Câte cărămizi există într-un palet?

 Câte cărămizi există într-un palet?

Nevoia de a ști în mod clar câte cărămizi sunt într-un palet, nu se întâmplă numai între constructorii profesioniști. Este la fel de important să cunoaștem numărul exact de produse pentru piesă și pentru persoanele care lucrează independent. La calcularea consumului de materiale pe 1 m2 de zidărie sau 1 m3 pe perete, acest indicator determină volumul achizițiilor. Numărul de bucăți și cuburi de căptușire roșie și cărămidă solidă solidă în 1 palet depinde de metoda de instalare, dimensiunea paletei însăși. Formulele de calcul universale funcționează numai dacă aceste două variabile sunt cunoscute.

tipuri

Soiurile de cărămidă unică, transportate pe paleți sau paleți, sunt destul de diverse. De obicei, există următoarele categorii principale.

  • roșu - realizate din argilă naturală, trecând prin turnare cu cuptor în cuptor. Produsul finit combină caracteristici excelente de rezistență, greutate prea mică - 3,6 kg pentru o versiune completă a corpului, rezistență la intemperii externe. Dimensiunile blocului de caramida sunt de 215x12x6,5 cm.
  • alb - silicat, produs nu din lut, ci din nisip de cuarț, al cărui masă atinge 90% din volumul total. În plus, compoziția conține var și diverse aditivi. Procesul de turnare al produsului are loc prin presare uscată, cu prelucrarea ulterioară a materiilor prime într-o autoclavă sub expunere la aburi. Caracteristicile de înaltă rezistență o fac o alegere atractivă pentru decorarea și placarea. Dar dacă se pune un cuptor sau o țeavă de cărămidă albă nu va funcționa - când se încălzește peste 200 de grade Celsius, va exploda pur și simplu.
  • Argilă refractară. Cărămizi refractare pentru a pune sobe, seminee, coșuri de fum sunt fabricate din șamotte fin zdrobite și clase speciale de lut. Disponibil în mai multe dintre cele mai populare game de mărimi, în funcție de marcă, acesta poate fi transportat pe platforme de diferite dimensiuni.
  • Cu care se confruntă. Disponibil în varianta goală, cu un model diferit de caneluri. Are dimensiuni standard de 250x90x50 mm. Există, de asemenea, un soi galben, produs atât în ​​formă ceramică, cât și în clincher sau în formă hiperpresată. Dimensiunea unui singur produs în acest caz va fi de 250x120x65 mm.

Tipurile de paleți utilizate pentru transportul cărămizilor sunt, de asemenea, importante. De exemplu, dacă vorbim de gama de dimensiuni și capacitate de transport, în sectorul transporturilor sunt utilizate doar două opțiuni. Paletele sau paletele standard au o capacitate de încărcare de cel mult 750 kg, cu o dimensiune a site-ului de 1030x520 mm. Există, de asemenea, opțiuni îmbunătățite. În acest caz, paletul are dimensiuni de 1030x770 mm și poate rezista la greutatea de până la 900 kg. Există, de asemenea, europaleți utilizați în domeniul transportului internațional și care respectă cerințele GOST 9078-84. Dimensiunile lor sunt 1200x800 mm, capacitatea maximă de încărcare fiind de 1500 kg. Toate produsele pentru transport sunt realizate din lemn natural, cu bare ca niște nervuri de rigidizare.

capacitate

roșu

Capacitatea cărămizilor din palet, în funcție de dimensiunea produsului.

Câte cărămizi sunt incluse într-un singur palet de dimensiune obișnuită? De obicei, un pachet de 103x77 cm este luat ca unitate de măsură.În acest caz, în 1 stivă pe metru în înălțime (standard), cantitatea de material de umplere sau de rând va fi destul de standard. Este necesar doar să se clarifice parametrii specifici. De exemplu, un bloc ceramic gol va fi plasat pe un palet mare în cantitate de 420-480 buc. La mic se va potrivi de la 308 la 352 buc. Să analizăm mai detaliat datele despre cele mai populare tipuri de cărămizi.

Tipul de cărămidă solidă

250h120h65

250h120h88

de lucru

cuptor

parter

M100

cu care se confruntă

numărul de bucăți în paleta de 130x77 cm

420

390

200–400

420

420

420

360

alb

Pe un palet de dimensiuni standard, cantitatea de cărămizi de silicat alb depinde, de obicei, de tipul de produs pe care intenționați să-l expediați. Trebuie adăugat că platformele însele vor fi îmbunătățite - datorită masei mai mari a elementelor. 240-300 buc. Sunt așezate pe paleți din lemn-metal cu dimensiunea de 1915x600 mm sau 1740x520 mm. caramida silicata unica. Pentru produsele de unu și jumătate, această cifră va fi de 350-380 buc., Dar producătorul poate livra și semi-ambalaje de 180 de unități. Pentru opțiunea de față, numărul de cărămizi pe un palet va fi de 670-700 bucăți. Pentru fante - de la 380 la 672 buc. Caramida dublă este așezată pe un palet special în valoare de 448 de unități. Toți acești indicatori sunt relevanți exclusiv pentru produsele din pachet.În absența acestuia, numărul de articole disponibile pentru livrare va depinde de metoda de stivuire. Dar, cu astfel de transporturi, volumele materialelor de construcție deteriorate și rupte vor fi mult mai mari.

argilă refractară

Pentru blocurile de cuptoare sau chamote, numărul de unități per palet este, de asemenea, de mare importanță. Aici trebuie să acordați întotdeauna atenție etichetării produsului. Printre opțiunile cele mai populare se numără pensulele finale, care sunt plasate pe paleți de lemn de 415 de piese. În plus, marca ShB-5, având dimensiunile de 230x114x65 mm, este pusă și transportată pe paleți de 385 buc. Dacă se achiziționează cărămidă de șamotă ShB-8, cu dimensiunile de 250x124x65 mm, 625 de bucăți sunt așezate pe un palet standard. Standardele standard nu sunt singurele corecte și trebuie luate în considerare caracteristicile dimensionale ale opțiunii paletelor selectate. Pentru o Europă mai spațioasă, cărămizile din orice marcă sunt plasate în cantitate maximă.

cu care se confruntă

Pentru cărămizile cu care se confruntă, calcularea numărului de articole plasate într-un palet implică, de asemenea, obținerea de informații pe baza dimensiunilor produsului.Cu o dimensiune standard de 250x130x65 mm, 275 de unități sunt plasate pe un palet. Un tub ceramic unic se va potrivi cu 480 de bucăți. Silicat și galben 200 buc. în execuție unică. Pentru soiul clinker, această cifră va fi de 344 de unități. Toate datele indicate trebuie să fie supuse unei verificări aprofundate, luând în considerare standardul prin care se face produsul, capacitatea de transport a paletei. În plus, la achiziționarea de la producător, este necesar să se clarifice parametrii individuali utilizați în timpul transportului. Numai luând în considerare toți acești factori, va fi posibilă calcularea cu precizie a numărului de paleți și alegerea tipului de transport pentru livrarea lor către obiect.

Câte cuburi și pătrate într-un palet

Calculând numărul de cărămizi care se potrivesc pe un palet, este necesar să se acorde atenție altor puncte semnificative. De exemplu, dacă produsele sunt vândute într-un cub. m, acestea trebuie achiziționate ținând cont de numărul de paleți utilizați pentru transport și de capacitatea lor. În plus, la calcularea zidăriei, suprafața peretelui este calculată în metri pătrați. m. Determinați câte pătrunde se potrivesc pe un palet, de asemenea posibil prin calcule precise. Este suficient să clarificăm numărul de produse pe metru pătrat, în funcție de dimensiunea fiecăruiaun element. De asemenea, trebuie reamintit faptul că ambalajul cărămizilor pe paleți nu poate avea o înălțime a coșului mai mare de 1 m.

Versiunea cărămizii

m2 pe un palet standard cu o capacitate de încărcare de 750 kg

m3 pe un palet standard cu o capacitate de încărcare de 750 kg

Ceramică solidă unică

4

0,42

Ceramice corporale unu și jumătate

5,1

0,47

Corpul dublu ceramic

7,6

0,45

Ceramică goală singur

6,9–8,7

0,61

Bastard gol de ceramică

7,3–8,9

0,62

Ceramică dublă

6,7–8,6

0,65

Greutatea totală

Masa totală a paletului este, de asemenea, de mare importanță. Atunci când alegeți un camion, trebuie să țineți cont de acest aspect și nu de toată masa netă de produse. În particular, paletul mic, de 103x52 cm, fără încărcare, cântărește 15 kg. Greutatea unei cărămizi care este scufundată în ea poate fi de până la 1017 kg - 275 bucăți cântăresc atât de mult. caramida de silicat cu corp integral. Dacă paletul nu este încărcat complet, puteți câștiga greutate folosind calcule simple. Cantitatea de cărămidă este înmulțită cu masa unui produs:

Tip de cărămidă

corpolent

gol

ceramică

3500 g

2600 g

silicat

3700 g

3200 g

Un calcul preliminar al numărului necesar de cărămizi oferă posibilitățile optime de comandare a materialelor de construcție nu în bucăți sau în vrac, ci în ambalaje convenabile, paleți.Această abordare se practică în mod activ în magazinele de hardware și în fabricile în care sunt fabricate produsele. Având la dispoziție cele mai exacte informații pe care le puteți face cu ușurință cu achiziționarea numărului necesar de cărămizi.

Citiți mai multe despre calculele de cărămizi din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor