Executarea cărămizilor

Executarea cărămizilor este etapa finală a producției.

Este destul de posibil să faci arderea cărămizilor acasă, în ciuda faptului că pare dificilă. Și o mulțime de oameni au dovedit deja că nu numai fabrici mari cărămizi, dar, de asemenea, oamenii obișnuiți pot face acest lucru. Procesul de a crea cărămizi cu propriile mâini este recomandabil numai atunci când se planifică un proiect de construcție mare sau pentru vânzarea de produse.

În principiu, la domiciliu, puteți produce clădiri, șah, cărămizi corporale.

etape

Pentru a crea o cărămidă va trebui să depășească câțiva pași:

  1. pregătirea materialului
  2. modelarea cărămizilor,
  3. uscare
  4. ardere.

Ultima etapă este cea mai consumatoare de timp, mai costisitoare și mai responsabilă. În acest stadiu, este foarte important să se adere la tehnologia de producție, astfel încât căsătoria să nu iasă.

 Executarea cărămizilor

Pentru ardere este nevoie de o sobă. Construcția nu durează mult.Cuptoarele sunt dreptunghiulare și rotunde. Forma cuptorului nu afectează calitatea produsului, este selectată numai pentru gust.

Executarea caramizilor din fabrică este prezentată în următoarea fotografie.

 Cărămirea din fabrică

Un alt cuptor din fabrică arată astfel:

 Cărămizi de ardere în cuptorul din fabrică

La alegerea locului de instalare a cuptorului trebuie să vă amintiți despre siguranța la incendiu. Este necesar să instalați un cuptor la distanță de structurile și materialele combustibile. De asemenea, este de dorit să aveți la îndemână o sursă de apă sau alți agenți de stingere a incendiilor.

Etape de construcție:

  • Mai întâi trebuie să creați o fundație pentru cuptorul viitor. Adâncimea este de aproximativ 50 cm, iar alte dimensiuni depind de forma cuptorului. Dar fundația ar trebui să depășească 5-10 cm dincolo de cuptor.
  • Pe pereții fundației sunt construite, peretele trebuie să aibă o grosime de 50 cm. După ridicarea a 2/3 din înălțimea pereților, grosimea este redusă la 25 cm și constricția începe să formeze un coș de fum. Ar trebui să existe o deschidere în perete pentru încărcarea semifabricatelor.
  • După ce proiectul este gata, un strat de piatră fină zdrobită de 10 cm grosime este turnat în partea inferioară a cuptorului. De fapt, totul este gata.
  • Acum trebuie să încărcați corect piesa de prelucrat în cuptorul finit. Ele sunt poziționate astfel încât între spații libere să existe un spațiu pentru ca căldura să intre acolo.Semifabricatele au o rată de aproximativ 220-240 de bucăți pe metru cub. Deasupra, puteți aranja 300 de bucăți la același volum.
  • Cărbune sau lemn este cel mai bine pentru foc. Mai bine, desigur cărbune. Uneori arzătoarele sunt folosite pentru a crea temperatura dorită.

Schema cuptorului de cărămidă pe gaz este prezentată în figură.

 Schema cuptorului de cărămidă pe gaz

Pentru a începe recoltarea, este necesar să se usuce timp de 2-3 zile la o temperatură de 160-200 ° C. Apoi temperatura este mărită la 900-1000 ° C. Deci, sustineti 3-4 zile.

Răcirea ar trebui făcută încet. Pentru a face acest lucru, o deschidere în cuptor trebuie să fie așezată cu cărămizi și acoperită cu argilă pentru a împiedica intrarea aerului acolo.

După răcire, este necesar să verificați calitatea cărămizii finite. Pentru a face acest lucru, bateți ușor cu un ciocan. În cazul în care cărămida este de bună calitate, nu ar trebui să fie nici o deteriorare, și sunetul ar trebui să sună. Acele cărămizi care nu au funcționat pot fi trimise pentru re-ardere sau folosite pentru a construi pereți interiori.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor