Cum să puneți o cărămidă decorativă?

 Cum să puneți o cărămidă decorativă?

Pentru amenajarea unui apartament sau a unei case proprii, lumea clădirii este gata să ofere o mare varietate de materiale. De la tapet simplu și banal la tencuială decorativă. Printre această listă există multe opțiuni speciale de finisare, una dintre ele fiind o cărămidă decorativă.

Caracteristicile materialelor

În ciuda naturii sale neobișnuite, cărămizile decorative au început să fie în cerere destul de recent. Atunci când alegeți placarea decorativă, tot mai mulți oameni sunt înclinați la acest tip de decor de perete, realizând că zidăria este perfect combinată cu orice interior.Pentru a înțelege ce calități și caracteristici sunt inerente în cărămizile decorative, ar trebui să citiți mai atent acest material. Până în prezent, piața construcțiilor oferă cumpărătorilor mai multe opțiuni pentru zidărie pentru finisaje decorative, care sunt fabricate din diverse materiale.

clincher

Partea principală a compoziției pentru acest tip de cărămidă decorativă este argila. În procesul de fabricație se supune unui proces special de presare și ardere ulterioară. Datorită acestor proceduri, decorurile de clinker tolerează calm schimbările de temperatură și condițiile meteorologice. Din aceasta rezultă că acest tip de cărămidă poate fi folosit nu numai pentru decorațiuni interioare, ci și pentru placări exterioare.

Clinker în caracteristicile sale este caracterizat de un nivel ridicat de rezistență. Desigur, este posibil să se deterioreze, dar va trebui să exercite eforturi maxime și echipamente de construcție. În plus față de cetate, clincherul tolerează ușor expunerea la razele ultraviolete și nu se teme de elementele chimice. Mediul umed pentru cărămizi decorative din clincher nu este teribil. Desigur, absoarbe o anumită umiditate din influențele externe, dar acest lucru nu afectează aspectul său.O caracteristică importantă, care se încadrează în dorința locuitorilor regiunilor cu ierni grave, cărămida clincher este imună la temperaturi scăzute.

În procesul de producție, la compoziția de bază se adaugă un pigment de colorare, datorită căruia produsul finit dobândește diferite nuanțe, din care este necesar să se aleagă unul potrivit în conformitate cu stilul general al interiorului. În plus față de o serie de avantaje, clincherul are un dezavantaj important, este prețul. Această opțiune de a face nu este ieftin la toate, dar având plătit o singură dată, va fi posibil să fie mulțumiți cu frumusețea de decorațiuni de cărămidă de mai multe decenii. Mai ales când vine vorba de exteriorul casei.

gips

Gipsul pentru caracteristicile sale este cunoscut în industria construcțiilor și este utilizat în aproape toate tipurile de lucrări de reparații. Este foarte ușor și convenabil să lucrați cu el. Instalarea cărămizilor din gips este foarte simplă, pentru a face față acestei sarcini sub forța oricărei persoane. Ventilatoarele de a face totul cu propriile mâini vor fi încântați să afle că o cărămidă decorativă pe bază de gips poate fi făcută cu mâinile tale, trebuie doar să faci stocuri pe o combinație de ipsos și mai multe forme.

Conform caracteristicilor sale, gipsul este un material foarte atrăgător.Nu ezita sa fie procesata, datorita careia are o mare varietate de palete de culori. În plus, gipsul este sigur, ceea ce reprezintă, de asemenea, o calitate pozitivă în decorarea interioară. Cărămizile decorative pe bază de gips au izolație termică și fonică. Dar, în ciuda numeroaselor avantaje, acest material poate fi utilizat numai în încăperi calde, deoarece gipsul nu tolerează un mediu umed și temperatură scăzută.

poliuretan

Poliuretanul este considerat cea mai mare opțiune de buget. Dar pentru decorarea încăperilor de cameră sau de învelire a fațadei casei nu este potrivit. Practic, cărămizile decorative din poliuretan sunt utilizate pentru finisarea spațiilor publice. Aspectul său seamănă cu conturul cărămizilor, dar când vă uitați atent, popirile devin vizibile. Principalele dezavantaje ale acestei versiuni a cărămizii decorative sunt in intoleranța la lumina soarelui. Sub influența vopselei ultraviolete se estompează și apoi se estompează complet.

Spuma de plastic

Spuma în sine este un material fragil. Cărămizi decorative din spumă, au mai multe calități.Desigur, costul acestui material va fi invizibil pentru bugetul familiei. Dar copiii, studiind mediul înconjurător, pot să se poticnească, să cadă și să-și lovească capul pe perete, dar spuma cu care se confruntă nu va face rău, va înmuia doar lovitura.

În plus față de caracteristicile standard ale cărămizilor decorative, trebuie acordată o atenție deosebită compozițiilor care sunt potrivite pentru așezarea materialelor cu care se confruntă.

 • Pentru instalarea cărămizilor din gips și clincher, adezivul de ciment va fi cel mai potrivit. Se agăță de beton și tencuială fără dificultate. Nu vă temeți de contactul cu umiditatea. Tolerează ușor fluctuațiile de temperatură.
 • Ghiziu pe bază de gips adecvat exclusiv pentru decorațiuni interioare. Compoziția sa poate rezista cărămizilor decorative din clincher, a tencuielilor și a spumelor.
 • Masa siliconică este potrivită pentru lucrul cu fiecare tip de cărămidă decorativă. În plus, siliconul este un material indispensabil pentru montarea decoratiunilor în încăperi cu umiditate ridicată.

Tipuri de zidărie

Astăzi, maeștrii moderni sunt gata să-și ofere serviciile pentru a pune cărămizi decorative într-o varietate de forme.Cele mai frecvente sunt metodele bloc, gotic și cruce. Dintre opțiunile prezentate, cea mai simplă tehnică de stabilire are o metodă blocată. Nu trebuie să faceți un desen. Caramizile sunt stivuite în linie dreaptă, luând în considerare diferențele dintre banda inferioară. Cuvintele simple, un specimen întreg ar trebui să stea deasupra cusăturii dintre cele două cărămizi stivuite. Cusăturile nu trebuie să se potrivească împreună.

Pentru metoda gotică de așezare necesară respectării anumitor reguli. În primul rând, o cărămidă solidă este lipită, după care există un mic element de zidărie. Următorul rând ar trebui să se facă deja cu o ușoară trecere spre partea dreaptă. În acest caz, cusăturile nu trebuie să fie amplasate îndepărtat una de alta. La finalizarea lucrării, zidul de cărămidă va arăta extrem de neobișnuit. Prezența diferitelor dimensiuni ale placajului decorativ creează impresia zidăriei haotice, dar prezența unui model este încă vizibilă.

Metoda de așezare încrucișată este caracterizată de o complexitate sporită a instalării. Cărămizile trebuie să aibă părți diferite în ordine alternativă. Respectând regulile de instalare, se va observa că cusătura noului rând a început să se miște ușor față de banda inferioară.

Instrumente necesare

Înainte de a începe instalarea, este necesar să pregătiți uneltele fără de care este imposibil să se facă:

 • bandă de măsurare;
 • line;
 • cleric clerical;
 • perie;
 • spatulă;
 • nivel;
 • frânghie;
 • clei;
 • Saw.

Pregătirea suprafeței

Pe lângă frumusețea și originalitatea, învelișul decorativ de cărămizi vă permite să ascundeți defectele pereților. Prin urmare, înainte de a fi așezat, nu este necesar să se ajusteze baza. În caz contrar, pregătirea suprafeței trebuie realizată folosind o tehnologie specială.

 • Pereții sunt curățați temeinic, tapetul vechi și vopseaua fină sunt îndepărtate.
 • În continuare, trebuie să scăpați de grăsime. Pentru a verifica prezența plăcii grase ar trebui să utilizeze apă.
 • În cazul în care cărămida decorativă este lipită pe o bază de lemn sau metal, atunci suprafața va trebui tratată cu material izolator. În unele cazuri se poate utiliza un mortar pe bază de ciment ușor.
 • Pentru a crește rezistența aderenței, este necesar ca pe toată suprafața bazei să rămână zgârieturi frecvente.

  După pregătirea bazei, puteți continua instalarea cărămizilor decorative. Pentru ca rezultatul să depășească toate așteptările, trebuie să vă amintiți câteva reguli importante.

  • Pentru uniformitatea cusăturii dintre cărămizi este necesar să se utilizeze cruci speciale. Unghiile pot servi ca un analog al crucii.
  • La sfârșitul lucrărilor de prindere trebuie să se frece articulațiile dintre cărămizi. Compoziția ideală va fi un amestec special pentru injecție sau tencuială.
  • Pentru a păstra aspectul suprafeței decorative finite, ar trebui să utilizați lac de lemn.
  • În apartament puteți amenaja orice cameră cu decorațiuni din cărămidă. De exemplu, în coridor pentru a vopsi suprafața, și în camerele de a picta cu vopsea potrivită pentru interior.

  Cum sa faci o caramida cu mainile tale?

  Instalarea plăcilor decorative în formă de cărămizi începe cu verificarea nivelului de acoperire a podelei. Dacă există defecte, trebuie să recâștigi o linie dreaptă și să o conturezi cu un creion. Așezarea cărămizilor este necesară în direcția de jos în sus. Este foarte important să rețineți că articulațiile nu trebuie combinate între ele. Așezare configurată în șah.

  Este extrem de dificil să se compună în prealabil o compoziție completă, totul se face deja la locul de muncă. Prin urmare, cărămizile sunt alese în formă și dimensiune diferite. Dacă apare o coincidență, puteți tăia ușor elementul decorativ,marginile pentru a procesa un șmirghel pentru a crea efectul realității. Masa adezivului poate fi aplicată atât pe suprafață, cât și pe placă. Atunci când se pune, este foarte important să împingem cărămida mai tare. Datorită acestei acțiuni, se vor umple golurile din cusături și posibilul spațiu liber din perete. Dacă excesul sa dovedit a fi o mulțime, atunci trebuie eliminat.

  Este ușor să lipiți țigla pe bază, lucrurile principale nu trebuie să-l pierdeți, deoarece există doar cinci minute pentru a corecta eroarea. La prelucrarea ușilor și a pantelor, este necesar să se deseneze în prealabil un desen aproximativ cu locația cărămizilor. Această acțiune va facilita procesul de așezare a unei suprafețe decorative. Când lucrați cu articulații de colț, va trebui să arătați concentrația maximă și să faceți tăieturi la un unghi de 45 de grade cu ajutorul mustului. În același timp, puneți plăcile astfel încât unghiul să fie de nouăzeci de grade.

  O atenție deosebită este necesară pentru a ascuți cusăturile dintre cărămizile decorative. Aspectul căptușelii depinde în mare măsură de grosimea lor. Puteți pune elemente decorative unul pe altul, dar esența designului se va pierde. Astfel, devine clar că așezăm o cărămidă decorativă sub puterea fiecărei persoane.Marcarea se face inițial, după care cărămizile pot fi lipite pe perete. Cu ajutorul cruciilor, uniformitatea cusăturilor este menținută.

  După terminarea lucrărilor principale, este necesar să se procedeze la prelucrarea decorativă a suprafeței de cărămidă. Această procedură va fi etapa finală de finisare. În locurile în care există defecte sub formă de așchii, tăieturi, precum și întrerupătoare și prize, este necesară umplerea golurilor cu chit de ipsos. Pentru această slujbă va face o mică spatulă. Dacă soluția de pe țiglă sa dovedit mai mult decât este necesar, excesul trebuie îndepărtat cu un burete umed. Același lucru este valabil și pentru cusături. Golurile trebuie să fie umplute cu material de bază.

  După uscare, cusăturile trebuie șterse. Sandpaper este potrivit pentru această procedură. Lucrarea va dura puțin mai mult, dar zgârieturile nu vor fi vizibile pe baza cusăturilor. Pe cărămizile înseși, după uscarea întregii suprafețe, pot apărea pete gri. O perie dură va ajuta să scapi de ele. Apoi, la cererea proprietarilor, suprafața cărămizii decorative este acoperită cu o compoziție de lac sau vopsea.

  Cum de a pune o cărămidă decorativă, veți învăța din video.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor