Dimensiuni și caracteristici ale cărămizii roșii

 Dimensiuni și caracteristici ale cărămizii roșii

Pentru a determina dimensiunea cărămizii roșii, grosimea unui produs obișnuit standard obișnuit are o importanță deosebită atunci când execută lucrări de construcție de orice complexitate. Amplasarea zidurilor și multe alte activități necesită utilizarea acestui material practic și sigur. Înălțimea, lungimea și alte dimensiuni ale unei cărămizi obișnuite și a unei jumătăți de cărămidă în multe privințe depind de tipul tipului particular de material de care aparține materialul selectat. Acesta este factorul care afectează în mare măsură toate caracteristicile construirii blocurilor ceramice.

Caracteristici speciale

Caramida roșie solidă este un material de construcție complet unic, care combină capacitățile componentelor naturale și artificiale. Este produs sub influența temperaturilor ridicate, este format din clasele specializate de argilă și vă permite să oferiți un echilibru optim de rezistență, mediu și durabilitate. Absența golurilor în produsul ceramic finit îi conferă o compoziție uniformă și permite chiar și cu deteriorări mecanice minore să mențină caracteristicile de rezistență inițiale. Acest lucru are o importanță deosebită în cazul construcțiilor de pereți masivi supuși celor mai intense sarcini.

Atunci când este utilizat în construcția fundației, cărămida solidă împiedică crăparea și distrugerea structurii sub influența apei subterane, înghețului, umflarea solului. În acest caz, procesul de ouat este mult mai convenabil și mai eficient. De exemplu, un bloc ceramic corpul poate fi fixat într-un rând cu un ciocan. Dar sunt mici contra. În comparație cu omologii goi, cărămizile roșii se conduc mai bine și dau căldură, au propriile caracteristici de izolare fonică.Masa fiecărui produs are, de asemenea, importanță. În acest caz, acesta variază între 3,3-3,6 kg. Masa exactă depinde de mărimea și caracteristicile de proiectare.

specie

Există diferite tipuri de cărămidă roșie obișnuită. În total, puteți găsi mai mult de 15 000 de variante de astfel de produse ceramice în vânzare. Soiurile clasice de cărămidă obișnuită în performanță completă sunt în general etichetate cu M-150. Pentru construcția de subsol de subsol de construcție folosit marcajul M-125. Pentru crearea de șeminee și alte dispozitive de încălzire a aerului sunt utilizate produse ceramice speciale de tip cuptor.

Ele rezistă contactului cu focul deschis, spre deosebire de produsele obișnuite, solide sau goale, au rezistență la căldură și o marjă de siguranță semnificativă. Există, de asemenea, o opțiune dublu sau zabutovochny - "pâine", utilizat în construcția de structuri de susținere a clădirilor și structurilor. Pentru formarea stratului de cărămidă se utilizează cărămizi speciale. Aceasta presupune finisarea ulterioară a peretelui cu materiale de fațadă.

dimensiuni

Dimensiunea normală a cărămizii roșii este stabilită de cerințele actuale ale GOST 530-2007.NF - exact așa arată etichetarea unui produs tipic. Dimensiunea acestui produs standard este de 250x120x65 mm. În cazul pereților transversali-longitudinali de zidărie se recomandă utilizarea acestei opțiuni. Dar nu numai că este folosit în amenajarea pereților sau fundațiilor. De exemplu, grosimea Eurokirpich este aceeași - 65 mm, dar dimensiunile sunt de 250x85 mm.

Pentru produsele din eșantionul vechi, caracteristicile dimensionale sunt calculate individual. Pentru produsele din cuptor există un standard GOST 8426-75. Se folosește pentru fabricarea produselor îngroșate, a căror lățime este de 88, lungime 250 și înălțime 120 mm. Pentru cărămida roșie unică există regulamente care îi oferă ușurința de instalare necesară. Deoarece există și produse unu și jumătate și dublu, este necesar să țineți cont de acest moment când selectați și achiziționați materialul selectat. De exemplu, în blocurile ceramice duble, grosimea ajunge la 138 mm. Pentru produsele de unu și jumătate, acest indicator este de 88 mm.

În plus față de caramida standard, există, de asemenea, non-standard. Aceeași variantă a euro implică utilizarea unei pietre, care pe latura largă nu are 120, dar 60 mm. Există, de asemenea, practica de fabricare directă a produselor ceramice la comandă.Astfel, opțiunile non-standard sunt folosite ca bază pentru așezarea acoperișului, decorarea fațadei, decorarea soluțiilor interioare sau exterioare. Există meșteșugari care creează produse cu mâna - în acest caz este imposibil să vorbim despre standardizarea produselor.

Permisiuni standard abateri

În producția de cărămizi roșii, anumite standarde și reglementări sunt utilizate pentru a distinge produsele care respectă standardele de defectele evidente și evidente. De exemplu, gradul de deteriorare mecanică disponibil este important. Cu cât este mai mare, cu atât este mai probabil ca respingerea să fie. Dar totul trebuie să fie luat în considerare individual.

  De ce nu puteți utiliza produse defecte - nu este nevoie să explicați. Ele sunt foarte periculoase pentru întreaga structură și pot duce la distrugerea unei clădiri sau a unei structuri în timp. Încălcarea recomandărilor formulate în SNiP sau GOST face imposibilă efectuarea unor calcule corecte. Parametrii produsului sunt arbitrari. Da, și dimensiunea care trebuie respectată este destul de dificilă. Printre abaterile permise de la norma sunt următoarele.

  • Prezența unor mici așchii de material ceramic pe suprafața coastelor. Poate fi făcută și o ușoară piere a unghiului pe una sau două fețe. Lungimea defectului nu trebuie să depășească 1,5 cm. Atunci când acești parametri sunt depășiți, utilizarea cărămizilor nu este permisă.
  • Grosimea fețelor, exprimată în curbura abaterii de la o anumită geometrie, este permisă numai dacă acest indicator nu depășește 3 mm. În toate celelalte cazuri, performanța zidăriei va fi încălcată.
  • Crăpăturile de pe suprafața pietrei ceramice. Printre opțiunile acceptabile - doar o singură detectare a cracării și exclusiv pe marginile situate longitudinal. Adâncimea maximă a fisurii este de 30 mm. Deteriorările mai profunde traduc automat o cărămidă în categoria bunurilor defecte.

  sfera de aplicare

  Printre domeniile de aplicare a cărămizii roșii solide sunt următoarele opțiuni.

  • Pentru capac. Aici acest material este de neînlocuit, chiar și o versiune specializată a acestui tip de produs este produsă, capabilă să ofere rezistența necesară la influențele exterioare.Absența golurilor împiedică deformarea sa, conferă fundației finisate a casei sau garajului o mare rezistență, practică și fiabilitate. Cărămizi cu formarea corespunzătoare permite obținerea unei rezistențe și durabilitate ridicate, previne erodarea structurii, aspectul mucegaiului și ciupercii pe pereții săi.
  • Pentru sobă. Blocurile ceramice dau căldură bine atunci când sunt încălzite și pot să o păstreze pentru o perioadă lungă de timp. Rezistența la foc pentru acest material este într-adevăr un factor important. Acesta este motivul pentru care lutul, inițial supus unui tratament termic, devine cea mai bună soluție pentru a face piatră pentru a construi o vatră în care va arde o flacără deschisă.
  • Pentru fundație. Aici cerințele sunt aproape identice cu cele pentru subsol. De exemplu, accentul principal se pune pe caracteristicile de rezistență ale produsului, pe capacitatea sa de a rezista efectelor umidității și înghețului.
  • Pentru arborele liftului. Aceasta necesită anumite caracteristici de rezistență, respectarea umidității și ventilației. Blocurile ceramice reprezintă o soluție excelentă pentru funcționarea cu succes a instalațiilor de ascensor pentru o perioadă lungă de timp.
  • Pentru construcția de structuri de scară. Aici, forța, proprietățile de izolare fonică și universalitatea cărămizilor sunt, de asemenea, absolut indispensabile. Structurile de scară de formă complexă, cu caracteristici geometrice neobișnuite, pot fi ridicate într-un timp relativ scurt și fără eforturi suplimentare.
  • Pentru subsol. Aici, cărămida este folosită în principal ca element de căptușeală interioară, este utilizată ca element structural, face posibilă garantarea realizării unui rezultat excelent atât în ​​utilizarea cărămizilor pe jumătate, cât și în crearea pereților mai groși.
  • Pentru formarea de fațade ventilate. Designul peretelui exterior al unei clădiri sau al unei construcții necesită păstrarea unui anumit nivel de schimb de aer. Este cărămidă care ajută la atingerea rezultatului dorit și menține nivelul dorit de rezistență fără a pierde proprietățile de performanță specificate.
  • Pentru a crea partiții în clădiri și structuri. Caramida roșie, în acest caz, face posibilă obținerea celor mai bune condiții pentru construirea rapidă și de înaltă calitate a pereților solizi și parțiali.Merită acordată atenție faptului că garniturile de structuri, coloane și elemente de susținere a balconului din interior sunt adesea realizate din acest material.

  Cunoașterea dimensiunilor și a caracteristicilor unei cărămizi ceramice roșii permite găsirea pentru aceasta a celei mai exacte aplicații practice. Informații utile despre toate caracteristicile materialelor de construcție sunt cheia succesului în realizarea cu succes a caracteristicilor de rezistență specificate pentru clădiri și structuri. Indiferent cât de dificil este proiectul, pentru a obține calcule exacte, atât inginerul cât și comandantul obișnuit au întotdeauna nevoie doar de minimul necesar de informații. În plus, scopul cărămizii roșii întregi este atât de larg încât nu se limitează la construcția banală a zidurilor sau a gardurilor. În consecință, valoarea acestui material constă tocmai în mărimea sa convenabilă și caracteristicile unice.

  Puteți afla mai multe despre cărămizi roșii din videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor