Cât costă o cărămidă solidă silicată?

Caramida solidă din silicat este una dintre cele mai populare materiale de construcție, datorită proprietăților sale de înaltă performanță și disponibilității largi a consumatorilor.

Proprietățile materialelor

Varul, nisipul de cuarț și apa sunt folosite ca materii prime pentru fabricarea cărămizilor din silicat. Materialul are calități ridicate de lucru, care sunt clar definite de GOST 379 95. Una dintre aceste calități este puterea produselor silicate. Acest indicator este considerat definitoriu. Aceasta afectează în totalitate fiabilitatea generală și durabilitatea unei structuri din cărămidă și este indicată de indicele M (n), unde n este gradul de rezistență al unei modificări particulare a produsului silicat.Astfel, modelele cu indicele M300 au cea mai mare rezistență, ele rezistă unei presiuni de 30 MPa sub presiune și 4 MPa sub îndoire. Acest material este utilizat pentru construirea zidurilor purtătoare ale clădirilor, care ulterior vor reprezenta o sarcină semnificativă în greutate. Cu toate acestea, nu este utilizat pentru construirea fundațiilor.

Un indicator la fel de important al calităților de lucru ale unei cărămizi este rezistența la îngheț, care este notat cu simbolul F (n), unde n este numărul de cicluri de îngheț-dezgheț, care poate transfera materialul fără a pierde proprietățile principale operaționale. Rezistența la îngheț a produselor corporale corespunde indicelui F50, care este un bun indicator și garantează conservarea formelor și proprietăților de lucru ale materialului timp de 50 de ani. Porozitatea și absorbția apei sunt, de asemenea, caracteristici importante ale calităților de lucru ale unei cărămizi. Porozitatea silicatului corporal este de 1500 kg / m3, iar indicii de higroscopicitate se situează între 7,5-7,7%.

Conform standardelor GOST, cărămida solidă de siliciu este disponibilă numai în versiuni unice și una și jumătate, nu se fac modele dublu ale acestei modificări. Dimensiunile cărămizilor sunt, de asemenea, standardizate.Astfel, lungimea produselor unice de silicat este de 25 cm, lățimea - 12 și grosimea - 6,5 cm. Modelele de unu și jumătate au dimensiuni de 250x120x88 mm. În funcție de scop, există două soiuri de cărămidă silicică solidă. Primul tip include modele cu care se confruntă modelele utilizate pentru fațadele de placare, iar al doilea este utilizat pentru zidări și pereți despărțitori.

Punctele tari și punctele slabe

Cererea ridicată a consumatorilor și utilizarea pe scară largă a silicatului plin în construcții explicată de o serie de avantaje incontestabile ale acestui material.

  1. Siguranța completă de mediu a materialului se datorează absenței impurităților nocive și aditivilor toxici din compoziția cărămizilor.
  2. Scăzut, în comparație cu modelele ceramice, costul face caramida silicat cea mai accesibilă tip de materiale de construcție utilizate pentru construcția de clădiri.
  3. Datorită absenței cavităților, caramizia solidă are proprietăți de izolare fonică ridicată și, prin urmare, este utilizată cu succes în construcția de pereți despărțitori interiori și interurbani.
  4. Rezistența ridicată, rezistența la umiditate și rezistența la îngheț de produse silicate permit construcția în orice zonă climatică.În plus, cărămida are o durată lungă de viață, iar clădirile construite din ea arată netedă și estetică.

Dezavantajele includ o mai restrânsă, în comparație cu modelele ceramice, domeniul de aplicare: caramida silicată este folosită în principal în construcția pereților principali și a pereților despărțitori interiori. Pentru construcția de subsol, fundație, șeminee, tevi de fum și materiale de sobe nu este potrivit.

Caracteristicile de greutate

Greutatea cărămizii este considerată a fi un indicator destul de important și trebuie luată în considerare atunci când se precizează încărcătura pe fundația fundației, alegerea capacității de transport a vehiculelor pe care va fi transportat materialul de construcție, precum și determinarea tipului de macara și a condițiilor de depozitare. În plus, cunoașterea greutății unui specimen permite calcularea greutății fiecărui palet și a greutății totale de 1 m3 de zidărie silicată cu o precizie de până la un kilogram.

Greutatea unui model corpulant de silicat alb de o singură versiune de 250x120x65 este de 3,7 kg. Cunoscând această valoare este ușor de calculat greutatea fiecărui palet, care va varia în funcție de numărul cărămizilor din acesta. De exemplu, greutatea unui palet format din două sute de produse va fi egală cu 740 kg, în timp ce un palet cu 380 de exemplare cântărește deja 1410 kg. Masa totală pe metru cub de zidărie se calculează în același mod.Cubul include 513 exemplare întregi, de unde greutatea sa va fi egală cu 1898 kg. Cu toate acestea, la calcularea masei unui metru cub, este necesar să se ia în considerare greutatea soluției consumate pentru construcția sa. Și pe baza faptului că greutatea compoziției de ciment de diferite grade și consistență diferită este ușor diferită, nu trebuie să luați greutatea unui metru cub ca valoare constantă.

Modelele silicate tip "one-and-a-half", cu execuție completă, cântăresc aproximativ 4,8 kg. În consecință, un pachet de 200 de piese va cântări 960 kg și de la 280-1344 kg. Un cub de zidarie contine 379 de exemplare, deci greutatea sa fara a lua in considerare masa solutiei va fi egala cu 1819 kg.

Astfel, cunoașterea greutății unei cărămizi cu silicat plin de corp va ajuta cu precizie specială pentru a calcula sarcina în greutate a materialului pe plăcile de bază și va ușura surprizele neplăcute pe parcursul transportului și depozitării sale.

Puteți afla mai multe despre cărămidă de siliciu din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor