ar trebui instalate în încăperi cu umiditate ridicată și schimbări de temperatură. Ele sunt atașate la suprafața pereților cu unghii lichide și apoi vopsite în orice culoare selectată.

Metode de modelare

Recent, majoritatea proprietarilor de case preferă să pună cărămizi decorative în interiorul clădirilor cu mâinile lor, deoarece fluxul de lucru este simplu și nu necesită abilități speciale. În acest caz, astfel de metode de așezare ca linguri (plăcile sunt așezate cu o margine lungă), cap la cap sau pene (când materialul este așezat cu o margine scurtă) sunt cel mai adesea folosite pentru finisarea suprafețelor. Pe lângă metodele clasice de așezare, aplicați și următoarele.

 • Gotic. Particularitatea aspectului decorativ este faptul că plăcile din fiecare rând se alternează, laturile scurte se înlocuiesc cu cele lungi sau invers. În același timp, între rânduri este necesar să se facă un mic decalaj.
 • Silezia. Plasarea elementelor în acest caz seamănă cu un model gotic, în care un rând se formează în 1 lingură și 2 linguri, dar cusăturile de-a lungul verticalei fiecărui rând ar trebui să se potrivească.
 • Phillips. Este un tip complex de îmbrăcăminte, în care este necesar, în primul rând, să se pună o serie de tijkovi și apoi o lingură.
 • Traseul. Finisarea este necesară pentru a efectua partea lungă a cărămizii, deplasând fiecare rând cu 1/2 sau 1/4 din bloc.
 • Olandeză. O varianta similara a fetei este foarte solicitata in Olanda. Primul rând este format din linguri și butoni alternante, iar în al doilea rând se utilizează numai un singur buton.
 • Brandenburg. Peretele se lipeste, alternand doua laturi lungi si una scurte ale placii. În fiecare rând următor, ele trebuie schimbate în poziție.
 • Bavarez. O opțiune de design interesantă a suprafeței, în care părțile lungi și scurte ale cărămizii sunt așezate neuniform. Rezultatul final este un decor original și un model neobișnuit de culoare.

În plus, cărămizile decorative pot fi așezate într-o sutură sau fără cusătură.Pentru a vedea frumos în interiorul camerei, designerii recomandă selectarea cu atenție a uneia sau a altei metode de așezare a plăcilor. Depinde de dimensiunea camerei și de stilul acesteia. După finalizarea lucrării de finisare, decorul trebuie să aibă un aspect finit utilizând detaliile colțurilor. Este posibilă obținerea unei aranjări atractive și armonioase cu ajutorul aplicării materialului de ambalare diferit. Este interesant să se uite la interiorul alternanței de cărămizi, diferite texturi, dimensiuni, nuanțe și grosime.

Cum sa alegi?

Înainte de a începe decorarea pereților cu cărămidă, trebuie să luați în considerare cu atenție proiectul general al camerei și apoi să ridicați materialul. Principalul criteriu în alegerea unui produs nu este numai aspectul, ci și caracteristicile sale de calitate. Camera trebuie să fie frumoasă, elegantă și plină de confort de casă. Caramida întunecată nu este recomandată pentru balcoane și pereți în încăperi mici, deoarece le face întunecate vizual. Acest lucru este valabil mai ales pentru spațiile înguste, în care este necesară alternarea zidăriei cu tapet sau tencuială.

  Caramida albă sau gri, dimpotrivă, va da camerei un design interesant și prospețime.Se pare frumos decor „antic“ sau loft. În cazul în care bugetul de familie este limitat, puteți cumpăra cărămidă spumă vopsi și ușor pentru a ridica o nuanta pentru trim. Pentru care se confruntă bucătărie și baie, este de dorit să se aleagă panoul din ciment pe bază, acestea sunt de dimensiuni diferite, au o greutate redusă și sunt produse într-o textură interesantă. În camere și dormitoare puteți termina zidărie de cărămidă tencuiala care arată expresiv și elegant, dar se teme de apă vie.

   În ceea ce privește caracteristicile de funcționare, atunci este necesară achiziționarea de a da preferință produselor cu astfel de caracteristici.

   • Durabilitate și durabilitate. Un produs de calitate poate dura mai mult de un deceniu. Este considerat a fi cel mai durabil caramida gresie, iar cele mai predispuse la stres mecanic - ipsos.
   • Protecția mediului. În ciuda faptului că, în cele mai multe cazuri, numai ingrediente naturale sunt folosite pentru fabricarea de cărămizi decorative, există modele, care adaugă impurități dăunătoare.
   • Caracteristici de styling. Pentru panouri cu greutate semnificativă necesită o pregătire de suprafață bună și adeziv cu o structură consolidată.Cărămizile ușoare sunt ușor de instalat, deoarece sunt ușor lipite pe pereți și au o aderență ridicată.
   • Preț. Piața construcțiilor este reprezentată de cărămizi decorative cu costuri diferite. În acest caz, opțiunea bugetară este gipsul și cel mai scump clincher.

   Un rol uriaș în alegerea materialelor cu care se confruntă își joacă textura. De exemplu, panourile cu o imitație de munte stâncos, buta și pietricele sunt potrivite pentru decorarea pereților lângă un șemineu și într-o zonă de agrement, unde pot fi combinate cu tapet și tencuieli. Pentru decorarea șorțului de bucătărie, este mai bine să alegeți o cărămidă cu o textură netedă, este ușor de așezat într-un mod fără sudură, iar suprafața suplimentară vernizată este ușor de curățat. Panourile glazurate și lustruite sunt ideale pentru decorarea pereților lângă scări și sunt, de asemenea, adesea folosite pentru uși de placare și deschideri de ferestre, coloane și arcuri.

   Exemple frumoase în interior

   Decoratiuni interioare in interior folosind caramizi decorative a devenit popular in ultima vreme. Acest lucru se datorează culorilor bogate de culoare ale materialului, aspectului său frumos și ușurinței de instalare.În plus, plăcile cu care se confruntă pot decora nu numai suprafețe netede, ci și elementele arhitecturale nestandardizate, evidențiind forma deschiderilor de ferestre și a arcilor în proiect. Pentru decorarea pereților în zonele rezidențiale se recomandă utilizarea unei cărămizi de culori naturale și discrete. Arata bine zidarie in crema, alb, gri, negru si bej. În plus, pentru fiecare cameră, puteți alege un design special.

   • Camera de zi. Pereții, căptușit cu cărămidă, în acest caz vor fi o completare originală a interiorului și vor fi fundalul perfect pentru plasarea televizorului. În plus, panourile pot prezenta compozițiile individuale sub formă de panouri. Un decor similar este de cele mai multe ori ales pentru camere de zi decorate în stilul de grunge, moderne și loft. În funcție de culorile care predomină în cameră, puteți face o prezentare interesantă a zidurilor ca o cărămidă de culoare albă și de culoare închisă. Principalul lucru este că furnirul este în armonie cu textilele, podelele și mobilierul.
   • Bucătărie sau sală de mese. În această cameră, decorarea ar trebui să îndeplinească nu numai funcționalitatea estetică, ci și funcțională. Masoneria, puteți aranja o șorț de bucătărie sau puteți decora unul dintre pereți.O alegere excelenta este caramida pentru bucatarii intr-un stil clasic si modern. Furnirul alb va fi în armonie cu suprafața lucioasă a setului cu cască și a tehnologiei. De asemenea, interesant să se uite la bucătărie și lumină maro sau bej asieta, spori frumusetea textura în acest caz este posibil, prin intermediul unor perdele de lumină și elemente decorative din lemn.
   • Dormitorul. Pentru a proiecta această cameră, care ar trebui să creeze o atmosferă de romantism și intimitate, trebuie să alegeți culorile luminoase ale cărămizilor. În acest caz, camera va trebui să plaseze în plus obiecte din sticlă și din lemn. Pentru parchet laminat este gri, plafon adecvat - suspendat structura de nuanțe pastel, iar mobilierul este de dorit pentru a obține dintr-o matrice naturală. O mare plus față de interior va fi un pat mare cu numeroase pandantive din cristal sau baldachin. În plus, dormitor ar trebui să asigure o iluminare bună, datorită iluminatului luminos se va accentua modele si culori cărămizilor.

   Veți afla despre tipurile de decorațiuni de pereți din cărămidă din videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor