Față de caramida cu greutatea de 250x120x65

Materialele de construcție și de finisare ar trebui să fie selectate nu numai pentru rezistență, rezistență la foc și apă sau conductivitate termică. O mare importanță este masa de structuri. Este luată în considerare pentru a determina cu exactitate sarcina pe fundație și a planifica transportul.

Caracteristici speciale

Pentru a comanda mai multe palete de cărămidă cu care se confruntă este mult mai practică decât utilizarea blocurilor decorative. Acestea din urmă sunt inferioare materialelor cu care se confruntă în ceea ce privește durata de viață și protecția împotriva tuturor factorilor distructivi externi. Un astfel de acoperire acoperă în mod fiabil partea principală a peretelui din eventualele deformări. Caramida cu fațade (alte nume - din față) nu este potrivită pentru construirea părții principale a clădirilor și structurilor.Punctul nu este numai costul, ci și performanța insuficientă.

Fatadele sunt diferite:

 • putere mecanică decentă;

 • rezistența la uzură;

 • stabilitate în diferite condiții meteorologice.

Blocuri decorative
Fațărit de cărămidă

Există blocuri cu ambele complet netede și cu o suprafață de relief marcată. Poate fi vopsit în diferite culori sau având o nuanță naturală. Materialul are o grosime considerabilă, astfel încât impactul mecanic asupra acestuia nu este afectat. Cărămizile de înaltă calitate vor putea servi câteva decenii. Dar nici chiar toți acești parametri, inclusiv rezistența ridicată la îngheț, nu sunt toți.

Știind cât de mult se cântărește o caramida este foarte importantă. La urma urmei, acest material este folosit destul de activ. În plus, are o mulțime de greutate, care are un impact semnificativ asupra pereților, și prin ele - pe fundație. Trebuie avut în vedere faptul că cărămizile cu care se confruntă pot fi foarte diferite în formă. Și, prin urmare, întrebarea, care este masa blocului de clădiri ca întreg, nu are sens. Totul este relativ.

specie

Greutatea cărămizii cu fața la 250x120x65 mm, care conține goluri, este de la 2,3 până la 2,7 kg.Cu aceleași dimensiuni, un bloc de construcție solid are o masă de 3,6 sau 3,7 kg. Dar dacă cântăriți cărămida roșie goală a euroformatului (cu dimensiunile de 250x85x65 mm), greutatea sa va fi de 2,1 sau 2,2 kg. Dar toate aceste numere se referă numai la soiurile simple ale produsului. O cărămidă goală cu dimensiunile de 250x120x88 mm îngroșată în interior va avea o masă de la 3,2 până la 3,7 kg.

Caramida presata din caramida cu dimensiuni de 250x120x65 mm, cu o suprafata neteda, obtinuta fara calcinare, are masa de 4,2 kg. Dacă se cântărește o cărămidă ceramică goală de grosime mărită, realizată conform formatului european (250x85x88 mm), cântarele vor afișa 3,0 sau 3,1 kg. Există mai multe tipuri de cărămizi de clincher:

 • greutate totală (250x120x65);

 • cu goluri (250x90x65);

 • cu goluri (250x60x65);

 • extinsă (528x108x37).

pukka
Cu goluri
prelungit

Masa lor este respectiv:

 • 4,2;

 • 2,2;

 • 1,7;

 • 3,75 kg.

Ce trebuie să ia în considerare cumpărătorii și constructorii

Conform cerințelor GOST 530-2007, cărămida ceramică unică este produsă numai cu o dimensiune de 250x120x65 mm. Acest material este utilizat dacă doriți să amplasați pereți portanți și alte structuri. Sarcina sa variază în funcție de modul în care vor fi așezate blocurile cu fața îndoită sau cu fața în jos. O cărămidă cu fața roșie, fără goluri, va cântări 3,6 sau 3,7 kg.Și în prezența canelurilor interne, greutatea unui bloc va fi de cel puțin 2,1 și cel mult 2,7 kg.

Atunci când se utilizează una și jumătate standard cu care se confruntă cărămizile, masa de 1 buc. se presupune că este de 2,7-3,2 kg. Ambele tipuri de blocuri decorative - unice și una și jumătate - pot fi folosite pentru a decora arce și fațade. Greutățile complete pot conține cel mult 13% goluri. Dar în standardele pentru materiale care conțin goluri este indicat faptul că cavitățile umplute cu aer pot ocupa între 20 și 45% din volumul total. Caramizia ușoară de 250x120x65 mm permite creșterea siguranței termice a clădirii.

Greutatea specifică a cărămizilor cu astfel de dimensiuni este aceeași cu cea a unei bucăți unice. Este de 1320-1600 kg per 1 cu. m.

Informații suplimentare

Toate cele de mai sus se aplică cărămizi ceramice cu care se confruntă. Dar el are, de asemenea, o varietate de silicat. Acest material este mai puternic decât produsele obișnuite, creat de o combinație de nisip quartz cu var. Raportul dintre cele două componente principale este selectat de tehnologi. Cu toate acestea, atunci când se comandă o cărămidă silicată de 250x120x65 mm, ca și la achiziționarea contrapartidei sale tradiționale, este necesar să se calculeze cu atenție greutatea blocurilor.

În medie, 1 bucată de material de construcție cu astfel de dimensiuni cântărește până la 4 kg. Valoarea exactă este determinată de:

 • mărimea produsului;

 • prezența cavităților;

 • aditivi utilizați la prepararea blocului de silicat;

 • geometria produsului finit.

O singură cărămidă (250x120x65 mm) va cântări între 3,5 și 3,7 kg. Așa-numitul corp plin (250x120x88 mm) are o masă de 4,9 sau 5 kg. Anumite tipuri de silicat, datorită aditivilor speciali și a altor nuanțe tehnologice, pot cântări 4,5-5,8 kg. Prin urmare, este deja foarte clar că cărămida silicată este mai greoaie decât blocul ceramic de dimensiuni similare. Această diferență trebuie luată în considerare în proiecte, pentru a consolida fundația clădirilor construite.

Caramida goală de silicat cu dimensiunea de 250x120x65 mm are o masă de 3,2 kg. Acest lucru vă permite să simplificați în mod semnificativ atât lucrările de construcție (reparații), cât și transportul blocurilor comandate. Va fi posibilă utilizarea vehiculelor mai mici. În plus, nu este nevoie să consolidați pereții. Prin urmare, fundația structurii ridicate va fi ușurată.

Vom efectua calcule simple. Lasa masa unei singure caramizi de silicat (in varianta completa) de 4,7 kg. Paleta tipică deține 280 de bucăți de cărămizi.Masa lor totală, fără a lua în considerare gravitatea paletului în sine, va fi de 1316 kg. Dacă păstrați calculul pentru 1 cu. m de cărămizi cu care se confruntă din silicate, atunci greutatea totală de 379 blocuri va fi de 1895 kg.

O situație puțin diferită cu produsele goale. O astfel de cărămidă unică silicată cântărește 3,2 kg. Ambalajul standard include 380 de articole. Greutatea totală a pachetului (cu excepția suportului) va fi de 1110 kg. Greutate 1 cu. m. va fi egal cu 1640 kg, și acest volum în sine include 513 cărămizi - nu mai mult și nici mai puțin.

Acum este posibil să se ia în considerare o cărămidă silicată de unu și jumătate. Dimensiunile sale sunt de 250x120x88, iar masa de 1 cărămidă este aceeași 3.7 kg. Pachetul va include 280 de exemplare. În total, vor cântări 1148 kg. Iar 1 m3 de caramida silicata unica si jumatate contine 379 de blocuri, greutatea totala a carora atinge 1400 kg.

Există, de asemenea, silicat zdrobit 250x120x65 cu o greutate de 2,5 kg. În containerul său obișnuit sunt plasate 280 de exemplare. Prin urmare, ambalajul este foarte luminos - doar 700 kg exact. Indiferent de tipul de cărămizi, este necesar să efectuați foarte atent toate calculele. Numai în acest caz va fi posibilă asigurarea funcționării pe termen lung a clădirii.

Dacă trebuie să determinați greutatea zidăriei, nu puteți calcula volumul în metri cubi.Puteți calcula pur și simplu masa unui rând de cărămizi. Apoi se aplică un principiu simplu. La o înălțime de 1 m are:

 • 13 rânduri de singură;

 • 10 benzi și jumătate;

 • 7 benzi de cărămidă dublă.

Acest raport este la fel de adevărat atât pentru soiurile de silicat, cât și pentru cele ceramice ale materialului. Dacă trebuie să întăriți un perete mare, este mai bine să alegeți o jumătate sau chiar o cărămidă dublă. Se recomandă să începeți alegerea cu blocuri goale deoarece acestea sunt mai ușor și mai versatile. Dar, dacă există deja o bază solidă și solidă, puteți comanda imediat produsele pline cu care se confruntă. În orice caz, decizia finală este luată numai de clienți de construcție sau de reparații.

Cum puteți calcula numărul de cărămizi cu care se confruntă, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor