Dimensiunile și greutatea cărămizii standard de siliciu sesquital

 Dimensiunile și greutatea cărămizii standard de siliciu sesquital

Cărămida de silicat este realizată din materii prime de cuart, în care se adaugă var și alte substanțe, ceea ce îmbunătățește performanța produsului. Inițial, cărămizii li se dă forma dorită folosind o presă în dimensiuni standard și apoi piesa se deplasează într-o autoclavă, unde este supusă unei presiuni de 12 atmosfere. După aceasta, cărămida este tratată cu abur cu o temperatură de 200 de grade. Calitatea produsului finit depinde de corectitudinea acestor procese tehnologice și, prin urmare, este important să se monitorizeze respectarea parametrilor în fiecare etapă a producției. Procesul tehnologic este de 18 ore.

Caracteristici din caramida

Greutatea medie a unui silicat este de 3-4 kg. Cărămida solidă este utilizată pentru construcția de clădiri cu înălțime mai mică de 3 etaje. Densitatea fiecărei cărămizi silicatice este de 1900 kg / cu. m. De asemenea, producătorul poate produce pietre goale, care au o greutate mai mică și o densitate mai mică decât cele convenționale. Acest lucru face posibilă reducerea presiunii pe fundație și îmbunătățirea izolației termice a încăperii, ceea ce permite păstrarea calităților termoizolante ale peretelui și reducerea gradului de înghețare a structurii cu o grosime mai mică.

În caramida goală toate găurile conform GOST 8394-73 sunt perpendiculare. Dacă este necesar, pot fi realizate și cărămizi cu alte forme de goluri. Astfel de produse sunt utilizate, de preferință, pentru construcția de clădiri cu mai multe etaje, având o izolație termică bună și o greutate redusă, ceea ce reduce încărcătura fundației.

Masurarea greutatii

Prin gravitatea sa, silicatul este similar cu cărămizile din sticlă. Unii producători pot adăuga oxid de fier la materia primă pentru realizarea cărămizilor, ca urmare a faptului că produsul va arăta ca o cărămidă roșie obișnuită. Dar trebuie să fii atent când alegi.deoarece acest tip de pietre nu poate fi folosit pentru finisarea semineelor ​​sau sobe. Cu încălzire intensă, se vor sfărâma și se vor transforma în pudră.

De asemenea, este important să se cunoască greutatea cărămizii, care este determinată de tipul de produs. În funcție de utilizarea de silicat poate fi după cum urmează.

  • Ordinare. Se folosește pentru o aranjare simplă și are laturi aspre. Prezența de așchii mici pe suprafață.
  • Cu care se confruntă. Un produs decorativ care are o suprafață netedă și gravată și se distinge printr-un număr mare de culori. Caramizile nu trebuie cioplite sau pătate de pe fețele din față.

Greutatea oricărui organism poate fi calculată într-o anumită formă și vă puteți produce astfel de lucruri. De asemenea, în calcule este important să se ia în considerare prezența golurilor în produs și umiditatea acestuia, ceea ce afectează caracteristicile de greutate. Proporția silicatului standard este de 1300-1900 kg pe metru cub. Calculele preliminare făcute corect vor face posibilă determinarea greutății care va afecta baza și va oferi o bază fiabilă care să reziste la toate încărcăturile și nu va permite ca pereții să se crape în timpul construcției.De asemenea, producătorul trebuie să indice întotdeauna proporția produsului finit, ceea ce simplifică calculele.

Atunci când alegeți această cărămidă, trebuie să vă amintiți și despre puterea, rezistența la îngheț și alte proprietăți. În funcție de gradul de rezistență la îngheț, silicatul este împărțit în grade. Pentru construcția de pereți exteriori marca F25. Pentru a crește capacitatea cărămizii de a rezista temperaturilor scăzute, utilizați unelte speciale care resping lichidele de pe suprafața sa. Astfel de compoziții sunt aplicate pe fața pietrelor la finalizarea așezării. Acest lucru reduce absorbția de umiditate și mărește rezistența la îngheț a cărămizilor.

Puterea pietrei este determinată de marca, care trebuie să fie luată în considerare atunci când alegeți. De exemplu, marca M75 este utilizată pentru construcția de clădiri cu o înălțime de cel mult un etaj. Se presupune, de asemenea, posibilitatea de a construi pereții acestora cu o sarcină mică. Mark M100 este potrivit pentru construirea de obiecte în două sau trei etaje. Pentru clădirile înalte se folosește o cărămidă de putere M200.

Distinge orice siguranță la foc din cauciuc silicatcare este asigurată de absența în ea a unor componente capabile să se aprindă.Pereții acestui material trebuie, în orice caz, să scape suplimentar de izolație. Un dezavantaj al silicatului este o rată ridicată de absorbție a apei.

Pentru a cunoaște greutatea unui cub de cărămidă dintr-o zidărie, este necesar să se determine mai întâi numărul de produse din acesta. Experții observă că în cubul zidăriei există 414 bucăți unice, iar cel îngroșat - 314. Acest număr este aproximativ, deoarece totul depinde de grosimea cusăturilor și de tipul zidăriei. De exemplu, lățimea medie a cusăturii este de 1 cm și jumătate și, prin urmare, această valoare trebuie adăugată la calcularea numărului de cărămizi într-un metru cub de zidărie. Toate datele privind calculele efectuate se aplică numai produselor fabricate în conformitate cu GOST.

  • Formula pentru calcularea numărului de cărămizi într-un cub este de 100x100x65 (88, 206).
  • Formula pentru calcularea greutății într-un cub de zidărie: 414 buc. x 3-4 kg.

Cunoscând numărul de cărămizi într-un metru cub de zidărie, puteți să comandați cantitatea necesară pentru un obiect și, în același timp, să economisiți bani fără a cumpăra exces de material. Trebuie reținut faptul că în fiecare lot se pot produce produse defecte și, prin urmare, se recomandă să se adauge 5% la volumul necesar. În cazul în care se dorește construirea elementelor decorative pe un obiect, se adaugă încă 15% volumului necesar.

Caramizile obiectului sunt livrate de obicei în ambalaje, ambalate în paleți, care conțin un cub de cărămidă. Acest lucru permite dezvoltatorilor să navigheze în calcule și să comande numărul necesar de produse. Dimensiunile silicatului sunt standardizate astfel încât să fie convenabil să se calculeze volumul și numărul de unități.

Aceste cărămizi pot fi folosite pentru suporturi, coloane, stâlpi și alte obiecte și, prin urmare, înainte de a cumpăra, trebuie să decideți tipul de zidărie care urmează să fie utilizat. Alegerea unui produs pe grosime și alți parametri depinde de acesta. De exemplu, caramida unică este folosită în mod obișnuit pentru construcția pereților portanți în clădiri. Pentru a umple golurile, puteți folosi cărămizile de jumătate și jumătate.

De asemenea, atunci când alegeți acest material, este necesar să se țină seama de capacitatea de a absorbi apa, ceea ce reduce performanța și reduce rezistența la temperaturi scăzute. Prin urmare, nu se recomandă utilizarea acestor produse fără impermeabilizare suplimentară în subsoluri sau în alte locuri unde se observă o umiditate ridicată. Trebuie reținut faptul că silicatul nu tolerează temperaturile ridicate și, prin urmare, nu se recomandă utilizarea acestuia în apropierea dispozitivelor de încălzire.

Prin utilizarea tehnologiilor moderne în producția de cărămizi albe, puteți adăuga în compoziția sa diferite culori și schimba culoarea produsului în funcție de necesități. Astăzi, astfel de cărămizi pot fi portocalii, piersici și alte culori. Dacă este necesar, este posibil să se comandă o culoare la solicitarea individuală. Colorarea este făcută prin pigmenți care sunt rezistenți la un strat ultraviolet și precipitații, iar apoi pe tot parcursul utilizării cărămida menține culoarea.

Parametrii standard

Pietrele de silicat de construcție sunt executate dreptunghiulare și au dimensiuni standard:

  • singur - 250x120x65 mm;
  • unul și jumătate - 250x120x88 mm;
  • dublu - 130x176x206 mm.

Potrivit GOST, este permisă o abatere de la dimensiunile de cel mult 5 mm. De asemenea, trebuie să țineți cont de prezența căsătoriei în petrecere. Produsele non-standard pot fi de asemenea folosite pentru a fi așezate în stare aspre sau pentru a construi partiții.

Conform tehnologiei de producție de astăzi, există posibilitatea de a produce diferite tipuri de cărămizi silicate, care se disting prin dimensiunile, parametrii și caracteristicile acestora. Dar cele mai populare sunt grupurile principale enumerate mai sus.Trebuie reținut faptul că dimensiunile produsului nu determină scopul său funcțional și direct, ci oferă posibilitatea de a determina numai metoda și tipul de pansament în timpul instalării. De asemenea, în anumite cazuri, atunci când utilizați diferite tipuri de cărămizi, puteți accelera munca și salvați-le.

În practică, este adesea necesar să se utilizeze cărămizi de dimensiuni mai mari și, prin urmare, în acest caz este mai bine să se utilizeze unul și jumătate de bare, în care lățimea și lungimea rămân aceleași ca cele standard, dar înălțimea este mai mare. Această cărămidă îngroșată este utilizată în funcție de calitățile cerute ale suprafeței și de goliciunea acesteia. Dar atunci când este stabilit este necesar să rețineți că greutatea unui astfel de produs va fi mai mult. Adesea este folosit pentru a accelera osteul, dar lucrul cu el este incomod, deoarece trebuie să ridici mai multă greutate.

Cărămida silicoasă este un material ecologic și are caracteristici bune.care vă permite să o utilizați peste tot. Atunci când cumpărați orice produs silicat, trebuie să stabiliți imediat ce este pentru el, ceea ce vă va permite să alegeți corect.

Veți afla despre avantajele și dezavantajele cărămizilor de silicat din video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor