Cât costă blocul de cenușă?

 Cât costă blocul de cenușă?

Materialele de construcție s-au încercat încă din timpuri foarte vechi pentru a reduce costurile și a simplifica utilizarea. Dar, pe lângă performanța financiară și geometrică, rezistența și conductivitatea termică, trebuie să cunoașteți masa totală. Numai prin aceasta putem evalua aplicabilitatea anumitor produse într-un anumit caz, opțiunile optime pentru efectuarea sarcinilor.

De ce trebuie să cunoști greutatea?

Răspunsul evident - "pentru calculul corect al fundației" - nu epuizează întreaga profunzime a problemei. Este important să ne amintim că greutatea structurii este invers proporțională cu puterea acesteia. Și chiar și cu identitatea completă a materialelor, cu manopera de înaltă calitate, diferența rămâne extrem de semnificativă pentru a obține rezultatul.Deci, atunci când se utilizează tipul clasic de blocuri de grosime (într-adevăr, constând din zgură metalurgică), severitatea este determinată de dimensiunea particulelor sale. Atunci când se utilizează zgură predominant mare, construcția este ușurată, devine mai puțin puternică, dar mai economică în ceea ce privește consumul de căldură.

Zgura de dimensiuni mici se manifestă, respectiv, nu numai prin ponderarea produsului. Aceasta contribuie la sporirea puterii sale. Dar, în același timp, caracteristicile termice se deteriorează. Adăugarea nisipului de cuarț în loc de o parte a particulelor mici de zgură, practicată în unele cazuri, mărește rezistența structurii, deoarece încărcarea maximă este concentrată pe un material de umplutură mare. Desigur, această tehnică afectează inevitabil severitatea designului aplicat.

Compoziție și proprietăți

Dintre piesele construite artificial, blocurile de piatră se disting prin faptul că acestea au fost făcute odată numai cu umplutură cu zgură, de unde și numele. Dar astăzi acest design a devenit mult mai divers în parametrii săi.

Deci, în producția de blocuri de zgură pot fi folosite astăzi materiale de umplutură precum:

 • pietriș;
 • granita zdrobita;
 • pauza de sticla;
 • caramida zdrobita;
 • beton;
 • lut expandat;
 • cenușă vulcanică și o serie de alte substanțe.

Avantajele folosirii blocurilor sunt:

 • perioadă lungă de funcționare;
 • rezistență la foc;
 • conductivitate termică relativ slabă;
 • construcții rapide;
 • posibilitatea de a obține părți în condiții artizanale;
 • gamă largă de soluții geometrice.

Dar nu trebuie să uităm că blocurile de granule aproape nu stingă zgomotul și că sunt ușor înmuiate cu apă. Conductivitatea termică a structurilor solide nu este întotdeauna satisfăcătoare. Astfel de elemente nu sunt potrivite pentru tragerea conductelor și a cablurilor.

Deoarece în cea mai mare parte sunt folosite:

 • pentru garaje;
 • pentru bucătării de vară;
 • pentru alte facilități auxiliare;
 • ca material finisaj și decorativ.

Gradarea în masă

Fabricarea blocurilor de ciment pentru construcția de instalații specifice este larg răspândită; Adesea își fac propriile mâini. Deoarece valoarea unei bucăți poate fi foarte diferită în funcție de necesități. Standardul neoficial, adică blocurile universale de zgură, are o dimensiune de 39 cm, o înălțime de 18,8 cm și o lățime de 19 cm. Dar masa este influențată nu numai de spațiul ocupat, ci și de o diferență importantă între blocurile pline și cele goale din interior.

Lipsa este creată în mod intenționat, deoarece permite:

 • reducerea greutății structurii finite;
 • reducerea pierderilor de căldură;
 • salva materiale;
 • să păstreze în același timp la un nivel decent de rezistență structurală.

În unele blocuri este prevăzută o pereche de cavități pătrate - aceasta înseamnă că aerul reprezintă 40% din volumul blocului. Cel mai mic procent din această cifră (28%), când este plasat în mai multe sloturi. Dacă sunt create patru fante sub forma unui dreptunghi sau a unei runde de 2 sau 3, 30% sunt reprezentate de goluri. O unitate de dimensiuni standard convenționale, fabricate în condiții industriale, cântărește între 12 și 28 kg. În consecință, greutatea specifică atinge 49-100 kg pe 1 km Km. m.

Caracteristicile mai exacte pot fi determinate dacă luați în considerare materialul utilizat și domeniul de aplicare. Astfel, pietrele de zgură corporală sunt destinate formării bazelor, de asemenea pot fi utilizate în pereții caroseriei și în primele etaje. Pereții din interiorul caselor și pereții despărțitori sunt construiți din structuri goale. Există produse de placare care duplică aspectul unei varietăți de materiale și sunt destinate decorării. Blocurile de divizare a blocurilor sunt foarte ușoare (atât în ​​general, cât și în termeni de un cub), sunt ieftine și creează un efort minim asupra bazei.

Blocurile "Ripped" diferă în același fel de suprafață ca și cărămida spartă.Astfel de produse sunt în mare parte necesare în scopuri decorative. coloane pentru decorare, garduri și frontoane sunt formate din piese neferoase, care adaugă o cretă sau cărămidă zdrobit. În ceea ce privește mărimea, dimensiunea de mai sus este de 39x19x18,8 cm tipică numai pentru structurile obișnuite. Pentru blocurile de trei pătrime, norma este de 29x19x18,8 cm.

Jumătate de tip bloc are două fețe până la 19 cm, iar plăcile de divizare 59 diferă în lungime sau 39 cm, o lățime de 9 cm Conceput pentru construcțiile de fum au două fețe pe 39 cm shlakoblok Bulky 400h200h200 mm are cea mai mare masa - .. 26 kg folosind argilă expandată. Dacă un bloc de 20x20x40 cm este realizat din ciment nisipos, greutatea lui crește până la 29 kg. Nu folosiți niciodată blocuri de zgură, care sunt lungimea și lățimea sunt diferite de dimensiunile tipice mai mari de 3 mm.

Pentru abaterile în înălțime este prevăzută o barieră mai puțin rigidă - 4 mm. Dar, de asemenea, nu pot fi utilizate în blocuri de orice dimensiune, care are un înveliș de beton este de 0,4 cm adâncime și excrescențe și adânciturile mai mari de 0,2 cm. Limitele ciobire la fețele exterioare și interioare este mai mică de 0,5 cm în lungime de la 0 , 5 m.Toate aceste circumstanțe sunt importante pentru a ține seama - împreună cu masa - la selectarea blocurilor de granule și obținerea acestora în mod independent.

Este categoric inacceptabilă situația atunci când, încercând să menținem conformitatea cu dimensiunile și gravitatea cu orice preț, diminuează calitatea.

Costul blocurilor finite este determinat nu numai de masa lor (mai precis, numărul de goluri și formatul acestor goluri). Sunt luați în considerare parametrii tehnologici specifici, precum și popularitatea producătorului și distanța de transport. Cunoașterea compoziției exacte și influența acesteia asupra gravității structurilor vă permite să comandați produsele cele mai potrivite și să monitorizați conformitatea acestora cu cerințele.

Important: atunci când este utilizat în producția de zgură de furnal, nu se recomandă utilizarea blocurilor în construcția spațiilor rezidențiale și a locuințelor animalelor.

Singura zonă de utilizare a acestora - construcții secundare secundare. Este necesar să se ia în considerare faptul că și cele mai grele și durabile produse sunt fragile. Când descărcarea, depozitarea și utilizarea trebuie să le protejeze de căderi, de șocuri puternice. Cusăturile trebuie să se străduiască să se facă cât mai subțiri. Grosimea lor excesivă deschide o cale convenabilă pentru îngheț.

Cu privire la dimensiunea blocului de carbon, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor