Tipuri și montaj de cârlige flexibile pentru zidărie

 Tipuri și montaj de cârlige flexibile pentru zidărie

Articulațiile flexibile pentru zidărie reprezintă un element important al structurii clădirii, care leagă peretele de susținere, materialul de izolație și materialul pentru fațadă. În acest fel, se obține rezistența și durabilitatea clădirii sau structurii ridicate. În prezent nu se utilizează ochiuri de armare, deoarece s-au dovedit din partea negativă, dar se folosesc tije de metal speciale.

tipuri

Pereții interiori ai clădirii au întotdeauna o temperatură aproape perfect stabilă, datorită faptului că nu sunt afectați de condițiile meteorologice externe. Cu toate acestea, peretele exterior (exterior) poate fi ușor încălzit în timp cald până la + 700 grade Celsius, răcit iarna până la minus 400 de grade.Astfel de diferențe de temperatură între pereții interiori și exteriori conduc la modificarea geometriei căptușelii exterioare.

Conexiunile flexibile în acest moment permit păstrarea integrității structurii și evitarea fisurilor. Ancorele de ancorare se îndoaie perfect, rezistă rezistenței la tracțiune și prezintă o rezistență ridicată la coroziune. Aceste tije nu creează punți reci cu conductivitate termică scăzută. Astfel de caracteristici permit obținerea unei fiabilități ridicate și a duratei de viață a clădirii.

Designul este o bară formată din metal cu o lungime de 20 până la 65 de cm. Aceste detalii vă permit să conectați toate elementele peretelui, inclusiv cărămizile din fațadă și betonul gazos. Dimensiunea ligamentului ales depinde de caracteristicile de construcție utilizate în construcția unei clădiri particulare. Astfel, pentru casele care nu depășesc 12 metri, se recomandă utilizarea tijelor cu o secțiune transversală de 4 milimetri. Structurile metalice cu o secțiune transversală de 6 milimetri sunt potrivite pentru structurile superioare. Conexiunea flexibilă are de asemenea o îngroșare din metal la ambele capete. Acest lucru este necesar pentru o fixare mai fiabilă a structurii, deoarece acestea joacă rolul de ancore, care sunt bine fixate în articulațiile zidăriei.Dispozitivele de fixare a nisipului sunt perfect combinate cu soluția utilizată pentru îmbinările dintre zidărie. Acesta asigură o fixare puternică a cuplării flexibile. Pereții sunt în plus protejați împotriva coroziunii.

Elementul de construcție este utilizat pentru pereți cu zidărie clasică, blocuri aerate și cărămizi orientate spre exterior. Sunt produse mai multe tipuri de tije.

bazalt

Acest material compozit este ușor și în același timp poate rezista la sarcini mari. Astfel de produse, de exemplu, sunt produse în Rusia sub denumirea de "Galen". Are cea mai mică greutate și nu creează o sarcină suplimentară la fundația casei.

oțel

Sunt fabricate din oțel carbon și au un nivel ridicat de protecție împotriva coroziunii. Conexiunile flexibile ale producției Bever din Germania sunt cele mai populare în cazul constructorilor profesioniști. Pentru a proteja împotriva ruginei acoperite cu un compus special de zinc.

fibra de sticla

Doar puțin inferior barelor de bazalt în unele caracteristici. Deci, ele sunt mai puțin rezistente, dar au o bună rezistență la tracțiune. Nu coroda.

metal

Fabricat din oțel inoxidabil.Aceste îmbinări flexibile sunt capabile să formeze poduri de frig, de aceea ele sunt utilizate numai cu izolație.

Alegerea acestui sau acelui tip de material depinde de condițiile specifice în care va fi realizată instalarea, precum și de componentele care intră în contact cu legătura.

Avantaje și dezavantaje

Materialele compozite sunt cele mai populare în construcțiile moderne, de atunci Acestea au o serie de caracteristici pozitive, printre care:

 • greutate mică, care nu influențează în plus asupra ouatului;
 • aderență excelentă la mortar, care organizează așezarea cărămizilor;
 • o protecție sigură împotriva coroziunii, care poate apărea datorită mediului alcalin al betonului pe tije metalice;
 • conductivitatea termică scăzută nu permite formarea de punți reci în zidărie;
 • rezistența la condițiile adverse de mediu face posibilă obținerea durabilității și rezistenței structurale.

  În ciuda avantajelor evidente, tijele compozite prezintă dezavantaje semnificative. Sunt două dintre ele.

  Există un indicator scăzut al elasticității, pentru armarea verticală, astfel de tije nu vor funcționa, deoarece nu vor putea să asigure în mod adecvat integritatea structurii.Acestea se aplică numai dispozitivului structurilor orizontale.

  Rezistență scăzută la foc. Tijele compozite își pierd proprietățile la temperaturi de peste 6000 C și, prin urmare, nu pot fi utilizate în clădiri care sunt supuse unor cerințe sporite de rezistență la foc a pereților.

  Dacă dezavantajele enumerate sunt semnificative, atunci se folosesc tije de carbon sau oțel inoxidabil.

  Reguli de calcul

  Pentru a stabili conexiuni flexibile (în special pentru betonul gazos, deoarece acesta este un material foarte moale), Se aplică următorul algoritm de acțiuni:

  • dimensiunea barelor este determinată;
  • se calculează suma necesară.

  Lungimea tijei poate fi găsită prin adăugarea grosimii izolației și a dimensiunii spațiului pentru ventilație. Adăugați dublu adâncimea ancorei. Adâncimea este de 90 milimetri, iar spațiul de ventilație este de 40 mm.

  Formula de calcul este după cum urmează:

  L = 90 + T + 40 + 90, unde:

  T este lățimea materialului izolator;

  L este lungimea calculată a ancorei.

  Această metodă poate fi utilizată pentru a calcula dimensiunea unei conexiuni flexibile. De exemplu, cu o grosime de izolație de 60 mm, este necesară o tijă de 280 mm lungime.

  Când este necesar să se calculeze câte tije vor fi necesare pentru legătura de armare, trebuie să știți la ce distanță trebuie să fie localizate. Constructorii profesioniști recomandă aplicarea a cel puțin 4 tije și nu mai puțin de 5 tije pentru pereții blocului de gaz pe metru pătrat de zidărie din cărămidă. Prin urmare, cunoscând zona pereților, este posibil să se determine numărul necesar de materiale prin înmulțirea acestui indicator cu numărul recomandat de ancore cu 1 m 2.

  Instrucțiuni de instalare

  Pentru ca conexiunile flexibile să funcționeze corespunzător, cursul recomandat de lucru trebuie urmat strict. Nu ultimul rol pe rezultatul final are numărul corect și mărimea ancorelor, care variază în funcție de grosimea izolației. Este necesar să se țină cont de adâncimea de imersie a barelor în structură, nu trebuie să fie mai mică de 90 de milimetri. Numai după aceea se procedează la pregătirea imediată a peretelui pentru montare.

  1. Goliți zidul de mortar în exces, praful și resturile rănite după aranjare (se poate folosi un aspirator de construcție).
  2. Închideți fisurile utilizând o soluție proaspăt preparată.
  3. Aplicați un primer și apoi un compus special care are proprietăți antifungice.
  4. Montați baza pentru instalarea conexiunilor flexibile.

  Baza pentru peretele exterior este armarea și betonul. Ele sunt plasate într-o șanț de-a lungul întregii lungimi a zidurilor și scufundate cu 300 sau 450 milimetri. Înălțimea bazei deasupra solului trebuie să fie de cel puțin 20 de centimetri.

  Dispozitivul de comunicație de armare pentru pereții de cărămidă și beton gazos diferă. Pentru cărămizi de zidărie au fost utilizate scheme standard.

  • Pentru fiecare loc de 1 m 2 4 ancore, care sunt încorporate în cusături. Dacă izolația este min. lana, distanța dintre tije este mărită la 50 de centimetri. Atunci când se utilizează spumă poliuretanică, "pasul" de-a lungul peretelui este de 250 milimetri, iar înălțime poate fi mai mic sau egal cu dimensiunea plăcii (nu mai mult de 1 metru). În plus, instalați tije de armare în colțurile deformării cusăturilor, lângă ferestrele și deschiderile ușilor, precum și în colțuri și în apropierea parapetului clădirii. Trebuie avut în vedere că uneori cusatura orizontală a peretelui principal nu coincide cu cusătura plăcii. În acest caz, tija flexibilă a fasciculului este poziționată vertical și apoi pătată cu mortar.
  • La dispozitivul curelei de armare în pereți din blocuri de beton gazos sau silicat de gaz se folosesc 5 tije pentru 1 m 2. Ele sunt montate într-o poziție paralelă față de cusăturile cărămizii cu care se confruntă. Pentru a realiza acest lucru, în peretele blocurilor de gaz, cu un perforator, se pregătesc preliminar găuri cu diametrul de 10 mm și lungimea de cel puțin 90 mm. Apoi, ele sunt șterse cu grijă din praf și ancorele sunt montate la o distanță de 50 de centimetri una de cealaltă. Apoi, totul este acoperit cu grijă cu mortar.

  Distanța în înălțime și lungime de la fiecare ancora este aceeași. Merită să ne amintim că pereții din beton aerat necesită, de asemenea, legături suplimentare de consolidare în aceleași locuri ca și structurile din cărămidă. Pentru dispozitivul de îmbinare suplimentară a armăturilor, este posibil să se reducă treapta dintre ancore la 300 milimetri. Distanța dintre orificii și cureaua de armare este de 160 mm înălțime a peretelui frontal și 12 cm lungime a clădirii.

  Sunt necesare comunicări flexibile în fiecare clădire. Ele asigură siguranța structurii, durabilitatea și rezistența acesteia. Dacă urmați toate nuanțele și alegeți barele de armare potrivite, puteți monta aceste structuri în pereți. Acest lucru va economisi bani și obține un rezultat minunat.În plus, puteți obține o experiență neprețuită cu aceste elemente de construcție.

  Aflați mai multe despre legăturile flexibile din videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor