Caracteristici și fabricarea cărămizilor de imitație pentru decorațiuni interioare

 Caracteristici și fabricarea cărămizilor de imitație pentru decorațiuni interioare

Caramida este un material de finisare destul de popular și se armonizează cu multe interioare. Cu toate acestea, utilizarea acestei pietre nu este întotdeauna posibilă din mai multe motive tehnice și materiale.

În acest sens, imitarea zidurilor de sub cărămidă a fost aplicată pe scară largă și este utilizată în mod activ în decorarea holurilor, bucătăriilor, sali de șemineu și camerelor de zi.

Caracteristici speciale

Caramida imitație are avantaje evidente față de caramida naturală. În primul rând, aceasta este o economie semnificativă de timp și bani.Cărămizi ceramice și clincher sunt materiale destul de scumpe, iar decorarea pereților, realizată cu ajutorul lor, va fi destul de costisitoare. În plus, în timpul formării zidăriei este necesară utilizarea mortarului de ciment, ceea ce mărește semnificativ costul reparațiilor și conduce la formarea unor cantități mari de murdărie și praf.

Nu mai puțin avantaj important al imitației "sub cărămidă" este lipsa de sarcină a fundației. Pentru proiectarea suprafețelor "cărămidă", de regulă se utilizează materiale ușoare și subțiri, a căror prezență nu afectează peretele de sprijin și nu cântărește structura.

Utilizarea acoperirilor decorative, spre deosebire de cărămizile naturale, nu creează un efect de seră și nu necesită coordonare în ITO. În plus, finisarea durează foarte puțin timp și se poate face independent.

materiale

Imitarea zidăriei se realizează prin metode diferite folosind materiale moderne. Multe opțiuni pentru placarea decorativă nu necesită abilități de construcție și pot fi făcute de mână, în timp ce lucrați cu cărămizi reale ar trebui să fie executate numai de profesioniști.Cele mai simple și mai accesibile opțiuni de finisare sunt acoperirile finisate cu un model de cărămidă deja aplicat pe suprafața lor. Ele se pot tăia numai la dimensiune și se pot lipi. Aceste materiale includ tapet și panouri de perete.

Imaginile de fundal "sub cărămidă" au o textura convexă, repetând în totalitate relieful cărămizii. Această opțiune este cea mai rapidă și cea mai ieftină modalitate de a transforma o cameră. Cartea "Caramida" arată bine în bucătării, holuri, coridoare și săli. Proprietățile decorative ale materialului datorită utilizării tehnologiei moderne, datorită cărora a fost posibilă simularea foarte precisă a rugozității și defectelor acestei cărămizi. Hârtia pe perete este soluția ideală pentru finisarea camerelor de dimensiuni mici: în ciuda ușurării, acestea rămân cel mai subțire material de finisare și nu reduc spațiul cu un centimetru.

Pentru a oferi un aspect mai natural zidăriei volumetrice, designerii sfătuiesc să combine tapetul cu cărămizi de gips. De obicei, gipsul este tăiat cu colțuri și uși, care, în combinație cu cărămizile de pe tapet, arata foarte armonios.Avantajele acestor finisaje includ o bună ventilare a tapetului, datorită căruia peretele este capabil să respire. Există o cantitate minimă de praf și reziduuri în timpul instalării, precum și o ecologizare a materialului. Dezavantajele includ rezistența scăzută la apă și tendința de a acumula praf între "cărămizile". Acest lucru impune anumite restricții privind utilizarea tapetului și nu permite utilizarea lor în băi și bucătării.

Panourile de construcție de perete "sub cărămidă" sunt materiale de finisare a foilor cu o textură de relief aplicată. Panourile sunt disponibile în două versiuni. Primul tip este reprezentat de modele din plastic realizate din PVC și capabile să reziste la condiții de umiditate ridicată și temperaturi ridicate. Acestea din urmă sunt foi de MDF, pentru producția cărora așchii de lemn sunt presați sub presiune înaltă.

Cu toate acestea, în pofida bazei rumegușului, produsele se caracterizează prin rezistență ridicată la umiditate și rezistență la căldură. Acest lucru se datorează prezenței straturilor decorative și protectoare, ceea ce face posibilă utilizarea modelelor MDF pentru decorarea pereților în bucătării și pe balcoane.

Panourile din tablă sunt produse în dimensiuni standard 244x122x0,6 și 320x244x0,6 cm și, dacă este necesar, sunt tăiate la dimensiuni. În plus, au o greutate mică și creează o sarcină minimă pe structurile de susținere. Fixarea foilor la pereți se realizează cu ajutorul unor cuie, șuruburi și șuruburi, iar instalarea se realizează în două moduri. În primul caz, modelele sunt montate direct pe perete, iar în al doilea rând, ele necesită instalarea unei obreshetka.

Avantajele panourilor includ aspectul perfect și durata de viață îndelungată. Imitarea cărămizilor pe suprafața lor este atât de naturală încât, de la o anumită distanță, este luată pentru o adevărată așezare. Avantajul fără îndoială al utilizării materialului de foi sunt proprietățile sale excelente de izolare acustică. Acest lucru vă permite să reduceți ușor audibilitatea camerelor învecinate, ceea ce este deosebit de important pentru proprietarii de case din panouri.

De asemenea, printre avantajele panourilor de construcție se numără rezistența la efectele acizilor și alcalinilor, nici un risc de mucegai și ciuperci și ușurința întreținerii. Panourile sunt suficient de întreținute, ceea ce ușurează înlocuirea unui element deteriorat fără a dezmembra întreaga căptușeală.În plus, materialul are un cost redus și este disponibil într-o gamă largă de culori, desene și texturi.

Cu toate acestea, împreună cu avantajele evidente, materialul prezintă și dezavantaje. Dezavantajele includ nevoia de lăzi, ceea ce implică costuri suplimentare, precum și reducerea asociată a spațiului utilizabil, ceea ce se observă în mod deosebit pe coridoarele înguste și pe holurile mici.

Următorul grup de materiale se distinge prin calități decorative ridicate și, spre deosebire de tapet și panouri de construcție, are o asemănare mai puternică cu zidăria. Aceste materiale includ țiglă, tencuială decorativă și tencuială.

Placile imitând o cărămidă decorativă sunt materiale practice și necostisitoare. Produsele diferă în greutate mică și nu exercită o încărcătură semnificativă asupra fundației. Materialul pentru fabricarea plăcilor "sub cărămidă" sunt gipsul, argila refractară și piatra artificială sau naturală. Modelele de gips și clincher sunt mai utilizate pentru decorarea interioară, în timp ce produsele de piatră sunt utilizate pe scară largă în placarea exterioară.

Placi de cărămidă este cel mai popular material de finisare și diferă în ceea ce privește durabilitatea ridicată și identitatea completă cu o cărămidă ceramică. Acest lucru se explică prin faptul că, în compoziția și tehnologia sa de producție, plăcile de clincher sunt cărămizile reale, cu singura diferență că lățimea unei cărămizi standard este de 12 cm, iar lățimea unei plăci este de 10 mm. Alături de modelele tradiționale, există produse de așa-numita "turnare manuală", având o suprafață aspră cu șanțuri și permițând formarea unei cărămizi "antice". Marginile acestor plăci sunt neuniforme și ușor crăpate, ceea ce face ca produsele să fie foarte asemănătoare cu materialul de acum un secol.

Modelele Clinker sunt ideale pentru majoritatea stilurilor moderne, cum ar fi loft, techno, metalice și high-tech. Materialul este rezistent la factori externi agresivi și, prin urmare, poate fi utilizat în încăperi umede și fierbinți. În plus, clincherul tolerează efectul oricărui detergent, deci este adesea utilizat în bucătării.

Placi de ipsos este opțiunea de finisare cea mai ieftină și mai ecologică. Gipsul este caracterizat de greutate redusă, disponibilitate largă a consumatorului și ușurința de instalare. Datorită unui proces simplu de fabricație, plăcile pot fi realizate independent cu ajutorul unor ipsosuri și forme speciale de silicon. Materialul este potrivit pentru montajul la fața locului, când este necesar să se decoreze un zid sau o zonă în apropierea ușii.

În astfel de cazuri, decorarea pereților se face cu ajutorul cărămizilor individuale sau a unor combinații formate din mai multe bucăți. Placile din piatra naturala sau artificiala sunt mai des folosite pentru fațadele exterioare, dar materialul pare destul de bun în interiorul spațiilor de șemineu și a halelor din spațiile publice.

Avantajele plăcilor de fațadă "sub caramida" sunt considerate proprietăți termoizolante excelente, ceea ce se explică prin porozitatea ridicată și conductivitatea termică scăzută a produselor. În plus, materialul imită mai degrabă o adevărată cărămidă, iar în cazul modelelor de clincher este, în general, imposibil de distins de prototip. Avantajele includ o gamă largă, reprezentată de o mare varietate de texturi și nuanțe, precum și de caracteristicile excelente de performanță ale plăcii și durata lungă de viață a acesteia.

Printre minusuri există o absorbție sporită a apei, care se explică prin porozitatea ridicată și impun o serie de restricții asupra utilizării acesteia. De exemplu, modelele neglazate nu sunt recomandate pentru utilizarea în bucătării și băi: placile absoarbe foarte repede umiditatea și încep să cadă.

Furnirul din cărămidă este o varietate de dale și este reprezentat de elemente individuale din plastic, lemn, piele, sticlă și spumă de polistiren. Aceste "cărămizi" sunt vândute în mod individual și sunt ideale pentru decorarea la fața locului a zonelor interioare mici sau a secțiunilor individuale ale peretelui. "Caramizile" au o greutate foarte mică, astfel încât acestea pot fi montate direct pe perete cu adeziv. Pentru a da efectului de zidărie "antic" elementele dau o frecare naturală și a face crestături.

Tencuiala decorativă este un material spectaculos și este folosit pe scară largă pentru a imita zidăria în decorarea interioară a pereților. Avantajele acestui tip de căptușeală sunt o mare varietate de texturi și nuanțe, instalare simplă, durată de viață îndelungată și proprietăți de izolare termică și fonică ridicată ale stratului de acoperire.

Accesibilitatea largă a consumatorilor și ușurința utilizării materialului vă permit să vă creați zidăria. Tencuiala este absolut sigur pentru sănătatea altora și poate fi utilizată în siguranță în zonele rezidențiale.

Cu toate acestea, la fel ca orice alt material, tencuiala are deficiențe. Acestea includ tendința stratului decorativ de a acumula praful și cerințele privind suprafața de lucru în timpul instalării. În cursul lucrărilor pregătitoare, pereții trebuie să fie lustruiți și tencuite, altfel chiar și defectele minore vor fi vizibile pe podea și aspectul peretelui va fi deteriorat.

Ghidajele imitație de cărămidă este cea mai accesibilă modalitate de a decora. Lucrul cu gipsul nu necesită abilități profesionale și utilizarea echipamentelor speciale. Pentru a crea o imitație de zidărie, trebuie doar să aplicați un mortar de tencuială pe perete și să trageți linii cu degetul care definesc limitele "cărămizilor". Apoi trebuie să ștergeți crestăturile cu mortar de ciment și să pictați "cărămizile" în culoarea dorită.

Avantajele metodei sunt costul scăzut al consumabilelor și posibilitatea de a implementa culori îndrăznețe.Dezavantajele includ necesitatea unei lucrări prea lungi și dureroase, care să acopere cu atenție cusăturile și să vopsească fiecare cărămidă.

Următoarele trei metode de acoperire a pereților implică fabricarea independentă de cărămizi și vă permit să decorați o cameră ieftin și elegant. Cea mai ușoară modalitate de a termina este să pictați peretele "sub cărămidă". Pentru a face acest lucru, este suficient să aveți o suprafață plană, o rolă, o perie și vopsele. Cea mai bună opțiune pentru zugrăvirea pereților este o vopsea elastomerică, datorită capacității sale de a umple toate fisurile mici și de a proteja suprafața de umiditate.

Cu toate acestea, în absența sa, utilizarea de email acrilic, și în cazuri extreme - pe bază de apă. Culoarea zidăriei este aleasă în conformitate cu stilul general al camerei, însă este mai bine să se acorde prioritate culorilor naturale ale cărămizii - roșu, maro și galben. Cu toate acestea, culorile luminoase și excentrice sunt mai potrivite pentru interior, decorate în stil loft, iar culorile pastelate calme ar fi mai potrivite pentru muzica country.

Avantajele acestei metode includ ușurința de instalare, costul scăzut și disponibilitatea largă a consumatorilor de materiale.În plus, suprafața netedă a pereților vopsite nu este predispusă la acumularea de praf și este ușor de curățat. Printre minusuri se remarcă un aspect ușor rustic, riscul de ardere a vopselei și pierderea treptată a atractivității învelișului de perete.

Cea de-a doua metodă de imitație a zidăriei implică producerea independentă de cărămizi din spumă. Această opțiune va fi soluția ideală atunci când se prezintă o căldură neuniformă. Blocurile de spumă sunt practic fără greutate și pot fi montate cu ușurință pe pereți subțiri și pereți care nu sunt de capital. Deci, pentru confecționarea pereților despărțitori din interiorul plăcilor din ghips carton, plasticul din spumă va fi doar un zeu. În plus față de funcția decorativă, materialul va juca rolul de izolație termică și fonică și va proteja în mod fiabil camera de pierderile de căldură și de zgomotele străine.

Realizarea cărămizilor este un proces foarte simplu și nu durează mult. Pentru a face acest lucru, trageți doar aceleași dreptunghiuri pe foaia de spumă și le tăiați cu un cuțit de papetărie. Apoi golurile trebuie să rămână pe perete, apoi să vopsești cu vopsea acrilică și să pufulezi "cusăturile".În cazul în care spuma nu este la îndemână, puteți utiliza plăcile de tavan din spumă. Astfel de "cărămizi" nu se prăbușesc atunci când se taie și arată mult mai precis.

De asemenea, puteți face cărămizi de gips-carton sau lemn. Aceste modele vor arăta bine în decorarea interioară a caselor de casă atunci când proiectează uși și spații intermediare. Avantajele cărămizilor din spumă includ costurile minime de numerar și ușurința de fabricație. Dezavantajul este faptul că zidăria din spumă nu imită foarte bine o zidărie reală și pare destul de primitivă.

Cea de-a treia cale de a proiecta pereții "sub cărămidă" este reprezentată de finisarea cartonului ondulat și este cea mai ieftină opțiune a tuturor celor menționate. Cartonul ondulat este materialul utilizat la fabricarea cutiilor de produse alimentare și de uz casnic. În mod obișnuit, acesta este stocat în curțile din lanțurile de magazine și magazine, ceea ce vă permite să obțineți o astfel de cutie complet gratuit și să minimalizați costul reparațiilor.

Pentru a face cărămizi, este necesar să dezasamblați cutia, să o trageți în dreptunghiuri și să tăiați piesa de prelucrat.Apoi, fragmentele trebuie lipite împreună, formând "cărămizi" de o anumită grosime. Desigur, nu va oferi o similitudine absolută cu zidăria și este foarte probabil că nu va fi posibilă o șifonieră din bucătărie, dar este destul de posibil să se realizeze soluții neobișnuite și să se diversifice decorul încăperii.

Aplicare în interior

În ciuda faptului că zidăria este un tip destul de popular de finisare, nu este potrivit pentru fiecare cameră. Utilizarea cărămizii și imitația ei arată bine numai în patru stiluri: loft, country, hi-tech și stil englezesc. Deci, pentru apartamente concepute în stilul unui mansardă, mai potrivite plăci ceramice clinker de tonuri roșii.

Pentru a înmuia o parte din agresivitatea inerentă acestei direcții, se recomandă aranjarea în cameră a mobilierului din lemn natural, așezarea covoarelor strălucitoare și amplasarea plantelor de înflorire. Cu toate acestea, cu alegerea acestora din urmă trebuie să fiți extrem de atenți și să nu utilizați iederă și târâtoare. Acest lucru se datorează faptului că alpiniștii adaugă un sentiment de abandon în cameră și sugerează gânduri întunecate.

Următoarea direcție interioară, în care este adecvată utilizarea zidăriei, este țara. Camerele decorate în acest stil nu par atât de sumbre ca cele ale unui mansardă, așa că este adesea folosit pentru a decora dormitoarele și camerele de zi. În plus, spațiile, realizate în stilul țării, sunt adesea echipate cu șemineuri arse de lemn, împotriva cărora o cărămidă texturată va arăta foarte demnă. Utilizarea cărămizilor este de asemenea potrivită în stilul high-tech, sugerând formele și proporțiile geometrice corecte.

Pentru proiectarea unor astfel de spații, este foarte potrivită cărămizile ușoare realizate în zonele de colț, în apropierea ușilor și ferestrelor. Caramida, în acest caz, oferă camerei un stil oarecum de afaceri, datorită căruia poate fi folosit în birouri și încăperi de lucru.

De asemenea, zidăria este adesea folosită în camere decorate în stil englezesc. În astfel de încăperi, se pune un accent "de cărămidă" pe colțuri, șorțuri de bucătărie și zona înconjurătoare. Caramida arata bine atunci cand se termina mansarde si mansarde rezidentiale, unde, combinata cu o astfel de acoperire ca parchetul profesionist, poate fi folosita in stil techno si metal.În plus, imitarea zidăriei poate fi utilizată în proiectarea stâlpilor și a elementelor de podea în pod.

În orice direcție este decorată camera, este foarte important ca zidăria să fie combinată cu obiecte de interior și mobilier. Caramida trebuie să fie în armonie cu ipsos, tapet și corpuri de iluminat. În caz contrar, materialul va arăta ceva străin și noua decorare nu va oferi nici o plăcere.

Instrumente necesare

Alegerea instrumentelor pentru finisare depinde complet de metoda de căptușeală, precum și de utilizarea unui anumit material. Într-un set universal de scule și unelte de construcție, este necesar să se asigure prezența unghiilor lichide, adezivului PVA, a riglei, a amestecului de grund, a markerului, a alcoolului și a bureților. Pentru instalarea plăcilor de clincher, veți avea nevoie de o mistrie și de mortar de ciment, iar atunci când vă decorați pereții cu vopsea, va trebui să stocați cu o rolă și un șablon.

Pentru caramizile de autoproducție aveți nevoie de un cuțit de construcție ascuțit, de un mâner sau de un jigsaw și de un set de șmirghel necesare pentru a crea scuffs.Dacă intenționați să lipiți tapetul "cărămidă", veți avea nevoie de o perie largă și un recipient profund pentru diluarea adezivului.

Cum să o faceți singur?

Înainte de a vă decora pereții, trebuie să vă pregătiți cu atenție suprafața. Pentru a face acest lucru, desfaceți complet peretele din elementele proeminente și îndepărtați stratul vechi. Dacă pe bază sunt prezente gropi și chipsuri, acestea sunt atent puse cu mortar de ciment și frecat. După ce peretele este aliniat, acesta trebuie tratat cu antiseptic și cu sol. Utilizarea compușilor antibacterieni va ajuta la prevenirea apariției mucegaiului, a fungilor și a bacteriilor.

Atunci când alegeți un amestec pentru amorsare trebuie avut în vedere că pentru fiecare tip de suprafață este de dorit să utilizați propria versiune a grundului. Deci, atunci când se tratează pereții de beton și ciment, se va potrivi un amestec acrilic, pentru aplicarea pe suprafețe de lemn este mai bine să se utilizeze un compus alchidic, iar agenții glifați și perclorovinili vor fi o opțiune ideală pentru fundațiile de metal și cărămidă.

Compușii acrilici reprezintă o bază bună pentru cărămizi de casă realizate din spumă, lemn și gips-carton. În absența compozițiilor de grunduri profesionale, puteți utiliza o soluție de apă și adeziv PVA. Amorsarea pereților este o etapă foarte importantă a plăcii, prin urmare această procedură nu poate fi neglijată. În caz contrar, calitatea adezivă a suprafeței va fi redusă și nu va fi atinsă o adeziune sigură a pereților la material.

Odată ce suprafața este aliniată și pregătită, puteți continua instalarea stratului decorativ. Și dacă nu există de obicei nici o problemă cu lipirea tapetului și instalarea panourilor de panouri, atunci când se instalează elemente individuale, fie că este vorba de plăci de clincher sau de cărămizi de spumă de casă, trebuie să aveți grijă și să aveți grijă. Imitarea zidăriei trebuie efectuată pe o suprafață pre-marcată, iar dimensiunile cărămizilor din carton sau din ipsos trebuie să corespundă dimensiunilor standard.

Astfel, lungimea tradițională a modelelor de clincher este de 25 cm, iar înălțimea este de 6,5 cm. Respectarea dimensiunii cărămizilor, precum și plauzibilitatea cusăturilor vor contribui la obținerea unei similitudini maxime cu această zidărie. Atunci când se utilizează plăci de clincher, este adesea folosită plasa de armare, care asigură o aderență mai bună a mortarului la perete și împiedică căderea zidăriei.

Cu toate acestea, în plus față de lipirea și decorarea cărămizilor de casă, există un mod simplu și accesibil de decorat, care este de a utiliza tehnica de desen pe tencuiala brută. Pentru ao efectua, trebuie să aplicați un strat de orice amestec de tencuială sau chit cu grosimea de până la 5 mm pe perete. Apoi trebuie să luați un șablon din plastic sau cauciuc și să-l apăsați pe suprafață.

Pentru ca șablonul să se desprindă de fundul tencuielii, acesta trebuie umezit cu apă înainte de fiecare aplicare. Atunci când implementați această tehnologie, cel mai important lucru este să respectați cu strictețe coincidența liniilor orizontale și să încercați să nu conduceți ambreiajul în sus sau în jos. După formarea "peretelui de cărămidă", soluția este lăsată să se usuce, după care suprafața este amorsată și acoperită cu ceară. Ultimul pas va fi colorarea cusăturilor și a cărămizilor, ceea ce este cel mai bine realizat cu vopsele acrilice.

Exemple frumoase în interior

Cimentul imitativ arată foarte impresionant în multe direcții de design interior. Alegerea corectă a materialului și instalarea competentă poate reînvia orice, chiar și cel mai plictisitor spațiu, aducând o varietate interiorului.

  • Spumă "cărămizi" în hol - elegant și ieftin.
  • Imitarea caramizilor din tencuiala decorativa in interiorul livingului.
  • Zona de înregistrare a plăcilor din gips-carton TV.
  • Hârtie fotografică în bucătărie - un exemplu de decizie practică și la modă de înregistrare a încăperilor.
  • Suprafața plăcilor de clincher este aproape imposibil de distins de un perete real din cărămidă.
  • Cărămizi căptușite arată foarte drăguț și interesant.

În următorul videoclip veți găsi o imitație de piatră și zidărie pentru decorațiuni interioare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor