Baliza bavareză: caracteristici și recomandări pentru implementare

 Baliza bavareză: caracteristici și recomandări pentru implementare

Există mai multe opțiuni pentru așezarea cărămizilor. Una dintre cele mai atractive este considerată o așezare bavareză specială. Are propriile sale caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când este auto-executant. Astăzi vom examina în detaliu ce este această metodă de stabilire și cum să lucrăm corect cu ea.

Ce este?

Înainte de a începe construcția independentă a zidăriei estetice bavareze, este necesar să analizăm în detaliu ce este. Baza de zidărie bavareză este un tip de zidărie care combină blocuri de diferite tipuri.Elementele au de obicei o culoare diferită, cel mai adesea susținute în nuanțe roșii și maro. Rezultatul este o compoziție foarte originală și atractivă, care atrage o atenție deosebită.

Cele mai multe surse sunt pline de informații că o versiune similară de zidărie provine din Germania secolului al XVII-lea. De fapt, aceste materiale de finisare sunt relativ noi. Distribuția semnificativă, ar putea avea doar câteva decenii în urmă. O întrebare evidentă rezultă din informațiile de mai sus: unde apare Bavaria în numele cărămizii? Această denumire este considerată a fi mai comercială, cum ar fi, de exemplu, un bloc sau un hamburger. Legătura cu regiunea menționată în Germania se datorează mai degrabă faptului că este posibil să se vadă în cantități mari case vechi de cărămidă fără tencuieli.

trăsături caracteristice

Bratul estetic și de modă bavarez este recunoscut și în cerere. Dacă intenționați să vă întoarceți la această combinație strălucitoare de cărămizi multi-colorate, atunci ar trebui să aflați ce caracteristici sunt inerente în ea.

 • Într-un teanc specificat, blocurile adiacente au de obicei culori diferite.
 • În proiectare, niciuna dintre culorile nu ar trebui să fie accentuată față de celelalte. Nu uitați de această regulă importantă, deoarece dacă nu se observă, ambreiajul va fi disharmonios.
 • Desenul unui astfel de ambreiaj nu trebuie repetat în mod constant.
 • Cusăturile verticale trebuie aliniate pe rând.

Trebuie remarcat faptul că tipul tradițional de zidărie bavareză implică o combinație de cărămizi roșii și cărămizi (una dintre nuanțele lor). Tonurile nu pot fi mai mult de nouă. Practic, maestrii recurg la utilizarea a opt tonuri potrivite.

Metode de așezare

Înainte de a trece independent la stabilirea bavareză, trebuie să faceți planul potrivit. Este de dorit să tragem în detaliu. În această schemă, va trebui să reflectați toate culorile pe care intenționați să le respectați atunci când așezați cărămizile. Vă rugăm să rețineți că există multe opțiuni pentru așezarea bavareză.

Cu toate acestea, va trebui cu siguranță să urmați câteva reguli importante. Este permisă pornirea a 5 până la 10 fragmente separate. Combinația care ți-a plăcut cel mai mult ar trebui implementată în conformitate cu toate caracteristicile tehnice. Pentru ca zidăria bavareză să arate complet și estetică, trebuie să vă asigurați că rândurile se alternează prin cusăturile situate vertical.

Versiunile moderne ale modelelor sunt rareori realizate din cărămizi de diferite culori într-un ton de lumină. Majoritatea oamenilor preferă variante întunecate. Structuri solide și frumoase care demonstrează gustul delicat al proprietarilor lor sunt obținute din astfel de materiale.

De asemenea, aici vă puteți aplica nu numai la modelarea multi-colorată, dar monotonă. De exemplu, o singură culoare poate fi făcută din colțurile casei sau ale deschiderilor ușilor / ferestrelor. Deseori, cu care se confruntă diferite cladiri, maestrii recurg la un spectaculos așezare în formă de pom de Crăciun. Desigur, zidarul trebuie să fie bine familiarizat cu o astfel de tehnică pentru a obține rezultatul așteptat.

Arată interesantă zidărie bavareză și două cărămizi. Cu acest aspect, colțurile și deschiderile sunt, de obicei, făcute mai ușoare, iar pereții înșiși sunt amenajați cu cărămizi roșii sau decorați cu zidărie bavareză. În acest caz, este obișnuit să se folosească gammasuri aproximative.

Cum de a alege un material?

Dacă aveți de gând să faci fațada casei cu cărămidă bavareză, atunci ar trebui să știți că achiziționarea unui lot de cărămizi într-o fabrica din apropiere nu vă va ajuta cel mai probabil. Pentru o finisare similară faceți blocuri multi-colorate.Producătorii diferiți de culori pot varia. Atunci când alegeți materiale de construcție pentru astfel de motive, ar trebui să vă uitați nu numai la culoarea lor, ci și la alte criterii importante.

 • Caramizi de calitate. În nici un caz nu ar trebui să fie chips-uri, zgârieturi adânci și alte defecte similare pe blocuri. Materialele deteriorate nu vor dura mult timp, deci este important să căutați produse de înaltă calitate fără deteriorări.
 • Uniformitatea culorii. Nu contează dacă cumpărați cărămizi ușoare sau întuneric. Și aceste materiale și alte materiale ar trebui să aibă o culoare uniformă, fără pete palide sau întunecate.
 • Producator. Achiziționați numai cărămizi bune de la producătorii bona fide. Cele mai populare astăzi sunt fabricile din Stary Oskol, fabricile LSR și Golitsyn keramozavod.

Dacă luăm în considerare parametrii specifici pe care cărămida ar trebui să le posede (de exemplu, reduși) în bavarez, atunci ele sunt după cum urmează:

 • gradul de rezistență - nu este mai mic decât M150;
 • nivel de rezistență la îngheț - nu mai mic de F50;
 • absorbția de umiditate - de la 8 la 10%.

pregătire

Dacă ați asigurat toate instrumentele necesare și materialele de construcție, puteți trece la începutul lucrărilor de instalare. Primul pas va fi pregătirea. Luați în considerare ce se înțelege prin astfel de evenimente.

 • Selectarea imaginii. Există multe nuanțe de cărămidă bavareză, dar pe un singur perete este de dorit să nu se plaseze mai mult de patru. Cu cât există mai multe flori, cu atât va fi mai greu să se stabilească. Pentru ca fațada să fie originală și atractivă, vor fi suficiente 3-4 nuanțe. Puteți încerca să combinați diferite culori cu implicarea programelor specializate, dar experții nu o recomandă, deoarece veți petrece timpul în zadar. Niciunul dintre zidarii nu aderă la locația exactă a fiecărei unități individuale.

Această bavareză și caracterizată. Nu are o anumită alternanță de cărămizi - aici nu există ornamente clare. În etapa pregătitoare, decideți cu privire la tonul principal și la câteva dintre cele suplimentare. Nu uitați că nuanța principală ar trebui să fie de cel puțin 50%. Alții au voie să cumpere în proporții libere.

Dacă nu reușiți să alegeți separat tonurile principale și secundare pentru zidăria bavareză, atunci puteți să vă adresați unor designeri mai experimentați în aceste chestiuni sau să luați în considerare o serie de opțiuni gata făcute.

 • Pentru a pune caramizile cât mai repede posibil,Puteți să așezați blocuri de diferite nuanțe chiar pe schelă. Nu este nevoie de calcule corecte. Dacă aveți nevoie de ea, fiecare culoare poate fi făcută ulterior.
 • Bavaria din zidărie ar trebui construită exclusiv pentru îmbinare, deci este important să pre-achiziționați sculele și accesoriile necesare.
 • Dacă doriți, puteți achiziționa o compoziție specială de culoare. Costă mai mult decât simple formulări, dar face din cărămizi mai interesante și mai frumoase.

Bavarian zidarie este permis să se utilizeze ca un strat de placaj de fațadă a clădirii, și ca un rând exterior de fundații de zid de cărămidă. În timpul unei căptușeli separate este permisă punerea în mișcare a plăcilor de spumă pentru a izola în continuare pereții. Cu toate acestea, nu toți experții recomandă să se aplice la astfel de soluții, deoarece atunci nu va mai exista nici un sens special din izolație, deoarece va fi amplasat liber între peretele de susținere și căptușeală, ceea ce va duce la pierderi de căldură.

Dacă doriți să obțineți un efect termic bun, așezați bine izolația dintre bază și căptușeală. Umpleți spațiile rămase cu spumă.

Pas cu pas

După pregătirea competentă, puteți continua construcția zidăriei din cărămizi bavareze. Luați în considerare în etape modul în care blocurile trebuie plasate corect.

 • Mai întâi trebuie să verificați dacă toți pereții frontali sunt orizontale. Pentru asta aveți nevoie de un plumb. Verificați poziția pereților pe întreaga lor înălțime, stabiliți marcajele pe fundație cu un aranjament prealabil al materialelor pentru fațadă. Rețineți că cel mai modest decalaj dintre peretele principal și finisaj nu trebuie să fie mai mic decât grosimea stratului de încălzire. Dacă ultimul nu va fi pus, indentarea poate fi destul de mică. Toate fantele trebuie apoi turnate o soluție.
 • Apoi marchează locația rândului de început al blocurilor. Rețineți că toate blocurile din placă trebuie să fie intacte, fără deteriorări. Plasați 1 rând de cărămizi bavareze. Începeți de la un colț și trecerea treptat la ceea ce este pe partea opusă. Trebuie să existe un spațiu de cel puțin 8-10 mm între ele.
 • Pentru a urmări mărimea cusăturii, ar trebui să cumpărați un dispozitiv special în magazin sau să faceți singur din profilul pătrat.
 • Dacă la sfârșitul aspectului nu există nicio caramida, atunci va trebui să faceți decalajele mai largi. Pentru o singură dată, distanța dintre blocurile de cărămidă adiacente nu depășește 2-3 mm.Dacă această nuanță nu este respectată, discrepanța va fi evidentă. După aproximativ 20-25 de cărămizi pot fi îndepărtate cu o dimensiune de 10 cm. De regulă, acest lucru este suficient în majoritatea situațiilor. Dacă corectați diferența este prea problematică, atunci puteți să tăiați pur și simplu o porțiune din cărămidă și apoi să o aplicați pe o zonă mai puțin vizibilă.
 • Îndepărtați orice așternut de pe perete. Prefabricați schele. Nu se poate face fără ele, dacă înălțimea bazei care urmează a fi tăiată ajunge la 1,5-1,6 m. În mod obișnuit, autostrăzile sunt fabricate de meșteșugari din lemn. Puteți cumpăra structuri metalice deja asamblate sau închiriate. Totul vine de la dorințele domnului stăpân.
 • Acum pregăti mortarul. Acesta trebuie să cuprindă o parte din componenta de ciment și patru părți de nisip. Se adaugă lichid după cum este necesar. Faceți soluția ușor mai groasă decât pentru a pune o cărămidă roșie simplă.
 • Apoi, pune pe baza de foaie de impermeabilizare - foi de material de acoperis. Așezare, începând cu 2 colțuri, situate pe laturile opuse. Îndreptați-le până la aproximativ 4-5 benzi. Respectați întotdeauna poziția bazelor de colț cu un nivel sau plumb.
 • Fiecare dintre colțuri ar trebui să se bazeze pe o lățime de 4-5 cărămizi. În timpul lucrărilor ulterioare, această valoare va fi redusă la jumătate din blocul de cărămidă. În timp ce lucrați la colțuri, nu eliminați rândul de instalare. Acesta va fi în continuare înlăturat în cursul ulterioarării.
 • Acum întindeți cablul de construcție sau frânghia între colțurile căptușite. Asigurați-vă că ați verificat poziția orizontală perfectă. Setați firele pentru a controla nivelul zidăriei.
 • Apoi puteți trece direct la așezarea unei cărămizi. Luați aceste părți din rândul instalat anterior și așezați-l direct pe zidărie. Reglați lățimea îmbinărilor folosind bare din metal în formă de pătrat.
 • Soluția sa dovedit a fi pe față, va trebui să scoateți imediat cu o cârpă umedă. Mutați bara de-a lungul rândurilor pe măsură ce cresc. Amintiți-vă că culoarea fiecărei cărămida următoare este mai bine de a alege, în conformitate cu planul întocmit anterior / schemă, dacă alegeți această metodă. În acest caz, blocurile nu trebuie să conteze. Suficient să adere la raportul de culoare aproximativ.
 • În timpul de stabilire a cărămizilor nu uitați că culoarea principală ar trebui să reprezinte aproximativ 50% din întreaga zidărie. Aveți posibilitatea să alternați diferite culori, dacă doriți. A face o greșeală în această chestiune nu este înfricoșător.
 • Apoi, după 4-5 rânduri, treceți la grouting. Acest lucru se face cu un dispozitiv mic din plastic, lemn sau metal. Dacă observați o săritură în procesul de îmbinare, atunci ar trebui să fie adăugată și netezită din nou. Curățați întotdeauna suprafața de murdărie, altfel pe cărămizi bavareze pot rămâne pete perceptibile din soluție, pentru a scăpa de faptul că va fi dificil.
 • Așezați cu atenție cărămizile pe deschiderile amplasamentului. În același timp, este adesea necesar să se taie blocuri în lungime. Nu este nevoie ca materialele tăiate să fie așezate pe colțul deschiderii. Puneți-o mai devreme pe mai multe blocuri.
 • Pentru a termina caramida a ieșit mai fiabile și robuste, este necesar să "lega" la baza zidului lagărului. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți o armare specială pentru un profil periodic, o plasă de metal sau o bandă galvanizată cu perforare.
 • În cazul în care cărămizile vor trece peste întreaga suprafață a feței, puneți zidăria de-a lungul modelului vechi până când lucrările sunt finalizate.Desigur, dacă doriți să organizați așezarea specificată numai pe anumite părți ale clădirii, atunci va trebui să acționați conform unei schițe predeterminate și detaliate.

Gestionați-vă cu atenție și faceți-vă timpul. Verificați întotdeauna uniformitatea structurilor. Pentru a face acest lucru, puteți folosi un nivel de bule sau laser. Dacă vă îndoiți de aptitudinile dvs. sau vă este frică să faceți greșeli serioase, este mai bine să vă adresați serviciilor de masoni experimentați. Apoi rezultatul nu te va dezamăgi.

Pentru a afla cum să faceți o cărămidă bavareză corect, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor