Caracteristici și utilizarea cărămizii din clincher pentru decorațiuni interioare

Termenul "cărămidă clinker" a apărut pe ureche relativ recent, deși a fost folosit în practica de construcții pentru mai mult de două secole. Ce este acest material și unde este folosit? Vom spune despre asta în articol.

  Proprietăți și specificații

  Patria istorică a acestui material este considerată a fi Țările de Jos. Pentru producția de cărămizi de clincher ridica un lut special. După procesare, devine mai greu decât piatra naturală. Acest material și-a început mișcarea în jurul lumii de pe teritoriul Europei la sfârșitul secolului trecut și a ajuns în țara noastră. Utilizarea clincherului este largă. Ei pun potecile de grădină pe parcelele de grădină, realizează cu ele pereții interiori și multe altele.

  Pentru a produce produse cu culori diferite folosind coloranți naturali.care nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea umană.

  Producătorii acestui produs garantează că o astfel de cărămidă va dura mai mult de o duzină de ani fără a pierde proprietățile operaționale.

  Pe piața construcțiilor există mai multe variante de cărămidă de clincher, ele diferă una de cealaltă în tipul de suprafață. Poate fi neted sau dur.

  Firing, prin care trece cărămida clincher, asigură durabilitatea și calitatea.

  Acest material de construcție are următoarele proprietăți:

  • durată de viață îndelungată;
  • rezistență ridicată la mucegai și mucegai;
  • capacitatea de a rezista schimbărilor de temperatură și a radiațiilor ultraviolete;
  • curățare și întreținere ușoară.

  Pentru a accelera munca și a reduce intensitatea forței de muncă, întreprinderile din industria construcțiilor au stăpânit producția de panouri din clincher. Acest lucru vă permite să efectuați munca la viteză mare. Panourile se disting prin costuri relativ scăzute și durabilitate ridicată. Trebuie remarcat faptul că, pe lângă avantajele evidente, cărămida de clincher are unele dezavantaje, în special complexitatea producției.

  Apropo, instalarea sa necesită o abordare profesională și aptitudini speciale.

  Unde și cum să utilizați caramida clincherului

  Utilizarea cărămizilor atunci când vă confruntați vă permite să creați condiții microclimatice optime în cameră.

  Cărămizi de tip clinker, deseori folosite de designeri pentru proiectarea spațiilor. Cu aceasta, realizați zidărie imitativă, realizată din cărămizi obișnuite. În special, este adesea folosit pentru decorarea colțurilor, șemineelor, arcade.

  Caramida veche permite designerilor să implementeze cele mai fantastice idei. Este adesea folosit pentru a delimita spațiul în zone specifice. Caramida albă de clinker se afla pentru expansiunea vizuală a spațiului. Arată foarte bine împreună cu o acoperire din lemn sau metal.

  Apropo, expertii in designul interior recomanda folosirea materialelor de tonuri de lumina.

  Are zidarie pentru decoratiuni interioare

  Înainte de a începe să montați cărămizi de această clasă pe perete, trebuie să faceți și să fixați o cutie de bare de lemn sau un profil metalic special pe aceasta, să stabiliți comunicații de inginerie și numai după aceea puteți începe lucrarea însăși.

  Fixați-o pe baza rasterului de ciment aplicat sau a unui adeziv special.

  Desigur, înainte de instalarea cutiei, va trebui să vă asigurați că peretele este în poziție verticală, dacă este necesar, va trebui să faceți lucrări de reparații pregătitoare.

  Dimensiunea gama de cărămidă clincher

  Produsele de acest tip sunt produse de un număr mare de întreprinderi, atât în ​​țara noastră, cât și în afara granițelor sale. Oricum, toți producătorii aderă la anumite dimensiuni standard. Dimensiunea cărămizii se găsește în numele său.

  • NF - piatră unică, cu dimensiunile de 250 * 120 * 65 mm.
  • Există 1,4 NF - este o piatră de unu și jumătate, cu parametrii 250 * 120 * 88 mm.
  • În plus față de aceste mostre, există o piatră dublă 250 * 120 * 140 mm (2.1 NF).

  În plus față de aceste dimensiuni, producătorii produc așa-numita cărămidă europeană, sunt marcate NF 0.7 și NF 1.3. Are dimensiuni corespunzătoare de 250 * 85 * 65 și 288 * 138 * 65 mm.

  În conformitate cu cerințele documentelor de reglementare, cărămida de clincher ar trebui să fie sub forma unui paralelipiped, abaterea maximă a dimensiunii lungimii nu trebuie să depășească 4 mm.

  Clinker Design Solutions

  Aspectul clincher vă permite să realizați soluții de design originale în decorarea interioară a camerei.Patru stiluri sunt extrem de populare printre consumatori.

  "Loft"

  Acest stil a luat naștere în prima jumătate a secolului trecut, iar boemii au început să utilizeze studiouri, clădiri abandonate, mansarde și alte încăperi pentru locuințe. De regulă, în astfel de locuințe, zidurile au fost așezate din cărămidă și nu au fost prelucrate. Caramida clinker vă permite să imitați vechea zidărie. Acest stil este caracterizat de faptul că cărămida pare a fi în vârstă.

  „Țară“

  Această direcție implică faptul că camera va fi decorată în stilul unei case de sat. În secolul nostru, a apărut un stil numit "Ethno - Country". Camerele sunt realizate în tradițiile diferitelor națiuni. Acest design al pereților implică utilizarea unui ton maro.

  "Hi-Tech"

  Un astfel de cuvânt este numit stil avangardist, care poate combina lucruri incompatibile. Această opțiune se caracterizează prin linii drepte, simplitate și prezența metalului. La finisarea camerei în această direcție - aplicați beton, sticlă, metal. Culoarea principală pentru astfel de camere este albă. Prin urmare, clincherul este de asemenea acoperit cu alb.

  "Stil englezesc"

  Un astfel de design recreează atmosfera vechiului Anglia vechi de la sfârșitul secolului al XIX-lea.Când decorați o cameră în acest stil, sunt folosite panouri din lemn, plăci ceramice, imagini de fundal și, bineînțeles, clincher.

  Dacă vorbim de proiecte specifice, atunci acest material decorativ este folosit:

  • pentru decorarea șemineelor ​​instalate în casele de țară;
  • proiectarea unei șorțuri de bucătărie sau a unor coloane de afișare, care vor fi instalate pe blat;
  • decorarea pereților dormitorului sau a camerei de zi, astfel încât plăcile pot fi în armonie cu plafonul acoperit, realizat din materiale moderne.

  Veți afla mai multe despre cărămizi de clinker din următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor