Cercul de foraj: cum să alegi și să folosești?

 Cercul de foraj: cum să alegi și să folosești?

Atunci când o persoană se confruntă cu nevoia de a preda burghiul în mână, el își dă seama că lucrul dur și praf îl așteaptă. Și dacă trebuie să lucrați cu un zid, în special cu un zid de cărămidă, mai întâi trebuie să alegeți fora potrivită pentru cărămidă, pentru a nu deteriora scula în timpul reparației și a forța cu succes peretele din cărămidă.

Inventarierea preparatelor

Pentru a fora un zid de caramida, ai nevoie de un burghiu cu ciocan. Dacă forajul nu este tensionat, va dura mult timp pentru a fora; exercițiul va fi foarte cald și, ca rezultat, viața sa va fi mult redusă.Un astfel de instrument trebuie să aibă o putere mare și un număr mare de rotații pe minut. Depinde de cât de ușor și rapid va fi posibilă găurirea unei găuri în perete. Mai mult de 2000 de rotații pe minut sunt considerate o valoare acceptabilă și cu cât este mai mare numărul, cu atât mai bine va afecta viteza de forare.

Înainte de a cumpăra un burghiu, trebuie să vă asigurați că un astfel de burghiu are un mandrină de auto-strângere și funcția de derulare înapoi a burghiului. Un astfel de mandrină va strânge automat burghiul fără a fi nevoie de o cheie de prindere, care este cel mai adesea atașată de un burghiu.

Pregătiți pentru a fora un zid de cărămidă

Înainte de a începe lucrul și de a începe găurirea peretelui, trebuie să vă asigurați că nu există obstacole în perete sub formă de cabluri electrice sau conducte de apă. Un detector de metale poate ajuta în acest scop: vizând dispozitivul pe perete, puteți detecta un obstacol în timp și, prin urmare, determinați un punct de siguranță pentru găurire.

Pentru a forța corect orice zid de cărămidă, primul pas este marcat pe perete. Pentru marcare, se folosește un instrument, cum ar fi un pumn, care este o tijă din oțel.Centura punch gol un mic orificiu în perete, oferind posibilitatea de a fixa burghiu într-o poziție plată.

Procesul de foraj a unui zid de cărămidă

Pentru forajele de înaltă calitate necesită o lovitură puternică, dar dacă nu există nici una, atunci puteți face o foraj obișnuit. Pentru a fora un zid de caramida nu necesita cunostinte speciale, cu toate acestea, grija extrema si aderarea la unele recomandari va ajuta sa evitati probleme atunci cand lucrati cu instrumentul. Exercițiul trebuie să fie menținut strict drept, în caz contrar există șansa de a sparge burghiul peste cărămidă și de a lăsa o dantură neuniformă în perete. Când semănatul este pornit, este important să purtați ochelari de protecție care să împiedice pătrunderea prafului și a cărămizilor în ochi. De asemenea, la găurire, este necesar să apăsați fără efort brusc burghiul, asigurând o încărcare uniformă pe suprafață.

Forarea necesită consumul unor cantități mari de energie. La viteze mari, există o forță extraordinară de frecare care încălzește puternic forajul, deci trebuie răcit cât mai des posibil cu apă rece. Adesea, atunci când vă forați, puteți să vă poticniți pe caramida arsă, care nu va fi ușor de făcut.Pentru a înțelege când a apărut o astfel de cărămidă, trebuie să vă uitați la culoarea prafului, de obicei este negru.

Pentru a executa cu succes o gaură în peretele acoperit cu cărămizi arse, trebuie să setați burghiul la viteză mică și să activați funcția de baterist. Este necesar să apăsați mai greu instrumentul, dar să controlați încălzirea burghiului, fără a permite supraîncălzirea acestuia. Un burghiu cald poartă rapid margini de tăiere, deci este mai bine să aplicați aici un strat de diamant, ceea ce vă va permite să vă angajați mai bine pe suprafață, economisind timp și timp.

Se întâmplă ca o gaură în peretele de cărămidă să fie făcută cu un diametru considerabil. Acest diametru poate servi drept orificiu de evacuare. Pentru o astfel de procedură, este puțin probabil ca un burghiu convențional să găuriască o gaură cu un diametru mare, deci este necesar un burghiu puternic și o coroană care să conțină un strat de diamant.

Mai întâi trebuie să marcați diametrul de pe perete și trageți un cerc pe secțiunea marcată a peretelui. Dacă, de exemplu, o țeavă cu diametrul de 100 mm, gaura pentru burghiu trebuie așezată cu cel puțin 120 mm pentru a menține rezerva, în cazul înclinării burghiului în cealaltă direcție.După aceasta, cifra ar trebui să fie remarcat puncte pentru foraj cu o distanță la fiecare cateva centimetri. Apoi trebuie să alegeți grosimea potrivită a burghiului, astfel încât să treacă complet peretele de cărămidă.

La etapa de foraj trebuie să găuriți punctele marcate. Exercițiul trebuie să treacă prin perete, rămânând pe cealaltă parte a peretelui. Praful după acest lucru va fi o mulțime, deci este recomandat să acoperiți obiectele străine cu o cârpă și puneți-le pe protecție pentru a evita praful abundent. După finalizare, ar trebui să obțineți un număr mare de puncte forate într-un cerc.

După găurire, folosind lopata pentru punch trebuie să bateți bucăți suplimentare de cărămidă. Operațiunea se efectuează numai în modul bate, nu este necesară găurirea caramizii. Atunci când este posibilă evacuarea unei cărămizi inutile, după ce ați umblat de mai multe ori, atunci va fi posibilă realizarea unei găuri largi în perete.

Alegerea șuruburilor potrivite pentru găurire

Șuruburile cu șuruburi automate sunt numite elemente de fixare sub formă de tije care au un filet filetat, un capăt ascuțit și un cap. Firul fixează miezul șurubului în perete, asigurând astfel fixarea și rigiditatea. Prin clasificare, șuruburile cu autoturisme sunt împărțite în următoarele tipuri.

 • Universal, potrivit pentru orice montare - cea mai comună.
 • Șuruburile cu auto-filetare întăresc foile de metal fără diblu. Forarea este obligatorie înainte de înșurubarea șurubului.
 • Șuruburi autofiletante fără dibluri pentru fixarea metalului moale și a lemnului, plastic.
 • Crăciun-șuruburi care pot întări un perete de beton sau cărămidă care merge împreună cu diblurile, prin blocarea spre interior.
 • Bolțurile - șuruburi fără dibluri sunt necesare pentru consolidarea unui perete de cărămidă sau a unui perete de beton.

  Pentru a alege șuruburile potrivite pentru găurire, este important să luați în considerare de la care metal sau aliaj sunt fabricate. Sfera de aplicare a acestor produse depinde de materialul de fabricație.

  • Oțel inoxidabil. Un plus imens este protecția împotriva umezelii. Prezența metalelor, cum ar fi cromul și nichelul, nu permite ca astfel de șuruburi să ruineze.
  • Oțel carbon. Comparativ cu tipul anterior, acest metal nu este protejat de umiditate, ci mai durabil.
  • Șuruburi de foraj din alamă - Acesta este un material relativ scump, dar de înaltă calitate. Poți să lucrezi cu ei atât în ​​medii sărate cât și în acizi.Alama este rezistent la coroziune, dar acest aliaj este moale și deformat sub sarcină mare.

   Dacă alegeți șuruburi cu autoturisme pentru găurirea în beton cu dibluri, trebuie să țineți cont de faptul că grundul a fost acționat acolo în prealabil și șurubul însuși este deja înșurubat în el. Mecanismul este realizat în așa fel încât capetele ascuțite ale grundului să se lipească în perete, în timp ce șurubul este înșurubat în gaură, extinderea zonei de fixare pentru o fixare mai durabilă.

   Acest sistem de montare, în cazul în care manșonul din plastic extinde zona de montare, este utilizat în următoarele cazuri:

   • sarcina sporită pe șuruburi;
   • fixare mai rigidă pentru betonul celular;
   • necesitatea de a elimina vibrațiile pentru a preveni rotirea filetului.

   Dacă aveți nevoie să consolidați structura într-o casă de fațadă, atunci puteți utiliza dibluri de înaltă calitate MBR-X care se întâlnesc împreună cu șurubul. Aceste elemente de fixare pot fi înșurubate într-un perete din cărămidă și sunt potrivite atât pentru cărămizi corporale, cât și pentru cărămizi goale.

   În absența diblurilor, pentru șuruburi trebuie de asemenea să găuriți o gaură mică, este de asemenea mai bine să calculați în avans lungimea șurubului. În caz contrar, șurubul nu va atinge adâncimea dorită sau va fi îngropat în perete.Reasamblarea poate deteriora numai gaura fragila din beton.

   Există și așa-numitele turboseuri. Avantajul acestui șurub este un fir variabil, având crestături. Se remarcă o bună aderență la peretele din beton. Astfel de șuruburi cu auto-filetare pot fi înșurubate cu un burghiu convențional, care nu necesită forță excesivă. Turboshurup este aplicabil pentru blocurile de beton celulare și goale.

   Culoarea șuruburilor este de asemenea importantă. În ceea ce privește culoarea, șuruburile cu auto-găurire sunt după cum urmează.

   • Argint - astfel de șuruburi sunt potrivite pentru toate condițiile climatice. Împiedicați apariția coroziunii. Potrivit pentru muncă atât în ​​interior cât și în aer liber.
   • Galben - acoperit cu un strat de protecție zinc cu un amestec de cupru. Aplicați numai pentru lucrările de interior.
   • Negru - conține film de oxid. Aceste șuruburi nu sunt adecvate în încăperile cu un procent ridicat de umiditate, de exemplu, în băi și sere nu este de dorit să se utilizeze astfel de elemente de fixare.

    Atunci când strângeți șuruburile cu o foraj convențional, este important să alegeți un burghiu, luând în considerare următoarele recomandări:

    • burghiul ar trebui să fie de câteva milimetri mai mic decât șurubul;
    • atunci când utilizați un instrument de pitting, este mai bine să obțineți un burghiu,având adâncituri în partea de prindere a burghiului;
    • la găurire, puteți utiliza burghiul universal pentru găurirea cărămizilor.

    În concluzie, observăm că este ușor să forați un perete de cărămidă. Principalul lucru este să aderați la recomandările menționate și să alegeți inventarul potrivit pentru acest loc de muncă.

    Veți afla mai multe despre exercițiile de beton din video.

    Comentarii
     autor
    Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

    Sala de intrare

    Camera de zi

    dormitor