Subtilități de calculare a cărămizilor la domiciliu

 Subtilități de calculare a cărămizilor la domiciliu

Popularitatea clădirilor din cărămidă este explicată de o serie de caracteristici pozitive ale acestui material de construcție. În primul rând este durabilitatea. Casele din cărămidă cu o așezare adecvată vor trece în secolul trecut. Și există dovezi despre asta. Astăzi puteți vedea clădiri puternice ridicate cu mai multe secole în urmă.

Caramida densa rezista perfect "atacurilor" vremii. Nu se prăbușește sub fluxurile de ploaie, nu se sparge datorită căderii de temperatură și rezistă atât înghețurilor severe, cât și căldurii arzătoare. Imună la cărămidă și la lumina soarelui.

Fenomenele atmosferice pot deteriora zidaria, dar acest lucru va dura mai mult de un deceniu.

În favoarea cărămizii spune rezistența la distrugerea biologică. În plus, caramida este ignifugă. Chiar și atunci când expunerea prelungită la pereții deschisi de incendiu nu sunt distruse. Arhitecții iubesc acest material de construcție datorită faptului că vă permite să realizați soluții arhitecturale interesante.

În zilele noastre, nu numai silicat alb și cărămizi roșii sunt produse, dar și multi-colorate, ceea ce face posibilă crearea de fațade colorate originale. Casele din cărămidă arată solidă, de încredere, ca o adevărată cetate dintr-o poveste faimoasă.

De ce depinde?

Mai întâi de toate, nevoia de cărămizi pentru construirea unei case depinde de dimensiunile pereților, mai exact de grosimea lor. Cu cât sunt mai groase pereții, cu atât mai mult material de construcție de care vor avea nevoie. Grosimea pereților este determinată de tipul zidăriei. Varietatea lor este limitată.

În funcție de numărul și locația cărămizilor, există zidărie în:

 • jumătate de cărămidă (zidăria este utilizată pentru partiții, deoarece clădirile din jumătate de caramida nu sunt construite pe jumătate din cărămidă);
 • una (zidaria este folosită pentru partiții, uneori pentru case de grădină, unde nu există încălzire);
 • un an și jumătate (potrivit pentru construirea de clădiri într-un climat cald);
 • două (potrivite pentru construirea de clădiri în Rusia centrală, Ucraina, Belarus);
 • două și jumătate (cele mai des folosite în construcția de case private și cabane în zonele climatice din zona II);
 • trei (acum practic nu folosite, dar găsite în clădiri din trecut, înainte de secolele seculare și ulterioare).

Caramizile în sine variază în funcție de dimensiune. Conform standardelor existente, toți producătorii produc materiale de construcție cu dimensiuni identice numai în lungime și lățime. Primul parametru (lungime) este de 25 cm, al doilea (lățime) - 12 cm. Diferențele constau în grosime.

Următoarele dimensiuni ale grosimii sunt luate pentru:

 • singur - 6,5 cm;
 • unul și jumătate - 8,8 cm;
 • dublu - 13,8 cm

Cărămizi de același tip sau de diferite tipuri pot fi folosite în zidărie. Dacă după construcție nu planificați să acoperiți fațada cu tencuială, o singură cărămidă va fi cea mai preferată, deoarece arată foarte bine.

Adesea, o singură vedere este folosită pentru placare, iar interiorul zidăriei este alcătuit din cărămizi îngroșate (unu și jumătate) sau cărămizi duble. Utilizarea cumulativă a două tipuri are loc, de obicei, dacă trebuie să salvați. La urma urmei, o cărămidă dublă din punct de vedere al volumului este mult mai ieftină decât una sau una și jumătate.

La determinarea cantității de materiale de construcție este necesar să se concentreze pe doi parametri: tipul de zidărie și tipul de cărămizi.

Caracteristici speciale

Pentru a face corect un calcul al necesității unei cărămizi pentru a construi o casă, trebuie să știți dimensiunile acesteia. De obicei, noii veniți în construcții fac greșeli și obțin o cantitate mult mai mare de materiale de construcție decât au de fapt nevoie.

Greșeala este că îmbinările mortarului nu sunt luate în considerare. Între timp, stratul de mortar între cărămizi este o cantitate considerabilă. Dacă pierdeți volumul de cusături, rezultatul va fi diferit cu cel puțin 20%.

De regulă, cusăturile au o grosime de cel puțin 5 și nu mai mult de 10 mm. Cunoscând mărimea materialului de bază, este ușor de calculat că într-un metru cub de zidărie de la 20 la 30% din volum este mortar de zidărie. Un exemplu pentru diferite tipuri de cărămizi și grosimea medie a îmbinării mortarului. Practica arată că pentru un metru cub de zidărie există 512 cărămizi unice, 378 îngroșate sau 242 duble.

Luând în considerare cantitatea de soluție scade semnificativ: cărămizi unice necesare 23% mai puțin, adică doar 394 de bucăți, respectiv un an și jumătate, respectiv 302 și dublu - 200 de bucăți.Calculul numărului necesar de cărămizi pentru construirea unei case se poate face în două moduri.

În primul caz, o cărămidă poate fi luată nu de o dimensiune standard, dar cu cote egale cu grosimea rostului de mortar. Este de preferat cea de-a doua metodă, în care este luat în considerare consumul mediu de materiale de construcție pe metru pătrat de zidărie. Problema este rezolvată mai repede, iar rezultatul este destul de precis.

Deviația într-o direcție sau alta nu este mai mare de trei procente. Sunt de acord că o astfel de eroare mică este destul de acceptabilă. Un alt exemplu, dar acum nu pe volum, ci pe suprafața peretelui, este un calcul care ia în considerare metoda de așezare de 0,5, una, una și jumătate, două sau două cărămizi și jumătate.

Masoneria semi-caramida este de obicei stabilita atunci cand se utilizeaza branduri frumoase cu care se confruntă.

Pentru 1 m2, luând în considerare cusăturile necesare:

 • singur - 51 de bucăți;
 • îngroșat - 39 bucăți;
 • dublu - 26 buc.

Pentru a pune 1 cărămidă pe metru pătrat, aveți nevoie de:

 • singur - 102 bucăți;
 • 78 îngroșat;
 • dublu - 52 buc.

Grosimea peretelui de 38 cm se obține prin așezarea unei cărămizi și jumătate.

Cerința materială în acest caz este:

 • singur - 153 bucăți;
 • îngroșat - 117 bucăți;
 • dublu - 78 buc.

Pentru 1 m2 de zidărie în 2 cărămizi trebuie să cheltuiți:

 • singur - 204 de bucăți;
 • îngroșat - 156 bucăți;
 • dublu - 104 buc.

Pentru pereți mai groși de 64 cm constructorii vor avea nevoie de un metru pătrat:

 • un singur - 255 de bucăți;
 • îngroșat - 195 de bucăți;
 • dublu - 130 buc.

Cum să contezi?

Pentru a efectua corect operațiunea pentru a stabili numărul necesar de cărămizi necesare pentru construirea casei, este necesar să împărțiți lucrarea în mai multe etape. Nu contează ce casă este decisă pentru a construi: un mic mic sau mare cu două etaje, cu un garaj atașat, o grădină de iarnă sau o terasă, principiul de calcul este același. Mai întâi trebuie să calculați suprafața pereților exteriori. Un calcul similar al zonei este făcut pentru pereții interiori.

Nu are sens să se facă un calcul comun, deoarece grosimea pereților exteriori și interiori este semnificativ diferită.

Apoi trebuie să calculați suprafața ferestrei și orificiile ușii. În proiect, de regulă, nu sunt pătrate, dar sunt indicate dimensiuni liniare. Pentru a calcula zona va trebui să utilizați formula familiară din școală, înmulțind înălțimea cu lățimea. Dacă deschiderile sunt aceleași, puteți găsi zona unei deschideri, de exemplu, o fereastră, și să multiplicați rezultatul cu numărul de ferestre viitoare.Dacă dimensiunile din camere diferite sunt diferite, trebuie să faceți calculele pentru fiecare separat.

Toate zonele de deschidere rezultate se adaugă și se scad din suprafața obținută pentru pereți. Aflați cât de mult cărămidă merge într-un volum sau zonă cunoscută, destul de ușor. De exemplu, 200 de metri pătrați. m o așezare în 1 cărămidă standard (singură) va merge fără cusături 61 x 200 = 12 200 bucăți și luând în considerare cusăturile - 51 x 200 = 10 200 bucăți.

Dăm un exemplu de calcul al consumului de cărămizi. De exemplu, se planifică construirea unei case din două etaje. Lățimea clădirii este de 9 m, lungimea este de 11 m, iar înălțimea este de 6,5 m. Proiectul prevede așezarea a 2.5 cărămizi, iar în exterior se află o căptușeală de 0,5 cărămizi, iar peretele principal este construit din cărămizi duble. În interiorul grosimea peretelui clădirii este o cărămidă. Lungimea totala a peretilor interiori este de 45 m. In peretii exteriori se afla 3 usi de 1 m latime si 2 m inaltime. Numarul de deschideri ale ferestrelor este 8, dimensiunile lor fiind de 1,75 x 1,3 m. In interior sunt 4 deschideri cu parametrii 2, 0 x 0,8 m și unul 2,0 x 1,5 m.

Determinați zona pereților exteriori:

9 x 6,5 x 2 = 117 m2

11 x 6,5 x 2 = 143 m2

117 +143 = 260 m2

Zona de intrare: 1 x 2,1 x 3 = 6,3 m2

Zona de deschideri pentru ferestre: 1,75 x 1,3 x 8 = 18,2 m2

Pentru a determina corect zona solidă a pereților exteriori, suprafața tuturor deschiderilor trebuie să fie scăzută din suprafața totală: 260 - (6,3 + 18,2) = 235,5 m2.Determinăm suprafața pereților interiori, luând în considerare faptul că zidurile de cărămidă se află numai la primul etaj cu o înălțime a tavanului de 3,25 m: 45 x 3,25 = 146,25 m2. Fără deschideri, zona pereților din interiorul camerei va fi:

146,25 - (2,0 x 0,8 x 4) - (2,0 x 1,5) = 136,85 m2

Rămâne să se calculeze numărul de cărămizi la rata consumului menționat anterior pe 1 metru pătrat:

dublu: 235,5 x 104 = 24,492 bucăți;

cu fața: 235,5 x 51 = 12,011;

Single: 136,85 x 102 = 13,959 buc.

Numărul de unități este aproximativ, rotunjit la unul.

Când pereții exteriori sunt ridicați de un tip de cărămidă, calculul poate fi efectuat în funcție de volum.

Cu aceleași dimensiuni globale ale casei, vom calcula în funcție de volum. Mai întâi definim volumul zidurilor. Pentru aceasta, lungimea uneia dintre fețele casei (de exemplu, una mai mică, lungimea de 9 metri) acceptăm complet și calculam volumul a două pereți paralele:

9 (lungime) x 6,5 (înălțime) x 0,64 (grosime 2,5 cărămizi) x 2 (numărul pereților) = 74,88 m3

Lungimea celui de-al doilea perete este redusă cu (0,64 m x 2), adică cu 1,28 m. 11 - 1,28 = 9,72 m

Volumul celorlalte două pereți este egal cu:

9,72 x 6,5 x 0,64 x 2 = 80,87 m3

Capacitatea cubică totală a pereților: 74,88 + 80,87 = 155,75 m3

Numărul de cărămizi depinde de tipul ales și va fi pentru:

 • un singur: 155.75 m3 x 394 buc / m3 = 61.366 buc;
 • îngroșat: 155,75 m3 x 302 buc / m3 = 47 037 buc;
 • dublu: 155.75 m3 x 200 buc / m3 = 31.150 buc.

De regulă, materialul de construcție nu este vândut de piesă, ci de petrecerea pusă pe un palet.

Pentru cărămizi corporale, vă puteți concentra pe următorul număr în tava:

 • singur - 420 buc;
 • un an și jumătate - 390 de bucăți;
 • dublu - 200 buc.

Pentru a comanda un lot de materiale de constructii rămâne pentru a determina numărul de paleți.

În ultimul nostru exemplu, cererea de cărămizi va fi:

 • singur: 61 366/420 = 147 paleți;
 • un an și jumătate: 47 037/390 = 121 paleți;
 • dublu: 31 150/200 = 156 paleți.

Când efectuați calculele, constructorul se întoarce întotdeauna în sus. În plus față de materialul folosit direct în zidărie, trebuie să țineți cont de faptul că atunci când vă deplasați și efectuați o muncă, o parte din material intră în luptă, adică aveți nevoie de o anumită rezervă.

Sfaturi și trucuri

Se crede că toate cărămizile de dimensiuni corespund standardelor stabilite. Cu toate acestea, există toleranțe și diferite loturi de produse pot varia ușor. Structura va pierde perfecțiunea atunci când se utilizează diferite loturi de cărămizi. Din acest motiv, se recomandă să comandați la un moment dat întreaga cantitate de materiale de construcție de la un furnizor.

Doar astfel, materialul garantat achiziționat va diferi în dimensiuni și nuanțe de culoare (pentru brandurile cu care se confruntă).Suma estimată ar trebui majorată cu 5% datorită pierderilor inevitabile în timpul transportului și construcției. Calculul corect al nevoilor de cărămidă va împiedica întreruperile inutile și va salva finanțele dezvoltatorului.

Pentru informații despre cât costă construirea unei case din cărămidă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor