Caramida tandoor

 Caramida tandoor

Tandoor din cărămizi, cât de realist este să o faci cu mâinile tale?

Tandoorul este un cuptor tradițional uzbec. Este foarte diferit de soba traditionala rusa. De aceea, pentru construirea cu succes a tandoorului este necesar să se familiarizeze cu caracteristicile construcției acestui dispozitiv extraordinar.

Materialul tradițional pentru fabricarea acestui cuptor este argila, dar ca bază și exterioară, puteți folosi cărămida roșie arsă, care poate fi de orice dimensiune (cea mai comună este caramida 250x120x65 mm.). Dacă sunteți foarte limitat în finanțe, puteți utiliza pentru construcții caramida de ambalare.

 Tandoor

Este important procesul de selectare a unui sit pentru construcție. Designul tandoorului produce câteva nuante importante: pe o rază de patrucontoarele nu ar trebui să fie materiale inflamabile; ar trebui să existe o sursă de apă în apropiere; deasupra sobei ar trebui să existe o vărsat mare.

Tandoor prin vedere sunt:

  • vertical
  • orizontală,
  • subteran,
  • sol.

În Asia, cuptorul din cuptor este fabricat din lut cu adăugarea de vată de cămilă sau de oaie. Cu toate acestea, procesul de creare a unei cuve este foarte laborios și necesită cunoștințe specifice. Prin urmare, este mai ușor să cumpărați o cuvă pentru acest cuptor într-un magazin de specialitate. Dar fundația și peretele exterior pentru a construi propriile lor.

Indiferent de design, tandoorul constă din: bază, fundație, strat exterior de protecție, cuvă, compartiment de temperatură, grilă și baldachin.

 Schema de instalare Tandyr

fundație

Datorită caracteristicilor acestui cuptor, are o greutate foarte mare, deci nu puteți face fără fundație. Fundația ar trebui să iasă ușor dincolo de cuptorul însuși. Cel mai bine este să faci o muchie la 20-30 cm. Trebuie să construiești o fundație pe o pernă de nisip cu o înălțime de cel puțin 20 cm.

De obicei, pentru construirea tandoor face o bază solidă de aproximativ un metru, dar nu mai puțin de 60 cm.

Pentru turnarea subsolului de tandyr se utilizează amestecul de ciment-nisip. Și pentru impermeabilizarea cea mai potrivită pentru utilizare galvanizată.

 Tandoor

sol pentru

Stratul de protecție exterior este proiectat pentru izolarea termică a cuptorului. Este de obicei construită din cărămizi roșii arse. De asemenea, puteți aplica caramida din caramida. Dar nu arată așa de frumos. Cu toate acestea, acest lucru poate fi corectat, deoarece nimeni nu interzice să prelucreze tencuiala rezistentă la căldură pe o cărămidă de șamătă și apoi să o decoreze cu un decor rezistent la foc.

Diametrul interior și cel exterior al peretelui tandyr trebuie să fie de 80 și respectiv 90 cm grosime.

Forma generală a tandoorului este conică. Între rezervor și stratul exterior de cărămidă trebuie să existe un spațiu gol de cel puțin 10 cm pentru a pune materialul izolant.

 Procesul de construire a unui tandoor

Baza cuptorului trebuie să aibă o înălțime de 60 cm. Gâtul nu trebuie să depășească mai mult de 1500 mm deasupra solului.

La baza tandoorului, trebuie să oferiți un loc pentru a instala ușa și grătarul.

Cuptorul acestui cuptor trebuie să fie rotund de 60-70 cm. Este amplasat fie în partea inferioară, fie în peretele carcasei exterioare.

După cum am menționat mai devreme, o cuvă pentru un cuptor tandyr este mai ușor de cumpărat.

 Caramida tandoor

Materialul izolant dintre suprafața exterioară și interioară poate fi realizat din lut și vermiculit. Proporțiile specifice depind de compoziția acestor materiale.De asemenea, materialul izolant poate fi achiziționat prin consultarea unui specialist în acest domeniu.

Tandoorul de pe site-ul dvs. nu va deveni doar un loc pentru gătit, ci și vă surprinde plăcut oaspeții.

Și pentru iubitorii de produse afumate puteți construi caramida de cărămidă.

 Caramida tandoor
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor