Subtilitățile dezmembrării structurilor de cărămidă

 Subtilitățile dezmembrării structurilor de cărămidă

Demontarea este o demolare totală sau parțială a oricărei părți a structurii. O astfel de lucrare prezintă un anumit pericol și, dacă este efectuată în mod necorespunzător, poate duce la prăbușirea întregii structuri. Prin urmare, este necesar să se evalueze preliminar starea structurii și să se dezvolte proiectul, precum și să se efectueze toate lucrările în conformitate cu normele de siguranță și în conformitate cu o anumită tehnologie.

pregătire

Înainte de a continua operațiunea, trebuie să pregătiți documentele care solicită dezmembrarea. La reproiectare pot fi utilizate planuri de inventar, precum și rezultatele unui studiu al structurilor. Pe baza acestora, se elaborează un nou proiect de săli de planificare,care este aprobată de comisie. Acest document descrie, de asemenea, metodele și tehnologiile de lucru, scheme și alte puncte. De asemenea, este important să pregătiți instrumentele și accesoriile necesare pentru evenimentele sigure.

Întregul proces este împărțit în următoarele etape.

 • Separarea mecanică a părților de bază ale structurilor de susținere. În acest caz, toate dispozitivele de fixare sunt îndepărtate de pe pereți, dacă acestea sunt prezente, iar structurile de cărămidă sau de piatră sunt de asemenea slăbite.
 • Colectarea gunoiului și deșeurile. Înainte este eliminarea materialelor la depozitul de deșeuri.
 • Pregătirea sitului pentru construirea de noi facilități.

Pentru a preveni apariția multor prafuri în cameră, inițial este necesar să umezi pereții cu apă și să scoateți structurile ușii și ferestrelor, dacă există, astfel încât praful să poată fi îndepărtat din încăpere. De asemenea, înainte de demontarea peretelui de cărămidă, este necesar să îndepărtați chitul sau ipsosul din acesta, astfel încât să nu provoace praf. Când lucrați, trebuie să vă amintiți că, în timpul procesului de rupere a zidurilor, pot cădea cărămizi individuale, ceea ce poate duce la răniri. Prin urmare, trebuie să avem grijă de securitate.Dacă comunicațiile electrice trec prin perete, acestea trebuie de asemenea să fie deconectate de la rețea.

Când auto-analiza pereților din cărămidă, puteți economisi bani, dar pentru aceasta trebuie să aveți pregătirea și instrumentele necesare. De asemenea, atunci când efectuați o astfel de activitate, nu trebuie să uitați de siguranța dvs., deci trebuie să asigurați prezența ochelarilor și a măștilor.

Inițial, lucrarea începe cu îndepărtarea mai multor elemente din perete. Scoateți, de obicei, părțile superioare și inferioare, care sunt situate în apropierea tavanului sau a podelei. Acest lucru slăbește puterea structurii și poate fi ușor distrus. De asemenea, atunci când lucrăm, ar trebui să încercăm să separăm elementele de dimensiuni mici pentru a le face mai ușor în viitor.

  De obicei, dezasamblarea pereților începe de la început. În același timp, este necesar să se asigure că elementele structurale mari nu cad pe podea, deoarece acestea pot deteriora. Când se folosesc lucrări manuale:

  • daltă;
  • un ciocan;
  • ciocan pentru ciocan;
  • scule electrice.

  Uneori evenimentul implică utilizarea unor căpușe mari, care captează imediat partea impresionantă a peretelui. Dar aceste dispozitive sunt de obicei utilizate atunci când baza este mai mare de 40 cm grosime, iar cărămizile sunt așezate pe un mortar puternic.

  Modalități de lucru

  În funcție de procesul tehnologic, munca poate fi efectuată automat sau manual. Dacă experții nu ar trebui să participe cu echipamentul necesar, atunci analiza se face de obicei manual. Dar trebuie să ne amintim că peretele poate fi dezmembrat cu ușurință dacă cărămizile sunt așezate pe un amestec de ciment sau de var care nu are concentrație foarte mare. În acest caz, structura poate fi dezasamblată cu un pick sau cu un ciocan. Va fi un proces liniștit și silențios care poate fi realizat chiar și într-o clădire în creștere.

  Avantajul acestui tip de muncă este că după dezmembrare puteți obține o cărămidă care va fi reutilizată mai târziu. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să eliminați soluția. Cu toate acestea, în cazul în care cărămizile sunt așezate pe un mortar puternic, atunci este nevoie de mult efort pentru realizarea lucrărilor. În astfel de cazuri, veți avea nevoie de un instrument electric, de exemplu un perforator.

  Procesul de dezmembrare

  Dacă este necesar să demontați coșul de fum în camera cazanului, să demolați pragul de fereastră în casă sau în gard, atunci va fi necesar să vă pregătiți pentru o astfel de lucrare.În unele cazuri, astfel de activități vă permit să eliberați mai mult spațiu în cameră și să îmbunătățiți aspectul.

  În conformitate cu legislația, porțile de fum sau ieșirile la balcoane și loggii trebuie desfăcute de către specialiști după calcule preliminare ale capacității portante a structurii. De asemenea, se recomandă convocarea experților pentru redactarea proiectului. După aceea, toată documentația este convenită cu utilitățile publice, iar procesul de reamenajare este determinat.

  Pentru demolarea unor astfel de structuri se utilizează de obicei metoda șocului, care pot fi furnizate numai cu scule electrice. Este important să se securizeze zona și să se determine grosimea pereților sau a coșului de fum. Alegerea echipamentului și a puterii sale depinde de acesta. În cazul în care peretele este pe o zidărie din beton, atunci trebuie să utilizați un instrument cu diamant cu care puteți obține precizie de tăiere. Acest echipament este utilizat și atunci când este necesar să dezasamblați cu atenție și să asigurați o tăiere precisă.

   Necesitatea dezmembrării coșului de fum în camera cazanului poate apărea în situațiile în care structura însăși este în stare de urgență sau este necesară reprofilarea întreprinderii în clădirea căreia se află această conductă.Prin urmare, chiar și acele coșuri care sunt în stare tehnică bună și pot servi mai multe decenii sunt adesea supuse demolării.

   Toate lucrările sunt realizate cu ajutorul alpiniștilor industriali, ceea ce permite obținerea următoarelor avantaje:

   • nivel scăzut de zgomot;
   • fără praf.

    Dacă conducta este în stare defectuoasă, se preferă metoda de explozie sau de rulare direcțională. Dar alpinismul industrial este cel mai ieftin și mai practic mod de a demola astfel de structuri.

    Caracteristicile metodei:

    • dezmembrarea cărămizii se face individual, iar materialul este evacuat în conductă, ceea ce permite să nu se folosească spațiul din apropierea acestuia din exterior;
    • perioada de dezmembrare poate fi amânată pentru mai multe săptămâni, în funcție de dimensiunea structurii;
    • se aplică tehnici și instrumente speciale.

    La efectuarea acestei lucrări, trebuie reținut faptul că astfel de activități reprezintă o amenințare pentru persoana respectivă, precum și alte clădiri situate în apropierea țevii, prin urmare dezmembrarea se face numai în conformitate cu un plan pregătit și agreat anterior cu participarea profesioniștilor.

    Îndepărtarea partițiilor și pereților

    În funcție de scopul structurilor, se determină metodele de dezmembrare. Dacă aceasta este o partiție între camere, atunci toate lucrările pot fi efectuate independent folosind un puncher convențional sau un ciocan. În cazul în care baza de transportator, atunci aceasta implică utilizarea de recuzită, care nu va permite structura să se prăbușească. Este necesar să începeți dezmembrarea de pe ușă, scoțând treptat peste cărămidă cu ajutorul unui ciocan. Când efectuați lucrările, este necesar să eliminați periodic gunoi.

    Sfaturi

    Când efectuați toate lucrările de mai sus trebuie respectate regulile de siguranță:

    • instalați semne de avertizare la fața locului;
    • eliminarea simultană a mai multor pereți simultan nu este permisă;
    • Este interzisă ignorarea construcțiilor care se pot prăbuși pe cont propriu.

    După cum se poate observa, dezmembrarea partițiilor sau pereților în orice clădire este un proces destul de complicat, care necesită anumite experiențe și instrumente. De asemenea, este necesar să se examineze mai întâi procesul tehnologic și să se coordoneze toate detaliile activităților cu autoritățile de reglementare (ZhEKami). Numai după aceea puteți ajunge la lucru, asigurându-vă siguranța dvs. și a altora.Dacă lucrarea se va face în mod incorect sau nu este de acord cu autoritățile, atunci puteți obține o amendă pentru aceasta. În unele cazuri, pot exista consecințe care vor fi foarte greu de eliminat.

    La dezmembrarea diferitelor clădiri și structuri, consultați videoclipul de mai jos.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor