Cărămidă solidă: tipuri, dimensiuni și aplicații

 Cărămidă solidă: tipuri, dimensiuni și aplicații

Cărămida este pe bună dreptate recunoscută ca fiind una dintre cele mai comune și nepretențioase materiale de construcție. Are multe calități pozitive pentru care consumatorii îl aleg.

Ce este?

O cărămidă completă este un material de construcție prietenos cu mediul din argilă (argilă). Nu există goluri în structura sa. Foarte des, cărămida corporală este întoarsă pentru ridicarea pereților interni și externi. Acest material este considerat universal. Nu se teme de factori externi negativi, cum ar fi focul, apa și temperaturile scăzute.

Caracteristici cheie

Înainte de a merge la cumpărături pentru un produs complet, ar trebui să fie familiarizați cu principalele sale caracteristici.

 • Un astfel de material se caracterizează prin faptul că are un corp solid (și, prin urmare, o rezistență bună).
 • De obicei, în masa de cărămidă solidă ajunge la 3-4 kg.
 • În ceea ce privește greutatea volumetrică, acesta poate fi de 1500-1900 kg / m cub.
 • Numărul golurilor din acest material de construcție nu depășește nivelul de 13%, ceea ce asigură o conductivitate termică ridicată.
 • În compoziția argilei există o componentă ca fierul, care este responsabil pentru a conferi o culoare roșie caracteristică cărămizii întregi.
 • Caramida este un material ignifug. Nu arde sau nu suportă flăcări.
 • Nivelul de rezistență la îngheț de cărămidă solidă variază. Unele tipuri de materiale de construcție sunt adecvate numai pentru amplasarea în interior (F25), în timp ce altele sunt utilizate pentru zidăria exterioară (F50). Caramizile cu cea mai mare densitate cu marcajul F150 sunt complet rezistente la îngheț.
 • Nivelul de absorbție a apei din cărămizi corporale atinge aproximativ 13-15%. Această caracteristică a materialului de construcție este foarte importantă, deoarece are un impact direct asupra rezistenței la îngheț a produselor. Nivelul de absorbție a apei depinde de gradul de densitate al cărămizii.
 • Caramida solidă de înaltă calitate durează mult timp și nu-și pierde prezentarea de-a lungul anilor.
 • Calitatea caracteristică a cărămizii solide este o capacitate excelentă de a purta.
 • Cu cât densitatea cărămizii solide este mai mare, cu atât caracteristicile de izolare și izolare termică superioare pe care le posedă. De exemplu, produsele goale nu se pot lăuda cu astfel de calități - le lipsește zgomotul de pe stradă și fac casa mai rece.

Multe caracteristici ale cărămizii solide depind de materiile prime care au fost utilizate la fabricarea acesteia. Astăzi pe piață puteți găsi mai multe soiuri de produse similare. Fiecare dintre ele are propriile sale calități pozitive și negative care trebuie luate în considerare la cumpărare.

Avantaje și dezavantaje

Cărămida solidă este un material de construcție foarte popular, care este abordat în timpul unei varietăți de lucrări. Popularitatea sa se datorează numărului mare de avantaje.

 • Astăzi, în vânzare, puteți găsi un produs de dimensiuni diferite. Datorită acestui fapt, consumatorii au posibilitatea de a face desene sau modele de diverse forme.
 • Produsele selectate în mod corespunzător au un aspect atractiv. Acestea pot varia în funcție de culoare și textura.De exemplu, o căptușeală texturată cu imitație de suprafață din marmură arată foarte interesantă și impresionantă pe diferite clădiri. Cu ajutorul acestor materiale va fi posibilă acordarea unui stil special și a unui cost ridicat pentru construcție.
 • Astfel de materiale se pot lăuda cu o înaltă rezistență: nu sunt atât de ușor de deteriorat sau de rupt. În plus, este permisă construirea atât a pereților interni, cât și a pereților exteriori din cărămidă solidă, ambele structuri fiind fiabile și robuste.
 • Caramizile solide diferă în ceea ce privește capacitatea termică. Clădirile în care sunt realizate pereții acestor materiale de construcție rămân destul de calde și confortabile în timpul iernii, iar vara au o ușoară răcoare.
 • Produsele corporale sunt mai ușor de instalat. Pentru a efectua o astfel de activitate, nu este nevoie de cunoștințe speciale, abilități și experiență bogată. Chiar și un începător poate face față instalării de piese cu corp integral dacă urmează instrucțiunile.
 • Un alt avantaj important al cărămizii solide îl reprezintă prietenia cu mediul înconjurător: acest material este sigur atât pentru oameni, cât și pentru mediul înconjurător. În structura sa nu există substanțe periculoase și nocive care pot dăuna sănătății.
 • Ar trebui să fie remarcat, și de înaltă fontă fonoizolație corpulent cărămizi. Casele construite din aceste materiale rămân liniștite - zgomotul suplimentar de pe stradă în ele este aproape imperceptibil.
 • Produse similare sunt prezentate în cea mai largă gamă. Cumpărătorii au posibilitatea de a achiziționa o varietate de cărămizi pentru orice lucrare de construcție: de la simplu la foarte complex.
 • Aceste produse oferă, de asemenea, durabilitate - servesc pentru o perioadă lungă de timp fără a pierde aspectul atractiv. Casele din caramida de mai mulți ani rămân estetice, dacă sunt realizate corect și din materii prime de calitate superioară.
 • Datorită structurii sale, cărămida solidă este destul de puternică în comprimare și îndoire.
 • Deoarece practic nu există pori în astfel de cărămizi, ele absorb absorbția umedă la minimum.
 • Produsele solide sunt rezistente la temperaturi scăzute. Această calitate este deosebit de importantă în Rusia.

  Cu toate acestea, nu totul este atât de roz. Cărămidele solide au, de asemenea, o serie de dezavantaje pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a achiziționa astfel de materiale.

  • Pereții din cărămizi solide trebuie încălzite suplimentar. Pentru a face acest lucru, utilizați materiale diferite.Este imposibil să neglijăm această etapă a lucrărilor de construcție.
  • Astfel de materiale de construcție au o greutate mare, astfel încât lucrul cu ele nu este atât de ușor și transportul acestor produse poate costa o sumă forfetară.
  • Cărămidele solide sunt versiuni scumpe mult mai scumpe, deoarece în fabricarea lor aveți nevoie de mai mult din componenta principală - argila.
  • Dacă alegeți un brand necorespunzător de cărămidă, atunci acesta poate începe să se prăbușească.
  • Când sunt expediate, astfel de produse sunt foarte ușor deteriorate.
  • Pe cărămizi ceramice apar adesea defecte cum ar fi eflorescența. În exterior, sunt divorț albicioși, răsturnând aspectul materialului și structurii în ansamblu.

  După cum puteți vedea, avantajele acestui material de construcție sunt mult mai mari decât minusurile. Depinde mult de priza în care a fost achiziționată caramida. În magazinele care nu au o reputație foarte bună, poți să te poticci cu produse de calitate scăzută, produse pentru prima dată. Cu astfel de materiale pot exista multe probleme în viitor.

  De asemenea, este important să lucrați competent cu o astfel de cărămidă - atunci construcția va fi mai sigură și de înaltă calitate.

  tipuri

  Există mai multe soiuri de cărămidă solidă. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici de performanță.

  Dacă porniți de la materiile prime din care se fabrică astfel de cărămizi, se pot distinge unele tipuri.

  ceramică

  Astfel de soiuri de cărămidă solidă sunt cele mai frecvente. Sunt fabricate din lut, și uneori din alte tipuri de materii prime. Produsele ceramice se caracterizează printr-o structură ușoară și aerisită. Nu trebuie să fie fisuri externe sau alte defecte similare.

  silicat

  Silicatele cu cărămidă completă sunt al doilea cel mai popular. Astfel de opțiuni sunt realizate dintr-un amestec special cu var și nisip. Produsele finite au calități excelente de izolare fonică și conductivitate termică scăzută. Opțiunile de silicat sunt mai subțiri și mai ușoare decât ceramica. Cu toate acestea, astfel de produse au un dezavantaj grav - rezistenta slaba la umezeala.

  Versiunea Hyperpress este realizată dintr-o combinație de ciment, calcar și un colorant special. Compoziția rezultată este supusă presării într-o formă specială. Rezultatul este un semifabricat sub formă de bare de culoare și formă perfecte.În majoritatea cazurilor, acest material este utilizat în lucrări cu care se confruntă.

  Pe baza scopului aplicării ulterioare, există mai multe soiuri de cărămidă solidă.

  Standard (privat)

  Aceste subspecii de materiale de construcție sunt utilizate în aproape toate zonele. De exemplu, poate fi fabricarea bazei de fundație sau construirea pereților structurii. Este permisă finisarea acestor baze de cărămidă cu amestec de vopsea sau tencuială. Materialele de construcție standard au o structură și o culoare eterogene. Adesea pe astfel de produse puteți observa zonele defecte, dar ele nu au niciun efect asupra calității cărămizilor - ele rămân la fel de puternice și de încredere.

  cu care se confruntă

  În majoritatea cazurilor, acest material este utilizat pentru diferite lucrări de finisare. Nu au suprafețe defecte, iar culoarea este întotdeauna uniformă și îngrijită.

  argilă refractară

  De obicei, tipul chamotte de cărămidă solidă este utilizat în realizarea finisajului, atât în ​​interiorul cât și în exteriorul clădirilor. Deseori caramida chamotte revigoreaza seminee sau sobe. Aceste materiale de construcție se caracterizează prin densitate mare, greutate mare și rezistență la fluctuațiile de temperatură. Cărămida de cărămidă este capabilă să reziste efectelor temperaturilor ridicate (până la 1000 mii).

  klinker

  Denumirea acestui material de construcție provine din tehnologia de fabricație, implicând sinterizarea mai multor straturi de lut la formarea unei mase omogene. Datorită acestei proceduri pe cărămidă nu apar defecte - în acest fel sunt produse produse de diferite culori și texturi. În caz contrar, cărămida de clinker se numește pavaj.

  factură

  În căutarea unui produs atrăgător de corp ar trebui să acorde o atenție la frumoasele opțiuni texturat. Astfel de produse se disting prin faptul că au modele embosate pe față. Analogul versiunii texturate este un model modelat (altfel numit figura sau profil).

  Această opțiune este ideală pentru fabricarea structurilor cu o structură complexă. De exemplu, pot fi arcuri frumoase.

  Glazed, Engobed

  Astfel de cărămizi sunt un fel de materiale de față. De exemplu, în cazul produselor din sticlă, suprafața ceramică este completată cu o glazură specială, care se bazează pe o pudră de sticlă specială.Rezultatul este o acoperire foarte frumoasă care atrage atenția. Și engobe este un amestec pe bază de lut alb. După ce au trecut prin procesul de prăjire, astfel de produse sunt completate de un strat mat mat.

  facial

  Acest tip de cărămidă este diferit prin faptul că toate laturile sale au suprafețe perfect netede și înguste. În plus, astfel de produse se caracterizează printr-o geometrie ideală. Acest tip de cărămidă este cel mai adesea utilizat pentru finisarea fundațiilor de fațadă, a gardurilor și a structurilor simple decorative.

  din față

  În astfel de cărămizi, jumătatea din față este acoperită cu un finisaj decorativ, imită diverse materiale naturale. De exemplu, poate fi o suprafață sub un copac, marmură sau altă piatră.

  Prin metoda de producție, cărămizile corporale sunt, de asemenea, împărțite în subgrupe.

  Turnare din plastic

  Aceste produse sunt pe bună dreptate recunoscute ca fiind una dintre cele mai căutate. Ele diferă prin faptul că nu au restricții în utilizare. Acestea se fac prin presarea materiei prime sub presiune ridicată. După aceea, țagla este uscată și arsă.

  Semifabricate semi-uscate

  Astfel de tipuri de cărămizi corporale sunt fabricate din materii prime standard - argila presată într-o formă specială. După aceasta, resturile sunt prăjite, dar nu uscate.Acest material de construcție este caracterizat printr-o structură poroasă, motiv pentru care nu este potrivit pentru toate lucrările. De obicei, o astfel de cărămidă este achiziționată pentru a lucra în clădiri, deoarece pentru ei umiditatea ridicată poate fi distructivă.

  Produsele ceramice sunt:

  • ars - soiurile suferă tratament termic în cuptoare specializate, după care devin mai durabile și mai puternice;
  • nears - aceste cărămizi suferă o uscare naturală, dar nu au cele mai înalte calități de rezistență și, prin urmare, sunt utilizate în cazuri rare.

  De asemenea, în diferite puncte de vânzare puteți întâlni cărămizi corporale cu marcaje diferite.

  • M50 - acest marcaj este aplicat materialelor destinate fabricării de garduri, pereți despărțitori și alte structuri care nu sunt proiectate pentru sarcini prea grave.
  • M75, M100 - Acestea sunt cărămizi destinate construcției de pereți portanți.
  • M125 - un astfel de marcaj este aplicat pe cărămizi solide, care pot fi utilizate pentru a pregăti peretele și structurile arcuite.
  • M150, M175 - astfel de materiale de construcție sunt ideale pentru construcția de structuri de fundație și plinte.
  • M200 - material cu un nivel ridicat de rezistență, poate fi utilizat aproape oriunde.
  • M250 - materiile prime cu astfel de marcaj sunt ideale pentru fabricarea structurilor de susținere. Poate fi utilizată și la fabricarea de fundații de pereți exteriori sau interiori, subsoluri, fundații, seminee și sobe.
  • M300 - caramida acestui brand este utilizat în construcția fundației clădirilor cu creștere joasă. Aceste materiale sunt proiectate pentru sarcini impresionante și sunt caracterizate prin caracteristici de înaltă rezistență.

  Cu cât este mai mare marca de materiale de construcție, cu atât este mai importantă ponderea lor.

  Dimensiuni și greutate

  Produsele moderne au parametri dimensionali și greutate diferite. La vanzare se afla:

  • cărămizi singulare - acest tip are dimensiuni 250x120x65 mm;
  • un an și jumătate elemente - parametrii dimensionali ai acestor cărămizi produc 250 x 120 x 88 mm;
  • dublu - dimensiunile acestor produse ajung la 250x120x130 mm;
  • euro - Înălțimea acestor cărămizi ajunge la 6,5 ​​cm, iar lățimea - 8,5 cm;
  • modular unic - astfel de materiale de construcție diferă în lungime 28,8 cm și lățime 13,8 cm

  Modelele standard includ dimensiuni de 250x120x65 mm. Greutatea acestor produse atinge 4,3 kg. În ceea ce privește materialele de construcție pe pereți de dimensiuni mari, greutatea lor poate ajunge până la 24 kg.În acest caz, totul depinde de dimensiunile directe ale cărămizii solide - lățimea, lungimea și înălțimea.

  Experții cei mai economici consideră dublu exemplare ceramice. Versiuni ale euro și modulare utilizate în lucrările de construcție mai puțin. Ar trebui de asemenea să se țină seama de faptul că modelele semi și duble sunt adesea goale. În ceea ce privește cărămizile simple, mărimea lor este proiectată astfel încât să fie convenabil să le luați cu o singură mână, iar a doua în acest moment să se pregătească în avans mortar de ciment.

  Bastard și cărămizi dublu nu necesită o soluție într-un volum mare, făcând zidărie mai ieftin, dar nu mai puțin de calitate.

  Cum se face?

  Astăzi, cărămizile corporale sunt produse printr-o tehnologie specială în mai multe etape.

  Înainte de începerea imediată a fabricării cărămizilor se selectează materii prime adecvate. Masa selectată este pregătită corect pentru utilizare ulterioară.

  Anterior, materiile prime, cum ar fi argila, trebuie umezite usor folosind abur. Este necesar să se atingă consistența plastică maximă, astfel încât să se obțină formarea. De asemenea, eliminat din compoziția tuturor incluziunilor tari și pietroase.

  Apoi formați o caramida prime. Acest proces este automat în majoritatea situațiilor. Banda cu materii prime este tăiată prin intermediul dispozitivului special pe diverse preparate. Dimensiunile lor, de regulă, sunt puțin mai mari decât cele ale produselor finite, deoarece, după trecerea prin toate etapele de producție, lutul se micșorează considerabil.

  Următoarea etapă este uscarea produsului semi-finit preparat. Este extrem de important să urmăriți tehnologia adecvată a procesului de uscare. Este necesar, treptat și fără grabă, să rezolvăm sarcina specificată. Este important să rețineți că accelerarea excesivă a acestui proces provoacă adesea crăparea cărămizilor și este mai bine să nu folosiți astfel de materiale în lucrările de construcție - nu va fi fiabilă.

  Aceasta este urmată de arderea piesei de prelucrat. Se efectuează în condiții de sobe specializate. Temperatura încălzirii în astfel de condiții ajunge de obicei la 950-1000 de grade. În acest stadiu de fabricație este foarte important să se respecte toate cerințele stabilite în procesul tehnologic.

  Metoda de presare semi-uscată implică următoarele etape:

  • în primul rând, lutul, ca în versiunea anterioară, este umezit la nivelul necesar, după care materia primă este prelucrată în pulbere;
  • amestecul rezultat este turnat în forme speciale, apoi pentru a obține cărămizi brute;
  • un produs semifabricat similar aproape imediat după etapa de formare este trimis direct la cuptor pentru ardere.

  Cărămida solidă din silicat este realizată conform tehnologiei descrise mai jos.

  • Materiile prime preparate din nisip, var și sol sunt amestecate până la obținerea unui amestec omogen.
  • Amestecul rezultat este păstrat până când varul din acesta nu va fi complet stins.
  • Următorul pas este compoziția este presată într-o cărămidă sub acțiunea unei presiuni ridicate. După aceasta, produsul semifabricat rezultat este trimis echipamentului specializat. Acest proces durează de obicei aproximativ 8-14 ore.
  • În următoarele 10-15 zile, materialele de construcție sunt păstrate în scopul unei carbonizări corecte.

  În ceea ce privește cărămizile populare de sticlă, este produsă prin arderea lutului refractar zdrobit care a fost pre-ars. În acest caz, rolul materiilor prime poate fi zdrobit produse ceramice defecte.

  Intervalul de culori

  Nu trebuie să vă gândiți că culoarea cărămizilor pline este limitată la o nuanță roșie. Este necesar să se țină seama de faptul că culoarea acestor materiale de construcție depinde în mod direct de compoziția principalei materii prime - argila.În majoritatea cazurilor, după ardere, acest material dobândește o culoare standard de cărămidă (nuanță caracteristică). Astfel de materii prime sunt numite arsuri roșii - se pare cărămida roșie.

  Mult mai rar, puteți întâlni materiale de construcție din lut alb care arde. Cărămizi atractive, galbene, caise și albe sunt obținute din această materie primă.

  Destul de des, în fabricarea cărămizilor corporale, materiile prime sunt diluate cu diferiți aditivi de pigmenți. De exemplu, produsele de culoare brună pot fi obținute numai dacă ne întoarcem la adăugarea de componente pigmentare.

  În conformitate cu GOST, o cărămidă trebuie să se potrivească în mod necesar eșantionului principal, care este aprobat de producătorul unor astfel de materiale de construcție. Deseori în fabrică există mai multe cărămizi de referință. Din acest motiv, există riscul de a achiziționa un lot de bunuri extrem de variat.

  Domeniul de aplicare

  Cărămida solidă este utilizată în diverse domenii. Acest material de construcție a fost foarte popular de ceva timp. În prezent, producția sa este la cel mai înalt nivel.

   Cărămida solidă este solicitată nu numai din cauza numărului mare de caracteristici pozitive, ci și a unui domeniu larg de utilizare. Acest material de construcție poate fi abordat în condiții de siguranță în timpul construcției practic a oricărei clădiri care are nevoie de cea mai puternică și mai durabilă bază care nu provoacă probleme. Aceste facilități includ:

   • diverse modele de bază;
   • subsoluri de diferite dimensiuni;
   • subsol;
   • coloane de dimensiuni diferite;
   • structuri de pereți și structuri de perete;
   • clădiri înalte ale oricăror modificări;
   • etapă;
   • coșuri de fum;
   • structurile cuptorului;
   • seminee;
   • minie ascensoare.

   După cum puteți vedea, cărămida solidă este permisă pentru a fi utilizată într-o varietate de fluxuri de lucru. Toate aceste obiecte trebuie să fie stabile și puternice, astfel încât pentru pregătirea lor este necesară selectarea materialelor de construcție potrivite, proiectate pentru sarcini impresionante. Aceste cerințe sunt îndeplinite de cărămizi de zidărie de înaltă calitate.

   Cum sa alegi?

   Atunci când alegeți o cărămidă solidă de înaltă calitate, trebuie să vă concentrați asupra câtorva parametri importanți.

   Ar trebui să luați în considerare marca de produse selectate.Ar trebui să fie selectată în etapa de elaborare a construcției viitoare. Pentru a cumpăra produse cu unul sau altul, trebuie să se bazeze pe datele specificate în documentația proiectului. Dacă cumpărați o cărămidă de marcă inadecvată, aceasta poate eșua rapid.

   Este imperativ să solicitați un certificat de calitate pentru produsul selectat. Acest document ar trebui să indice că cărămida solidă este pe deplin compatibilă cu GOST. Aici este menționată și marca de materiale de construcție. În cazul în care certificatul a fost refuzat, este mai bine să mergeți la alt magazin pentru cărămizi, altfel puteți achiziționa produse de calitate inferioară.

   Experții nu recomandă cumpărarea cărămizilor, al căror marcaj este sub M75.

   Trebuie să examinați cu atenție cărămizile luate. Nu ar trebui să fie crăpate, cioplite, zgâriate sau pătate (orice - și lumină și întuneric), sau alte defecte. Merită să ne amintim - este imposibil să cumpărați astfel de materiale de construcție cu defecte, deoarece nu vor dura mult timp.

   Experții recomandă atunci când alegeți o cărămidă pentru a bate ușor pe suprafața sa cu un ciocan sau o parte de fier, și apoi să acorde atenție sunetul fiind produs. Ar trebui să sune, nu surd.

   De asemenea, trebuie să fiți atenți la faptul că toate cărămizile petrecute au aceeași culoare. Nici un detaliu nu trebuie să difere semnificativ de restul nuanței sau tonului. Asemenea elemente se evidențiază adesea în mod profund împotriva fundalului general, răsturnând aspectul erecției sau căptușelii.

   Nu trebuie să salvați achiziția acestui material de construcție. Produsele cu un preț susceptibil de atractiv se pot dovedi a fi de proastă calitate. Dintre aceste produse este puțin probabil să facă clădiri bune.

   Aplicați pentru achiziționarea de cărămizi solide necesitatea de a piețelor de desfacere dovedit care au o bună reputație în orașul de reședință. Este mai bine să nu cumperi astfel de lucruri în magazine și magazine îndoielnice - s-ar putea să se dovedească a fi complet diferite în ceea ce privește calitatea, așa cum susține vânzătorul.

   Sfaturi și trucuri

   Trebuie avut în vedere că mortarul de nisip și ciment pentru cărămizi solide trebuie să fie mobil. Pentru fabricarea sa, 4 părți de nisip sunt luate pentru 1 parte de ciment.

   Nu neglija izolarea clădirilor din astfel de materiale de construcție. Cu astfel de adăugiri, construcția va fi mult mai caldă și mai confortabilă. Dacă abandonați instalarea izolației, puteți observa o diferență semnificativă - într-o casă care nu este izolată în acest fel, răcirea va rămâne întotdeauna și rata de penetrare a înghețului poate crește.

   Dacă este planificată construirea unei structuri sau a unei alte structuri într-o regiune rece, atunci este mai bine să cumpărați cărămizi ceramice cu un nivel ridicat de rezistență la îngheț. Probele de silicat pot fi folosite ca materiale decorative pentru decorațiuni în combinație cu elemente roșii standard.

   Șemineele și sobele ar trebui, cu siguranță, să fie așezate numai cu cărămizi refractare. Dacă materialul este selectat pentru finisare, atunci este mai bine să folosiți o cărămidă obișnuită. Dacă finisarea nu este planificată, atunci materialul frontal sau decorativ va fi perfect.

   Veți afla mai multe despre caramida solidă în următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor