Alegerea unei rețele de zidărie pentru cărămizi

 Alegerea unei rețele de zidărie pentru cărămizi

Plasă de zidărie utilizată în industria construcțiilor este un plus important pentru munca unui zidar profesionist. Cu ajutorul său, procesul de consolidare a structurilor. Ce este acest material de construcție, care dintre ele este mai bine de ales? Această întrebare este cerută de mulți constructori care preferă să formeze zidaria pe cont propriu. Despre acest articol.

Alegerea unei rețele de zidărie pentru cărămizi

Utilizarea rețelei este optimă în acele cazuri când este necesar să se asigure că lucrările sunt efectuate cu soluții lichide sau pentru a conecta materiale diferite. Pentru zidărie, o dimensiune de 50x50 mm pentru celule este considerată optimă.Alegerea materialului pentru fabricarea acestuia poate fi destul de diversă.

Ce este zidaria din caramida?

Utilizate pe scară largă în construcția de fundații, clădiri și structuri plasă de zidărie pentru cărămizi pot fi realizate în diferite variante. Există o serie de opțiuni cele mai populare și soiurile lor.

  • Există plasă de metal. În acest caz, la fabricarea de sârmă de oțel este utilizat cu un marcaj BP, și o gamă de grosime de la trei la cinci milimetri. Conectarea elementelor individuale de armare în rețea se face prin sudare în condiții industriale, folosind dispozitive semi-automate. Elementele metalice finite pot fi, de asemenea, galvanizate. Acoperirea anticorozivă se aplică după sudare.
  • Bazalt. Sârmă din fibră de piatră este legată de legăturile de cablu din polietilenă durabilă. Pentru a crește aderența, se permite formarea unui strat suplimentar pe partea exterioară a unui amestec de nisip și adeziv. Caracteristicile de rezistență ale grilajului corespund contrapartidei metalice. În același timp, este mai sigur să se folosească, durabil, care nu este susceptibil la coroziune.
  • Fibra de sticla. Soluție compozită modernă pentru structuri care nu au sarcini semnificative pe baza lor. Ele sunt realizate sub formă de benzi de o anumită lungime și lățime, livrate în role. Rețeaua este foarte durabilă, dar are o serie de limitări operaționale, care nu permit efectuarea lucrărilor pe obiecte cu o intensitate ridicată a sarcinilor operaționale.

Ce opțiune de plasă de zidărie 50x50 este mai bine de ales?

Ce tipuri de plase de zidărie sunt cele mai puternice? Mai întâi de toate, trebuie să acordați atenție secțiunii și dimensiunii celulelor. Atunci când sunt utilizate în combinație cu blocuri de construcție de mari dimensiuni, se utilizează versiuni cu dimensiuni mari de 100x100 mm. În plus față de secțiunea pătrată, există și o plasă de diamante. Acest material de zidărie are dimensiunile de 50x100 mm. Lungimea rolei este de la 2 la 5 m. Lățimea benzii este de la 0,5 la 2 m.

Utilizarea grilelor de zidărie permite armarea structurilor orizontale și verticale, formarea de arcade și soluții de beton monolit. Această opțiune este armarea adecvată și pentru construirea de garduri de cărămidă. Atunci când alegeți o soluție potrivită, trebuie să aveți în vedere faptul că, prin aplicarea sa, produsele din plasă de acest tip au o gamă destul de largă.

De exemplu, la consolidarea zidăriei se utilizează o plasă metalică predominant metalică, cu o grosime a firului de 3-4 mm. În plus față de placare și în pereții de sprijin, o astfel de adăugare se potrivește la fiecare trei rânduri. Caramizile cu cărămidă ușoară se recomandă să se plaseze o plasă de bazalt. Are conductori mai groși, de peste 5 mm, nu este potrivit pentru produsele din ceramică.

Dacă se ridică elemente din clădiri și structuri din caramida care nu poartă sarcini semnificative, se poate folosi o plasă de polimer pentru armare. Este așezat în 5 rânduri. Această adăugire ar fi potrivită atunci când se creează pereți despărțitori interiori, pereți din bai.

Caracteristicile tehnologiei de zidărie cu plasă

Necesitatea de a pune în proiectarea componentei de armare suplimentară a peretelui necesită respectarea unei proceduri specifice. Este pus direct în soluție. Poate fi fixat orizontal și vertical. În special, a doua opțiune este relevantă pentru formarea pereților și coloanelor care trebuie consolidate. Benzi pentru dimensiunea dorită sunt tăiate din foi și role solide.

Elementele de colț sunt armate cu bucăți de sârmă din metal, îndoite în conformitate cu caracteristicile geometrice ale clădirii.Utilizarea elementelor de armare face posibilă o distribuție mai uniformă a sarcinilor pe elementele de susținere. În plus, este necesară plasarea zidăriei în zone cu risc ridicat de seism.

Utilizarea rețelei de zidărie vă permite să realizați o întărire semnificativă a structurii zidăriei, ceea ce face posibilă garantarea unui nivel excelent de calitate și fiabilitate a peretelui fin de cărămidă, a gardului sau a fundației. Acest element auxiliar asigură o rezistență mai mare de fixare, face posibilă combinarea materialelor cu structură și densitate diferite în construcția unui perete.

Folosirea ochiului de plasă în compoziția zidăriei este recomandată în domeniul profesional, în timp ce se desfășoară în mod independent lucrările de construcție. Acesta poate fi folosit pentru a garanta caracteristicile de rezistență excelente ale structurii finite a unei clădiri sau a unei construcții.

Din video veți afla despre armarea cărămizii cu grila "STREN C5".

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor