Cărămidă ShA cărămidă refractară

Caramida ShA (refractara de sticla) are o refractare ridicata - mai mult de 1500 de grade Celsius. Toți cei care au fost vreodată implicați în construcția de sobe sau seminee știu că cel mai bun din refractar este caramida chamotte.

Caracteristici speciale

  • Aspectul său este de culoare granulară, nisip galben.
  • Este realizat din șamot (praf) și argilă refractară specială. Aceste materiale sunt expuse la temperaturi ridicate.
  • Dacă pe cărămizi există un film transparent, înseamnă că a fost perederzhali în cuptor. Deși are o mare putere, dar datorită prezenței unui film, este mai rău atașat de o soluție.

Trebuie reamintit că atunci când se construiesc structuri din aceasta, cusătura ar trebui să fie cât mai subțire posibilă. Și în lutul de lipire trebuie să adăugați cărămizi refractare zdrobite.

timbre

Cărămizi rezistente la căldură au următoarele mărci: ShA, ShAK, ShUS, ShV, ShB, PB și PV.

Cele mai frecvente - caramida SB și SHA. Ele sunt fabricate conform GOST 390-96.

În industria extinsă, marca ShA este utilizată pentru a ridica arcurile de aragaz. Și în privat (intern), nu numai pentru sobe, dar și pentru seminee. Caramida ShA are în componența sa al2o3 în cantitate de 30% din masa totală (SB are 28%). Acest lucru îi conferă o refracție care poate rezista până la 1690 ° C. Temperatura de înmuiere este de 1300 ° C.

 Semineu SHA

Ștampila ShA demonstrează conformitatea cu cerințele GOST. Este un foc de aluminosilicat și face parte din refractarele din clasa A.

În plus față de rectangularul standard, sunt disponibile și alte forme pentru a construi arcuri și arcuri cu grade diferite de curbură. Disponibil in diverse dimensiuni: 230x85x65 mm, 230x114x75 mm, 230x114x100 mm. etc. Există, de asemenea, dimensiuni 300x150x75 mm.

Este, de asemenea, de remarcat faptul că cărămizile din marca ShA tind să se încălzească rapid în ele însele și să se răcească încet. Aceste proprietăți vă permit să încălziți casa pentru o perioadă chiar și după ce focul din sobă sau șemineul este stins. De asemenea, păstrează căldură bine în casă.

Specificitatea și caracteristicile speciale i-au permis să câștige popularitate și utilizare frecventă în diferite domenii ale construcțiilor și industriei.O tehnologie relativ simplă de fabricație și, prin urmare, costul relativ scăzut a făcut ca acesta să fie un mijloc accesibil și profitabil pentru construcția de sobe și seminee în sectorul privat.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor