Ce este o cărămidă flexibilă și cum să o folosiți?

Pentru toți cei care apreciază calitățile estetice ale cărămizilor, așa-numitele cărămizi flexibile pot fi un material interesant nu numai pentru fațade, ci și pentru decorațiuni interioare. Acest material modern este convenabil în muncă și oferă oportunități deosebite pentru decorarea diferitelor suprafețe.

Ce este?

În centrul său, o cărămidă flexibilă este o varietate de plăci care, din lateral, se aseamănă remarcabil cărămizii. Tehnologia de fabricare a unui astfel de produs implică utilizarea de nisip quartz fin și rășini speciale cu includerea de pigmenți diferiți, care conferă produsului o nuanță specială. Fiecare țiglă are un strat de protecție lăcuit, care nu permite stricarea aspectului său sub influența radiației ultraviolete și a impactului mecanic.

Un astfel de material de finisare se îndoaie bine, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia pe suprafețe curbe. Datorită acestui fapt, puteți finaliza frumos diferite nise și proeminențe, coloane și alte elemente ale clădirii. Există mai multe standarde de țiglă care diferă în mărime. Acestea sunt 240 × 71, 240 × 65, 210 × 50 milimetri. Grosimea produsului este de 4 milimetri.

Puteți alege o "cărămidă" de doisprezece culori. Acestea sunt de culoare albă, galbenă, cărămidă, maro, portocaliu, roz și așa mai departe. Producătorii oferă, de asemenea, posibilitatea de a face materiale într-o culoare care este cerută de client. Pentru finisare puteți cumpăra nu numai plăci individuale, ci și materialele de pe grilă. Cărămida flexibilă este preasamblată în secțiuni întregi, care în timpul instalării pot fi lipite rapid pe perete, ceea ce accelerează semnificativ procesul de lucru.

Punctele tari și punctele slabe

Caramizile exterioare flexibile au multe avantaje.

 • Este bine rezistent la lumina soarelui. Datorită pigmenților utilizați atunci când colorarea nu se arde.
 • Menține sarcini mecanice. Nu formează crăpături și chipsuri.
 • Umiditatea nu trece prin cărămida flexibilă.
 • Din punct de vedere ecologic.
 • În liniște rezistă căderilor mari de temperatură de la plus la optzeci și cinci de grade până la minus treizeci și cinci.
 • Are o conductivitate termică scăzută.
 • Durata de viață a acestor finisaje este de un sfert de secol.

În plus față de merite, acest material are dezavantajele sale. Comentariile consumatorilor indică faptul că o astfel de finisare pe fațadă este dificil de curățat de murdăria care apare în mod inevitabil ca urmare a precipitațiilor, a depunerii prafului și așa mai departe.

O astfel de placă este spălată cu dificultate, în timp ce detergenții pe bază de alcalii pot strica stratul de protecție din cărămizi flexibile. Acest material pentru decorațiuni interioare este similar cu demnitatea fațadei.

 • Această cărămidă flexibilă este rezistentă la frecare, șoc și alte solicitări mecanice.
 • Sigur pentru sănătatea umană.
 • Are un aspect interesant care permite designerului interior să-și realizeze pe deplin ideile sale creative.
 • Nu se estompează.
 • Serveste de multi ani.
 • Rezistă la temperaturi ridicate.
 • Ușor de instalat deoarece este simplu tăiat. Finisarea nu necesită elemente speciale pentru aranjarea suprafeței în colțuri.
 • Puteți să "așezați" o astfel de cărămidă rapid și fără probleme.
 • Prețul de cărămizi flexibile "nu mușcă".

Printre neajunsurile, precum și cu o cărămidă flexibilă de fațadă, pot fi identificate o serie de probleme.

 • Aceasta este dificultatea de îngrijire asociată cu utilizarea detergenților alcalini.
 • Finisarea sub o cărămidă nu poate fi utilizată la înregistrare în multe stiluri moderne.
 • Există o cărămidă flexibilă la un preț extrem de ridicat. În același timp, pentru o mică taxă, puteți rula cu ușurință în materiale ieftine, care vor dezamăgi rapid.
 • "Caramizile" de aceeași culoare din loturi diferite diferă uneori în ceea ce privește aspectul, ceea ce încalcă calitatea finisajului.

Domeniul de aplicare

Dacă vorbim despre o cărămidă flexibilă pentru fațadă, acest material are avantajele sale față de plăcile ceramice testate în timp, deoarece greutatea materialului este mult mai scăzută. Nu este teribil să termini cu această "cărămidă" chiar și o fațadă de modă veche. Materialul este bine legat cu piatra, tencuiala, baza de beton sau lemn, indepartand fisurile si loviturile din ochi.

În interiorul clădirilor, cărămizile flexibile sunt cel mai adesea folosite pentru coridoarele de învelire, holurile, balcoanele și bucătăriile. Este, de asemenea, un material excelent pentru decorarea șemineelor ​​și a elementelor arhitecturale neobișnuite.Este posibil să se acopere întregul perete cu astfel de materiale și este posibil să se decoreze, de exemplu, numai colțurile. Pentru finisare alegeți adesea plăci cu nuanțe diferite. Acest lucru vă permite să creați un design neobișnuit în camere.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți o cărămidă flexibilă pentru decorarea camerei, trebuie să respectați câteva reguli. Materialul de finisare ar trebui să se potrivească perfect stilului general al camerei. Atunci când alegeți culori, trebuie să țineți cont de schema generală de culori aleasă pentru a crea o imagine a spațiului.

Alegerea unei cărămizi flexibile, trebuie să evaluați cu precizie calitatea acesteia. Este necesar să studiați cu atenție documentația care însoțește materialul, care prezintă toate caracteristicile unei cărămizi flexibile. Nu trebuie să cumpărați la un preț scăzut. De asemenea, trebuie să vă asigurați că materialul de finisare nu conține substanțe nocive, ceea ce este extrem de important atunci când vine vorba de designul din interiorul clădirii.

Cum de a decora camera?

Montarea cărămizilor flexibile nu face parte din categoria procedurilor complexe. O persoană fără educație specială în construcții sau cu mulți ani de experiență în acest domeniu poate face față muncii de finisare a unui astfel de material. De asemenea, nu este nevoie de un instrument special scump.Adeziv special pentru cărămizi flexibile va fi necesar. Poate fi o pulbere care trebuie diluată într-o anumită cantitate de apă sau poate fi un amestec gata de utilizare.

Începeți, mai întâi trebuie să pregătiți suprafața pe care se va pune o cărămidă flexibilă. Pentru a face acest lucru, va trebui să coborâți și să curățați praful. Pentru aliniere se utilizează soluția obișnuită destinată acestor scopuri. Apoi, peretele este pregătit cu ajutorul antiseptic. Finisarea de către o cărămidă flexibilă se face la o temperatură de cel puțin cinci grade de căldură. În cazul în care camera este prea rece, materialul de finisare nu se va lipi de suprafață.

Marcajul este aplicat pe perete, acoperit cu o soluție adezivă cu o grosime de aproximativ două milimetri. Pentru a face acest lucru, utilizați o spatulă cu dinți, permițându-vă să distribuiți adezivul pe perete într-un strat uniform. Apoi, plăcile sunt așezate în rânduri. Primul poate fi pornit cu totul, în al doilea rând - prima lipi jumătate. Pentru a tăia o întreagă cărămidă flexibilă, este suficient să folosiți foarfece bine ascuțite. Datorită acestei metode de formare a unui "model", este posibil să se imite zidăria.

Este important să se respecte precizia lucrării astfel încât decalajele dintre plăci să fie identice. În cazul în care cusăturile sunt neuniforme, aspectul întreg va fi stricat. Când se înclină, țigla se îndoaie, ceea ce îl face frumos proiectat. Dacă este dificil să lucrați cu fiecare element individual sau nu aveți timp pentru el, puteți recurge la utilizarea cărămizilor flexibile pe grilă. Acest lucru va simplifica foarte mult cazul, iar rezultatul poate fi mai demn. Pentru a oferi un aspect frumos la cusături, nu aveți nevoie de mortar. Adezivul din ele este aliniat cu utilizarea unei perii ude subțire, care elimină excesul.

Cum să ai grijă?

Comoditatea unei cărămizi flexibile este că este ușor de înlocuit. Este posibil să spălați o astfel de acoperire cu o cârpă umedă obișnuită sau un burete, dar fără fanatism. Presiunea puternică este capabilă să deformeze elementele "zidăriei". Pentru a nu depune eforturi, prelucrarea umedă ar trebui efectuată sistematic. Apoi, pe suprafață nu va fi capabil să acumuleze o cantitate mare de praf, care va fi dificil de curățat. Datorită procedurilor simple, o astfel de acoperire poate servi mult timp și vă rugăm să vă uitați la ochi.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de master pe cărămizi flexibile.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor