Caracteristicile și utilizarea mărcii de cărămidă M-150

 Caracteristicile și utilizarea mărcii de cărămidă M-150

Caramida ceramica M150 este folosita pe scara larga in constructiile joase, cu toate acestea, putini oameni inteleg ce diferenta principala a acestui brand este de la multe altele. În articolul nostru vom vorbi despre caracteristicile acestui material și despre direcțiile de utilizare a acestuia.

Ce vrei să spui?

Caramida mărcii cu indicele M-150 poate rezista la o presiune de până la 150 kg / cm2 (ceea ce înseamnă numărul în denumirea sa), prin urmare poate fi utilizat pentru diferite tipuri de lucrări de construcție: pentru construirea de centre comerciale, clădiri rezidențiale și spații de depozitare.

Materialul este oferit în două variante de bază - gol și plin, păstrează bine căldura, crește rezistența și are o rezistență excepțională la temperaturi scăzute.

Un bloc cu corp integral de tip M150 este adesea folosit pentru aranjarea fundațiilor, subsolurilor și soclurilor, deși nu sunt clădiri prea grele. Acesta este un material de construcție destul de puternic, care menține bine greutatea plăcilor și a podelelor masive.

În viața de zi cu zi, materiale de construcție similare sunt luate pentru a proiecta seminee și sobe de diferite modificări. Blocul M150 este ideal pentru construcția de mangal, într-un cuvânt, potrivit pentru orice obiecte care nu necesită combustibil solid, în acest caz, este mai bine să se acorde prioritate cărămizilor rezistente la foc sau șamot.

Blocul de cărămidă gol M150 este optim pentru instalarea de pereți despărțitori în case și pereți exteriori, fațade și datorită golurilor, are o greutate redusă, dar în același timp menține o densitate excepțională și bune proprietăți de izolare termică.

Datorită caracteristicilor operaționale, materialul poate rezista unei presiuni externe puternice. De regulă, astfel de blocuri sunt produse în mărime unică, dar pot fi unu și jumătate, precum și dublu, ceea ce face posibilă obținerea unor economii substanțiale în timpul construcției.

Caramida marca M150 este o constructie generala, confecționată sau specială. Este mult mai puternic decât seria M75, M100 și M125.

Este demn de remarcat faptul că așezarea unor astfel de cărămizi este ușor de făcut cu propriile mâini, ceea ce reduce semnificativ costul total de construcție a clădirilor.

Este posibil să cumpărați caramida M150 absolut oriunde în vânzările de materiale de construcție și de finisare, deoarece acesta este un material de construcție destul de comun.

Punctele tari și punctele slabe

Blocul M150 are parametri fizico-tehnici excelenți și design extrem de estetic, însă lista avantajelor nu se termină aici. Masonamentul din acest material nu necesită alte tipuri de lucrări de finisare, așa că adesea nu arată mai rău decît o zidărie a materialului cu care se confruntă scump, deci este adesea utilizat pentru lucrările de finisare exterioară.

Este foarte important ca o astfel de cărămidă să aibă capacitatea de a rezista la influențele externe negative. Rezistă ferm fluctuațiile temperaturii, înghețurilor extreme, expunerii directe prelungite la lumina soarelui, precum și efectele precipitațiilor și "proximității" asupra apei subterane.

Această cărămidă este realizată din materii prime naturale, prin urmare are un grad înalt de protecție a mediului, nu conține și nu emit substanțe dăunătoare și toxice, inclusiv radiații.

Apropo, produsul M150 își datorează o mare popularitate unei singure virtuți grase, care o deosebește de toate celelalte tipuri de produse de construcție - greutatea sa variază între 2,5 și 3,5 kg. Datorită acestei mici mase, o caramida poate fi mutată destul de ușor pe etaje diferite atunci când se efectuează toate tipurile de lucrări de construcție.

Dintre cele mai importante proprietăți ale unei cărămizi, este necesar să se evidențieze proprietățile sale ridicate de izolare, astfel că în timpul iernii căldura este reținută în interiorul clădirii, iar în timpul verii, aerul fierbinte nu pătrunde în exterior, asigurând răcire și un microclimat favorabil în casă.

Blocurile M150 se caracterizează printr-o bună absorbție a sunetului, astfel încât utilizarea sa este optimă în situațiile în care trebuie să asigurați o izolare fonică maximă.

Printre dezavantajele unei cărămizi se poate numi probabilitatea de apariție a eflorescentei la suprafață, precum și un cost ușor mai mare decât cărămida silicică.

În plus, există unele nuanțe de utilizare a mortarului, deoarece cărămida nu va fi capabilă să asigure fiabilitatea și rezistența necesare a structurii dacă mortarul folosește o soluție de calitate necorespunzătoare. Deci, atunci când cărămizile sunt folosite pentru construcția de obiecte stradale, este mai bine să se utilizeze o compoziție de ciment. Dar pentru casa mai bine de var.Pentru căptușeală folosiți amestecuri speciale uscate care pot fi achiziționate la orice magazin de hardware.

tipuri

Toate cărămizile marca M150 sunt produse în două versiuni de bază: cărămidă de lucru și fațadă. Diferența constă în faptul că primul se referă la corpul întreg și cel de-al doilea conține goluri, o astfel de unitate se datorează structurii materialului și caracteristicilor sale fizice și tehnice. Blocurile solide nu au goluri, dar în același timp au un aspect ușor de dur, cel mai adesea acestea sunt utilizate pentru subsoluri și subsoluri, precum și pereți portanți și plafoane, pentru care se dă o încărcătură mare.

Caramizile goale au o greutate mai mică, aceste blocuri fiind caracterizate de o rezistență sporită la temperaturi scăzute, datorită prezenței spațiului liber umplut cu aer, din cărămizi de acest fel construind peste tot zidurile clădirilor rezidențiale și structurile economice.

Blocul cu care se confruntă M150 are un aspect ideal, prin urmare este utilizat pe scară largă pentru fațadele de placare, precum și pentru coloane și toate tipurile de garduri decorative.

În prezent, industria produce produse M150 într-o varietate de dimensiuni și forme, singure și unu și jumătate până la dublu sunt considerate cele mai comune.

În plus, produsul este oferit în mai multe nuanțe, datorită cărora acesta este utilizat într-un segment de construcție destul de mare. Cea mai mare cerere este pentru modelele cu paie, precum și nuanțe roșu, maro, maro. Recent, a stăpânit producția de produse de nuante mai nobile - fildeș rafinat, teracotă nobilă, îngheț aristocratic și ciocolată.

Parametrii unităților M150 livrați direct pe piață depind de modificarea acestora. Caramida unică cu parametri 250x120x65 mm, utilizată pentru construirea zidurilor de capital și a instalațiilor de susținere, este considerată cea mai achiziționată.

Diferență față de alte mărci

O caracteristică distinctivă a produselor din cărămidă este marca de produs, determinată ca rezultat al mai multor teste pentru rezistența la compresiune și îndoire, precum și pentru rezistența la îngheț. Parametrul de rezistență este indicat în mod convențional prin litera M, precum și prin cifre - transcrieri care arată ce fel de încărcare pe 1 cm2 poate rezista, respectiv, cu cât este mai mare marcajul, cu atât este mai puternică cărămida.

Instalat 8 mărci.

Acesta este M cu rate de la 75 la 300.

Cele mai populare sunt mărcile de blocuri M-75, precum și M-100, M-125, M-150 și M-200.

Popularitatea modelului M75 se datorează caracteristicilor fizice și tehnice excepționale și designului exterior. Materialul este foarte economic, ceea ce reduce în mare măsură costul întregii construcții.

  • M150 este durabil, deci este adesea folosit pentru construcția de pereți despărțitori, pereți portanți, garduri și subsoluri.
  • M100 este una dintre cele mai populare soiuri de cărămidă roșie, este optimă pentru instalarea pereților portanți și a pereților exteriori, dar nu ar trebui să-l luați pentru a vă îndrepta.
  • M125 este de asemenea potrivit pentru pereți din zidărie și este de asemenea utilizat pentru montarea coloanelor, pilonilor interiori și a diferitelor clădiri joase.

Produsele M125 și M150 sunt cele mai achiziționate în construcția clădirilor rezidențiale mici, ele sunt aproape identice în ceea ce privește caracteristicile lor operaționale, însă singura diferență este că cărămizile M125 pot suporta o încărcătură de 125 kg pe centimetru pătrat, iar M150 - 150 kg.

Marcarea cărămizilor cu denumirea SUR, de exemplu, SUR-150/35, înseamnă că înainte de a fi un bloc silicat, realizat cu adăugarea de plastifianți și aditivi artificiali care îmbunătățesc parametrii tehnici ai materiilor prime.

Metode de fabricare

Cărămida ceramică M150 este produsă în două moduri principale: prin modelarea și presarea din plastic, care, la rândul său, diferă în stare uscată și semi-uscată.

Prima metodă este mai frecventă și mai rentabilă. În acest caz se utilizează lut, a cărui structură include 30% din nisip - această structură ajută la prevenirea probabilității de contracție a produsului finit uscat. Materia primă preparată este tratată cu abur și amestecată bine într-o masă omogenă, după care bara brută este turnată, de obicei este cu 15% mai mare decât produsul finit, deoarece umezeala excesivă se pierde în timpul procesului de uscare. Arderea tehnologică se efectuează într-un cuptor la o temperatură de 1000 grade Celsius.

Atunci când se folosește metoda de presare a cărămizii se dovedește mai uniformă, dar rezistența la îngheț se situează în mod semnificativ în spatele cel obținut prin ardere. În acest caz, materia primă este argilă cu un parametru de umiditate cuprins între 8 și 12%, în timpul procesării se sfărâmă complet la o pulbere și se presează sub presiune ridicată. În etapa finală, aceștia sunt concediați în cuptor.

cerere

Când se planifică lucrări în scopuri de construcție, destul de des se pune întrebarea ce tip de cărămizi M150 să alegeți. Totul este simplu aici: soluția depinde în întregime de scopul funcțional al viitoarei structuri.De exemplu, un bloc obișnuit cu goluri este ideal pentru pereți despărțitori și interiori, este de dimensiuni mici și, prin urmare, economisește spațiu în cameră, în plus, este bine izolat fonic și, prin urmare, ocupanții camerelor vor fi protejați în mod fiabil de zgomotul exterior.

Caramida cu fațadă cu cărămidă poate fi cea mai bună opțiune pentru proiectarea fațadei unei clădiri rezidențiale. De asemenea, puteți realiza garduri din aceste cărămizi - ele arătau pur și simplu luxoase și datorită unei palete largi de culori puteți sublinia cele mai originale idei de design.

Cărămidă dublă M150 este foarte durabilă, în plus, are o conductivitate termică redusă, prin urmare, necesitatea apariției adesea atunci când se instalează pereți calzi, este deosebit de populară în construcția de locuințe low-rise. Pe lângă faptul că produsul este folosit adesea pentru formarea pereților interiori în încăperi cu o zonă spațioasă - datorită lățimii mici și absorbției bune a sunetului.

Pe tipurile de cărămizi și testarea lor pot fi vizualizate în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor