Cât de multe cărămizi în 1 cu. m?

 Cât de multe cărămizi în 1 cu. m?

Un bun constructor ia în considerare și apoi construiește, iar cel rău face contrariul. Mai întâi, se pregătește o unealtă și se calculează necesitatea materialelor utilizate. Este important să înțelegeți ce va costa clădirea. Este necesar să se facă partea de cheltuieli a unei părți, și a fost suficient. Surplus vorbesc despre erori și costuri inutile, lipsa duce la riscul de întrerupere a timpului de construcție și costuri suplimentare de transport. Astfel, estimarea oferă condițiile pentru obținerea unui rezultat satisfăcător al proiectului sau o face mai puțin profitabilă.

Unele aspecte la cumpărare

Vânzătorii, de regulă, formează transportul pe paleți în volum de un metru cub pe unitate de expediere. Cumpărătorul ar trebui să verifice acest lucru. Principalul lucru nu este să plătim cu plată. Caramida de lucru are o formă standard, bine-cunoscută, dar cu dimensiuni diferite. Realitățile de pe piață sunt de așa natură încât unii antreprenori pot oferi produse fără aderarea exactă la GOST. Când se acceptă un produs, cel puțin cu ajutorul unui pătrat, unghiul dintre planuri trebuie estimat, ar trebui să fie strict 90 de grade. Defectele producției vor duce automat la rezultate negative în ceea ce privește calitatea structurii.

Determinarea numărului de metode posibile diferite. Volumul calculat al unei cărămizi poate fi înmulțit cu numărul total. Cunoscând câte există un rând și numărul total de rânduri reduce soluția problemei la multiplicarea numerelor cunoscute. Este mai puțin consumator de timp să luați un instrument de măsură și să măsurați lungimea fețelor din pachet. Produsul a trei dimensiuni va indica cât spațiu ocupă produsul, rezultatul trebuie împărțit la volumul unei unități. Această metodă este mai rapidă, dar mai puțin precisă.

Numărul de cărămizi într-un cub

Elementul sursă pentru un astfel de calcul este definirea tipului de articol de lucru. Cărămida clasică roșie unică este argila prelucrată termic în formă standard. Dimensiunile sunt de 250x120x65 mm, unde:

  • cea mai mare valoare este lungimea;
  • media este lățimea;
  • grosimea este o valoare mai mică.

Este important! Opțiunea pentru una și jumătate pentru această dimensiune este de 88 mm, dublă - 138 milimetri.

Caramida albă de silicat este făcută în aceleași proporții, dar are o greutate mai mică și, prin calitatea materialului, o durabilitate mai mică. Luminozitatea este convenabilă pentru munca unui zidar, dar indicatorii slăbiți la fractură reduc fiabilitatea generală a structurii, reduc limitele de aplicare. Prețul este mai mic, dar calitatea este mai rea. Pentru a calcula suma de 1 cu. m zidărie contează lățimea medie a cusăturilor și grosimea peretelui. Datorită folosirii mortarului, cantitatea în metri cubi la achiziționare nu coincide cu numărul de unități utilizate în construcția aceluiași volum. Deci, în acest proces trebuie să faceți ajustări.

Pentru a calcula numărul de bucăți dintr-un pachet, trebuie să cunoașteți dimensiunea cărămizilor. Pentru formarea cererii de achiziție a partidului nevoie de informații cu privire la ceea ce va fi volumul de facilități,ce metodă va fi stivuită. Trebuie luate în considerare diferite grosimi ale pereților, diferențe între elementele de performanță. Este necesar să adăugați 5-10% la rata estimată pentru toate caracteristicile.

singur

Opțiunea cea mai populară la un șantier de construcții poate fi calculul cantității de cărămidă roșie unică, care se face prin aplicarea normelor matematice standard. O cărămidă unică ocupă un volum de 1950 de centimetri într-un cub. În consecință, numărul în metri cubi este de 1 cub. m împărțit la volumul cunoscut. Citând centimetri cubi în metri cubi sau, invers, și rotunjind la un număr întreg atunci când împărțim, obținem 513 buc. în metri cubi. Acești indicatori sunt utilizați pentru transport, dar nu după stabilirea ouălor.

Se consideră că cusătura medie dintre cărămizi în procesul de instalare este de 1,5 centimetri. Dacă sunt lipite cu o soluție în două planuri, așa cum se întâmplă la fixarea "strângerii", lățimea cusăturii trebuie adăugată la dimensiunile standard în două dimensiuni. Adică, lungimea și grosimea "aruncării" cu 1,5 cm. În acest caz, o singură cărămidă cu cusături va da dimensiuni de 26,5x12x8 cm, respectiv, va avea nevoie de 394 de bucăți după rotunjire în sus. Uneori constructorul dorește să știe cât de mult va lua un lot de 1.000 sau 3.000 de cărămizi atunci când este pus.În acest caz, puteți aplica proporția matematică - 394 buc. într-un metru cub înseamnă că 1000 va oferi o așezare de 2,5 metri cubi și un lot de 3000 de bucăți. Satisfaceți constructorul în construcția volumului de obiect de 7,6 cu. m.

O altă metodă de îmbinare este aplicată când peretele trebuie tencuit. Aici, elementele primare ale clădirii sunt conectate numai între rândurile orizontale. Consumul de amestec în acest caz este mai mic, dar materialul de fixare va avea nevoie de mai mult. Atunci când se calculează volumul elementului primar, adăugăm numai 1,5 cm pe lungime și ajungem la 2067 centimetri cubi per unitate stivuită. Pe metru cubic vor fi necesare 484 de bucăți. Metode similare de calcul sunt potrivite pentru alte opțiuni de produse stivuite.

Trebuie notat faptul că dimensiunea și metodele de instalare nu pot schimba doar necesitatea unei soluții datorită cusăturilor, lățimea medie a cusăturilor în diferite elemente structurale poate varia. Toate acestea trebuie luate în considerare cu atenție înainte de începerea lucrului.

siliciu integral

Calculul numărului de cărămizi jumătate-brun într-un cub nu este fundamental diferit de versiunea anterioară, deoarece diferența este doar în dimensiune, dar nu în esența operațiunilor matematice.Deoarece acest standard măsoară 25x12x8,8 centimetri, volumul este egal cu 2640 centimetri într-un cub. Un metru cub, atunci când cumpărați, trebuie să dețină 379 de bucăți. după ce sa rotunjit. În cazul poziționării convenționale cu cusături orizontale și verticale, fețele trebuie să fie mărite cu 1,5 cm pe ambele părți. Astfel, după instalare, primim 306 de bucăți pe metru cub.

dublu

Nevoia estimată pentru o cărămidă dublă pe unitate de volum este similară. Produsul pe acele planuri de 25x12x13,8 cm ocupă un volum de 4140 centimetri cubi. În consecință, într-un metru cub - 242 de bucăți. Pe metru cub de zidărie folosind articulații orizontale și verticale - 206 unități. Ventilatoarele care utilizează această opțiune pentru a economisi bani ar trebui să țină seama de faptul că nu este adecvată pentru construirea fundațiilor și podelelor inferioare în ceea ce privește sarcina admisă și este, de asemenea, prea slabă pentru sarcini grave. Pentru fabricarea fundațiilor, uneori se utilizează o cărămidă de bază special protejată chimic, având dimensiuni de 23x11.3x6.5 cm. Rezultatele calculelor similare vor fi după cum urmează: o cărămidă ocupă un volum de 1.689,35 metri cubi. cm, deci un metru cub pe un palet va conține 592 de bucăți.Ținând cont de cusăturile de așezare a unui cub, vor fi folosite 452 cărămizi.

Calcule pe baza grosimii peretelui

Atunci când se calculează lotul de livrare total, trebuie să știți care este exactitatea capacității cubice a structurii în detalii, precum și modul în care va trebui să fie asigurată. Plasarea într-o cărămidă dă o grosime a peretelui de 25 centimetri, în două - 51 centimetri. Metodele de așezare a cărămizilor de 0,5, 1,5 și 2,5 creează grosimi de 12, 38 și respectiv 64 cm. Este clar că capacitatea cubică a unui metru pătrat de pereți de diferite grosimi va diferi semnificativ. Metodele de așezare, dimensiunile cărămizilor și grosimea peretelui modifică calculele de bază. Datele inițiale înainte de începerea lucrului sunt prezentate în mod convenabil în tabele.

Tabelul 1. Numărul de cărămizi pe metru cub

Tip de cărămidăÎn pachet (bucăți)În zidărie cu 2 cusături (bucăți)
singur513394
un an și jumătate379306
dublu242206

Consumul de materiale pe metru pătrat de zidărie

Este mai convenabil ca unii zidari să nu numere numărul de bucăți pe metru cub mascat, dar câte unități pe metru pătrat de zidărie. În acest caz, norma pe metru pătrat de suprafață este calculată luând în considerare grosimea peretelui în prezența cusăturilor de o anumită dimensiune. Numărul de pătrate reprezintă baza pentru evaluarea nevoilor totale.Cu toate acestea, în plus, ceea ce este în joc mai sus, constructorul trebuie să știe sigur și greutatea cimentului pe metru cub de structură. Primul aspect care influențează consumul de amestec de construcții este tipul de cărămidă. Pentru o soluție de produs gol va fi nevoie de mai mult. Cantitatea de ciment din amestecul de legare este determinată de criteriile de rezistență ale structurii și mărcii de ciment. Se consideră că, atunci când se plasează un metru cub de caramida obișnuită (clasică), se utilizează anumite volume de mortar.

Tabelul 2. Rata de consum a soluției

Tipul zidărieiGrosimea peretelui (cm)Volumul soluției (mc)
0,5 cărămizi120,189
1250,221
1,5380,234
2510,240
2,5640,245

Cărămizile mai mari din cauza reticulării mai puțin frecvente reduc necesitatea de mortar. Pentru a calcula cantitatea totală a amestecului, trebuie mai întâi să determinați volumul structurii clădirii. Fiecare element al obiectului de construcție trebuie să fie luat în considerare separat, iar rezultatele sintetizate. Marcile de ciment sunt diferite, cu atat mai mare - cu cat mai scumpe, dar cu cat mai scumpe - cu atat este mai putin necesara pentru a asigura forta dorita. Cea mai ușoară modalitate de a calcula cantitatea de material din construcția pereților solizi. Volumul structurii este determinat de un produs simplu al părților, atunci, ținând cont de metoda de așezare, cantitatea de cărămidă este determinată, precum și necesitatea unui amestec.Cimentul în funcție de marcă și cantitate trebuie achiziționat în funcție de proporția în care va trebui amestecat cu nisip.

Să presupunem că, ca rezultat al calculelor, s-a dovedit că pentru construcții ar fi necesari 4 metri cubi de amestec. Dacă se utilizează o soluție cu un ciment cu grad scăzut, amestecată conform schemei 1: 1, aceasta înseamnă că va fi necesară în cantitatea de 50% din amestecul uscat, care va fi de doi metri cubi. Dacă amestecul este preparat în conformitate cu principiul 1: 3, atunci este necesar 25%, în cazul nostru - 1 metru cub. Dacă proporția este 1: 4, atunci cimentul va fi de o cincime, adică 0,8 metri cubi. Rămâne să aflați cât de mult poate păstra o pungă standard, având în vedere că este estimată în kilograme.

Luați în considerare stocul

Maeștrii sfătuiesc să nu cumpere cărămidă și ciment în calculul exact, dar încă se adaugă 5-10% la rezultatele calculate. Aceasta este așa-numita regulă a diferitelor circumstanțe de construcție. Experiența manipulatorului sau calitatea produselor nu este ultima. Când vine vorba de expediere, trebuie avut în vedere faptul că procesul de producție, încărcare și transport poate duce la defecte de produs. Un factor important în achiziție este faptul că cimentul nu este vândut pe metru cub.Un sac standard deține 25 sau 50 de kilograme. Conversia de metri cubi la kilograme este posibilă utilizând valoarea densității întăritorului. De obicei, acest indicator este luat ca 1300 kg pe 1 metru cub.

De exemplu, 2 metri cubi de ciment sunt 2600 kilograme, 2600: 25 = 104 pungi de 25 de kilograme fiecare. Ca și în cazul achiziționării de cărămizi, se recomandă adăugarea a 5-10% aici, este rezonabil să se ia cel puțin 2.730 kg pentru marca de produse care vor trebui utilizate. Proprietățile de rezistență mai mari permit utilizarea unei cantități mai mici. Forța redusă determină un volum mai mare, o calitate ridicată reduce volumul în aplicare, dar crește prețul unui sac de produse. În practică, trebuie să știți că o găleată de 10 litri poate conține 12 kilograme de nisip și 14 kg de ciment. Redarea cu calitatea materialelor și dimensiunile cărămizilor, marca de ciment și tipul de zidărie poate reduce semnificativ estimarea generală, precum și reducerea critică a rezistenței structurii.

Componentele succesului sunt măsurătorile corecte, calculul exact și calificarea stivuitorului cu toleranța la consumul de materiale plus 5-10%. Cine nu dorește să plătească prea mult, trebuie să poată folosi în mod confidențial un calculator și o operațiuni matematice simple.Estima exactă este primul lucru. Achiziția și livrarea corespunzătoare - a doua condiție. Lucrările de instalare de înaltă calitate completează ceea ce a început.

Despre cât de multe cărămizi într-un cub și un metru pătrat de zidărie, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor