Bastard caramida: care este tipul, dimensiunea și cum diferă de la unic?

 Bastard caramida: care este tipul, dimensiunea și cum diferă de la unic?

Cărămizi de cărămidă astăzi câștigă rapid popularitate în construcția de instalații rezidențiale și industriale și fațadele de placare a clădirilor. Vă permite să economisiți în mod semnificativ timp și efort pentru a efectua munca necesară.

Ce este și ce este necesar?

În termeni simpli, o jumătate de cărămidă este un bloc obișnuit de cărămidă, dar a crescut ușor în înălțime. Nevoia de astfel de materiale a apărut în epoca construcției totale, când industria construcțiilor a trebuit să construiască case rapid și cu un cost minim.Atunci producătorii au mărit ușor parametrii inițiale ai cărămizii în lungime, înălțime și lățime și au oferit tehnologia de fabricare a unui material modern și mult mai eficient.

La prima vedere poate părea că o jumătate de cărămidă nu este mult mai mult decât de obicei și economiile, dacă există, nu sunt deosebit de remarcabile. Aceasta este o concepție greșită. Pe de o parte, o singură cărămidă nu este foarte diferită de o singură cărămidă, totuși, pe scara generală de construcție, economiile devin destul de tangibile. Imaginați-vă că: trei dungi sunt de aceeași grosime ca și cele patru blocuri standard, datorită cărora timpul de așezare este semnificativ redus, precum și cantitatea de ciment necesară.

Există, de asemenea, un anumit moment estetic: utilizarea blocurilor de unu și jumătate reduce numărul de cusături. În acest caz, numai blocurile mari, care au o textura foarte interesantă, sunt aruncate în ochi. Apropo, industria modernă de construcții oferă atât cărămizi netede, cât și brute, cu opțiuni sub textura "lemnului", iar alegerea culorilor este destul de largă.

Cărămidă bastard a găsit o aplicare largă în construcția de clădiri cu mai multe etaje, cabane, precum și în construcția de anexe și garduri.De cele mai multe ori, materialul este folosit pentru fațadele de placare, dar pentru instalarea fundațiilor și plintelor nu este recomandat să se ia, aici este mai bine să preferi alte opțiuni.

clasificare

Datorită dimensiunilor, care sunt de 1,35-1,4 ori mai mari decât standardul, utilizarea cărămizilor de unu și jumătate face posibilă obținerea unor economii substanțiale. Astăzi, producătorii oferă mai multe opțiuni pentru un astfel de bloc: privat, frontal, rupt, gol, plin și multe altele.

Prin proprietăți și funcționalitate

În funcție de scopul funcțional și de caracteristicile fizico-fizice, există mai multe soiuri de cărămizi și jumătate.

Ceramica este un bloc realizat din argilă purificată fără impurități (cum ar fi marl și sulfat), cu adăugarea de componente care dau materialului parametrii necesari. O astfel de cărămidă aparține materialelor naturale, ecologice, nu acumulează substanțe toxice și nu emite radiații.

Se face prin două metode principale:

 • Plastic. Oțelul obișnuit cu un conținut ridicat de umiditate (până la 25-30%) intră în cuptor de la o presă de centură, este uscat și ars la temperaturi ridicate (aproximativ 1000 ° C).Este extrem de important ca timpul de ardere să fie menținut cât se poate de precis, deoarece atât unitatea nearsă, cât și cea arsă sunt caracterizate de o deteriorare a caracteristicilor lor operaționale, ceea ce duce la o scădere a calității carcasei fiind construită și aspectul general al acestor materiale lasă mult de dorit. În caz de ardere insuficientă, blocul are o nuanță de culoare roșie destul de deschisă, se caracterizează printr-o rezistență scăzută la apă și nu poate rezista înghețurilor lungi, iar dacă arderea, dimpotrivă, este excesivă, atunci suprafața unor astfel de cărămizi este acoperită de numeroase fisuri și devine curbată. În mod ideal, în cazul în care arderea a fost efectuată în conformitate cu standardele actuale de producție, suprafața blocului ceramic ar trebui să devină ușor plictisită și, cu un impact mecanic, ar trebui să se audă un sunet specific de sonerie.
 • Metoda de semi-presare. În acest caz, cărămida este turnată din lut cu parametri de umiditate scăzut (nu mai mult de 10%) sub influența presării puternice. Produsele obținute în acest mod nu sunt recomandate pentru construirea de spații care vor fi utilizate în condiții neîncălzite, cu un nivel ridicat de umiditate în aer.

Avantajele cărămizilor ceramice sunt evidente:

 • izolare fonică ridicată;
 • - puritatea ecologică a produselor - materialul este din argilă, care este complet sigur pentru viață și sănătate, atât în ​​stadiul de construcție cât și în stadiul de utilizare;
 • universalitate - poate fi utilizată atît pentru instalarea instalațiilor industriale, cît și pentru construcția de clădiri rezidențiale, materialul fiind utilizat atât pentru placarea exterioară, cât și pentru instalarea de pereți despărțitori interiori;
 • rezistența la fluctuații la temperaturi ridicate și joase și înghețuri extreme;
 • durata de funcționare;
 • rezistență și rezistență;
 • izolație excelentă cu aburi și căldură;
 • rezistența la apă.

Este demn de remarcat faptul că piața modernă oferă o gamă largă de cărămizi ceramice de diferite culori, acest lucru fiind obținut prin amestecarea mai multor soiuri de lut. Paleta de umbrire a produselor finite este foarte bogată: roșu, maro închis, nisip, piersic și chiar tonuri bej. Datorită unei astfel de opțiuni uriașe, blocurile ceramice de unu și jumătate sunt foarte des folosite în diferite lucrări de restaurare și construcții de clădiri noi.

Cărămidă silicată și jumătate este clasificată ca material de construcție artificial, care nu este fabricat din componente naturale, ci din componente sintetice.Amestecul utilizat în producție se numește silicat, include nisip de var și cuarț într-un raport de la 1 la 9. Pentru ca materia primă să aibă forma dorită, sunt introduși alți aditivi din material plastic, cel mai adesea pigmenți rezistenți chimic, culori și texturi.

Caramida silicat are multe avantaje printre care:

 • Conductivitate termică scăzută - datorită acestui fapt, în sezonul rece, aerul cald este reținut în interiorul camerei de zi;
 • siguranța mediului;
 • absorbție ridicată a zgomotului;
 • o perioadă lungă de timp;
 • rezistență și rezistență;
 • rezistența la temperaturi scăzute și alți factori atmosferici adversi;
 • preț accesibil - cărămizile din silicat sunt cu aproximativ 30% mai ieftine decât cărămizile din ceramică roșie;
 • geometrie clară;
 • selecție largă de tonuri și texturi.

Printre dezavantajele cărămizilor de silicat este necesar să se observe o rezistență scăzută la umiditate, prin urmare nu ar trebui achiziționată pentru construirea de plinte, construirea de puțuri de canalizare și asamblarea fundației, adică toate structurile cu ciclu zero, unde există o probabilitate crescută de inundații sau contact regulat cu apele subterane.

Important: în clădirile rezidențiale, blocurile de silicat sunt adesea achiziționate pentru instalarea de hornuri și sobe datorită costului redus al acestora. Aceasta este o greșeală obișnuită, un astfel de material are o rezistență scăzută la căldură, deci sub influența temperaturilor ridicate, zidăria începe să se prăbușească destul de repede.

Caramida clinker - acest material este foarte asemanator cu ceramica, deoarece, la fel ca si el este facut dintr-un amestec de argila, in acest caz sunt doar anumite tipuri de lut. Procesul în sine constă în faptul că materiile prime pregătite și turnate sunt arse la temperaturi extrem de ridicate până la frigerea completă. De regulă, încălzirea este la nivelul de 1200 de grade. Datorită acestei tehnologii, materialul dobândește caracteristici speciale de rezistență și durabilitate.

Hyperpressat - o caracteristică caracteristică a compoziției este considerată o tehnologie unică de fabricație. O astfel de piatră nu este formată în cuptoare cu temperaturi ridicate, ci prin presarea masei de lut sub presiune ridicată, care de obicei variază de la 23 la 35 MPa. Materiile prime sunt roci calcaroase, la care se adaugă ciment și apă.

Prin design

Producătorii moderni produc atât blocuri și culori nealterate alb standard. Colorate, de regulă, sunt destinate decorării exterioare a clădirilor și creării unor elemente decorative neobișnuite. O astfel de cărămidă poate fi nu numai roșu, ci și cele mai neobișnuite culori: verde, fildeș, albastru, moloz, maro, bej, ciocolată, cafea etc.

Materialul poate fi textura foarte diferită: în magazinele de hardware sunt prezentate ca niște brute și, invers, blocuri netede, care, la rândul lor, sunt mată sau lucioasă. Acești parametri sunt determinați de caracteristicile tehnologiei de prelucrare a cărămizilor. Materialele cu care se confruntă pot avea o textura lucioasă, acest lucru fiind obținut prin aplicarea unui glazură specială pe lutul calcinat, care este o compoziție destul de puțin topită pe bază de sticlă. Datorită acestui strat, cărămida crește rezistența la umiditate și la fluctuațiile de temperatură.

O paletă largă de culori este posibilă datorită impunerii unei materii prime uscate ușor uscate, cu o compoziție specială de culoare, după care produsele pregătite sunt supuse unei arderi finale.Această acoperire este făcută din argilă prin adăugarea de coloranți naturali sau chimici. Dacă temperatura de procesare este aleasă corect, atunci un astfel de strat de culoare devine opac, dar în același timp extrem de frumos.

Apropo, cărămizile colorate nu sunt la fel de puternice ca cărămizile simple lucioase. Mai exact, nu este suficient să se acopere, ceea ce le conferă o culoare caracteristică, ca urmare, căptușeala cu timpul își pierde efectul decorativ și estetic. Toate acestea au condus la o cerere scăzută de blocuri colorate.

Dimensiunea unei jumătăți de cărămidă - câte centimetri?

Dimensiunile unei cărămizi și jumătate sunt:

 • lungime - 25 cm;
 • lățime - 12 cm;
 • înălțime - 8,8 cm.

Blocurile sunt împărțite în corpuri goale și pline. În corpurile solide, numărul maxim de goluri nu depășește 15%, în gol, nivelul permis al orificiilor de trecere și a celor fără trecere este de 30%. În blocurile de silicat, golurile sunt de obicei situate mai aproape de centru, iar în blocurile ceramice sunt distribuite uniform pe toată cavitatea interioară și diferă într-o formă inegală.

Prezența unor astfel de camere permite reducerea consumului de materii prime pentru fabricarea blocurilor de construcție, ceea ce înseamnă că timpul petrecut în construcții și costul final pe metru pătrat al unui obiect de construcție sunt reduse.Greutatea redusă creează o sarcină redusă pe structura de susținere. Deci, greutatea unei cărămizi ceramice de unu și jumătate, cu goluri, este de aproximativ 3-3,3 kg, iar masa corpului - de 4-4,3 kg. Diferența față de produse este, de asemenea, evidentă - 5 kg în corp plin față de 3,9 kg în cărămizi cu goluri.

Care este diferența față de singurul "camion"?

Diferența dintre un bloc unic tradițional și o jumătate de morcov se află în eficiența lor economică. Calculele arată că pentru 1 m3 de zidărie, consumul de materiale este exact 394 de blocuri - când se utilizează produse unice și 302 de blocuri - atunci când se utilizează cărămizi de unu și jumătate. Din această cauză, puteți reduce semnificativ costurile de construcție.

Astfel, atunci când se formează structura de susținere în timpul așezării cu cărămidă unică, se execută 3 rânduri de unități standard și un rând de fețe cu fațade. Cu un consum mai mic de o jumătate de cărămidă - doar 3 rânduri de gol și 1 rând de finisare. Astfel, consumul soluției și materialul însuși este semnificativ economisit.

Caramida semi-brună este considerată drept o opțiune ideală pentru o clădire favorabilă care se desfășoară într-un timp scurt. Înălțimea camionului este cu numai 23 mm mai mare decât dimensiunea unică corespunzătoare, dar chiar și această diferență permite ca toate lucrările de montare să fie efectuate cu 30% mai repede.

Cum să faci o zidărie de cărămidă silicată jumătate și jumătate, vei învăța din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor