Cum sa pictezi o suprafata de caramida?

 Cum sa pictezi o suprafata de caramida?

Caramida este un material foarte popular ecologic pentru utilizarea în interior și exterior. Deseori forma sa originală nu satisface cerințele noastre. Apoi se pune întrebarea despre decorarea acestui material de construcție. Cum și cum se poate face acest lucru? Analizăm mai jos.

Cum de a alege o vopsea?

În piața materialelor de construcții astăzi există o gamă imensă de culori. Ele diferă în ceea ce privește compoziția, baza, amploarea și prețul. Alegerea vopselei de calitate potrivită - cheia pentru acoperirea lungă a serviciului.Pentru ao achiziționa, trebuie să te apropii foarte bine.

Mai întâi de toate, trebuie să răspundeți la întrebarea, ce perete veți picta? Va fi interior sau exterior?

Opțiune de lucru în exterior

Alegerea vopselei pentru pictarea zidurilor propriei case sau a oricărei alte structuri, acordați atenție unui număr de parametri.

 • Permeabilitatea la vapori. Acest indicator are o importanță majoră dacă întregul perete este realizat din cărămidă. Prin pictarea fatadei cu vopsea, veți lipsi pereții de ocazia de a "respira". Constructorii competenți pentru aceste scopuri oferă spații speciale de ventilație. În acest caz, puteți alege o vopsea care nu are conductivitate ridicată sau chiar medie de vapori. Aceeași regulă se aplică și în cazul clădirilor a căror fațadă este decorată doar cu cărămizi, care au făcut numai placări.
 • Ați observat că foarte des vopseaua de pe cusături este prima care se rupe. Acest lucru se datorează selecției analfabete a materialului. Faptul este că compoziția amestecului de beton include alcalii. Nu toate vopselele sunt rezistente la aceasta, deci atunci când alegeți, merită să acordați atenție acestui aspect.
 • Rezistent la apă. Diferitele tipuri de cărămizi au viteza proprie de absorbție a umezelii, deci materialul trebuie protejat. Vopseaua se descurcă bine cu asta.Nu trebuie să treacă sau să absoarbă apă.
 • Este necesar să o luați cu o aderență ridicată. Vopseaua trebuie să adere bine la suprafața pe care este aplicată. În același timp, cărămida este un material de construcție poros. Acest lucru trebuie luat în considerare. Pentru a reduce consumul de vopsea, trebuie să aibă o putere mare de ascundere (pentru a acoperi stratul anterior).

Tipuri de vopsele pentru decorarea în aer liber

Există mai multe tipuri care sunt foarte potrivite pentru pictura cărămizilor în exterior. Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje și dezavantaje.

 1. acril. Unul dintre cele mai populare materiale pentru zugrăvirea pereților. Deși permeabilitatea la vapori nu este ridicată, acest lucru este suficient. Principalul avantaj este capacitatea sa de a preveni apariția de dungi de sare. Aceasta este una dintre principalele probleme ale materialelor decorative de finisare.
 2. siliciu. Una dintre principalele reguli de zugrăvire a zidurilor de cărămidă este expunerea anuală după ce este prevăzută. Peretele din zid este zugrăvit doar după un an de construcție. Acest tip de vopsea vă permite să faceți acest lucru după o săptămână. Un astfel de avantaj îi conferă elasticitate.Chiar dacă zidaria se micșorează, stratul va rămâne neschimbat. Dezavantajul evident este costul ridicat.
 3. silicat. Acest email va surprinde plăcut cu un preț, dar caracteristicile sale lasă mult de dorit. Cel mai probabil, zidul va trebui să fie actualizat în 2 sau 3 ani. Faptul este că materialul de vopsea nu este foarte rezistent la influențele agresive asupra mediului.

Muncă internă

În interioarele elegante moderne, puteți găsi adesea zidărie. Este destul de acceptabil pentru astfel de stiluri, cum ar fi mansarda, rustica sau industriala. Alegerea vopselei este un pas important. Aceasta va depinde de ea rezultatul final și estetica interiorului.

Principalele criterii care ar trebui să se bazeze pe alegere sunt următoarele:

 • protecția mediului;
 • efect decorativ.

Toate aceste cerințe sunt îndeplinite de o asemenea formă ca vopseaua de dispersie în apă, în caz contrar se mai numește și pe bază de apă. Baza poate fi acrilică, atunci vopseaua va dura o perioadă foarte lungă de timp. Pot exista minerale.

Dacă aveți nevoie să pictați peretele în baie sau în altă cameră cu umiditate ridicată, alegeți vopseaua cu compoziție acrilică cu prezența latexului.Acest lucru va ajuta la prevenirea fisurilor si a diferitelor pete in contact cu apa.

Instrumente necesare

Materialul pe care va trebui să îl cumpărați mai întâi este un primer. Ea, ca vopseaua, poate avea o bază diferită. Opțiunea ideală ar fi alegerea vopselei și a grundului cu o bază identică.

Din cele mai simple instrumente pe care trebuie să le luați:

 • cilindru sau perie cu fire tari;
 • o pânză de șmirghel pentru rufarea unei suprafețe brute sau crearea unui efect uzat asupra unei acoperiri deja aplicate;
 • mănuși pentru a vă proteja mâinile;
 • ochelari speciali de siguranță (dacă există);
 • spray pistol (opțional);
 • vopsea răzuitoare.

Dacă vă decideți să vă pictați singur un perete de cărămidă, atunci veți avea nevoie de un set atât de mare de instrumente. Pentru profesioniști, această alegere este mult mai largă.

Dacă există astfel de prieteni printre prietenii sau cunoștințele dvs., puteți cere să le împrumutați.

Pregătirea suprafeței

Una dintre cele mai importante etape în care depinde calitatea muncii și durabilitatea stratului de acoperire. În acest sistem nu vor fi drastic diferite, că pentru interne, că pentru munca în aer liber. Deci, mai jos am enumerat toate celelalte etape.Numărul lor poate varia, deoarece vom lua în considerare cea mai dificilă opțiune.

Învelișul vechi trebuie eliminat complet din cărămidă. Acest lucru nu va fi ușor, dar necesar. Pentru a face acest lucru, utilizați un diluant special de vopsea. Îmbrăcați ca vopseaua rămasă trebuie îndepărtată cu ușurință cu ajutorul unui răzuitor.

 • Șlefuiți întreaga suprafață cu un șmirghel de dimensiuni mari. Acest lucru va ajuta vopseaua sa stea plat.
 • Dacă există defecte vizibile sub formă de fisuri sau defecte, atunci acestea sunt sigilate cu un chit. Nu uita! După ce este necesar să procesați datele "răni" ipsos.
 • Cusaturile necesită o atenție deosebită. Dacă aceasta este o nouă așezare, atunci nu ar trebui să existe probleme cu ele. Pe pereții vechi, adesea necesită actualizare. Betonul este cel mai potrivit pentru acest lucru.
 • Mergeți de-a lungul suprafeței cu peri rigizi. Acesta va oferi o oportunitate de a îndepărta praful, resturile de vopsea și alți contaminanți din planul peretelui.
 • Uneori, petele de grăsime pot apărea pe un perete de cărămidă datorită utilizării neatent. De asemenea, trebuie să scape. Dacă acest lucru nu se face, petele vor apărea pe o culoare proaspătă. Curățați-le cu detergent sau săpun.Asigurați-vă că clătiți aceste locuri cu apă curată, astfel încât să nu existe dungi.
 • Lăsați peretele să se usuce complet și numai apoi aplicați materialul de etanșare. De asemenea, puteți utiliza un lac special.
 • Am scris deja despre importanța grundului. Deci, etapa finală va fi aplicarea sa. Acest instrument ajută vopseaua să se îmbine bine cu suprafața și să prelungească semnificativ durata de viață a stratului de bază.
 • Deoarece caramida este destul de poroasă, grundul trebuie aplicat de mai multe ori.

Procesul de pictura

Nu este mai puțin important să pictezi peretele corect decât să pregăti bine suprafața.

în interior

După ce ați decis să pictați peretele într-un apartament sau casă, trebuie să decideți în prealabil ce efect doriți să obțineți în cele din urmă. Culoarea interioară este mai decorativă decît protecția.

O atenție deosebită trebuie acordată numai camerelor cu umiditate ridicată. Aici este mai bine să protejați vopseaua cu un strat suplimentar de lac special.

 • Caramida nouă, cu o calitate perfectă a execuției, necesită un efort minim pentru ao picta. Nu există caracteristici sau dificultăți. Datorită aspectului său atractiv, acesta este adesea lăsat în stare pură.În acest caz, ar trebui să-l acoperiți numai cu ulei de clincher pentru a proteja împotriva mucegaiului.
 • Paleta de nuanțe disponibile vă permite să alegeți orice culoare sau ton. Cu toate acestea, el nu trebuie să repete schema de culori a interiorului. Accentul accentuat de culoare, sub forma unui perete de cărămidă contrastanțial, nu va fi ignorat și va deveni un punct culminant.
 • Orice zidărie are cusături. Ele pot fi complet invizibile sau mai degrabă profunde. Că pot fi emise într-o altă culoare. Acest ambreiaj va arăta mai texturat.
 • Culoare în ton alb. Puteți efectua o umplere completă a culorii sau efectul unei vărsări de vârstă. Acest rezultat nu este foarte greu de atins cu o vopsea diluată și o pensulă. Acestea din urmă trebuie să aibă o miriște rară și să fie rigidă. Nu uitați să acoperiți podeaua și alte suprafețe cu un strat de protecție, astfel încât să nu trebuiască să le spălați pentru o perioadă lungă de timp.
 • Consolidarea efectului îmbătrânirii poate fi utilizarea hârtiei abrazive obișnuite abrazive. Treci prin vopseaua ei uscată, dar numai în unele locuri. Pentru a crea o suprafață mată și pentru a proteja capacul de perete cu același lac.
 • Abordare creativă. Suprafața peretelui poate fi arbitrar diferită.Totul depinde de imaginația și dorința ta. Dacă creați un interior în stilul industrial, modelele neobișnuite și graffitile vor fi potrivite. Ele pot fi făcute cu ajutorul unor cutii speciale de vopsea și șabloane.
 • Uneori doriți să obțineți efectul unui zid de curățenie. Vopseaua obișnuită nu este potrivită pentru acest lucru. Dar este foarte bine să facem față acestei sarcini pete de lemn. Alegerea nuanțelor este destul de largă, astfel încât toată lumea să poată găsi tonul potrivit. Nu pictați complet suprafața. Lăsați niște cărămizi neprelucrate, astfel încât efectul să fie cât mai natural posibil.

În afara casei

După ce suprafața a fost pregătită și grundul sa uscat, puteți începe pictura. Dacă aveți un pistol de pulverizare sau o împrumutați de la constructori familiari, atunci aceasta ar fi o opțiune ideală pentru pictarea suprafețelor texturate. Lucrul cu el necesită o anumită abilitate, deci prima practică pe suprafață, care nu este păcat.

Condiția principală pentru vopsirea de înaltă calitate va fi vremea caldă și uscată. Temperatura exterioară nu trebuie să fie sub 5 grade. Pentru unele cerneluri, acest indicator se poate schimba în sus sau în jos, deci citiți cu atenție informațiile de pe ambalaj.

Dacă suprafața fațadei nu este foarte mare, este mai bine aplicați primul strat fără întrerupere. Veți evita apariția divorțului. Desigur, cu dimensiuni mari ale clădirii va fi dificil de făcut. Încercați să terminați cel puțin un perete, iar după pauză începeți să pictați următorul.

Curățarea periei de fiecare dată este foarte incomod. Împachetați-l cu polietilenă în timpul pauzelor scurte pentru a evita uscarea.

Selectând culoarea fațadei casei, acordați atenție faptului că este bine combinată cu fundația. Ar trebui să arate armonios unul cu celălalt. Dacă gardul de pe site-ul dvs. este, de asemenea, realizat din cărămidă, atunci pentru integritatea imaginii recomandăm să-l picteze într-o nuanță identică.

Exemple de proiectare

Interiorul în stilul unui mansardă cu zid de cărămidă, cu simplitatea lui, arată foarte interesant. Sarcina designerilor este aceea de a crea un efect de incompletență. Estetica în timp ce suferă nu ar trebui. Zidul pare vechi, dar foarte original.

Cărămizile multicolore de pe balcon vor crea o dispoziție plină de bucurie chiar și într-o zi acoperită de nori. Balconul tău personal va ieși cu siguranță împotriva pereților monocromi gri ai vecinilor.

    Fatada de fațadă, tratată cu vopsea gri, conferă aristocrației și gravității casei.O astfel de schemă de culoare este practică.

    Mai multe sfaturi despre pictura unei suprafețe de cărămidă pot fi găsite în următorul videoclip.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor