Dimensiunile cusăturii în zidărie de către SNiP

Prin extragerea grosimii cusăturii, puteți determina vizual calitatea construcției oricărei structuri, indiferent dacă aceasta este o structură economică sau rezidențială. Dacă nu țineți distanța între nivelurile de pietre de construcție, atunci acest lucru nu doar agravează aspectul și atractivitatea clădirii, ci devine, de asemenea, un motiv pentru reducerea fiabilității sale. Prin urmare, fiecare zidar trebuie să controleze în mod constant grosimea cusăturilor la etapa de construcție. Acest lucru se poate face atât cu o măsurătoare a riglei cât și vizual.

Dimensiuni și tipuri de cărămizi

Orice cărămidă din zidărie este făcută din compoziție de argilă în funcție de diferite tehnologii, dar aceasta nu afectează puterea clădirii. Puterea oricărei zidări este influențată de prezența golurilor în interiorul pietrei.Soluția în acest caz poate pătrunde în cărămidă și îi poate asigura o aderență mai sigură la bază. În funcție de aceasta, poate fi:

  • gol la interior;
  • corpolent.

Pentru finisarea hornelor și șemineelor ​​se utilizează piatră solidă, iar pereții deschiși pot fi utilizați pentru pereți despărțitori din zidărie. Indiferent de tipul de cărămidă, lungimea și lățimea acesteia sunt standard - acestea sunt de 250 și 120 mm, iar înălțimea poate varia. Prin urmare, mărimea cusăturilor trebuie aleasă în funcție de lățimea pietrei în sine.

Factorii care afectează cusăturile

În primul rând, depinde de coerența soluției, care se poate răspândi în jurul laturilor cu presiune asupra ei de sus. Experții observă că grosimea optimă a sudurii este de 10-15 mm în plan orizontal, iar îmbinările verticale ar trebui făcute în medie 10 mm. Dacă se utilizează cărămizi duble, cusăturile trebuie făcute cu 15 mm.

Puteți controla aceste dimensiuni cu ochiul, dar puteți utiliza și cruci sau crengi de metal de o anumită grosime. Toate aceste dimensiuni sunt determinate de SNiP, iar respectarea standardelor este influențată de pregătirea personalului însuși. Prin urmare, atunci când se montează fațadele clădirilor sau structurilor decorative, se recomandă să se acorde prioritate profesioniștilor care pot pregăti o soluție în conformitate cu cerințeleadăugând la el cantitatea necesară de nisip sau alte componente pentru a menține grosimea zidăriei în limitele cerute.

Condițiile climatice și operarea ulterioară a obiectului cu zidărie au înțelesuri speciale. Dacă se pune la temperaturi scăzute, se recomandă adăugarea de aditivi speciali în soluție. În acest caz, cusăturile ar trebui să fie minime, ceea ce face posibilă reducerea influenței factorilor negativi asupra mortarului și realizarea zidăriei monolitice.

Potrivit GOST, este permisă și o mică abatere de la valorile specificate ale cusăturilor, dar abaterile nu trebuie să fie mai mari de 3 mm, uneori 5 mm admise.

Tipuri de cusături

Astăzi puteți găsi aceste tipuri de cusături:

  • tăiere;
  • tăiere singulară;
  • pustoshovka;
  • convexe;
  • dublu tăiat

Cerințele SNiP

Toate pietrele de construcție utilizate în construcția de structuri trebuie selectate în conformitate cu standardele pentru diferite tipuri de materiale de construcție, care definesc de asemenea codul clădirii. Caramida, care este utilizată pentru zidăria exterioară, trebuie să aibă o formă dreptunghiulară și muchii clare. Fiecare piatră de construcție este inspectată vizual de comandant înainte de instalare.

De asemenea, este important să se pregătească corect soluția, care ar trebui să aibă o mobilitate de cel mult 7 cm. Pentru a asigura astfel de parametri, poate fi necesar să se adauge diverse componente ale amestecului de ciment, inclusiv plastifianți, aditivi de var și aditivi chimici. Aceste componente sunt introduse în funcție de cerințele producătorului.

În timpul iernii, se recomandă să se respecte temperatura soluției nu mai mică de +25 grade. Dacă condițiile nu permit aderarea la această temperatură, este necesar să adăugați plastifianți în soluție.

De asemenea, SNiP stabilește că utilizarea pietrelor de construcție care nu au certificatele corespunzătoare este interzisă, în special în timpul construcției de clădiri rezidențiale.

Caracteristicile tehnologice ale zidăriei

Aceste momente sunt, de asemenea, reglementate de standardele statului, prin urmare toate lucrările de construcție trebuie să fie efectuate în conformitate cu proiectele și să fie executate de zidari calificați, în funcție de nivelul lor. Orice așezare este reglementată de SNiP în ordinea lucrărilor.

  1. Spațiu de amplasare a peretelui.
  2. Definiția deschiderilor pentru uși și ferestre.
  3. Configurarea comenzilor

În timpul construcției unei clădiri cu mai multe etaje, se lucrează în etape,și după forțarea primului etaj se suprapune. Mai mult, pereții interiori sunt ridicați și, dacă este necesar, sunt întăriți.

Instrumentul utilizat trebuie să fie fiabil și să îndeplinească cerințele tehnice și, de asemenea, să fie în stare de funcționare. La efectuarea lucrărilor este necesar să se respecte cu strictețe cerințele SNiP pentru siguranță. Dacă clădirea este înaltă, toți lucrătorii trebuie să aibă centuri speciale pentru a lucra la înălțime. Toți zidarii care lucrează cu materialul trebuie să aibă identitatea slingerului și relația dintre ei pentru a asigura o muncă netedă. Obiectul nu ar trebui să fie obiecte străine care să interfereze cu lucrarea.

fantezie

Un rol important în asigurarea aspectului final al structurii este jucat de îmbinarea, care se realizează după așezarea cărămizilor. Poate fi de diferite tipuri și protejează împotriva pătrunderii apei în cărămidă și mortar, ceea ce sporește durata de viață a clădirii. Distanța dintre cărămizi este brodată cu ajutorul unor dispozitive speciale, ceea ce permite formarea unei cusături clare. Dacă este necesar, la soluții se adaugă componente speciale pentru a crește aderența.O astfel de structură după îmbinare dobândește un aspect mai atractiv.

Lucrarea de aderare este laborioasă și necesită o anumită abilitate din partea muncitorului. La ultima etapă, este necesar să se controleze în mod constant mărimea îmbinărilor și aderența la regimurile tehnologice în funcție de elementul zidăriei.

Construcția oricărei structuri începe prin așezarea colțurilor cu fixarea ordinii, care este o bară specială pentru reglarea nivelului zidăriei. Dacă peretele va continua să fie încălzit sau tăiat cu alte materiale, atunci trebuie să încorporați soluția între cărămizi astfel încât să nu iasă în afară. După construirea colțurilor, este necesar să se facă o ajustare astfel încât în ​​viitor pereții să nu aibă pante. De asemenea, se recomandă construirea simultană a mai multor rânduri de cărămizi, oferind timp pentru a lua soluția astfel încât să nu afecteze geometria peretelui.

Cum de a face cusătura perfectă a cărămizilor, veți învăța din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor