Caramida ceramica solida - caracteristici cheie

 Caramida ceramica solida - caracteristici cheie

Printre materialele de zidărie cele mai solicitate se numără cărămida ceramică roșie unică, cu dimensiuni de 250 x 120 x 65. Este realizată din lut cu adăugarea altor componente, ceea ce asigură o performanță ridicată a materialului. Printre acestea se numără densitatea mare, rezistența la îngheț, conductivitatea termică și așa mai departe.

Tipuri și clasificări

Datorită faptului că acest produs are anumite dimensiuni standard și greutate, acest lucru face posibilă, în etapa pregătitoare, calcularea cantității necesare de cărămizi pentru construcția unui obiect.Greutatea cunoscută ajută la organizarea problemei transportului de materiale, pentru alegerea mașinii, în funcție de capacitatea sa de transport. Caramida frontală obișnuită are dimensiunile standard, de obicei face o punere a pereților din ea. Poate construi partiții și alte structuri.

Acesta este clasificat pe tip.

 • Standard.
 • Cu care se confruntă.
 • Refractara.

parametrii

Caramida M 125 are o greutate diferită, care depinde de dimensiunile produsului în sine. Toate aceste caracteristici sunt determinate de GOST 530-2007 și prin urmare, un astfel de material este produs în funcție de dimensiunea scalei.

 • Single. Utilizat pentru construirea de pereți portanți sau structuri de zidărie (250x120x65).
 • Un an și jumătate Această versiune îngroșată a M100 are o conductivitate termică ridicată și cântărește foarte mult și, prin urmare, este adesea făcută cu goluri în interior pentru a reduce masa. Dimensiunea sa este de 250x120x8,8. Se întâmplă M125.
 • Dublu. Caramida volumetrica M200 are caracteristici imbunatatite si are dimensiuni de 250x120x13.8. Există un M250.

Din moment ce cărămizile sunt fabricate de obicei în fabrică în conformitate cu anumite standarde, este necesar să se respecte valorile specificate atunci când se lucrează. Desigur, nu este întotdeauna posibil să se producă aceleași cărămizi și, prin urmare, ele pot să difere ușor în greutate și mărime.

În funcție de prezența golurilor din corpul unei cărămizi, costul acesteia diferă de asemenea. De exemplu, un material gol costă mai puțin decât corpul întreg, deoarece este necesară o cantitate mai mică de materii prime pentru producție. Eșantioanele goale aderă bine la zidărie, cimentul intră în goluri și ține blocurile în siguranță. Densitatea produsului corporal este mai mare.

greutate

Caramida obișnuită din caramida are o greutate diferită, care este determinată în funcție de tipul acesteia. Acest lucru reglementează de asemenea GOST. Pietrele M 200 și M 250 și alte tipuri pot cântări între 3,5 și 4,3 kg. Fiecare producător trebuie să indice împreună cu dimensiunile produselor și greutatea sa, precum și alți parametri, ceea ce simplifică alegerea pentru cumpărător.

Densitatea cărămizilor

Există anumite motive care afectează densitatea unui produs, indiferent de gradul acestuia. Există mai multe dintre ele.

 • Umiditate. Volumul principal de cărămizi de apă câștigă numai atunci când se pune proba. În viitor, acest parametru poate varia în funcție de condițiile, precum și de locul de utilizare al materialului. Dacă o piatră nu poate ține umezeala în sine, înseamnă că trece aerul și, prin urmare, un produs care absoarbe umezeala este de obicei folosit pentru aranjarea pivnițelor, subsolurilor și canalelor.
 • Fisuri. Proprietățile naturale ale materiilor prime sunt crăparea la uscare, dar cu utilizarea compozițiilor polimerice astăzi este posibil să se obțină o îmbunătățire a densității cărămizilor.
 • O varietate de lut. Din locul producerii materiilor prime cu același volum, poate avea o greutate diferită, care se reflectă în densitate.
 • Caramizile roșii pot varia în greutate și mărime., este un bun material de construcție din care este posibilă nu numai ridicarea clădirilor, ci și folosirea acestora pentru un șemineu sau pentru alt scop. Greutatea și dimensiunile produsului sunt selectate în funcție de locul de utilizare. Producția standard și parametrii acestui material fac posibilă determinarea inițială a sarcinii pe fundația pe care o va oferi, simplificând modul de transport al acesteia la obiect.

Aplicații și beneficii

Astăzi, diferiți producători fac o gamă largă de cărămizi ceramice, care pot fi utilizate în diverse scopuri:

 • în construcția de partiții;
 • pentru față;
 • așezarea bazelor și altele.

Dacă vorbim despre avantajele acestui material, atunci trebuie remarcat că caramida ceramică este folosită mai des decât alte tipuri de pietre de construcție.

Are multe avantaje.

 • Este durabil și durabil.
 • Materiale refractare ecologice, rezistent la frig, refractare.

Acest produs nu absoarbe umezeala și poate oferi o bună izolare fonică, este inofensiv pentru oameni și mediu, și este, de asemenea, ieftin.

Rezistența la îngheț

Acest indicator este important atunci când alegeți un material și determină numărul de ori că o cărămidă este capabilă să reziste la o dezghețare / îngheț. Rezistența la îngheț este indicată de litera F, iar clasa este atribuită după testare în condiții de laborator.

În conformitate cu DSTU B V. 2.7-61-97, piatra care va fi utilizată pentru placare trebuie să aibă o notă nu mai mică de F 25 și, prin urmare, merită atenție la acest factor atunci când alegeți. Desigur, este de asemenea important ca rata de rezistență la îngheț să fie puțin mai mare, dar acest lucru va afecta costul produsului.

Conductivitate termică

Acest parametru vorbește despre eficiența cărămizii de conservare a căldurii în cameră. Conductibilitatea termică este asigurată de structura produsului și de prezența golurilor în organism. Astfel de indicatori sunt importanți pentru a ține seama de ridicarea pereților exteriori care poartă sarcina, pentru a determina necesitatea suplimentarăizolație. Prezența golurilor în corpul unei cărămizi face posibilă reducerea pierderilor de căldură și reducerea stratului de izolație suplimentară.

densitate

Aceasta este principala caracteristică care este luată în considerare atunci când alegeți o cărămidă și afectează greutatea și forța acesteia. Caramida fără goluri este folosită în mod obișnuit pentru construcția pereților portanți, iar produsele cu goluri sunt utilizate pentru construcția de pereți despărțitori și alte lucrări.

De obicei, densitatea este luată în considerare de companiile de construcții care construiesc structuri mari. Acest indicator este luat în considerare la transportul produselor, deoarece greutatea unei cărămizi depinde de densitate.

contra

În ciuda tuturor calităților pozitive ale cărămizilor ceramice, aceasta prezintă și anumite dezavantaje care trebuie luate în considerare la cumpărare. Principalul dezavantaj este că acest produs nu poate fi utilizat pentru finisarea sau confecționarea fundațiilor, deoarece nu are un aspect frumos, prin urmare, atunci când se utilizează un astfel de material, va fi necesar să tencuiți suprafețele sau să le tratați cu alte compoziții decorative.

În ciuda unor astfel de deficiențe, cărămizile ceramice sunt răspândite și populare, deoarece pot rezista unor sarcini destul de mari.Nu își va pierde caracteristicile și parametrii pe întreaga perioadă de utilizare și, dacă este necesar, poate fi ușor demontabil și transportat într-un alt loc pentru construirea altor obiecte.

După cum puteți vedea, acest material are anumite avantaje și dezavantaje care trebuie luate în considerare la alegere. Este recomandabil să lucrați cu el în prezența experienței de stabilire, deoarece munca nu poate justifica speranțele prin abordarea greșită. Este foarte important pentru construcția unor structuri diferite să caute ajutorul specialiștilor care nu numai că ajută la întinderea zidurilor, ci și să facă toate calculele necesare pentru ca structura să poată rămâne îndelungată.

Cu privire la modul de alegere a cărămizii potrivite pentru construcții, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor