Cât de multe cărămizi se confruntă în 1 pătrat. m de stabilire?

 Cât de multe cărămizi se confruntă în 1 pătrat. m de stabilire?

Necesitatea de a calcula numărul de cărămizi cu care se confruntă în 1 pătrat. m zidarie are loc în cazurile în care se ia decizia de a termina fațada clădirii. Înainte de începerea formării zidăriei, este necesar să se calculeze numărul de piese sau module pe un metru pătrat. Acesta poate varia în funcție de tipul de zidărie folosit, de grosimea pereților. Prin calcularea anticipată a cantității de căptușeală de la locuința de care aveți nevoie, puteți preveni posibilele greșeli în procurarea materialelor și asigurați utilizarea lor cea mai rațională în timpul lucrului.

Dimensiuni și tipuri de cărămizi

Există o anumită caramida dimensională din plasă, adoptată în UE și în Rusia (GOST). Are diferențe care sunt luate în considerare în mod necesar la achiziționarea și calcularea materialelor. În special, produsele de uz casnic se concentrează mai mult pe ușurința de a fi așezate cu docuri pe latura lungă (linguri) sau pe laterale scurte (butoane). Producătorii europeni se concentrează pe componenta decorativă a zidăriei. Aici, individualitatea designului este foarte apreciată, iar părțile componente nu trebuie neapărat să se potrivească în mod ideal unul cu celălalt.

În special, standardul european permite următorul interval de dimensiuni (LxWxH):

 • 2DF 240x115x113 mm;
 • DF 240x115x52 mm;
 • WF 210x100x50 mm;
 • WD F210x100x65 mm.
2DF 240x115x113mm
DF 240x115x52mm
WF 210x100x50mm
WD F210x100x65 mm.

Standardele rusești oferă, de asemenea, posibilități de a modifica înălțimea fiecărui strat de zidărie. Deci, se remarcă variante unice cu o figura de 65 mm, cele duble sunt înălțime de 138 mm, unu și jumătate sunt 88 mm. Dimensiunile laturilor lungi și scurte pentru toate opțiunile sunt standard: 250x120 mm. Când se calculează cantitatea de materiale necesare, merită luată în considerare grosimea aleasă a îmbinării zidăriei. De exemplu, în 1 m2 de zidărie cu mortar - 102 bucăți dintr-o singură cărămidă, și fără a număra îmbinarea, această cifră va fi deja de 128 de unități.

cu o soluție
fără soluție

Tipuri de zidărie

O mare influență asupra consumului de materiale are o alegere de model de zidărie. Atunci când se confruntă cu clădiri și structuri, sunt adesea folosite blocuri de diferite culori, se formează un ornament de mozaic sau o acoperire continuă, care este expresivă datorită utilizării unei game neobișnuite de culori de produse. În special în cerere sunt versiunile decorative ale plăcilor de cărămidă din Europa, unde sunt produse colecții întregi de soluții pentru fațade într-un anumit stil.

Procesul de formare a stratului de zidărie în sine implică întotdeauna două componente - mortar și cărămidă. Dar secvența și metoda de montare a unui perete solid pot varia semnificativ. Există mai multe tipuri de variante cele mai populare ale ornamentului extern.

 • Bloc tip zidarie. Se caracterizează prin rânduri alternante, cu o parte lungă și scurtă a cărămizii pe partea frontală a fațadei. În același timp, îmbinările coincid, oferind posibilitatea de a crea o soluție armonioasă de fațadă. În versiunea gotică, se face aceeași secvență de folosire a laturilor lungi și scurte, dar cu deplasarea articulațiilor.
 • Traseul. Zidaria se formează cu o jumătate din lungimea cărămizii din fiecare rând.Acoperirea are un aspect vizual. Pe partea din față este întotdeauna partea lungă a produsului.
 • Lipetsk de stabilire. Se caracterizează prin conservarea articulațiilor de-a lungul întregii înălțimi a peretelui exterior. Rândurile sunt combinate în următoarea ordine: trei elemente lungi pentru una scurtă. Este posibil să se utilizeze module de culori diferite.
 • Liantul. Pe fațadă se folosește numai partea scurtă, deplasându-se ca rânduri.
 • Montarea lingourilor. Formată pe partea lungă (lingura). Offsetul este de 1/4 sau 1/2 cărămidă.
 • Brandenburg de stabilire. Se caracterizează printr-o combinație de două linguri și un element tychkovy. În acest caz, partea scurtă este întotdeauna deplasată astfel încât să fie localizată la joncțiunea părților lungi.
 • Mod haotic. Acesta vă permite să formați un finisaj de fațadă cu ajutorul unor cărămizi colorate de diferite culori. Locația modulelor este aleasă în mod arbitrar, nu are o ordine clară.

În sfera de construcție sunt utilizate și alte opțiuni de montare populară și căutată pentru acoperiri decorative fațade. Merită acordată atenție faptului că atunci când alegeți un tip de zidărie cu o secvență clară de elemente,este necesar să se mențină cu atenție densitatea și fluiditatea corespunzătoare ale soluției, pentru a evita posibilele probleme cu distorsiunea liniei cusăturii.

Calcularea zonei zidurilor

Pentru a calcula suprafața totală a pereților și a obține numărul de cărămizi necesare casei, va trebui să faceți pași preliminari. Există anumite valori standard pe care le puteți lua în considerare atunci când faceți o solicitare.

De exemplu, numărul de produse dintr-un pachet este calculat pe baza înălțimii (în medie 1 m) și a dimensiunilor. În pătrat, numărul de cărămizi este calculat cu și fără utilizarea mortarului. De exemplu, placarea subțire a fațadei de 0,5 cărămizi într-o singură versiune necesită achiziționarea a 51/61 bucăți. În cazul în care furnizorul vă propune să considerați materialul drept paletă, trebuie să vă amintiți că există 420 de produse de dimensiune standard pe palet.

Atunci când se calculează suprafața pereților ar trebui să se ia în considerare și o serie de factori. Deci, ar trebui să vă amintiți cu certitudine necesitatea de a măsura cu precizie toți parametrii fațadei care urmează să fie furniruit. Pentru a le obține, veți avea nevoie de:

 • înmulțiți lungimea și înălțimea fiecărui perete (efectuată pentru obiecte de orice configurație);
 • obțineți prin adăugarea acestor valori suprafața totală a structurii fațadei;
 • măsurați și calculați suprafața ocupată de deschiderile ușii și ferestrelor;
 • adăugați împreună datele rezultate;
 • din suprafața totală a fațadei să se scadă aceiași parametri pentru uși și ferestre;
 • Datele obținute vor constitui baza pentru numărarea în continuare a numărului de materiale.

Zona metrică a tuturor celor care au nevoie de suprafețe cu cărămidă va fi înmulțită numai cu numărul de elemente pe 1 m2. Dar o astfel de abordare nu poate fi numită complet obiectivă. La urma urmei, în procesul de lucru, se realizează îmbinarea, realizarea de colțuri și deschideri, ceea ce necesită, de asemenea, utilizarea unui volum suplimentar de materiale. Atât căsătoria, cât și lupta trebuie luate în considerare la prelucrarea blocurilor de cărămidă.

Modalități de numărare a produselor

Calculați numărul de cărămizi în 1 pătrat. m zidaria poate fi în moduri diferite. Numărul de bucăți de module de construcție depinde de modul în care se realizează exact zidăria. Acoperirea se face cel mai adesea cu o jumătate de cărămidă, deoarece este fixată în jurul peretelui principal. Dar dacă doriți să îmbunătățiți în mod semnificativ izolația termică sau izolarea fonică a structurii, puteți monta fațada în 1,1,5 sau chiar 2 cărămizi.

În acest caz, dacă există cusături, numărul de elemente în 1 m2 va fi după cum urmează.

Tip de cărămidă

Numărul de bucăți atunci când se așază în cărămidă 0,5 cu o soluție

în 1 cărămidă

în 1,5 cărămizi

în 2 cărămizi

singur

51

102

153

204

siliciu integral

39

78

117

156

dublu

26

52

78

104

Fără cusăturile, calculul consumului de cărămidă pe 1 m2 de zidărie va fi după cum urmează.

Tip de cărămidă

Numărul de bucăți atunci când se așează în cărămidă 0,5 fără soluție

în 1 cărămidă

în 1,5 cărămizi

în 2 cărămizi

singur

61

128

189

256

siliciu integral

45

95

140

190

dublu

30

60

90

120

Influențează numărul de elemente dintr-un metru pătrat de decorație și tipul de module utilizate. Opțiunile mari dublu și una și jumătate vor reduce consumul soluției. Pentru elementele unice, consumul de cărămizi în sine va fi mai mare. Pentru a număra, merită, de asemenea, să luați în considerare numărul de cărămizi din paletă.

Atunci când comandați materiale, este important să cunoașteți alți parametri și indicatori ai produselor achiziționate. În special, atunci când sunt livrate în vrac sau în ambalaje, există 512 cărămizi într-un cub. Merită adăugat că valorile medii în acest caz trebuie utilizate numai atunci când se calculează zidăria cu același aranjament de elemente (numai lingura sau numai marginea).

În plus, în cazul în care calculul este efectuat bucăți într-un metru cub de perete, este necesar să se țină seama de proporțiile de cusătură. Acestea reprezintă până la 25% din total.Lucrul la grosimea standard a cusăturilor permite o debit de 1 m3 de 394 de unități de produse.

Grosimea zidăriei trebuie determinată individual. În cazul utilizării cărămizilor duble sau cu o jumătate de cărămidă, este necesar să se țină seama de toți indicatorii care au legătură cu scăderea cantității de material. În plus față de volum, puteți efectua calcule pe baza indicatorilor zonei pereților. Acest lucru va oferi un rezultat mai fiabil. Pentru pereții exteriori, rata de eroare ajunge la 1,9%, iar la partițiile interne - 3,8%.

Alegerea metodei de calcul, este necesar să se ia în considerare toate aspectele posibile legate de performanța muncii. Lungimea și lățimea îmbinărilor din zidărie, dacă diferă de standard, ar trebui luate în considerare în calcule. Numărul de cărămizi pe 1 m2 sau 1 m3 în acest caz va fi mai mic decât media.

Înainte de a începe finisarea lucrărilor, trebuie să aveți grijă să achiziționați cantitatea corespunzătoare de materiale pentru decorarea fațadelor. Consumul de cărămizi trebuie să țină cont de grosimea cusăturilor, de zona pereților, de modul de formare a zidăriei. Această abordare va evita problemele cu o lipsă de materiale.

   .

   În plus, calculele ar trebui să ia întotdeauna în considerare bătălia de cărămidă în acest proces. Stocul ar trebui să fie de aproximativ 5%. Prin calcularea corectă a volumelor necesare de material, este posibil să se asigure desfășurarea neîntreruptă a lucrărilor în formarea placării decorative a fațadei clădirii.

   Un exemplu de calcul corect al cărămizilor în videoclipul de mai jos.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor