Caracteristicile și dimensiunile cărămizilor cu fața roșie

Caramida cu fața roșie are un aspect atrăgător și diferă de piatra obișnuită, care este utilizată pentru montarea zidurilor purtătoare. Dar poate fi folosit nu numai pentru finisarea fundațiilor, ci și pentru ridicarea de garduri sau decorațiuni interioare.

descriere

Acest material este obișnuit și este folosit pentru zidăria facială. El este capabil să facă clădirea elegantă și unică. Culoarea uniformă a acestui material creează un aspect festiv și colectat al structurii. Caramida cu care se confruntă poate fi făcută din mai multe tipuri de lut și folosind tehnologii diferite, ceea ce afectează culoarea și caracteristicile sale. Diferența principală a cărămizii de la obișnuit este că are două grupuri de lucru.

Compoziție și producție

Printre cele mai populare materiale pentru construcția de clădiri se poate remarca cărămizi ceramice, care este făcută din clasele speciale de lut. În producția de amestec trece prin umpluturi, care vă permite să organizați un flux continuu de materii prime, care apoi intră în formă. Tăierea se face în înălțime, care asigură dimensiunile standard ale acestui material.

Apoi semifabricatele cad în cuptor, unde sunt afectate de temperatura de 1400 de grade.

Datorită acestei metode de procesare, cărămida, în compoziția și proprietățile ei, se apropie de piatra naturală.

 • Rezistent la apă.
 • Greu.
 • Puternic.

Pentru a reduce greutatea cărămizii pentru casă, în interiorul acesteia se formează goluri, iar această structură ajută și la îmbunătățirea proprietăților termoizolante ale materialului.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele pot fi atribuite:

 • rezistență la îngheț;
 • rezistența la apă;
 • conductivitate termică scăzută;
 • durabilitate;
 • protecția mediului înconjurător.

El are și dezavantaje.

 • lucrările de montaj trebuie să fie efectuate de zidari cu experiență;
 • materialul poate fi deteriorat în timpul descărcării sau al transportului;
 • stabilirea se face cu ajutorul unei compoziții lichide și, prin urmare, timpul de lucru se determină în funcție de vreme;
 • după ce a pus pe suprafața de cărămidă poate să apară sare.

Trebuie remarcat faptul că aceste avantaje și dezavantaje sunt caracteristice pentru majoritatea tipurilor de cărămizi și, prin urmare, este necesar să se ia în considerare acest lucru în momentul alegerii.

Tipuri de cărămizi pentru finisare

Caramida cu fața roșie se întâmplă în mai multe feluri.

 1. Clincherului. Este aceeași cărămidă ca cea obișnuită, dar este arsă la o temperatură de +1600, iar compoziția este aproape de faza de topire. Rezultatul este un material durabil și rezistent la umiditate, care poate rezista la temperaturi scăzute, aderă bine la soluție și durează mult timp.
 2. Ceramică. Caramida obișnuită, care este făcută din lut și apoi arsă.
 3. Hyper presat. Fabricat din ciment cu adaos de calcar. În acest caz, compoziția nu arde, ci este presată sub presiune. Rezultatul este un material care nu este gol, ceea ce sporește greutatea acestuia. Această cărămidă se distinge prin costul ridicat, dar are o geometrie netedă și uneori poate imita forma unei pietre naturale.

Indiferent de specie, dimensiunile cărămizilor corespund GOST:

 • dublu (250x120x138 mm);
 • singur (250x85x65 mm);
 • un an și jumătate (250x120x88 mm).

În același timp, lungimea și alți parametri pot varia în funcție de ce cărămidă va fi achiziționată, deoarece cele mai obișnuite dimensiuni sunt indicate mai sus. Este important să țineți cont de aceste puncte atunci când combinați diferite tipuri de materiale.

Produsele ceramice fasonate

Deoarece această cărămidă este destinată în principal finisării decorative a clădirilor și structurilor, aceasta nu poate fi făcută în geometria obișnuită obișnuită, ci cu parametrii originali și exclusivi. O astfel de cărămidă este numită figură și puteți să așezați diferite modele din ea. De exemplu, va contribui la decorarea frumos a spațiului din apropierea ușii sau ferestrelor, pentru a procesa colțuri, cornișe sau coloane. Acesta diferă de un produs standard prin faptul că partea frontală și cele laterale au tăieturi la un anumit unghi.

Dacă vorbim despre țările Europei, cărămizile cu roșu se confecționează în mai multe dimensiuni diferite și diferă de cele standard, care sunt produse în țara noastră. De asemenea, americanii, aceste produse diferă în dimensiunile lor. Prin urmare, atunci când achiziționați și comandați astfel de materiale din străinătate, trebuie luați în considerare acești parametri.Dacă mărfurile sunt făcute și cumpărate de la noi, acestea au de obicei o lungime de 25 cm, iar lățimea și înălțimea de 12 și 6,5 cm în versiunea standard.

Domeniul de aplicare

Caramida roșie goală este destinată construcției de structuri și poate fi utilizată pentru pereți portanți sau pereți despărțitori. Și în unele cazuri este folosit pentru placare. Este demn de remarcat faptul că prețul acestui material este destul de ridicat și, prin urmare, este rar folosit ca material de construcție principal, folosit adesea ca decorativ.

În plus, acesta poate fi utilizat pentru construirea de garduri, arbori și alte structuri în care este necesară crearea unei părți decorative. Scopul principal al acestei cărămizi este de a crea un aspect atractiv al casei. Pentru a izola în continuare structura de masă, se poate folosi un mortar care diferă în culoare față de cărămidă.

   Piatră de fațadă - un material tradițional pentru exteriorul diferitelor clădiri. Culoarea sa naturală este asigurată de materialul de fabricație. Poate oferi casei un aspect elegant. Atunci când se utilizează acest material de construcție, proprietarul structurii nu trebuie să aibă grijă de fațadă, deoarece cărămida nu necesită îngrijire specială, vopsire sau aplicarea unor structuri de protecție suplimentare.Alegerea unui astfel de material face posibilă obținerea unui finisaj durabil și de înaltă calitate.

   Un exemplu de longevitate a unei cărămizi roșii în videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor