Cât costă cărămida silicată?

Primele cărămizi de silicat au apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea. Locul de nastere al materialului de construcție este considerată a fi Germania, deși experimente privind producerea acestor cărămizi au fost realizate în multe alte țări.

Articolul nostru este dedicat soiurilor de caramida silicata si a masei sale.

Varietățile și parametrii acestora

Material ieftin clădire de înaltă calitate constă în principal din nisip de cuarț (aproximativ 90%), var (puțin mai puțin de 10%) și o cantitate mică de aditivi. Metoda de fabricare - autoclavă. Componentele originale sunt amestecate, presate și supuse tratării cu vapori de apă la o temperatură de 200 de grade.

Există mai multe tipuri de cărămizi silicate. Prin caracteristicile de proiectare acestea sunt împărțite în:

 • corpolent;
 • goluri, goluri pot fi atât prin intermediul și non-prin (voidness poate fi de până la 45%).

După scop:

 • Private (utilizate pentru construcția zidăriei);
 • cu care se confruntă (este un material de finisaj).

În aparență:

 • nevopsită;
 • culoare.

Dimensiuni:

 • dublu;
 • un an și jumătate;
 • unică.

Lungimea și lățimea tuturor cărămizilor sunt aceleași. Parametrii sunt respectați cu strictețe, așa cum este stabilit de un standard special de stat (GOST 530-2012). Primul parametru (lungime) corespunde la 250 mm, al doilea (latime) este de 120 mm. Numai înălțimea silicatului este afectată.

După dimensiune, puteți determina tipul de cărămizi. Deci, singurul are parametrii 250x120x65 mm, unu și jumătate - 250x120x88 mm și dublu - 250x120x138 mm.

Cărămizile sunt vopsite prin adăugarea de pigmenți în procesul de producție. În timp, culoarea practic nu se schimbă, deoarece coloranții sunt rezistenți la mediul extern. Caramizile colorate (pot fi roz, galben, roșu sau albastru) sunt folosite pentru lucrări cu care se confruntă.

Diferența dintre greutatea specifică și volumul

Distingeți între volumul și greutatea specifică a cărămizilor. Greutatea în vrac depinde de caracteristicile de proiectare ale materialului de construcție.O mare importanță pentru această valoare au goluri în corpul pietrei, precum și densitatea ei. Pentru determinarea greutății volumetrice, masa cărămizii în kilograme trebuie împărțită la volumul său în metri cubi.

Cel mai mic indicator al greutății volumetrice se confruntă cu produse cu goluri. Valoarea considerată pentru astfel de cărămizi este de numai 1.200 kg pentru un metru cub pentru dublu și 1.400 kg pentru un produs și jumătate. De la 1300 la 1640 kg pe cub cade pe blocurile de lucru cu goluri.

Cărămidele solide unice au cel mai mare indicator de densitate în vrac. Cubul materialului de construcție cântărește 1900 kg. Pe un cub de cărămizi corporale de o jumătate și jumătate există 1700 kg. Greutatea volumetrică este implicată în calculul zidăriei de încărcare a fundației. Valoarea se obține prin înmulțirea greutății specifice cu volumul zidăriei.

Calitatea este influențată de calitatea materiilor prime și de porozitatea. Pentru a determina această valoare, volumul tuturor golurilor este scăzut din volumul total de cărămizi. Apoi masa pietrei trebuie împărțită în volum "pur". Valoarea normală a greutății specifice variază de la 2.000 la 2.400 de kilograme pe metru cub. O scădere a ratei va indica un material de calitate scăzută.

Metode de calcul al greutății și caracteristicile acestora

Caramida silicata este adesea folosita in constructia de cladiri rezidentiale si facilitati tehnice. Construcția de capital nu va dura mult timp dacă nu respectați cerințele tehnice. Condiția principală pentru durabilitatea oricărei clădiri este raportul corect dintre baza (fundația) selectată și sarcina pe care se află. Prin urmare, în etapa de proiectare este necesar să se determine greutatea cărămizilor de silicat.

Datorită varietății de tipuri de cărămizi de silicat, trebuie să decideți tipul de zidărie dorit, prezența sau absența unui strat de acoperire. Pereții sunt cel mai adesea ridicați din cărămizi albe. Spre deosebire de un singur, unul și jumătate accelerează în mod semnificativ procesul de construcție. Masa unui exemplar standard de unu și jumătate fără găuri corespunde în medie cu 4,9-5 kg. Pe măsură ce umiditatea crește, greutatea crește.

Atunci când efectuați calculele unei structuri de clădire, nu este suficient să știți cât de mult cântărește 1 piesă. unică, dublă sau o jumătate de cărămidă. De regulă, se utilizează un alt indicator - cub. Este important să determinați greutatea zidăriei în metri cubi.

Calculând valoarea necesară, nu uitați să aduceți rezultatele la o unitate de măsură.Astfel, dimensiunile unei cărămizi standard sunt date în milimetri, iar volumul, de regulă, este calculat în metri cubi. Pentru a efectua calculele, lungimea, lățimea și înălțimea unui bloc trebuie convertite în metri.

Livrarea materialelor de construcție către client se realizează în loturi instalate pe un palet. Numărul de cărămizi pe un mic palet de lemn este întotdeauna același. De exemplu, unități unice într-un pachet de 280 de bucăți. Având în vedere că greutatea a 1 buc. este de 3,7 kg, se dovedește că într-un singur pachet 1036 kg.

Prin calcule simple, puteți determina numărul de tipuri diferite de cărămizi dintr-un cub, precum și greutatea acestora.

Pe baza rezultatelor, puteți găsi numărul de pachete necesare.

Numărare exemplu

Greutatea unei cărămizi poate fi obținută prin înmulțirea volumului său cu densitatea specifică. Densitatea specifică - valoarea de referință stabilită de standard. Adevărat, această regulă se aplică numai copiilor întregi. Suprafețele goale și suprafețele groase reduc greutatea cărămizilor. Cu cât sunt mai multe goluri, cu atât materialele de construcție mai mici cântăresc.

Luați în considerare un exemplu de calculare a greutății unei cărămizi standard de silicat plin pentru fiecare dintre tipurile sale. Datele de bază sunt dimensiunile și densitatea.Al doilea indicator rămâne neschimbat pentru toate opțiunile. Acesta variază în intervalul de 1,8-1,95 g / cm3. Pentru calcule, luăm o densitate minimă de 1,8 g pe centimetru cub.

Calculele necesită determinarea volumului unei bucăți de cărămizi. În acest caz, dimensiunile globale trebuie considerate în centimetri:

 • 25x12x6,5 = 1950 cm3 (pentru un singur);
 • 25x12x8,8 = 2640 cm3 (pentru un an și jumătate);
 • 25x12x13,8 = 4140 cm3 (pentru dublu).

Greutatea se obține prin înmulțirea volumelor obținute prin densitate și transformarea rezultatului în kilograme prin împărțirea cu 1000:

 • 1950 x 1,8 / 1000 = 3,510 kg;
 • 2640 x 1,8 / 1000 = 4,751 kg;
 • 4140 x 1,8 / 1000 = 7,453 kg.

Pentru cărămizi goale trebuie luate în considerare volumul gol. Cea mai ușoară cale de a determina parametrii prin goluri cilindrice. Datorită faptului că sloturile sunt strict perpendiculare pe cel mai mare plan al cărămizilor, lungimea cilindrului este cunoscută. Este egal cu înălțimea blocului:

 • 6,5 cm într-o singură;
 • 8,8 cm într-un an și jumătate;
 • 13,8 cm în dublu.

Din curriculum-ul școlii, formula pentru zona unui cerc este cunoscută: πr2. Numărul π = 3,14. Ramane sa masuram diametrul gaurii.

Să presupunem că diametrul orificiului de trecere este de 40 mm, atunci raza este de jumătate la fel de mult - 20 mm. Luați numărul de găuri egale cu 3 buc.În acest caz, volumul cărămizilor va scădea cu volumul de goluri. Volumul fiecărui gol este: 6.5 (lungimea cilindrului) x 3.14 (constanta fără dimensiuni π) x (2x2) (raza găurii în pătrat) = 81.64 cm3. Rezultatul este triplat cu numărul de găuri. 81,64 x 3 = 244,92 cm3.

Volumul unei singure pietre în centimetri cubi: 25 x 12 x 6,5 = 1950 cm3. Prin eliminarea volumului de goluri, vom obține volumul original al cărămizii pentru a determina greutatea: 1950 - 244,92 = 1705,08 cm3. Densitatea specifică a blocurilor goale este cuprinsă între 1,1-1,5 g / cm3. Densitatea multiplicării prin volumul "pur" va da greutatea cărămizii. De exemplu, luăm densitatea maximă, obținem greutatea: 1,5 x 1705,08 = 2557,62 g sau 2,55 kg.

Cunoscând principiul de calcul, puteți stabili independent greutatea oricărei cărămizi silicatice.

Tot ce trebuie să știți despre cărămidă de siliciu - vedeți videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor