Scopul și dimensiunea cărămizilor unice

 Scopul și dimensiunea cărămizilor unice

Timp de câteva mii de ani, argila a rămas principalul material de construcție. În această perioadă, omenirea a făcut multe descoperiri, a dezvoltat tehnologii unice. Cu toate acestea, pentru construirea de materiale clasice ramane caramida ceramica. Performanța sa poate fi numită unică.

Ce este?

Caramida unică are mai multe nume care definesc utilizarea ulterioară:

 • de lucru;
 • normale;
 • standardul.

Produsul are o suprafață netedă. Pentru construcția individuală folosiți uneori o cărămidă cu o suprafață ondulată.Producătorii produc aceste produse frumoase, cu o umiditate de până la 70%.

Volumul de 52 de produse are un metru pătrat. Pentru a umple un metru cub, veți avea nevoie de 512 bucăți. Materialul unic este împărțit în mai multe grupuri:

 • corpolent;
 • cu deschideri tehnologice.

Produsul este disponibil în mai multe mărci: M75, M200. Numărul indică rezistența materialului. Cu cât este mai mare, cu atât produsul este mai puternic. Pentru construirea unei clădiri cu o singură etapă sunt mărcile potrivite M75 și M100. Când se construiesc clădiri înalte, se utilizează produse cu rezistență mai mare. Numai brandurile din M125 și cele de mai sus pot rezista încărcăturilor grele.

Caramida ceramică singură nu putrezeste, nu este susceptibilă la distrugerea prin diverse microorganisme. Atunci când se construiește o casă dintr-un singur element, este permisă utilizarea plăcilor din beton armat pentru a se suprapune. Dimensiunile mici ale cărămizii fac posibilă utilizarea acestui material de construcție pentru a crea structuri complexe. Și, de asemenea, cu astfel de cărămidă decora clădiri deja construite.

specie

Constructorii folosesc produse ceramice pentru diferite scopuri. Ele sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • gol
 • cu care se confruntă
 • creț
 • corpolent
gol
cu care se confruntă
creț
corpolent

Produsul gol este considerat cel mai economic. Blocul este mult mai economic decât opțiunea plină de corp. Produsul are o masă mică, rezistență scăzută la îngheț. Uneori, izolația crește datorită prezenței mai multor găuri într-o singură cărămidă.

Într-un produs corporal nu există pori, deci un astfel de material de construcție se distinge prin mai mulți parametri tehnologici:

 • rezistență ridicată;
 • rezistență la îngheț;
 • rezistență la solicitarea mecanică.

Unul dintre dezavantajele unei singure cărămizi ceramice este considerat a fi o izolare termică slabă, deoarece materialul are o porozitate scăzută.

Fațeta (cărămida figurată) este folosită în principal în scopuri decorative. Fatade curbate sunt fabricate din acest material, decorate cu arcuri rotunde. În aceste scopuri, ambele tipuri de cărămizi sunt utilizate simultan: goale, corporale.

Cărămida ceramică cu o singură clădire este împărțită în mai multe grupuri.

 1. Standard. Sunt făcute pereți, pereți despărțitori și alte produse similare.Pentru tratare este necesară cimentarea pereților cu tencuială ulterioară.
 2. Din față. Este folosit pentru a termina partea frontală a fațadei.
 3. Rezistență ridicată. Diferă de alte produse cu durabilitate ridicată. Are o densitate mare, are proprietăți excelente de impermeabilitate.
standard
facial
Rezistență ridicată

Caracteristici tehnologice

Principala calitate distinctă a unei cărămizi maro (roșu) este considerată durabilitatea sporită. Acest material de construcție are o mare rezistență la sarcini interne, încercând să distrugă structura produsului. Produsul este indicat cu litera "M", care arată valoarea rezistenței. De exemplu, M100 înseamnă că, cu o comprimare puternică, o cărămidă poate rezista la o presiune de 100 kg pe metru pătrat. centimetru.

Un alt parametru important este rezistența la încovoiere. Un bloc M100, în conformitate cu standardul actual, trebuie să reziste în mod liber unei presiuni de fractură de 22 kg pe metru pătrat. centimetru. Caramida goală poate rezista doar la 16 kg.

Cu o astfel de diferență în indicatorul de rezistență a produsului de aceeași marcă au aceleași caracteristici.La proiectarea unei clădiri nu este luată în considerare numai rezistența la tracțiune. Sunt luați în considerare câțiva parametri suplimentari:

 • tipul de soluție;
 • caramida marca:
 • condiții de întărire;
 • cusătură de calitate.

Pentru construcția unei clădiri se alege o cărămidă care are proprietăți de absorbție a umezelii. Acest material de construcție nu se teme de schimbările de temperatură. Cărămida menține liber o temperatură minus, nu se teme de căldură. În plus, caracteristicile sale tehnologice își păstrează valoarea inițială pentru o perioadă lungă de timp.

Caramida unică ceramică, dacă o loviți, ar trebui să sune tare. Acesta este un semn de ardere de înaltă calitate. O cărămidă care a topit marginile cu un miez negru distinct este arsă. Acest material este folosit doar pentru a crea fundația pentru clădirile mici. Este absolut inadecvat pentru zidurile din zidărie.

Masa unei cărămizi individuale corporale standard nu depășește 4 kg. Densitatea determină gradul de presiune pe care un metru cub de produs poate rezista la o compresiune puternică.

Beneficii cheie

Un singur bloc ceramic este considerat un material de construcție clasic.utilizate pentru construirea de diverse spații rezidențiale.

Fiabilitatea produsului, performanța sa ridicată a fost dovedită de secole. De atâția ani, caramida unică a devenit un lider recunoscut în construcția de diferite structuri.

Pentru fabricarea produselor ceramice folosite substanțe ecologice:

 • nisip;
 • argilă.

Pentru a obține cărămizi ceramice de înaltă rezistență, nu se utilizează impurități suplimentare la plante.

Rezistența ridicată distinge acest material de construcție. Valoarea sa atinge nivelul granitului natural. Nu va fi dificil să construiți o clădire cu o înălțime de aproximativ 1 m de metri de cărămizi ceramice.

Acest material se distinge prin durabilitatea acestuia. Cladiri construite din caramida cu sute de ani in urma sunt inca in picioare astazi. Ele sunt atât de durabile încât pot fi exploatate în mod liber. Cladirea din caramida are o perioada de garantie uriasa - de aproximativ 100-150 de ani.

Caramida unică transferă liber umiditatea ridicată. Se usuca repede. Datorită capacității sale de respirație, clima este întotdeauna favorabilă în cameră.

Caramida are o valoare scăzută de absorbție a umezelii. Nu depășește 6%.Acest material de construcție este foarte rezistent la medii agresive. Nu se teme de acizi și alcalii.

Caramida este considerată un material ignifug. Nu arde. Chiar și cu îngheț foarte puternic, proprietățile cărămizii rămân neschimbate. Clădirile realizate din acest material au o izolație excelentă a sunetului.

Pereții din cărămidă unică ceramică nu necesită izolare suplimentară. Ele sunt atât de calde încât nu trebuie să fie acoperite cu vată minerală sau alte materiale termoizolante. Clădirea creează întotdeauna un microclimat favorabil. Datorită structurii capilare, condiționarea naturală are loc în cameră.

Datorită rezistenței și fiabilității ridicate, clădirile din cărămidă roșie nu necesită reparații majore pentru o perioadă lungă de timp.

Dacă este cazul

Acest material de construcții a găsit o largă aplicație în construcția și decorarea diferitelor modele:

 • fundație;
 • instalarea partițiilor interioare;
 • instalarea structurilor de susținere;
 • execuția exterioară a clădirilor;
 • constructia de seminee cu finisaje ulterioare;
 • sobe de zidarie;
 • finisaj interior.

În practică, pereții clădirii sunt construiți dintr-o singură cărămidă, se montează diferite pereți despărțitori. Cu astfel de materiale preferă să lucreze organizații mari de construcție. Se dovedește clădiri fiabile și frumoase, care vor rămâne cu siguranță o sută de ani fără reparații.

Dimensiunile totale ale unei cărămizi individuale

Când a apărut producția de conducte, a devenit necesar să se standardizeze dimensiunile cărămizii. În secolul trecut în URSS, dimensiunea necesară a fost stabilită: 250x120x65 mm. Masa produsului nu trebuie să fie mai mare de 4,3 kg. În prezent, dimensiunile standard sunt stabilite de standardul de stat.

În țările europene, caramida rusă are denumirea RF. Cele mai populare dimensiuni de caramizi din Europa sunt:

 • NF este normal.
 • DF - subțire.

Dimensiunile lor sunt oarecum mai mici decât cele ale unui produs rusesc clasic. În Occident, vine în mai multe dimensiuni:

 • 240x115x71 mm;
 • 240x115x52 mm;
 • 200x100x50 (65) mm;
 • 250x85x65 mm.

În ultimul deceniu pe piață se poate găsi o singură unitate ceramică, de aproximativ 500 mm lungime. Prin urmare, înainte de a începe construcția, este necesar să se prevadă care dimensiuni ale produsului ar trebui utilizate pentru a preveni o situație "inadecvată" în zidărie.

În țările europene, dimensiunea optimă pentru construirea unei clădiri este marca DF. Plasarea unui astfel de produs corespunde clasicelor arhitecturale. Cu toate acestea, mărimea NF face posibilă salvarea soluției. Această dimensiune vă permite să construiți rapid pereți pe o suprafață mare. Pe un metru pătrat de 60 "subțire" și, de asemenea, 50 de produse "normale" sunt situate.

Pentru URSS, accelerarea ritmului construcției, economisirea simultană a materialelor, a fost considerată cea mai importantă sarcină. Prin urmare, incepand cu anii 1930, cladirile au inceput sa fie ridicate din blocuri cu dimensiuni de 250x120x88 mm. Puțin mai târziu, a apărut o cărămidă dublă. Dimensiunile sale au ajuns la 250x120x138 mm.

Aceste produse au fost făcute goale. Acest lucru a făcut posibilă reducerea masei zidurilor de cărămidă. Pentru clădirile cu mai multe etaje care nu au un cadru din beton, o astfel de reducere are o importanță deosebită.

Pentru a da clădirii un aspect decorativ, destul de des a fost creată zidărie din două tipuri de blocuri. Produsele standard au fost utilizate împreună cu cărămizi, caracterizate prin dimensiuni mai mari.

În prezent, blocul de 250x85x65mm (0.7NF) a devenit foarte răspândit. Faptul este că produsul din ceramică cu care se confruntă poate fi folosit fără izolare termică suplimentară.Dar cerința principală este de a reduce presiunea asupra fundației, în special atunci când vine vorba de lucrările de restaurare într-o clădire veche. Dimensiunile personalizate ajută la rezolvarea acestei probleme.

     Constructorii consideră produsele ceramice ca fiind cel mai potrivit material pentru tigla. Pentru a realiza ideea arhitectonică, este necesar să avem produse de diferite nuanțe, tot felul de forme și tipuri. În aceste scopuri, industria produce blocuri standard de mai multe tipuri:

     • lustruit
     • în vârstă artificială
     • textură
     • pătat

     Aceste produse frumoase sunt perfect combinate într-o așezare. Ele nu reduc durabilitatea clădirii cu respectarea obligatorie a unei singure dimensiuni.

     Utilizarea unei mărimi standard face posibilă calcularea exactă a cantității necesare de material pentru construcția unei clădiri. În plus, eroarea va fi minimă. O casă construită dintr-un bloc ceramic va fi caldă, fiabilă și durabilă.

     Pentru tipurile de cărămizi, caracteristicile, marcajele și metodele de utilizare, consultați videoclipul de mai jos.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor