DIY fumător cărămidă

 DIY fumător cărămidă

Mulți dintre noi pur și simplu adoră tot felul de produse afumate - carne, pește, chiar legume. Cu toate acestea, uneori, nu numai prețurile din magazine vă sperie, ci și calitatea. S-a dovedit mult timp că în magazine nu vinde produse afumate, ci imitații ale unor astfel de produse. Amestecurile speciale vă permit să dați același gust și gust de pește afumat. Din păcate, calitatea lasă mult de dorit.

De ce să nu-ți faci propriul magazin de fumat? Găsirea unor produse foarte bune pentru fumat nu este dificilă, iar procesul de gătit nu este nimic complicat. Dar veți fi siguri că carnea afumată sau maceratul preferat pentru bere va fi naturală și sigură.Dar cel mai important lucru este incredibil de gustos.

Dar mai întâi trebuie să construiți acest magazin de fumat. Cu asta vom vorbi astăzi.

 Caramida de fum

Ce trebuie să luați în considerare înainte de construcție

Luați în considerare următoarele aspecte:

 1. Locație. Este necesar să găsiți locul optim în care puteți amplasa un magazin de fumat. Nu ar trebui să vă aducă disconfort pentru voi sau vecinii voștri. Mirosul cărnii afumate este, desigur, plăcut, dar nu toată lumea vrea să o simtă 24 de ore pe zi.
 2. Material. Acum, fumatul poate fi făcut din orice, până la vechiul frigider. Cu toate acestea, cea mai bună opțiune este o cărămidă. Luați în considerare doar caramida exclusiv ignifug.
 3. Tip de fumat. Există două dintre ele - reci și calde. Tipul de dispozitiv în sine depinde de tipul ales. Pentru că gândiți în avans ce anume doriți să obțineți ca rezultat.
 4. Produse. Probabil că deja ai crezut că vei fuma. Diferitele produse au propriile cerințe pentru acest lucru. Construcția fumului depinde în mare măsură de acest lucru. Pentru unele produse trebuie să adaptați dispozitivul. Ține minte asta.

Tipuri de fumat

Fumatul este un mod foarte vechi de gătit.Vă permite să utilizați în mod eficient capabilitățile copacului. Când se atinge o anumită temperatură, lemnul încet încet, emite fumul necesar, datorită căruia se produce săpun.

Fumatul în sine este de două tipuri:

 • fierbinte;
 • la rece.

Rece este o metodă mai scumpă, dar felul de mancare gătit este înmagazinat mai mult.

Fumatul cald nu permite atât de mult să păstreze felul de mâncare după gătit, dar produsele sunt parfumate și mai gustoase.

Principala diferență dintre ele se află în proiectare. Deci, dacă incineratoarele de fierbere au un centru de aprindere direct sub cameră, atunci frig înseamnă plasarea vetrei în lateral, iar un aparat special este adus în camera în care are loc fumatul - alimentarea cu fum.

Selectarea locației

Caramida de cărămidă este staționară. Prin urmare, nu poate fi mutat din loc în loc. Acest lucru sugerează că locul trebuie ales cu o atenție deosebită.

Pentru a începe, alegeți o zonă convenabilă situată la o anumită distanță de casă. Veți avea de-a face cu multă fum și nu este de dorit să cădeți în spațiul de locuit.În plus, acest fum poate dăuna copacilor, plantațiilor. Prin urmare, găsirea locului potrivit nu va fi atât de ușoară.

Totul depinde de fiecare casă individual. Dar deja știți punctele principale ale alegerii unui loc.

desen

După cum am arătat deja, fumatul în vremea noastră este făcut din aproape tot ceea ce va fi la îndemână. Dar dispozitivele de cărămidă pot avea scheme diferite, în funcție de dimensiune, tipul de fumat și așa mai departe.

Oricum, principalele elemente structurale rămân neschimbate:

 • semineu;
 • grătar;
 • Cuptorul;
 • Lattice sau suporturi (pe care produsele sunt fumate);
 • acoperi;
 • Caramizile.

Dacă vorbim despre fumatul rece, este necesar să adăugați o sursă de fum în structură, iar camera de incendiu însă nu este situată sub grilaj, ci pe partea laterală, pentru a evita influența directă a lemnului stralucitor asupra produselor de mai sus.

 Cantină de afumare fierbinte

Etape de construcție

Dacă decideți să vă creați propriul magazin de fumat, trebuie să distribuiți în mod clar lucrarea planificată, să o descompuneți în etape în ordinea corectă. Este mai bine să vă pregătiți mai degrabă decât să acționați instinctiv de la pas la pas. Deci, puteți să pierdeți punctele importante și să faceți greșeli grave.

Construcția fumului poate fi împărțită în mai multe etape principale:

 1. Evenimente pregătitoare.
 2. Alegerea instrumentelor și a materialelor.
 3. Plasarea fundației pentru proiectarea viitoare.
 4. Masoneria.
 5. Organizarea unei livrări de fum (dacă vorbim despre o fumă rece).
 6. Introducerea dispozitivului în lucrare.
 Caramida de cărămidă cu propriile sale mâini

Lucrări pregătitoare

Fără măsuri pregătitoare pentru a realiza un magazin de fum într-adevăr de înaltă calitate și eficient este destul de problematic.

Pregătirea constă în principal în alegerea tipului de dispozitiv. Orice s-ar putea spune, fumatul cald din frig este diferit nu numai de rezultatul gătitului, ci și de caracteristicile de design ale dispozitivului în sine.

Odată ce ați decis cu privire la tipul de fumat, trebuie să ia în considerare cu atenție locul pentru a se potrivi structurii. V-am spus deja despre regulile de alegere, deci nu ar trebui să existe probleme.

Nu uitați de importanța materialelor de calitate. Cu cât sunt mai bune cărămida și elementele aferente, cu atât mai lung și mai fiabil dispozitivul miracol vă va servi.

După pregătirea desenelor, precum și prin elaborarea unor note pas cu pas pentru construcții viitoare, vă veți facilita propria sarcină.Deci, puteți acționa strict conform planului, nu vă abateți de la planurile noastre. Ca urmare, mai puține erori, rezultate mai bune.

De exemplu, oferim unul din desenele din fumat atunci când este combinat cu un cuptor și aragaz pentru gătit - cea mai populară opțiune.

Desenul de fum cu grătar.

 Desen - fum

Instrumente necesare

Desigur, fără instrumentele și materialele adecvate pentru a începe munca nu are sens. Și pentru fabricarea fumului, trebuie să aveți:

 • Caramida (refractara ceramica sau speciala, dar nu silicata);
 • Argila (poate fi înlocuită cu amestecuri uscate gata preparate);
 • lopata;
 • Capacitate pentru soluție;
 • Usi din lemn pentru fumat;
 • Grătare sau bare metalice pe care vor fi amplasate produsele;
 • acoperis de metal (dacă este fabricat un dispozitiv mic);
 • ciocan;
 • Nivelul clădirii;
 • Mistrie și mistrie;
 • Un set de componente pentru fundație.

fundație

Despre fundație trebuie să vorbești separat. Pentru organizarea sa, puteți utiliza o rețea metalică cu beton, pietriș și nisip sau o placă de beton.

Dacă decideți să faceți un tampon de beton, atunci succesiunea acțiunilor dvs. va fi după cum urmează:

 1. Mai întâi, săpești o groapă de adâncime necesară.
 2. După aceea, fundul gropii rezultate a turnat nisipul cu dărâmături. Încercați să strângeți acest strat strâns, să îl faceți neted.
 3. Apoi, o grilă de metal este așezată în groapă și se toarnă betonul.

Tot ce rămâne rămâne să aștepți ca betonul să se fixeze și construcția însăși să înceapă.

Dacă este posibilă utilizarea unei plăci din beton armat în loc de turnare, asigurați-vă că o utilizați. Este mult mai ușor și mai rapid, plus nu este nevoie de muncă suplimentară.

zidărie

Pastelurile, lingurile și vasele de cărămidă sunt prezentate în figura următoare.

După ce fundația a fost finalizată, începe cărarea cărămizilor.

 1. Pentru inceput, fundatia trebuie aplicata folosind o mistrie. Ar trebui să fie puțin mai mare decât zona pastel. După aceea, se aplică cărămida. Nu ar trebui să ajungă la comun.
 2. Acum aruncat, ceea ce va permite umplerea cusaturilor verticale. Piatra trebuie să fie presată, ceea ce va permite "zdrobirea" soluției care se află sub ea. Mutați-o în joncțiune.
 3. Dacă, ca rezultat al presării, soluția părăsește cusătura, excedentul este îndepărtat cu ajutorul unei mistrii.Pentru a vă asigura poziția corectă a cărămizii, o puteți lovi puțin cu un ciocan din cauciuc. Încercați să monitorizați periodic unghiul zidăriei utilizând nivelul clădirii. Acest lucru se poate face atunci când se pune fiecare rând. Nu uitați să măsurați peretele cu un plumb sau nivel.
 4. Cusăturile verticale și orizontale trebuie să aibă o grosime de aproximativ 12 milimetri. Acesta este idealul.
 5. Un punct important îl reprezintă suprapunerea cusăturilor verticale ale rândului inferior cu cărămizi în timpul așezării colțurilor. Din această cauză se creează o ligare. Amintiți-vă, de stabilire este cel mai bine pentru a porni de la colț, astfel încât mai târziu nu există probleme.
 6. Etapa finală de fixare va fi îmbinarea. Acest lucru va da designului un aspect mai atractiv.

Intrare fum

Dacă fumatul tău este fumat la rece, atunci aprovizionarea lui va fi un must-have pentru fum.

Pentru a construi un astfel de coș de fum, este necesar să faceți un șanț special. Lățimea sa este de aproximativ 0,5 metri, adâncimea - 0,3 metri și lungimea - aproximativ 2 metri.

Cărămizile sunt așezate pe marginea peretelui șanțului. Soluția pentru această zonă este aleasă în raportul dintre argilă și nisip 3 la 1. Structura rezultată este acoperită deasupra cu un element metalic,sau turnat azbest.

Punerea in functiune

Experimentați fumat:

 1. Produsul corespunzător este turnat în compartimentul pentru rumeguș. Cel mai bine este să alegeți rumeguș din cireșe sau caise.
 2. Aprinde focul.
 3. Puneți produsele selectate în interiorul magaziei de fumat. Cel mai bine este să testați dispozitivul pe carne sau pește.
 4. Pe capac, țeava de eșapament se închide și așteaptă până când aparatul se încălzește, spațiul interior este umplut cu fum. Ca să puteți urmări ceea ce se întâmplă în interior, puteți instala un termometru.
 5. Când termometrul atinge 600 de grade, deschideți priza. Acesta este situat pe acoperiș.
 6. Următorul pas este să așteptați 30 de minute. Dispozitivul ar trebui să funcționeze.
 7. Deschideți ușa și luați produsele. Culoarea ar trebui să iasă din aur, carnea în sine sau peștele fierbinte.

În timpul testului, este destul de vizibil faptul că fumul iese din dispozitiv. Aceasta înseamnă că unele dintre lacune nu au fost acoperite dens. Testarea vă permite să găsiți erori, să le eliminați rapid și să începeți funcționarea completă a fumului.

Caracteristicile construcției unui mic magazin de fumat

Efectuarea unui mic dispozitiv de fumat nu este dificil nici chiar de tine.Doar urmați recomandările și continuați pas cu pas.

 1. În primul rând, găsim un loc pentru a instala un coș de gunoi pe teren. Secțiunea canalului intra-canal ar trebui să aibă o dimensiune de aproximativ 30 de centimetri sau puțin mai mică, lățimea - 0,35 m și înălțimea - 0,25 m. Materialul optim este caramida de lut.
 2. Camera de combustie este situată la partea extremă a canalului care este creat. Rețineți că înălțimea camerei nu trebuie să fie mai mare de 1,5 m. Caramizile trebuie să fie așezate pe coaste.
 3. Pentru a pune canalul, aveți nevoie de un șanț. Adâncimea acestuia este de aproximativ 0,35 m, iar lățimea lui este de 0,55 m. Nu așezați focarul mai înalt decât camera. Dacă puneți dispozitivul pe un deal, atunci nu vor fi necesare evenimente suplimentare. Dacă nu, atunci coșul este mai bine făcut cu o pantă de aproximativ opt grade. Comprimați fundul, apoi faceți o zidărie.
 4. Noua etapă este amplasarea pereților în canalul de coș de fum. Zidul este montat pe o fundație așezată din cărămizi. Elementele sunt de asemenea așezate pe coaste. Asigurați-vă că ligaturarea este aceeași peste tot. Zidul rezultat ar trebui să includă mai multe rânduri de cărămizi, adică, înălțimea sa este de aproximativ 0,25 m.
 5. După aceasta, trebuie să blocați partea superioară a canalului folosind o cărămidă. Suprapunerea ar trebui făcută ca o casă, deoarece o construcție plat nu va funcționa.
 6. La capătul canalului rezultat al coșului creat, sunt instalate camerele în care se va produce fumatul. Montați-o astfel încât canalul să fie mai adânc, nu mai mult de 0,3 m.
 7. Etapa finală este îmbrăcarea stratului de sol la nivelul camerei. Rețineți că înălțimea acestui strat ar trebui să fie de aproximativ 0,15 m.

Caracteristicile construirii unei fumigene mari

Dacă doriți să faceți o fumătorie mare, atunci este construită ca o casă mică.

În timpul procesului de construcție, asigurați-vă că stabiliți elementele pe care, de fapt, se va produce fumatul produselor alese. Pe partea de sus a coșului este montat, suplimentat cu o supapă. Această supapă va ajuta la reglarea temperaturii, precum și a vitezei fluxului de fum care curge.

În proiectarea camerei de fumat poate fi inclusă o capacitate suplimentară în cazul în care veți depozita lemn de foc. Acestea ar trebui să fie întotdeauna la îndemână în mașinile mari de fumat.

De asemenea, nu uitați de tigaia, care va fi drenată toată grăsimea generată în timpul procesului de gătire. Iar ușa trebuie acoperită cu lut, ca și alte elemente structurale din lemn. Acest lucru va evita incendiile bruște.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor