Cum sa faci stalpi de caramida?

 Cum sa faci stalpi de caramida?

Stâlpii de cărămidă sunt elemente importante ale mai multor clădiri. Proiectarea și construirea unor astfel de piese trebuie abordate cu cea mai mare responsabilitate, deoarece calitatea și durata de viață a întregii construcții ca un întreg depind deseori de acestea. Este foarte posibil să creați coloane de cărămidă cu propriile mâini. Astăzi ne vom uita cum să o facem corect pentru a obține rezultatul dorit.

Tipuri de modele

Coloanele de cărămidă sunt structuri arhitecturale verticale care sunt necesare pentru a menține consolidarea și consolidarea suplimentară a bazelor verticale.În plus, aceste produse sunt deseori adresate pentru a oferi clădirilor un aspect mai interesant și mai elegant. Catedra de caramida "cu un bang" se descurca cu rolul componentelor decorative. În funcție de scopul principal, distingeți următoarele tipuri de astfel de structuri.

 • Transportatorii. Aceste tipuri de piloni din cărămidă joacă rolul de suporturi fiabile și puternice pentru menținerea sistemelor montate. Coloanele de rulmenți preiau toată încărcătura din aceste motive. În viitor, această sarcină se transmite direct la fundația clădirii.
 • Gard. Coloanele de acest tip sunt simple structuri în care toate elementele individuale sunt conectate unul la celălalt și secțiunile rămân între ele. Practic, singura sarcină pe care aceste structuri o poartă este propria lor greutate. Dacă sunt instalate componente suplimentare între aceste suporturi, încărcările orizontale de diferite tipuri încep să acționeze pe coloane (în majoritatea situațiilor acestea sunt nesemnificative).
 • Tip de poartă. Elemente de greutate impresionantă, care sunt de asemenea mobile (adică se deplasează în raport cu stâlpii de caramida), sunt atârnate pe suporturile de cărămizi menționate.Aceste structuri pot rezista încărcăturii din greutatea proprie și încărcături orizontale din structurile atârnate pe ele. Merită să considerăm că încărcările orizontale în această situație pot schimba direcția aplicației.
 • Decorative. Aceste structuri atractive de cărămidă sunt conectate la bazele de pereți portante. Din punct de vedere mecanic, ele nu sunt aproape încărcate. Asemenea detalii joacă rolul decoratiunilor estetice care împodobesc construcția.

Indiferent de versiunea de piloni de cărămidă pe care intenționați să o construiți, în orice caz, va trebui să țineți cont de o trăsătură importantă - nu ar trebui să existe rânduri lungi de zidărie în astfel de structuri. În plus, astfel de produse trebuie să aibă o secțiune transversală pătrată sau dreptunghiulară cu plenitudinea sa - aceasta face ca structurile să fie maxim stabile, puternice și fiabile. Adesea, aceste structuri s-au consolidat, astfel încât s-au dovedit mai bine. Pe baza acestor calități, există produse cu și fără armare.

Recomandări pentru alegerea unei cărămizi

Nu contează ce coloane doriți să proiectați - pentru porți, gard sau rulment,În orice caz, va trebui să achiziționați materiale de construcție de înaltă calitate, caracterizate printr-o performanță bună și o durată lungă de viață. Doar din aceste produse coloanele se vor dovedi foarte stabile, fiabile și atractive.

Cărămizile pentru astfel de structuri pot fi atât corpuri pline, cât și goale. Principalul lucru este să țineți cont de proprietățile rezistenței la îngheț, absorbției de umiditate și rezistenței la uzură a acestor materiale de construcție. Este necesar să selectați o cărămidă care să nu se teamă de factori externi negativi, cum ar fi precipitațiile sau schimbările de temperatură. În plus, experții recomandă cu tărie să se acorde prioritate numai produselor ecologice și sigure, care nu vor avea un impact negativ asupra mediului sau asupra sănătății umane.

Pentru a construi coloane, nu puteți cumpăra o cărămidă a cărei greutate este mai mică de 4,3 kg. În cazul în care cărămizile pe care intenționați să tăiați suprafața exterioară a pilonilor, va trebui să căutați materiale de construcție cu relief sau o suprafață netedă, uniformă.

De asemenea, este important să țineți cont de calitatea cărămizii.În nici un caz nu trebuie să existe deteriorări sau defecte pe suprafața sa - fisuri, așchii, zgârieturi adânci sau colțuri care se sfărâmă. Este mai bine să refuzați utilizarea acestor materiale de construcție - acestea nu vor dura mult timp și chiar și structurile de încredere nu vor funcționa. Calitatea cărămizii ar trebui să fie perfectă. Doar din aceste produse se vor obține piloni buni și de calitate.

Cum se calculează cantitatea de material?

Înainte de a începe o producție independentă de stâlpi de cărămidă de calitate și de înaltă calitate, este recomandabil să calculați cantitatea de materiale de construcție pe care trebuie să o achiziționați. Experții spun că atunci când se utilizează cărămizi solide, se pot renunța la calcule suplimentare. Cu toate acestea, este adesea nevoie să se identifice cea mai mică secțiune, care va fi suficientă pentru o bună rezistență și stabilitate a structurilor.

  Pentru a determina toti parametrii necesari, este foarte important sa aveti toate informatiile cerute despre marca de materiale de constructii achizitionate, perimetrul suportului transversal pe stâlpi, zona secțiunii și volumul sarcinii transmise. Trebuie să se țină seama de faptul că toate nuanțele numărării stâlpilor de cărămidă sau ale fundațiilor de perete sunt descrise în detaliu în SNiP-urile relevante (de exemplu, SNiP II-22-81 (1995)).

  În plus, atunci când se calculează produsele necesare este necesar să se bazeze pe parametrii dimensionali predeterminați ai viitoarelor coloane (trebuie să țineți cont de înălțimea și secțiunea transversală). Numărarea se bazează, de obicei, pe numărul de cărămizi într-un rând, având în vedere cusătura de 10 mm. Experții recomandă să țineți cont de următoarele date sursă:

  • dacă stâlpii au o secțiune transversală de 30x30 cm, atunci într-un rând va trebui să așezați 4 cărămizi simple;
  • dacă secțiunea este de 40x40 cm, atunci vor exista deja 6 elemente în rând;
  • la o secțiune transversală de 60x60 cm, calculul volumului de cărămizi trebuie realizat ca în 4 coloane separate cu o secțiune transversală de 30x30 cm;
  • dacă secțiunea transversală ajunge la 80x80 cm, mai întâi pregătiți o coloană de 60x60 cm și apoi o tratezi cu zidărie.

  Numărul de rânduri depinde, de obicei, de parametrul grosimii cărămizilor, ținând seama de creșterea dimensiunilor cusăturii. Cărămidele standard standard sunt realizate cu o lățime de 65 mm (75 mm cu o cusătură) și cărămizi de un an și jumătate - 88 mm (cu o cusătura de 98 mm). Dacă împărțim parametrul înălțimii unui stâlp de cărămidă la valorile specificate, atunci vom putea identifica numărul necesar de rânduri. Și dacă îl înmulțiți cu numărul de cărămizi individuale din fiecare rând, atunci va fi cunoscută necesitatea totală a materialelor de construcție.

  Pentru a obține suma finală, va trebui să adăugați aproximativ 10-15% bătăliei, eventuală căsătorie și resturi (în această privință se recomandă, de asemenea, să țineți cont de experiența și experiența maestrului care va efectua lucrarea).

  Fundația clădire

  Pentru a instala coloane de cărămidă, trebuie să construiți mai întâi fundații de fundație de înaltă calitate. De exemplu, opțiunile pentru gardul aparținând clasei Lux, au nevoie în special de o bază fiabilă (de exemplu, aceste facilități, luăm în considerare toți pașii de lucru). Ar trebui să fie construit după cum urmează.

  • Mai întâi, efectuați marcarea teritoriului în care se planifică instalarea coloanelor din caramida. Acest lucru se face în același mod ca la instalarea structurilor din lemn sau metalice. Ar trebui să se țină seama de faptul că același șanț de piloni de cărămidă ar trebui plasat pe amplasament în conformitate cu planul cadastral.
  • În primul rând, trebuie să marcați zonele pe care vor fi amplasate suporturile de colț. Pentru a face acest lucru, la punctele drepte va trebui să conduceți în cârlige mici de lemn și trageți un cablu între ele.
  • Apoi trebuie să identificați pasul dintre suporturi. Acesta va depinde de pânzele planificate pentru a fi instalate între pilonii individuali.De exemplu, o etapă de cel mult 2,5 m este potrivită pentru o foaie profesională.

   Mai departe, în fundație, excavările se rumă. În cazul în care solul de pe amplasament este în creștere, atunci mai întâi părțile de susținere va trebui să fie protejate corespunzător de influența apei în sol. Pentru aceasta, partea inferioară a coloanelor este îmbuteliată. După pregătirea carierei pentru stâlpi, va fi posibil să se procedeze direct la proiectarea fundației. Sunt avute în vedere următoarele etape:

   • așezați o pernă de moloz și nisip la 10-15 cm pe fundul găurii excavate;
   • apoi fixați axa părții de susținere în centru;
   • 2-3 tije (armare) cu înălțimea de 90 cm sunt plasate paralel cu axa;
   • atunci este necesar să se pună o pernă de nisip și pietriș, paralel cu verificarea verticalității elementului de susținere;
   • extinderea găurii, este necesar să se pună o pernă de 5 cm de pietriș și nisip pe întreaga suprafață;
   • va trebui să verificați constant axa orizontală;
   • în plus, va fi necesar să se toarnă betonul cu nivelul solului;
   • betonul trebuie să fie complet uscat timp de 7-10 zile.

   Aspectul zidăriei

   Independent de a stabili coloane de cărămizi pot face-o singur. În același timp, este important să aderați la o schemă specifică, astfel încât lucrarea să fie clară și rezultatul să fie așteptat.

    Pentru a construi aceste structuri pe cont propriu, va trebui să stocați următoarele instrumente necesare:

    • spatula (mistrie);
    • spatulă;
    • ciocan;
    • Imbinare;
    • oala de turnare;
    • o linie plumb;
    • bule de construcții sau la nivel de laser;
    • gon;
    • conducătorul de fier.

    Pentru a pregăti corect soluția, cel mai bine este să stocați un mixer de construcții de înaltă calitate. În ceea ce privește instalarea pieselor de armare și a cărămizilor, un astfel de dispozitiv funcțional ca un bulgară este ideal.

     Nivelul de rezistență al unei coloane de cărămidă depinde în mare măsură de execuția competentă a îmbrăcămintei de ranguri individuale, care prevede o așezare specială. Luați în considerare cele mai populare opțiuni.

     În cazul în care mărimea este de 2x1,5 cărămizi (6 părți într-un rând), atunci este necesar ca ouatul să fie executat după cum urmează:

     • Un rând va consta din patru cărămizi, așezate între ele cu linguri; și două vor trebui să se întindă peste linguri pentru a curăța părțile anterioare;
     • 2 rânduri sunt prevăzute în același mod, dar este necesar să se facă o întoarcere la 180 de grade;
     • Al treilea rând va fi alcătuit din 3 cărămizi, aranjate în paralel în centrul cu două orientate pe fiecare parte, astfel încât este necesar să se umple colțurile cu jumătăți separate de cărămizi;
     • Al patrulea rând se realizează prin instalarea a două plăci paralele pe 3 cărămizi

     După aceea, faceți un dressing.

     Dacă dimensiunea este de 2x2 cărămizi, adică 8 blocuri într-un rând, atunci succesiunea acțiunilor va fi după cum urmează:

     • 1 rând va fi stivuit pe 4 linguri de cărămidă potrivite, stivuite cu ajutorul butonilor;
     • Al doilea rând va fi alcătuit din patru cărămizi așezate în paralel în centru, va trebui să atașați restul pieselor la lingurarea lor cu linguri;
     • Rândul 3, combinația anterioară va trebui rotită la 90 de grade;
     • 4 rânduri sunt așezate ca un rând de pornire, dar cu un cot de 90 de grade.

     Legătura complexă descrisă constă din patru rânduri de cărămidă care vor garanta cele mai înalte caracteristici de rezistență ale pilonilor. Pentru a consolida în continuare aceste baze, după fiecare ciclu de pansament, va trebui să fixați plasa de armare. Dacă au loc și încărcări mici, barele speciale de armare sunt plasate pe coloanele de susținere a blocurilor din centrul zidăriei.

     În plus, detaliile de proiectare cărămidă în cadrul bustenilor. Pentru a pune astfel în mod corespunzător astfel de structuri, sapa tranșee mici, așeza substratul,efectuați cofrarea, legați piesele de întărire, pregătiți grila cu celule, apoi instalați paranteze speciale și acoperiți-le cu cărămidă.

     Sfaturi utile

     Dacă decideți să construiți un gard solid din stâlpi de cărămidă, atunci ar trebui să știți că cu cât este mai greu, cu atât va fi mai solidă să se facă sprijin. Acesta este motivul pentru care este atât de important să se calculeze corect înălțimea tuturor structurilor constitutive ale suporturilor și a dimensiunii secțiunii lor.

     Pentru construcția de coloane din caramida, suporturile sunt adesea folosite pentru țevi de fier. Este în jurul conductei și a zidit. Partea inferioară a părții metalice este împinsă în sol la 1,7 m.

     Înainte de instalarea stâlpilor de cărămidă, este cel mai adesea construită o bază de bandă sigură. Are caracteristici excelente de rezistență și nu necesită multă profunzime.

     În fabricarea coloanelor grele, meseriașii experimentați recomandă să se toarne spațiul care rămâne între detalii precum armarea din oțel și cărămida căptușită.

     Ar trebui să se țină seama de faptul că pilonii speciali sub decalajul - acesta este un pas tehnologic foarte important în podele.Astfel de modele permit evitarea apariției ciupercii și mucegaiului, precum și slăbirea plăcii de podea. Din acest motiv, aceste materiale vor putea servi mult mai mult.

     Stâlpi de cărămidă, dacă se dorește, pot fi decorați. Pentru a face acest lucru, este permisă utilizarea de pietre colorate diferite sau margele de sticlă. Cusăturile pot fi făcute negre prin adăugarea unui pic de funingine la soluție.

     Dacă doriți să construiți stâlpi de șurub frumos, atunci ar trebui să vă întoarceți la așezarea a 1,5 cărămizi. În acest caz, este necesar ca blocurile să fie așezate cu o ușoară dispunere. Fiecare cărămidă va trebui pusă cu o muchie.

     Dacă decideți să fabricați în mod independent piloni de cărămidă fiabili, atunci cu siguranță trebuie să achiziționați numai unelte de înaltă calitate și materiale de construcție. Nu salvați la achiziționarea acestor componente, deoarece coloanele trebuie să aibă o înaltă rezistență. Părțile de susținere slabe pot suferi sub sarcini grele, ceea ce va duce în cele din urmă la consecințe grave.

     Cum de a face piloni de cărămidă, veți învăța de la video.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor