Caracteristici și tehnologie a unei case cu cărămizi

 Caracteristici și tehnologie a unei case cu cărămizi

Casele căptușite cu cărămizi se întâlnesc cu regularitate de invidiat. Astfel de structuri nu diferă doar în aspectul estetic, ci și în fiabilitate și durabilitate. Mulți proprietari își decolorează casele cu cărămizi de înaltă calitate și rezistente la uzură, economisind bani pe serviciile profesioniștilor. Desigur, o puteți face cu adevărat, dar este important să țineți cont de particularitățile materialelor de construcție specificate și să vă familiarizați cu instrucțiunile.

Caracteristicile materialelor

Caramida este pe bună dreptate recunoscută ca fiind cel mai popular material de construcție,care este foarte comună. Casele și clădirile din cărămidă căptușite cu cărămidă pot fi găsite pe fiecare stradă. Mulți consumatori optează pentru acest produs special. Caracteristicile distinctive ale cărămizilor moderne pot fi atribuite cu ușurință aspectului său atrăgător, însoțit de durabilitate.

În plus, această materie primă nu se teme de influențele externe negative, condițiile meteorologice nefavorabile și pagubele mecanice. Nu este atât de ușor să spargeți sau să rupeți o cărămidă de înaltă calitate, prin urmare este pur și simplu de neînlocuit în fața caselor și a vilelor.

Potrivit experților și meșteșugarilor de origine, cărămizile de astăzi pot fi oarecum inferioare celorlalte materiale cu care se confruntă în caracteristicile lor externe. Recent, totuși, această tendință a încetat să mai fie relevantă. În diferite puncte de vânzare, oamenii pot întâlni diferite variante de cărămizi. Ele pot fi nu numai elemente roșii și netede. Există posibilitatea de a ridica versiuni texturate ale altor culori, care arată foarte interesant.

Folosind o cărămidă falsă, este posibil să se formeze un strat suplimentar de protecție pentru pereți.Astfel, va fi posibilă salvarea acestor baze de la penetrarea umezelii și umezelii dăunătoare. În plus, pierderea de căldură din zidărie este de obicei redusă în mod semnificativ, fapt remarcat de mulți proprietari.

În cele mai multe situații, în dorința de a decora casa cu zidărie, oamenii se bazează pe "dorința" lor. În același timp, lipsesc multe momente importante, având un impact direct asupra cărămizii însăși și asupra fatadei acesteia. Experții spun că proiectul material al fațadei casei trebuie să fie gândit la etapa de proiectare. Lăsând acest caz "pentru mai târziu" nu merită.

Dacă nu acordați atenție acestei reguli, atunci după fabricarea casetei pot apărea multe probleme. S-ar putea ca lățimea fundației să nu fie suficientă pentru a susține cărămida cu care se confruntă, deoarece în timpul construcției proprietarul a hotărât să insuleze în continuare structurile de perete.

Astfel, fațada cărămizii frontale are o capacitate de rulment mai mare, care poate depăși acești indicatori ai fundației, ceea ce va duce la crăparea zidăriei. Este destul de posibil să faci o căptușeală de casă cu zidărie.Desigur, acest proces nu poate fi numit foarte simplu și ușor. De fapt, este o muncă laborioasă, dar pentru a face față este reală. Principalul lucru este de a respecta toate nuanțele mucoasei și de a acționa în etape, respectând tehnologia.

Avantaje și dezavantaje

Astăzi, mulți utilizatori aleg cărămidă ca material de față. Din acest motiv, fațadele din acesta sunt cele mai frecvente. O astfel de popularitate a zidăriei se explică prin multe calități pozitive care sunt inerente în ea.

Să ne cunoaștem lista.

 • Mai întâi de toate, ar trebui să fiți atenți la aspectul atractiv al căptușelii cărămizii. Datorită acestui design, casa poate fi mult mai estetică.
 • Cărămida este capabilă să asigure o bună protecție pentru materialul principal de perete (de exemplu, dintr-un bloc de spumă sau lemn). Fiind în spatele cărămizilor, fundația nu va fi expusă ravagiilor de precipitații și altor factori externi care pot provoca daune grave.
 • Există multe materiale diferite cu care puteți decora eficient o structură rezidențială, dar cărămizile sunt recunoscute ca fiind una dintre cele mai fiabile și durabile soluții.De exemplu, același tencuială de fațadă este mai susceptibilă la deteriorări mecanice.
 • Caramida nu se teme de efectele razelor ultraviolete agresive. Când se află în contact cu ele, zidăria nu-și pierde culoarea și prezentarea, ceea ce nu se poate spune despre popularul siding de vinil din prezent sau tabla profesională pictată.
 • Făcând fațada casei cu zidărie vă permite să încălziți în continuare clădirea rezidențială, după cum spun mulți experți. Desigur, proprietățile izolatoare ale cărămizilor nu sunt foarte eficiente, dar combinația de materiale de construcție goale și izolație permite un efect bun.
 • Un alt avantaj semnificativ al placării cărămizilor este faptul că face casa mai rezistentă la foc. Prin ea însăși, o cărămidă este un material de construcție neinflamabil și nu susține arderea. Dacă sub ea există o bază de lemn, atunci pur și simplu trebuie să fie închisă, deoarece este supusă focului.
 • Fatadele, căptușite cu cărămidă, se pot lăuda cu durabilitate și rezistență la uzură. Ei nu se tem de expunerea din exterior sau condiții meteorologice dure.
 • Cărămida este caracterizată printr-o absorbție minimă a umidității, astfel încât de-a lungul anilor nu se sparge și nu-și pierde calitățile pozitive, chiar dacă se află într-o regiune cu ploi frecvente.
 • Fatada pervazată de o cărămidă nu necesită o plecare dificilă și obișnuită, spre deosebire de aceeași lemn.

Nu este necesară tratarea cu formulări antiseptice și cu alți agenți de protecție. Cărămida este apărarea însăși.

 • Acest material de construcție este renumit pentru siguranța mediului înconjurător. Nu dăunează nici sănătății oamenilor, nici mediului. În plus, cărămida are capacitatea de a distruge substanțele nocive - acestea sunt pur și simplu îndepărtate din bază. În timpul ploilor, această căptușeală este auto-curățată.
 • Cărămida poate fi folosită atât la exterior, cât și la finisarea interioară a clădirilor.
 • Caramida cu care se confruntă este renumită pentru rezistența la îngheț. Puteți să-l contactați în siguranță, chiar dacă locuiți într-un climat nordic. În plus, aceste materiale nu se tem de scăderi de temperatură - sub influența lor, ambreiajul nu este deteriorat și nu își pierde calitățile pozitive.
 • Nu este necesar ca profesioniștii să aibă încredere în lucrul cu cărămizi.Este foarte posibil să decorați o casă singură - trebuie doar să respectați liniile directoare și să folosiți materii prime de calitate.
 • Cărămizi are un efect bun de izolare fonică. O casă cu o astfel de fațadă va fi întotdeauna protejată de zgomotul stradal enervant.
 • Caramida modernă este prezentată într-o gamă largă. În magazinele de vânzare cu amănuntul există produse de diferite texturi și culori, astfel încât toată lumea să poată alege cele mai bune modele.

După cum puteți vedea, zidăria are multe avantaje. De aceea este atât de comună. Mulți consumatori nu au nici măcar o întrebare despre cum să decoreze fațada casei - ei imediat achiziționează lotul potrivit de cărămizi cu care se confruntă. Dar nu trebuie să uităm că, ca orice alt material de construcție, are propriile sale slăbiciuni, care trebuie, de asemenea, citite.

 • Caramida este supusă formării unei inflorescențe albe, numită sărare. Datorită unor astfel de formațiuni, aspectul clădirii căptușite poate fi grav afectat.
 • Trebuie avut în vedere faptul că învelișul cărămizii nu este ieftin, mai ales atunci când este comparat cu alte opțiuni.De exemplu, utilizarea aceluiași board Don va costa mult mai puțin.
 • Există prea multe materiale de construcție de calitate redusă în magazine, care nu durează atâta timp cât dorim, iar în timpul funcționării astfel de produse aduce multe probleme. Acesta este motivul pentru care profesioniștii susțin că este necesar să se folosească numai cărămizi europene - căsnicia practic nu apare în ele. Dar astfel de opțiuni nu sunt la fel de comune, iar autenticitatea lor nu este întotdeauna posibilă de verificat.
 • Selectând cărămizi de fațadă, trebuie să vă asigurați că toate materialele de construcție sunt selectate dintr-un lot. În cazul unei nepotriviri de nuanțe, pur și simplu nu va fi posibil să corectăm situația și acest lucru va fi foarte vizibil.
 • În ciuda faptului că zidăria poate fi construită independent, încă astfel de lucrări nu pot fi numite greu simplu și ușor. Cu fața în casă cu cărămizi este consumatoare de timp și, uneori, foarte scump.
 • Cărămizi creează o sarcină serioasă asupra fundației. Acesta este motivul pentru care experții recomandă cu insistență să lucreze la această problemă în etapa de pregătire a proiectului și a schemei viitoarei construcții.
 • Trebuie avut în vedere că utilizarea cărămizilor cu care se confruntă poate duce la o scădere semnificativă a ventilației. Din acest motiv, umiditatea se poate acumula în materialele izolante, ceea ce le va afecta în mod negativ proprietățile.
 • Cu un astfel de finisaj, contracția bazelor de perete va fi diferită, astfel încât este imposibil să legați ferm și ferm baza de căptușeală.
 • Cărămizi sunt adesea găsite în magazine care nu diferă în geometrie perfectă. Lucrul cu produse similare poate fi dificil.
 • Astfel de materiale de căptușire pot fi aruncate dacă alegeți produse de marcă necorespunzătoare (cu o rezistență insuficientă).
 • Caramida este un material de construcție, care este adesea deteriorat în timpul transportului. Adesea el este înjunghiat - marginile cad. Este imposibil să continuăm să lucrăm cu aceste elemente.
 • O cărămidă se poate prăbuși dacă materiile prime de calitate inferioară sunt folosite la fabricarea acesteia. Porumbelul procesat incorect, întotdeauna prezent în lut, rămâne adesea în masa produselor. Din acest motiv, în cărămizi apar "cote" semnificative. În aceste locuri, produsele absoarbe în special umezeală și apoi distruse complet.

Se poate observa că există și o serie de defecte în cărămizi. Cu toate acestea, multe dintre ele nu pot fi întâlnite dacă achiziționați inițial produse de calitate fabricate în conformitate cu toate regulile și reglementările.

Există mai multe soiuri de cărămizi cu care se confruntă. Luați în considerare în detaliu.

 • Ceramică. Această specie este cea mai comună. Astfel de produse sunt fabricate din argilă și aditivi minerali speciali, din care se obține un amestec special. Acesta este trecut prin retezoare, iar ieșirea este un bloc format, care este trimis apoi la cuptor. În astfel de condiții, materialul de construcție este foarte practic și apoi servește de foarte mult timp. Se caracterizează prin durabilitate, absorbție scăzută a umidității, fiabilitate și rezistență la uzură / distrugere.
 • Clincherului. Acest tip de cărămidă este împărțit într-o categorie separată, deși este una dintre soiurile de produse ceramice. Se fac și modele clinker, iar materiile prime sunt similare. Diferența este doar un mod mai rigid de tragere. După această etapă, cărămida se dovedește a fi aproape monolit - dobândește caracteristici de rezistență îmbunătățite.Serveste astfel de produse pentru o lunga perioada de timp, iar deteriorarea este extrem de dificila. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că clincherul nu este cel mai eficient izolator de sunet.
 • Hyper presat. Acest material de construcție este realizat fără utilizarea de lut. Amestec de var-ciment folosit cu un număr de aditivi specializați, utilizați pentru a obține un nivel mai ridicat de rezistență și culori diferite. În procesul de fabricație, materialele de construcție hiperpuse nu sunt arse. Produse similare diferă și în greutate impresionantă. Ele pot avea o textura frumoasa de piatra.
 • Silicați. Nisipul silicat, varul și varul sunt produse din nisip silicat, apă și var. Acest material de construcție se caracterizează printr-o absorbție ridicată a umidității, prin urmare, nu este rezistent la îngheț. Durata de viață a serviciului datorată acestei caracteristici suferă de asemenea. Din acest motiv, cărămidă de siliciu în ultimii ani, cumpara destul de rar.

Tipuri de zidărie

Există mai multe tipuri de zidărie. Să le cunoaștem mai bine.

 • Sculptura de tip burete. Acesta este cel mai ușor ambreiaj. Cu aceasta, pietrele sunt deplasate cu un sfert sau jumătate din lungime.În construcția de case, astfel de opțiuni sunt folosite foarte rar, dar în lucrările cu care se confruntă este o soluție comună.
 • Îmbrăcăminte de lanț. Odată cu construcția structurilor de perete dintr-o caramida, o astfel de ligare va fi cea mai fiabilă. În astfel de lucrări, un rând este un ciocănitură, iar al doilea este o lingură cu un afișaj paralel de două elemente de piatră cu un gol de cusături.
 • Îmbrăcăminte tip multi-rând. În procesul de desfășurare a lucrărilor în cazuri extrem de rare, fiecare al doilea rând este bătut, și nu este nevoie de asta, din acest motiv, nivelul forței structurilor de perete va suferi minim. Din acest motiv, în majoritatea cazurilor, cu un rând de măcelar, de la 2 la 5 (uneori 6) de linguri sunt combinate.
 • Ușoare. În ceea ce privește zidăria ușoară, se recurge, de obicei, la construcții reduse. Această metodă se caracterizează prin prezența unor goluri mari în construcția pereților. Cel mai adesea ele sunt umplute cu izolație.

Pereții, construiți pe o tehnologie ușoară, sunt doi pereți, combinați unul cu celălalt cu ajutorul bandajelor din cărămidă sau a unor legături speciale de metal.

 • Armat. Acest tip de zidărie este utilizat în cazul în care este necesar să se construiască structuri de înaltă rezistență și cărămizi puternice. Reconstrucția zidăriei este relevantă dacă aveți nevoie să conectați placarea cu peretele lagărului pentru a avea grijă de rezistența suplimentară a structurilor.
 • Decorative. Datorită acestei metode de zidărie, este posibilă crearea unei frumoase imagini arhitecturale a fațadei casei. Dacă ne întoarcem la această opțiune, atunci clădirea poate fi foarte eficientă, se va evidenția printre alte erecții.
 • Bavarez. Această tehnologie este considerată zidărie germană, dar acest tip de design are multe clădiri diferite, situate în multe țări europene și chiar în Rusia. Cu această tehnică, cărămizile de culoare diferită sunt amestecate - nu se alternează uniform.
 • Aversul. Prin această metodă se utilizează numai materiale de construcție personale, care se găsesc în magazinele moderne cu diferite tipuri de efecte decorative. Soiurile unor astfel de îmbinări nu se iau în calcul. Cu toate acestea, în cele mai multe situații, tehnicile clasice sunt folosite pentru a finaliza fatadele - jumătate de zidărie (jumătate de cărămidă).
 • Ajurat. Cu varianta specificată a zidăriei, se obțin structuri perforate spectaculoase.Ele sunt ridicate cu ajutorul unei metode de lustruire a cărămizilor în jumătate de cărămidă, doar între articulațiile cărămizilor alături unul de celălalt, decalajele mici rămânând intenționat și cusăturile sunt închise cu scrupule.

Instrumente necesare

Așa cum am menționat mai sus, este foarte posibil să faci lucrări cu fața în interiorul și în afara cu mâinile tale. Dar, înainte de acest lucru, este extrem de important să stocați toate instrumentele și dispozitivele necesare.

Să ne cunoaștem lista.

 • Spatula (aceasta este o alta denumire pentru un astfel de dispozitiv ca o mistrie);
 • ciocan;
 • Bulgară (cu ajutorul acestuia va fi posibilă tăierea cărămizilor cât mai precis și cu precizie);
 • nivel și plumb;
 • regula;
 • poryadovkoy;
 • chituire;
 • cablu de construcții;
 • gon.

Rețineți că numărul de instrumente utilizate depinde în mare măsură de calificările meșteșugarului care efectuează lucrul cu care se confruntă. Deci, masonii mai experimentați cu o multitudine de cunoștințe pot folosi foarte puține instrumente. Dacă muncitorul este mai puțin pregătit, poate avea nevoie de un set de instrumente mult mai larg.

Etapa pregătitoare

Dacă vă decideți singuri să vă decorați casa cu zidărie, atunci ar trebui să efectuați mai întâi o serie de lucrări pregătitoare.Nu trebuie să le neglijeze dacă doriți să obțineți un rezultat bun și durabil. Asigurați-vă că fundația casei, precum și construcția ei în ansamblu, sunt destinate instalării zidăriei. Fundația trebuie să fie în mod obligatoriu construită în conformitate cu toate codurile de construcție. Trebuie să reziste încărcărilor semnificative. Bazele ieftine și simple în acest caz nu vor funcționa.

De asemenea, trebuie să vă asigurați că baza casei este realizată din materii prime precum betonul monolit (și blocurile de beton sunt admise). Fundația însăși trebuie să fie suficient de largă. Această cerință este deosebit de importantă deoarece cărămizile cu care se confruntă vor fi bazate pe construcția fundației. În unele situații, cărămizile sunt așezate pe colțuri speciale din oțel care sunt atașate la bază folosind șuruburile de ancorare.

În plus, este permisă organizarea unei fundații suplimentare, în cazul în care calitatea nucleului lasă mult de dorit. O altă bază ar trebui să fie turnată în jurul perimetrului structurii, plecând la aproximativ 30 cm de la prima fundație.

Construcția suplimentară va trebui să închidă materialul de impermeabilizare.În acest scop, ruberoidul așezat în două straturi este ideal. Poate fi fixat pe baza anterioară cu șuruburi de ancorare.

În continuare trebuie să acordați atenție structurii acoperișului. Este foarte important să te uiți la acoperiș. În majoritatea cazurilor, în casele vechi, partea de streașină nu depășește mai mult de 25 cm dincolo de perimetrul structurii. Cu o astfel de structură, cărămizile vor deveni infinit umede și chiar ar putea fi distruse. După aproximativ 5 ani de utilizare, zidăria va deveni inutilizabilă. Această problemă poate fi rezolvată într-o manieră corectă - în fiecare an va trebui să acoperiți pereții locuinței cu un compus special rezistent la apă, dar țineți minte că aceste fonduri sunt destul de scumpe.

Dacă intenționați să închideți pereții principali din lemn cu zidărie, atunci înainte de a începe lucrul va trebui să acoperiți bazele de lemn cu compuși antiseptici. Dacă proiectați pereții exteriori, atunci mijloacele pentru acestea trebuie să fie cumpărate adecvate. Pentru lucrările externe, nu este necesar să se obțină impregnări interne - nu va fi prea puțin sens de la ei. În plus, va fi necesar să se atașeze un material de barieră de vapori la pereții de lemn folosind un capsator de construcții.Așezați aceste acoperitoare ar trebui să fie cu suprapunere (minim - 10 cm).

De asemenea, veți avea nevoie de:

 • examinați cu atenție suprafața pereților casei, îndepărtați toate detaliile inutile, cum ar fi lanterne, canale de scurgere și alte obiecte similare;
 • este necesar să se elimine vechiul strat de vopsea, elementele delaminate, căderea;
 • toate defectele trebuie acoperite în mod necesar cu un strat de chit;
 • dacă vătămarea pereților este prea severă, va trebui să le tencuiți complet;
 • pentru a monta un strat termoizolant, este necesar să se pună un strat de grund, care va fi responsabil pentru o mai bună aderență a peretelui și a adezivului.

În plus, va fi necesară pregătirea adecvată a soluției. Un amestec simplu de ciment este greu de potrivit aici, deoarece cărămida cu care se confruntă este rezistentă la absorbția apei. Această problemă este deosebit de acută atunci când vine vorba de instalarea cărămizilor din clincher, care au nevoie pur și simplu de aditivi specializați care asigură o aderență mai eficientă.

Soluția corectă constă în următoarele ingrediente:

 • ciment marca M500 - 1 parte;
 • nisip - 4 părți;
 • apă.

Mortarul de zidărie finit ar trebui să aibă o consistență pe care cărămizile nu vor "merge".Este mai bine să nu se aplice adăugarea unei varietăți de aditivi. Singurele excepții sunt pigmenții care conferă cusăturilor și articulațiilor o nuanță de contrast, creând un efect decorativ interesant.

Unii maeștri adaugă o anumită lut la soluție pentru a obține o mai mare plasticitate a compoziției. Cu toate acestea, opiniile diferiților zidari diferă - cineva vede în ea doar rău din cauza spălării componentei de lut din compoziție și a reducerii puterii sale, iar cineva, dimpotrivă, crede că lutul face cusăturile de zidărie mai durabile. În această problemă, fiecare utilizator se bazează pe propriile opinii și experiențe.

Tehnologie de placare de bricolaj

Să examinăm pas cu pas cum să revizuiască fațadele caselor cu cărămizi.

 • Nu faceți astfel de lucrări în ploaie sau în zăpadă. Așteptați vremea uscată și caldă.
 • Mai întâi plasați rândul de pornire în jurul perimetrului construcției. Stratul inferior de cărămidă trebuie pus foarte atent și cu atenție - ar trebui să fie perfect.
 • În zonele cu ferestre, cărămida trebuie așezată fără ruperea șirului.
 • Aplicați mortarul pe cărămizi folosind o unealtă specială - un model.
 • Apoi, pe ambele margini ale unui șir de cărămizi, ar trebui să fie așezate 4-5 niveluri de piatră - acestea vor juca rolul de faruri. Întindeți firul între ele și apoi montați rândurile rămase. Asigurați-vă că verificați poziția lor orizontală.
 • Alinierea rândurilor de cărămizi cu cel mai înalt far, trebuie să repetați aranjamentul următoarelor faruri. Deci, trebuie să acționați atâta timp cât întregul perete nu va fi confruntat.
 • Amestecați mortarul de ciment mai des înainte de a pune cărămizi peste perete, astfel încât nisipul din compoziție să nu se așeze.
 • Dacă doriți să puneți cărămizi corect, ar trebui să vă amintiți despre cusăturile dintre ele. Aceste elemente ar trebui să fie la fel de netede și exacte. Grosimea cusăturilor nu trebuie să depășească 12 mm.
 • Lăsați goluri de ventilație subțiri între pereții portanți interiori și planurile exterioare din caramida.
 • În cel de-al doilea rând inferior al căptușelii, va trebui să faceți o gaură mică și să o închideți cu o rețea specială. Acest lucru va fi necesar pentru a asigura circulația naturală a aerului.

Exemple frumoase

 • Casele căptușite cu cărămidă arată mai atrăgătoare și mai proaspete. Mai mult decât atât, nu poate fi doar un material de construcție roșu standard cu o geometrie perfectă, ci și o caramida originală realizată manual, care are o nuanță maro-burgundă.Astfel de fețe vor fi combinate cu un acoperiș arcuit de înălțime de o nuanță de gri-albastru și de ferestre de zăpadă albe.
 • Fațada, căptușită cu o cărămidă roșie mică, combinată cu un acoperiș bogat, decorată cu plăci roșii, va arăta grozav dacă îl adăugați cu ușile duble albe și ferestrele cu rame albe. În jurul casei ar trebui să fie divizate căi, decorate cu plăci de pavaj gri.
 • Pentru căptușeală, puteți folosi cărămizi de diferite culori. De exemplu, o combinație de materiale de construcție galbenă și brună arată elegantă și atractivă. Pe fundalul acestui tandem la modă, ramele întunecate ale ferestrelor și aceleași materiale de acoperiș întunecat arată armonios.

În următorul videoclip așteptați nuanțele principale și importante atunci când vă confruntați cu structura finită.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor