Cărămidă ruptă: trăsături, soiuri și utilizări

Aspectul estetic al fațadelor caselor și gardurilor realizate cu ajutorul cărămizilor zdrențuite este cu adevărat impresionant. Acest material cu care se confruntă arată grozav în interioarele rezidențiale, zonând o porțiune a peretelui sau decorând un șemineu, arc, coloane. Se imită textura pietrei naturale: gresie, calcar, granit. Orice obiect de construcție căptușit cu cărămidă rupt dobândește aspectul expresiv și spiritul de romantism.

Ce este?

Caramida cu care se confruntă se numește zdrențuită, pentru că una din laturile sale este distrusă deliberat, dând aspectul materialului natural. O mare varietate de structuri, forme, dimensiuni și nuanțe îi ajută să fie în căutare pentru diverse sarcini.

Particularitatea cărămizii rupte este o greutate și o densitate mare (150-250 kg pe metru pătrat). O clădire cu o astfel de căptușeală necesită o fundație solidă, iar dacă vechea structură urmează să fie reconstruită, fundația ei trebuie întărită mai întâi. În scopul de a facilita sarcina, constructorii au inventat o cărămidă goală, care în greutate este mult mai ușoară decât corpul plin și poate fi folosită în designul interior.

Uneori, modelele goale sunt realizate sub formă de splitter, cu dimensiuni mai mari - 39x19 cm, ceea ce vă permite să faceți garduri și coloane mult mai repede.

luare

Pentru producerea cărămizilor rupte nu se aplică argila și nisipul, așa cum se întâmplă în cazurile tradiționale. Materiile prime sunt calcar, coajă de rocă, cărămidă și sticlă, marmură, așchii de granit, proiecții de zgură de furnal și argilă expandată. Umplutura este amestecată cu apă (nu mai mult de 10%), ciment, modificatori și coloranți.

Cărămida ciudată nu se face prin metoda arderii, ci prin cea mai puternică presare, cu scăderea maximă a conținutului de umiditate al materiei prime. Apoi, produsul trece printr-o uscare lungă. Rezultatul este cărămizi care sunt aproape de piatră naturală în putere.

Produsul este adus la tipul obișnuit de "zdrențuit" în două moduri: simplu și complex.

 • O metodă simplă scindează o piatră cu o mașină similară cu o ghilotină. Fiecare cărămidă este distrusă în moduri diferite, datorită cărora zidăria finită pare cât mai naturală posibil.
 • A doua metodă implică crăparea mecanizată pe echipamente complexe. În consecință, fiecare cărămidă are aceeași suprafață "zdrențuită". Duzele vă permit să modificați baza structurală care imită diversitatea pietrelor naturale.

tipuri

Caramida ruptă este clasificată nu numai prin aspect, ea este împărțită prin structura, forma, culoarea, locația tăiat texturate. Pentru fabricarea produselor care utilizează formarea manuală și mecanică. Utilizarea modificatorilor și a plastifianților face posibilă obținerea unor proprietăți suplimentare, cum ar fi rezistența la mulți factori climatici sau medii agresive.

structură

Materialul de acoperire este corpul și gol, are o greutate diferită și o dimensiune diferită.

 • Primul aspect este mai durabil și mai greu. Se folosește în cazul în care se presupune o încărcătură ridicată a încărcăturii: pentru partea din față a subsolului și a subsolului, pentru un gard solid din beton, pentru așezarea unui șemineu.
 • Caramida goală este inferioarădar este mai ușoară, are calități bune de izolare termică. Pentru a vă îndrepta spre suprafață cu materiale similare, nu este nevoie să consolidați pereții sau fundația. Aplicați cărămizi goale pentru design interior, decorațiuni exterioare ale clădirilor, garduri care nu sunt supuse stresului special.

formă

Forma dreptunghiulară standard este utilizată pentru acoperirea suprafețelor plate. Există însă și coloane, arcade, scări, parapete, cornișe, uși unde este necesar un piatră înclinată, în formă de pene, răsucite sau cu capete netede. Toată această diversitate face posibilă maximizarea utilizării cărămizilor înfundate în lucrările cu care se confruntă.

Textură tăiată

Tăieturile de pe fațadele cărămizii din caramida s-au dovedit a fi bine în fața deschiderilor și colțurilor clădirilor. Liniile înclinate ale lingourilor sunt utilizate pentru proiectarea de bază. Tăiere unghiulară (45 de grade) sunt simultan pe ambele părți adiacente, un astfel de produs fiind folosit pentru a acoperi coloanele, pervazurile ferestrelor, ușile.

culoare

Culoarea joacă un rol important în imitarea materialelor naturale. Cu ajutorul său, se ghicește imediat ce constituie o piatră convențională - gresie, calcar sau granit.Pigmentul adăugat nu doar culorizează produsul în tonuri obișnuite de culoare brună, gri, cărămidă, albă sau galbenă, dar îl poate face complet neașteptat - violet, kaki sau verde proaspăt.

Suprafețele netede de piatră pot fi mată sau lucioase. Caramizi căptușite bine căptușite.

Caracteristici pozitive și negative

Caramida rupt este utilizat pe scară largă în designul exterior și interior al obiectelor de construcție. Este adesea preferat față de alte materiale care se confruntă, pentru că nu are aproape nici un defect, dar posedă o listă impresionantă de proprietăți pozitive:

 • are un aspect frumos;
 • datorită presării întărite, aceasta dobândește calități extrem de puternice, în special în ceea ce privește o piatră cu corp întreg;
 • durabil;
 • cărămida este rezistentă la schimbări de temperatură, arsuri solare, stres mecanic;
 • este ecologic;
 • nu trece umezeala;
 • rezistente la foc;
 • nu necesită o atenție deosebită;
 • ușor de a stabili;
 • formele goale ajută la menținerea clădirii calde;
 • imitarea pietrei naturale câștigă în prețul originalului;
 • o mare varietate de tipuri facilitează munca designerilor.

Dezavantajul unei pietre sfâșiate este impermeabilitatea la vapori, o proprietate care împiedică zidurile să treacă prin aer. Ajutați-o să rezolve problema lacunelor rămase între cărămizi. Uneori preferă materialul cu care se confruntă mai ușor, de exemplu, țigla ceramică.

Domeniul de aplicare

Cărămida ruginită este folosită atât pentru căptușeala exterioară, cât și pentru căptușeala internă. Având o mare varietate de specii, este dificil să ne imaginăm oriunde își găsește aplicarea. Să încercăm să rezumăm ideea deja compilată a utilizării sale cuprinzătoare:

 • cel mai adesea, o caramida zdrobita este folosita in placarea fatadelor pentru a conferi cladirii un aspect frumos, expresiv;
 • pereții caselor nu trebuie să fie instalați complet cu piatră, pot fi decorați parțial, creând un cadru figurat al subsolului sau fundației;
 • industria produce anumite tipuri de cărămizi pentru proiectarea stâlpilor, porțelanelor, arcade;
 • Deschiderile ușilor și ferestrelor decorate cu piatră sfâșiată sunt impecabile;
 • cărămizile sunt utilizate în designul peisajului pentru decorarea bănci, paturi de flori, arbori, terase, zone de grătar;
 • este adesea folosit în proiectarea de garduri, oferindu-le un aspect scump, prezentabil;
 • în interior, un perete sau un fragment din acesta este decorat, seminee, coloane sunt alcătuite, pereții interiori sunt făcuți din cărămizi solide.

Lucrări confecționate

Procesul de decorare a suprafețelor cu o cărămidă zdrențuită este destul de simplu și constă din două etape.

 • Pregătirea. În primul rând, se calculează capacitatea peretelui de a rezista unei sarcini grele de căptușeală. Dacă este necesar, consolidați fundația sau peretele însuși. Apoi se creează o suprafață plană pentru lucrul ulterior cu materialul: golul se umple, planul este tencuit. Peretele finit trebuie tratat cu agent antifungic.
 • Cu fața directă. Compoziția adezivă este aplicată pe suprafața primă. Ar trebui să fie amintit despre greutatea impresionantă a căptușelii și să nu regrete mortarul, dar în același timp nu ar trebui să lase cusăturile, murind elementele decorative. Apoi, totul este simplu: se aplică o cărămidă, ușor lovită cu un ciocan de lemn, iar rămășițele de adeziv sunt imediat îndepărtate.

Procesul de a face față unei cărămizi rupte este complet necomplicat, iar aspectul încântător al fațadei se va bucura de mulți ani.

Cât de stăpânii fac o cărămidă ruptă în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor