Caracteristicile și caracteristicile principale ale cărămizilor poroase

 Caracteristicile și caracteristicile principale ale cărămizilor poroase

Cărămidă poroasă (poroasă) este un bloc ceramic gol, utilizat în special în construcții private și comerciale. Acest material se face folosind o metodă termică.

Produsul finit are o înaltă rezistență și bune calități izolante. Utilizarea sa permite reducerea sarcinii de alimentare a fundației, accelerarea ritmului de construcție și reducerea riscului de contracție structurală.

Ce este și ce este necesar?

Caramida poroasă este un material de construcție care este fabricat din amestec de nisip, argilă și aditivi specializați,supuse unei arderi rapide (acestea includ rumegușul sau turba).

Procesul de producție include mai mulți pași de bază.

 • pregătitor. În acest stadiu, masa de nisip și de nisip este curățată, precum și măcinarea lor cu echipamente speciale, într-o stare uniformă. În plus, aditivii cu eliberare rapidă se adaugă la materiile prime. Calitatea preparării materiilor prime determină în mare măsură caracteristicile tehnice ale produsului finit.
 • presare. Masa pregătită este supusă presiunii în prese de vid. Ca urmare a acestui efect, la ieșire se obțin produse cu dimensiuni specificate.
 • uscare. Materialele sunt trimise în camerele de uscare pentru a elimina excesul de umiditate din ele.
 • aprindere. Este fabricat în echipamentul special pentru cuptor. În cuptoare, paie, așchii, rumeguș sau turbă arde (în funcție de materiile prime folosite) și se formează goluri de aer ermetice microscopice.

În timpul tratamentului termic al blocurilor, materialul organic arde rapid, rezultând mici pori strânse în blocuri.Datorită caracteristicilor și performanțelor sale tehnice bune, blocurile poroase sunt utilizate pe scară largă pentru construcția de diverse facilități.

Ele sunt folosite în construcții:

 • clădiri rezidențiale;
 • clădiri publice, a căror înălțime nu depășește 24 de metri.

Caramizile poroase pot rezista la o sarcină de putere de cel puțin 150 kg / centimetru pătrat. Datorită acestei caracteristici, materialul este utilizat în construcția pereților despărțitori interiori și a structurilor de susținere.

Avantaje și dezavantaje

Blocul ceramic poros are numeroase avantaje care determină cererea mare pentru astfel de produse.

Principalele avantaje ale cărămizilor poroase includ mai mulți factori.

 • Material de înaltă rezistență.
 • O masă mică. Datorită greutatea minimă a sarcinii pe fundația structurii este semnificativ redusă, eliminând astfel nevoia de regenerare a unei baze de fundație puternică.
 • Posibilitatea alegerii dimensiunii optime pentru orice scară de construcție. Producătorii produc blocuri ceramice în următoarele dimensiuni: 250x120x140, 250x380x219, 510x250x219 mm și 380x250x219.
 • Protecția mediului.Acest tip de blocuri este fabricat din materii prime naturale, astfel încât să nu emită substanțe toxice în timpul funcționării.
 • Izolație termică și fonică excelente.
 • Rezistență la influențe externe negative. Clădirile din caramida poroasă nu se tem "de precipitații". În plus, ele rezistă la același număr de cicluri de dezgheț și congelare ca și cărămizi obișnuite.
 • Bune indicatori sanitaro-igienici. Pe obiectele ridicate din blocuri poroase, mucegaiul și ciupercile nu se formează.
 • Prezența sistemului de limbă-canelură pe părțile laterale ale cărămizilor, asigurându-le o conexiune fiabilă fără utilizarea mortarului de ciment.
 • Rezistența la foc O cărămidă poroasă nu numai că nu susține procesul de ardere, dar este, de asemenea, capabilă să reziste efectelor unei flăcări timp de mai multe ore.

În ciuda faptului că blocurile poroase au numeroase avantaje, unii constructori refuză să le utilizeze în construcția de instalații civile sau industriale. Adesea ele sunt respinse de costul destul de mare al acestui material, motiv pentru care consumatorii decid să cumpere produse bugetare.

Caracteristici cheie

Caramida poroasă are parametri tehnici și performanțe bune.

Luați în considerare cele principale pe exemplul unui bloc dublu cu o dimensiune de 510 mm:

 • densitate 800 g / m³;
 • marcajul de rezistență M-75;
 • conductivitate termică 0,17 W / m ° C;
 • rezistență la îngheț de până la 100 de cicluri de congelare și decongelare;
 • permeabilitate la vapori de până la 0,14 mg / (mch · Pa);
 • absorbția apei de până la 6%;
 • izolație fonică 51 dB (îndeplinește cerințele SNiP 23-03-2003);
 • rezistență la foc până la 10 ore.

Caracteristicile tehnice ale blocurilor poroase respectă pe deplin toate standardele și documentele de reglementare adoptate în industria construcțiilor. Pentru a achiziționa produse de calitate cu parametrii declarați, trebuie să solicitați vânzătorului să furnizeze certificatele pentru mărfuri sau pașaportul producătorului pentru acest material înainte de a cumpăra.

Dimensiunile blocului

Producătorii moderni produc blocuri ceramice poroase în mai multe dimensiuni standard. Ele sunt destinate construcției de obiecte cu indicatori diferiți de grosime a peretelui.

Dacă intenționați să construiți o structură cu un singur strat, cel mai adesea alegeți o cărămidă de 410 și 510 mm. Trebuie remarcat faptul că nu este necesară izolarea pentru o astfel de grosime a peretelui.

Pentru structurile cu două și trei straturi, pietrele cu dimensiuni de 380, 300 și 250 mm vor fi optime. Astfel de pereți necesită izolație și placări exterioare.

În plus față de dimensiunea standard a cărămizilor, producătorii sunt angajați în eliberarea de pietre suplimentare poroase. Adesea ele sunt realizate sub formă de jumătăți de blocuri.

Sunt folosite materiale de construcție suplimentare pentru colțuri de așezare și pot fi folosite și pentru legarea mai convenabilă a adiacențelor pereților exteriori și interiori.

Diferențe de la un produs gol

Blocurile poroase ceramice sunt foarte asemănătoare vizual cu cărămizi goale. Cu toate acestea, aceste două materiale au diferențe semnificative. Materialele goale au cavități sau goluri. Aceste deschideri pot avea o formă diferită: ovală, rotundă, pătrată sau dreptunghiulară. Datorită unor astfel de formațiuni de aer, cărămida are o rezistență mai mică decât materialul poros.

Produsele goale sunt utilizate numai pentru construcția:

 • pereți exteriori ușori;
 • pereți cortină;
 • pentru a umple scheletul obiectelor în diverse scopuri.

Cărămidele poroase, spre deosebire de cărămizile goale, au numeroase goluri mici - pori.În comparație cu produsele goale, materialele poroase au o densitate mai mică și un coeficient mai mare de conductivitate termică.

opinii

Constructorii preferă cărămida poroasă datorită rezistenței excelente, conductivității termice scăzute și curățeniei mediului.

Potrivit consumatorilor, structurile acestui material sunt durabile și durabile. În plus, blocurile de date sunt, practic, fără căldură, din cauza căreia camera creează un microclimat favorabil pentru persoana, indiferent de condițiile de temperatură de pe stradă.

La construirea structurilor din blocuri poroase, se exclude apariția podurilor reci. Datorită acestei caracteristici, nu este necesar să angajați un echipaj de construcție pentru a sigila cusăturile externe ale obiectului. Potrivit utilizatorilor, datorită utilizării blocurilor ceramice poroase, se poate spera la o bună izolare fonică. Această caracteristică este cea mai importantă pentru clădirile de apartamente situate în zonele aglomerate ale orașului.

Alte beneficii ale cumpărătorilor de materiale de construcție includ:

 • ușurința cărămizilor;
 • așezarea rapidă;
 • rezistență la foc;
 • rezistență la mucegai.

Are acest material și unele dezavantaje. Potrivit consumatorilor, utilizarea cărămizilor poroase are dezavantajele sale.

 • Necesitatea de a proteja pereții exteriori ai structurilor clădirii de umiditate. Neglijarea acestei recomandări va duce la o absorbție mare a umidității blocurilor și distrugerea prematură a acestora. Confruntarea cu structura va duce la costuri financiare suplimentare.
 • Adesea, prezența unei cavități sau a golurilor de aer duce la dificultăți la găurirea găurilor.
 • Fragilitatea materialului. Atunci când transportul neatent al produselor sau cu încărcarea și descărcarea lor neglijentă o mulțime de resturi.
 • Tăierea dificilă a produselor datorită prezenței cavităților în material.
 • Restricții privind numărul de etaje. În construcția rezidențială caramida poroasă este folosită numai pentru construcția de case până la 9 etaje.
 • Costul ridicat al produselor. Potrivit cumpărătorilor care au monitorizat prețurile pentru materialele de construcție, prețurile pentru blocurile poroase sunt de 2-3 ori mai mari decât cele pentru alte tipuri de cărămizi.

Ultimul defect este considerat condiționat. Conform declarațiilor constructorilor cu experiență, folosind blocuri poroase, este posibil să se accelereze procesul de construcție a structurilor,cu excepția cantității de material utilizat (alte tipuri de cărămizi vor avea nevoie mai mult din cauza dimensiunii lor mai mici). În plus, nu este necesar să se izoleze clădirile, economisind bani pe materiale de izolare termică și lucrări de izolare.

Cărămidă poroasă - cea mai bună alternativă la piatra artificială obișnuită sau obișnuită, precum și la blocurile de beton gazos.

Caracteristicile sale tehnice depășesc în multe privințe parametrii materialelor de construcții ceramice convenționale. Acesta este un produs "respirabil", care va asigura răcirea în timpul căldurii de vară și va păstra căldura în înghețurile de iarnă.

Pentru informații despre cum să puneți o caramida poroasă cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor