Cărămidă cu care se confruntă: tipuri, design și sfaturi privind alegerea

Cărămidă cu care se confruntă: tipuri, design și sfaturi privind alegerea

Caramida cu care se confruntă are proprietăți decorative fine și este utilizată pe scară largă pentru finisarea fațadelor clădirilor și spațiilor interioare. Materialul este disponibil într-o gamă largă, într-o gamă largă de culori și texturi, ceea ce simplifică foarte mult alegerea opțiunii dorite și o face și mai populară.

Caracteristici speciale

Caramida cu care se confruntă este un material de finisare universală, care face posibilă ascunderea defectelor zidăriei zidăriei, încălzirea suplimentară a fațadei și conferirea clădirii unui aspect spectaculos și nobil.Casa, căptușită cu cărămizi decorative, devine centrul atenției și arată foarte prezentabil. Diferența principală a unei pietre frontale de produse obișnuite de silicat sau ceramică este textura suprafeței, gama de culori și compoziția.

În rolul de materii prime pentru producerea modelelor de placare sunt folosite ca componente suplimentare calcar, ciment și lut roșu și aditivi, plastifianți, pigmenți și coloranți. Prezența anumitor componente, precum și proporția lor procentuală, sunt determinate de tipul de piatră facială și de tehnologia fabricării acesteia.

Cererea mare de consum pentru materialul de placare se datorează unui număr de avantaje incontestabile. Printre acestea se numără proprietățile decorative ale cărămizilor, care se explică printr-o paletă largă de culori și o mare varietate de forme, texturi și design. În plus, suprafața căptușită reduce semnificativ pierderile de căldură din incintă și nu permite ca zgomotul străin de pe străzi să pătrundă în interior.

Avantajele includ stabilitatea termică ridicată a majorității modelelor, precum și capacitatea lor de a rezista schimbărilor bruște de temperatură.Fațada căptușită cu cărămidă tolerează condiții de umiditate ridicată și nu se teme de precipitații frecvente și prelungite. Datorită stabilității ridicate a pietrei de față în condițiile agresive de mediu, materialul poate fi utilizat în orice zonă climatică, inclusiv în zone cu un climat brusc continental și teritorii nordice.

Cu toate acestea, împreună cu numeroase avantaje, materialul are mai multe dezavantaje. Dezavantajele includ riscul de încărcare excesivă a fundației, costul ridicat al anumitor tipuri și necesitatea de a utiliza adezivi scumpe pentru căptușeală. Sfera de utilizare a unei cărămizi este destul de extinsă. În plus față de pardoseala și fațada, materialul este utilizat în mod activ în construcția de garduri și coloane, precum și pentru finisarea unor forme arhitecturale mici: arcuri, chioscuri și grădini și parcări.

Întreaga piatră din fațadă este disponibilă în 2 versiuni: corpulent și gol. Modelele goale cântăresc cu 30% mai puțin decât omologii lor cu corp integral și au caracteristici de izolare termică mai ridicate și prețuri mai mici. Utilizarea cărămizilor goale cu 15% crește proprietățile de economisire a căldurii ale plăcii în comparație cu utilizarea produselor solide.Prin urmare, atunci când utilizați modele complete cu corp ca un finisaj, trebuie să luați măsurile necesare pentru o ploaie suplimentară a fațadei.

tipuri

Clasificarea cărămizilor este făcută în conformitate cu tehnologia sa de fabricație. În total, există patru soiuri, fiecare dintre ele având doar performanțele inerente și proprietățile decorative.

Caramida ceramica

Materia primă pentru producerea acestui material este lutul roșu. Esența metodei de fabricație este redusă la formarea printr-o presă specială de blănuri de lut, cu uscarea și arderea lor ulterioară în cuptoare speciale. În plus față de lut, materialul conține aditivi minerali și plastifianți, care servesc la îmbunătățirea calităților de lucru ale cărămizii finite. Prafurile de cărbune, zgura, cenușa și nisipul de cuarț sunt folosite ca aditivi. Diferența principală în tehnologia de producție a pietrei este prelucrarea amănunțită a tuturor componentelor înainte de amestecare. Pe produsul finit nu ar trebui să se înregistreze incluziuni străine și defecte vizibile.

Suprafața produselor ceramice este diferită. În plus față de designul mat și lucios, cu o textură netedă, metoda de fabricare a cuptorului vă permite să obțineți modele de relief cu imitație de piatră naturală. Paleta de culori a ceramicii este, de asemenea, variată. Componentele minerale sunt folosite ca coloranți, cum ar fi oxid de crom, fier măcinat fin sau minereu de mangan și diferiți pigmenți.

Lipsa componentelor toxice și toxice, precum și originea naturală a principalelor materii prime, fac piatra ceramică complet sigură și ecologică și poate fi utilizată nu numai pentru exterior, ci și pentru decorarea interioară. În plus, ceramica nu absoarbe umezeala și este respirabilă, asigurând capacitatea materialului de a "respira" și a elimina riscul de ciuperci și mucegai.

Avantajele placării ceramice includ siguranța absolută împotriva incendiilor, calități ridicate ale sunetului, rezistența la fluctuațiile de temperatură, ușurința instalării și prezența pe piață a unei game uriașe de ceramică pentru orice portofel și gust. Dezavantajele includ un cost destul de ridicat și probabilitatea de a achiziționa produse de calitate inferioară.Aceasta din urmă este cauzată de o încălcare a tehnologiei de frământare și de ardere a lutului, datorită căreia piatra devine destul de fragilă și urâtă.

Pentru a vă proteja de achiziționarea de materiale defecte, trebuie să utilizați serviciile furnizorilor dovediți, achiziționând produse de la producători fiabili.

Caramida clinker

Clădirile de cărămidă sunt o varietate de ceramică și sunt, de asemenea, fabricate din lut. Diferența sa principală față de cărămizile ceramice convenționale este calitatea materiilor prime și temperatura de ardere. Baza produselor din clincher este argila refractară, iar tratamentul termic are loc la temperaturi foarte ridicate, ajungând la 1200 de grade. Cărămida realizată în acest mod se distinge prin densitatea crescută și absorbția minimă a apei. Acest lucru permite utilizarea materialului de clincher, nu numai pentru proiectarea subsolului și învelirea fațadelor, dar și pentru trotuare, trotuare și poduri.

Caramida clinker se descurcă bine cu influențele agresive asupra mediului și poate rezista până la 100 de cicluri de îngheț-dezgheț, ceea ce îl face să fie unul dintre cele mai durabile materiale cu care se confruntă.Avantajele indiscutabile ale produselor clincher includ higroscopicitatea scăzută, rezistența la decolorare la soare, proprietățile excelente de izolare termică și caracteristicile decorative ridicate. Dezavantajele includ o greutate suficient de mare a produselor, care mărește semnificativ încărcătura pe fundație și o conductivitate termică ridicată. În plus, proprietățile adezive ale clincherului nu sunt foarte mari. Acest lucru se datorează absorbției scăzute a materialului, din cauza căruia aplicarea adezivilor și a chiturilor este foarte dificilă.

Piatră presată din piatră

Piatra presată înaltă este produsă prin presare nesăbuită. Un amestec de cernere de granit, piatră de coajă, ciment și apă este folosit ca materie primă pentru fabricarea sa. În ceea ce privește structura și compoziția sa, materialul este concret de forță specială, realizat sub formă de cărămidă. Datorită rezistenței crescute și rezistenței excelente la intemperii, piatra hiperprimată este o opțiune ideală pentru designul exterior și în proprietățile sale operaționale nu este inferioară produselor clincher.

În exterior, cărămida hiperpressed este foarte asemănătoare cu piatra naturală și arată spectaculoasă în zidărie.În procesul de realizare a soluției concrete este ușor de amestecat cu o varietate de coloranți și este prezentă pe piața materialelor de finisare într-o paletă largă de culori.

Cu toate acestea, împreună cu avantajele evidente, betonul are încă dezavantaje. Dezavantajele includ probabilitatea crăpării, care este cauzată de expansiunea temperaturii materialului, precum și pierderea de culoare care este din ce în ce mai vizibilă în timp. În plus, piatra din beton are o greutate suficient de mare, ceea ce provoacă o sarcină suplimentară asupra fundației și a structurilor de susținere.

Dezavantajul este permeabilitatea scăzută a vaporilor, care necesită măsuri suplimentare pentru a asigura ventilarea fațadei.

Caramida silicata

Caramida silicică a fost deosebit de populară la sfârșitul secolului trecut. Ei au căpătat vechile clădiri din lemn, oferindu-le un aspect nerecunoscut și prelungind viața. Materialul a fost remarcabil pentru o largă disponibilitate a consumatorilor și un preț scăzut. Până în prezent, cărămida de silicat a dat drumul la campionatul materialelor moderne de față și a devenit din ce în ce mai puțin folosită ca material de finisare.Acest lucru se datoreaza, in primul rand, calitatilor prea decorative ale produselor si o greutate destul de mare.

Principalele tipuri de materii prime pentru producerea de silicat sunt nisipul de var și de cuarț sângerat. Tehnologia de fabricație a materialului constă în formarea de semifabricate cu plasarea lor ulterioară în autoclave speciale, unde compoziția se întărește sub influența temperaturii și presiunii ridicate. Avantajul cărămizii din silicat din față este un indice ridicat al rezistenței la îngheț, care permite materialului să transfere cu ușurință peste 75 de cicluri de îngheț-dezgheț, fără a pierde integritatea și calitățile de lucru.

În plus, cărămida este absolut inofensivă pentru sănătatea umană, datorită lipsei în compoziția sa a aditivilor toxici și a coloranților sintetici. Există, de asemenea, o rezistență biologică ridicată a materialului înainte de expunerea la mucegai și mucegai. În plus, silicatul nu este interesant pentru rozătoare și insecte, cameră perfect izolată fonic și este compatibilă cu toate tipurile de soluții. Avantajele includ, de asemenea, costuri reduse, ușurință de instalare, forme geometrice clare și dimensiuni standard.

Dezavantajele modelelor cu silicat includ permeabilitate ridicată, atingând 8%, conductivitate termică mărită și greutate prea mare. Modelele cu greutate corporală cântăresc cu aproape 30% mai mult ceramică și necesită o fundație solidă și pereți puternici.

dimensiuni

Dimensiunile fiecărui tip de cărămidă sunt strict stipulate de normele standardului de stat și sunt întotdeauna prezentate în documentația de însoțire. Acest lucru facilitează foarte mult calcularea și achiziționarea cantității corespunzătoare de material. Normele unui singur standard au fost definite în prima jumătate a secolului trecut, și anume în 1927, și au rămas neschimbate de atunci. Standardul se aplică atît obișnuitelor clădiri, cît și modelelor faciale și are următoarele semnificații: dimensiunile unei pietre unice silicate și ceramice sunt de 250x120x65 mm, dublu-250x120x138, îngroșate sau de o jumătate și 250x120x88 mm.

Cu toate acestea, GOST furnizează opțiuni non-standard, dintre care cele mai populare sunt produse de marcare îngustă de 0,7NF, a căror dimensiune este de 250x85x65 mm. Versiunea unu și jumătate a acestor exemplare are dimensiuni de 250x85x88 mm. Aceste produse sunt utilizate pentru restaurarea clădirilor vechi, permițând reducerea semnificativă a încărcăturii la fundație.Dimensiunile cărămizilor din clincher sunt oarecum diferite de dimensiunea silicatului și a ceramicii și, în plus față de standardul de 250x120x65, au variante de 250x90x65 și 250x60x65 mm. După cum vedeți, numai înălțimea produsului se schimbă, iar lungimea cu lățimea rămâne aceeași. O excepție este modelul alungit cu dimensiuni de 528x108x37 mm, care este mai mult de două ori mai lung decât variantele de bază.

Caramida nespălată de hiperpresiune este disponibilă și în patru dimensiuni: 250x120x65, 250x90x65, 250x60x65 și 250x120x88 mm. Pe lângă GOST din Rusia, standardul european este pe scară largă pe piață, în care există două categorii: NF și DF. Indicele NF desemnează produse de format tradițional cu o dimensiune de 240x115x71 mm, în timp ce DF include modele subțiri corespunzătoare clasicelor arhitecturale cu dimensiunile de 240x115x52 mm. Pentru a evita problemele legate de îmbinarea cusăturilor atunci când se confruntă cu fațada, se recomandă să achiziționați produse numai dintr-un singur standard.

Standardizarea dimensiunilor vă permite să calculați cantitatea necesară de material pentru o anumită zonăși, de asemenea, să calculeze greutatea plăcii. Astfel, pentru finisarea unui pătrat de suprafață, sunt necesare 61 unice (25x12x6,5 cm), 45 unu și jumătate (25x12x8,8 cm) și 30 cărămizi duble cu dimensiunea de 25x12x13,8 cm.Cu toate acestea, aceste calcule nu includ cusăturile. Ținând cont de acestea, numărul necesar de produse va arăta ca 51, 39 și, respectiv, 26 de piese.

Greutatea la care se confruntă este calculată individual, luând în considerare tipul materialului și grosimea acestuia. Greutatea modelelor unice începe de la 1,7 kg, în timp ce produsele duble cu silicat dublu pot ajunge la 6 kilograme.

Paleta de culori

Piața modernă a materialelor cu care se confruntă reprezintă o cantitate uriașă de coloranți din cărămizi. Modelele ceramice sunt prezentate în principal în tonuri roșii și maronii, dar varietatea nuanțelor lor este atât de mare încât nu este dificil să alegeți un material pentru fiecare gust. Dar, în ciuda varietății mari de soluții color, mulți consumatori preferă naturale, fără a utiliza coloranți și pigmenți, culoarea lutului.

Cu toate acestea, atunci când alegeți produse de culori naturale trebuie să fii foarte atent. Caramizile diferitelor loturi diferă adesea de ele, ceea ce este foarte vizibil pe fațadă și îi strică aspectul. Diferența de culoare se datorează calității și raportului dintre aditivii utilizați în amestecarea argilelor, precum și încălcarea tehnologiei de ardere.

Cărămizi presate în carouri diferă, probabil, în cea mai largă paletă de culori. Materialul este vopsit în culorile dorite prin adăugarea de coloranți și pigmenți. Această tehnologie permite obținerea aceleiași culori uniforme pe tot parcursul volumului de cărămizi și, în funcție de proporțiile necesare ale componentelor colorantului, face ca produsele din diferite loturi să fie absolut nesemnificative în culoare.

Produsele din beton de culori piersic și bej, precum și modele de paie, fildeș și ciocolată ușoară sunt în cerere specială. Caramizile alb-negru, de asemenea, arată bine pe fațadă, iar iubitorii de soluții non-standard vor putea aprecia nuanțele de burgundă, teracotă și verde.

Colorarea cărămizilor din silicat produsă pe același principiu ca și betonul. Pigmentul sau vopseaua cu ajutorul unui dozator special se adaugă în timpul amestecării. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că cărămizile colorate sunt oarecum inferioare în putere față de silicatul nevopsit. Acest lucru se datorează unei proporții semnificative de vopsea în volumul total de materii prime și, pentru a evita reducerea performanței materialului, mulți producători pictează numai una din fețele sale.Cele mai populare culori ale cărămizilor din silicat sunt albe, galbene și roz.

Forme și texturi

Suprafața cărămizii cu care se confruntă, de asemenea, afectează aspectul general al fațadei. Și dacă modelele silicate au o suprafață mai mare decât cea plată, produsele ceramice și clincher sunt reprezentate într-o mare varietate de texturi și reliefuri. Desenul cifrei de figura produsa la etapa de formare a semifabricatelor, si apoi trimiterea lor la cuptor. În total, există cinci tehnologii pentru decorarea cărămizilor.

 • Metoda de împușcare este aplicată modelelor de clinker brute de așchii decorative. Apoi semnele sunt trimise pentru ardere, iar mirosul mineral este sinterizat cu marginile cărămizii și formează o textura interesantă.
 • Tehnica engobing constă în aplicarea unei mase ceramice lichide pe suprafața cărămizilor uscate înainte de ardere. Apoi, produsul este trimis în cuptor și obține o acoperire subțire ceramică asemănătoare unui film sticlos la ieșire.

Uneori amestecurile ceramice nu se aplică întregului butuc, ci numai secțiunilor sale individuale, rezultând tranziții de culoare netedă care atrag atenția asupra caracterului neobișnuit al acestora.

 • Metoda de geam este de a aplica o compoziție specială pe bază de pudră de sticlă pe suprafața nefurnizată a cărămizii. Apoi, foaia de sticlă pentru ardere și, ca rezultat, se formează o peliculă vitroasă pe suprafața sa, care este mai groasă și mai puternică decât în ​​cazul precedent.

Modelele glazurate sunt folosite nu numai pentru fatade. Materialul a găsit o aplicare largă în căptușeala cuptoarelor, coloanelor și decorarea interiorului.

 • Tehnica depunerii texturate constă în formarea modelului sau a modelului dorit pe semifabricatele umede, cu arderea ulterioară a acestora. Această metodă este utilizată în proiectarea suprafeței anticului de piatră și pentru a crea o imitație a diferitelor texturi.
 • Cărămizi căptușite sau ruginite sunt obținute ca urmare a prelucrării mecanice a suprafețelor care imită decuparea unei pietre naturale. Produsele arată foarte natural și dintr-o anumită distanță sunt vizibile nediferențiate față de prototip. Culorile populare ale modelelor de înjunghiere sunt nuanțe de gri și maro.

Împreună cu modelele tradiționale de cărămidă cu care se confruntă, în formă, sau, așa cum se mai numește, piatră în formă este în mare nevoie.Materialul este produs într-o mare varietate de forme și culori și este folosit pentru căptușirea elementelor arhitecturale complexe, cum ar fi coloane, sobe de lemn, arcuri și chioscuri. Produsele tipizate sunt capabile să combine suprafețe diferite și sunt indispensabile atunci când se confruntă cu seminee și uși.

Cum sa alegi?

Principalul criteriu pentru alegerea cărămizilor este capacitatea fundației de a suplimenta greutatea. De obicei, ținând cont de greutatea structurilor de susținere, acoperirea și placarea se calculează în etapa de proiectare, totuși, dacă trebuie să terminați structura finită, trebuie să ridicați documentația și să vedeți caracteristicile de performanță și sarcina admisă pe fundație.

În cazul în care baza casei sunt blocuri de beton armat, atunci puteți cumpăra o caramida pe baza preferințelor personale. Dar când vă confruntați cu case vechi cu fundație de benzi, este mai bine să alegeți modele singulare ceramice goale.

Următorul criteriu pentru alegerea materialului este costul acestuia. Deci, prețul unei pietre ușoare din ceramică este de 12-20 de ruble, în timp ce pentru modelul gol și unu și jumătate va trebui să plătiți de la 20 la 28 de ruble.

Costul produselor clincher este puțin mai mare. Un produs cu o suprafață netedă de dimensiuni de 250x85x65 mm va costa nu mai puțin de 29 de ruble, iar un model de aceeași dimensiune, dar cu o ștanțare ondulată, va costa 35 ruble. Pietrele de beton precomprimate costă aceeași sumă. Modelele netede pot fi achiziționate pentru 23-25 ​​de ruble, în ciuda faptului că prețul facturilor variază de la 25 la 30 de ruble pe cărămidă.

Dacă fondurile alocate pentru a face față casei nu sunt foarte multe, atunci este posibil să se reziste pe modele colorate de silicat. Costul lor cu o performanță netedă este de numai 15 ruble. Caramizile silicate texturate vor costa ceva mai mult. Costul lor este în intervalul de 24-26 ruble. Cele mai scumpe sunt produsele producătorilor străini, în care prețul unei cărămizi individuale poate ajunge până la 130 de ruble.

Producatori

Până în prezent, multe întreprinderi sunt implicate în producția de cărămizi cu care se confruntă în Rusia, însă producția a doar câțiva dintre ei are cel mai pozitiv feedback.

 • "Fabrica de cărămizi Belebeevsky" Angajat în producția de material de placare de 23 de ani. Compania are propria carieră de argilă și este specializată în producția de modele goale ceramice.Pe parcursul anului, fabricatia produce 60 de milioane de caramizi si este liderul pietei interne.
 • "Fabrica de produse ceramice Golitsyn" produce cărămidă frontală într-o gamă largă. Împreună cu producția de masă, compania a lansat producția exclusivă de modele de clasă premium de două culori, precum și produse de relief semi-antic.
 • "Fabrica de cărămizi Zheleznogorsk" Este, de asemenea, bine cunoscut pe teritoriul Rusiei și al țărilor vecine. Compania a existat din 1994, și de la crearea sa a reușit să câștige recunoașterea consumatorilor. Capacitatea plantei este de 40 de milioane de bucăți pe an, iar gama este reprezentată de mai multe modele cu imitație de model de catifea, piatră și fibră de lemn. În plus, compania produce o cantitate imensă de cărămizi solide în formă, precum și convexe goale și figurate.
 • "Fabrica de caramida Kirov" produce până la 100 de milioane de bucăți de cărămizi cu silicat de diferite nuanțe. Compania a stabilit producția de produse goale și solide cu o suprafață de relief și efectul cărămizilor cioplite.
 • Fabrica de cărămidă Markinsky are, de asemenea, o carieră proprie și se implică în producția de cărămizi orientate spre mediu. Clasele unice de argilă vă permit să faceți produse fără a folosi pigmenți și coloranți, în timp ce primiți modele cu o culoare netedă și profundă. Compania utilizează echipamente străine de înaltă tehnologie și un sistem electronic de control pentru fiecare lot.

Produsele fabricate au atât o suprafață netedă, cât și o suprafață de relief, realizate sub forma unei texturi de recife, stuf sau stâncă. Capacitatea instalației este de 65 milioane de unități pe an.

Exemple frumoase de aplicații

Piața modernă a materialelor cu care se confruntă oferă o gamă largă de cărămizi orientate spre exterior. O mare varietate de culori și texturi facilitează selecția și vă permite să implementați cele mai indraznete decizii de design.

 • Cărămnul de clincher de pe fațadă arată elegant și nobil.
 • Este ieftin, dar estetic din silicat.
 • Paleta largă de culori a produselor hiper-presate acționează fascinant.
 • Piatra ceramică cu care se confruntă fațada arată elegantă și modernă.
 • Cărămidă cu efect de geam este foarte armonioasă în decorarea exterioară a clădirilor publice.

Pentru informații despre modul de așezare corectă a cărămizii cu care se confruntă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor