Tehnologie și moduri de a pune cărămizi

 Tehnologie și moduri de a pune cărămizi

Tehnologiile clasice sunt disponibile în toate sferele activității umane. În construcția clasicilor genului se consideră cărămizi. A existat din cele mai vechi timpuri. Există multe clădiri vechi de secole de cărămizi arse în lume, prin urmare, în ciuda variabilității materialelor de construcție moderne, produsele din cărămizi rămân în cerere.

Tehnologia și metodele de construcție a cărămizilor pentru fiecare tip de construcție sunt diferite,și rezultatul este unul - o structură frumoasă și durabilă.

Selecția cărămizilor

Caramida ca material de construcție cu o istorie bogată a fost îmbunătățită în mod repetat. Compoziția mortarului sa schimbat, din care se obțin blocuri potrivite pentru zidărie, culoarea și mărimea se schimbă.

Aceste schimbări au dus în mod natural la apariția a aproximativ zece soiuri de cărămizi cu caracteristici tehnice diferite pe piața construcțiilor.

Tipurile de cărămizi sunt clasificate în funcție de cinci criterii: material, destinație, metodă de fabricare și formare, umplere, dimensiune.

Prin material de producție

Cărămida ceramică (roșie) este realizată din argilă de înaltă calitate. Nu există impurități și sulfați, care reduc rezistența produsului.

Materiile prime pentru cărămizi ceramice sunt turnate, apoi arse și răcite. Exploatarea are loc la temperaturi ridicate - 800-1000 de grade. Respectarea regimului de temperatură este importantă, altfel produsul va fi ars sau ars. În ambele cazuri, se dovedește a doua valoare - pentru construcția de locuințe, este deja inadecvat.

Stabilirea căsătoriei este simplă: o cărămidă nearsă este de culoare palidă, iar cea arsă este maro închisă.

Caramida ceramică de înaltă calitate mată, nuanță roșiatică, poroasă la fractură. Cu o ușoară lovitură la suprafață, face un sunet distinctiv.

Cărămida roșie este durabilă, nu se sfărâmă, arată scumpă, are o formă și o greutate convenabilă pentru construcție. Dintre minusurile materialului - rezistenta redusa la caldura si abilitatea de a acumula umezeala in structura poroasa. În timpul iernii, umezeala îngheață, ceea ce poate provoca microcrackuri în interiorul cărămizii. Aceasta scurtează durata de viață a produsului din cărămidă.

Diverse clădiri sunt ridicate din cărămizi ceramice, dar nu pot fi numite universale. Puteți face o casă, dar pentru un șemineu sau un aragaz veți avea nevoie de un alt material de construcții - cărămizi rezistente la foc (focuri de artificii). Este de 4 tipuri:

 • cuarț (din nisip quartz și argilă);
 • alumină;
 • var-magneziene;
 • carbon.
cuarț
aluminos
Lime-magneziene
cărbunos

  Primele două tipuri sunt ieftine și sunt vândute pe orice piață de construcții. Ele sunt utilizate pentru construcția de cuptoare. Cărămida rezistentă la foc se poate alătura elementelor metalice și flacării libere la o temperatură de încălzire care nu depășește 1300 de grade.

  Cele două tipuri de cărămizi de șaibă sunt materiale de construcție pentru cuptoare industriale. Ele pot fi găsite în vânzare, dar acestea vor costa de câteva ori mai scumpe.

  Cărămida silicoasă (albă) este realizată din nisip quartz purificat, var fără impurități, apă. Cota nisipului este cea mai mare - 80-90%.

  Cărămizi de silicat sunt turnate sub presiune ridicată și apoi trimise la uscat. Ele nu suferă tratament termic la temperaturi ridicate și, prin urmare, sunt considerate mai puțin durabile decât ceramica. Proprietățile lor rezistente la căldură sunt, de asemenea, scăzute, dar izolate fonic - la o înălțime.

  Cu astfel de caracteristici tehnice, cărămida albă nu este folosită pentru construcția fundației și structurilor de susținere - este utilizată pentru construcția de pereți despărțitori și pereți interiori în cameră.

  Cărămida silicată nu poate fi albă, dacă pigmenții de colorare sunt introduși în compoziție. Ele nu afectează calitatea produsului și "înțelegeți" bine pe var și nisip.

  Caramida presată din caramida este turnată din proiecții (calcar, marmură, dolomită, rocă de coajă) și ciment Portland de înaltă calitate. Un procent mic în compoziția materiei prime este apa, care dă vâscozitatea cimentului și îl face un liant.

  Materialele prime plastice sunt presate în forme speciale, iar cărămida finită este utilizată pentru placarea pereților.

  Culoarea cărămizii hiperpressed depinde de tipul de ecranare. Poate fi galben, portocaliu, gri, roz, roșu, lapte.

  Clădirile de cărămidă sunt realizate din lut refractar. Materiile prime curate, plastic, selectate cu grijă se supun tratării termice. Temperatura este atât de ridicată încât lutul se topește într-o masă omogenă.

  Caramida clinker este cea mai durabilă, densă, rezistentă la umiditate. Nu îngheață în interior, de aceea este rezistent la temperaturi scăzute.

  Produsul finit este neted, uniform, variat de culoare, deci este considerat universal pentru construcții, cu excepția construcției de cuptoare.

  La destinație

  Există trei domenii de aplicare și trei tipuri de cărămidă, respectiv: clădiri, confecționate, rezistente la foc.

  Caramida de constructie (obisnuita) corespunde GOST si este potrivita pentru lucrarile de exterior si interior. Din ea puteți construi clădiri rezidențiale, dar fără izolație pe pereții camerei va fi rece. Aceasta necesită izolare termică sigură din interior și finisare în exterior, deoarece o cărămidă obișnuită are defecte externe.Suprafața brută și așchii sunt naturale. Ele nu afectează caracteristicile tehnice, dar aspectul pereților nu este reprezentativ.

  Cărămizile cu fața sunt, de asemenea, deseori numite fațadă sau fațadă. Acesta este un tip de material de construcție care ajută la mascarea defectelor cosmetice ale unei cărămizi obișnuite. Este netedă, uniformă, bogată în culoare.

  Față poate fi un material diferit: ceramică, silicat, hiperpressed.

  Alegerea lui depinde de regiunea de reședință: în climatul umed va dura mai mult finisaj ceramic, iar în regiunile uscate și calde este mai eficient să se utilizeze silicat.

  ceramică
  silicat
  Hyper presat

  Materialul de acoperire este de două feluri.

  • Textura. În formă, o astfel de cărămidă nu diferă de cea tipică, dar are un "model" de relief. Marginea poate fi netedă sau "zdruncinată". Destul de folosit pentru construirea de garduri frumoase, finisaje. Caramida texturate poate fi alternată cu o suprafață netedă.
  • Figured. Aceasta este o cărămidă cu o formă atipică a profilului. Facilitează lucrul cu elemente complexe, inclusiv ferestre, arcuri, pervazuri, colțuri rotunjite, garduri, arbori de formă complexă.Novice nu este ușor de a lucra cu un astfel de material, dar să-l utilizați pentru a crea fatade complexe.
  factură
  profilat

   Materialele cu care se confruntă sunt diverse de culoare: de la alb lăptos până la aproape negru.

   cărămizi din argilă pentru construirea de sobe si seminee, grătare de vară în stradă. Ei tăiați, de asemenea, „șorț“ (zona în condiții de siguranță, care protejează podeaua de aprindere) în jurul valorii de sobe si seminee în interior. Se poate rezista la încălzire repetată, contactul cu foc și cărbune, dar are o conductivitate termică scăzută. Astfel de caracteristici îl asigură cu densitate și căldură rezistentă.

   cărămidă ceramică refractară este forma standard si figura (de exemplu, conic).

   exemplar
   profilat

   Prin modelare

   Caracteristicile sale tehnice depind de metoda de a forma o caramida. Producătorii moderni folosesc trei tehnologii de turnare.

   1. Plastic. Cu această tehnologie se utilizează materii prime umede din plastic, din care se fabrică cărămida în mai multe etape. Produsul finit este un solid, cu rezistență ridicată la umezeală, dar marginile pot fi crestat.
   2. Semi-uscat. Pentru această metodă, materii prime de calitate inferioară adecvate.Ea trece prin mai puține etape de prelucrare și devine gata de a construi materiale mai repede. Datorită tratamentului termic al materiilor prime, calitatea nu este mai rea decât în ​​timpul turnării din plastic. Marginile cărămizii sunt uniforme și culoarea este uniformă, prin urmare metoda este adesea utilizată pentru producerea materialului de placare.
   3. Manual. Cărămizi turnate manual aparțin materialelor de elită. Deși procesul nu se bazează în întregime pe munca manuală (unele procese sunt automatizate pentru a reduce costul bunurilor), produsul finit are caracteristici tehnice și estetice unice. O astfel de cărămidă se numește "antic" sau "în vârstă" datorită texturii sale caracteristice. Se utilizează pentru acoperirea și renovarea clădirilor vechi.

   Gama de culori este cea mai diversă.

   plastic
   Semiuscată
   manual

   Prin natura umpluturii

   Există două tipuri: corpulent și gol.

   Cărămidele solide au numai goluri naturale (pori). În raport cu masa totală a produsului, procentajul lor nu este mai mare de 15% pentru materialele obișnuite și nu mai mult de 5% pentru materialele pentru care se confruntă.

   Structurile de lagăr sunt ridicate numai din cărămidă solidă.

   Există 4-8 camere într-o cărămidă goală, în procente - acestea sunt 25-45% din masa totală. Camerele sunt necesare pentru izolarea termică și izolarea fonică, astfel încât materialul este utilizat pentru construcția de pereți despărțitori și pereți. Caramida goală nu este potrivită pentru construcția structurilor de susținere și a cuptoarelor.

   Corp plin
   gol

   După mărime

   Dimensiunea cărămizii este, de asemenea, o caracteristică importantă. Ajută la calcularea corectă a treptei de așezare și a cantității de material de construcție.

   Modelul GOST din Rusia oferă trei dimensiuni standard:

   • 25 cm lungime, 12 cm lățime și 6,5 cm înălțime;
   • 25 cm lungime, 12 cm lățime, 8,8 cm înălțime;
   • 25 cm lungime, 12 cm lățime, 13,8 cm înălțime.

   În toate privințele sunt permise abateri de până la 4 mm.

   Dimensiunile europene sunt mai variabile.

   Indiferent de dimensiunea cărămizii are 3 fețe: pat, bucată și lingură.

   Patul este cea mai mare zonă de lucru a produsului. Pe ea este așezată o cărămidă în rânduri.

   Partea de lingou se numește fața laterală longitudinală. De asemenea, poate servi ca un grup de lucru, dar mai rar.

   Atingeți - cea mai mică din zona produsului.

   Acești termeni trebuie să fie amintiți pentru a naviga în lecțiile pentru maeștrii începători.

   În plus față de acești parametri, trebuie să luați în considerare marca de cărămizi, rezistență, rezistență la condițiile meteorologice. Înainte de construcția la scară largă, se recomandă studierea unor structuri similare din diferite tipuri de materiale, estimarea duratei de viață și a stării operaționale a produselor.

   Instrumente necesare

   Cărămizile sunt imposibile fără unelte auxiliare. Ele sunt împărțite în două categorii: măsurarea și lucrul.

   Sunt necesare instrumente de inspecție pentru a stabili o aranjare lină și corectă.

   • Fir cu plumb. Elemente structurale simple, dar importante pentru a controla suprafețele verticale ale zidăriei: pereți, pereți, stâlpi, colțuri. Plumb arata ca o dantelă durabilă cu un platou la un capăt. Greutatea plăcii poate fi mică (200-400 g) pentru a controla verticalitatea la nivelul unui etaj.

   Pentru a măsura corectitudinea la o înălțime de mai multe etaje, este necesară o sarcină mai mare - de la 500 la 1000 de grame.

   • Nivelul. Unelte din aluminiu care servesc drept element auxiliar pentru verificarea liniilor verticale și orizontale ale zidăriei. Pe corpul regulii se află un balon cu lichid fără îngheț și o bule de aer. Verificați orizontal și vertical prin deformarea bulelordin poziția centrală.
   fir cu plumb
   nivel
   • Prichalku. Acesta este un fir gros sau un cablu răsucite cu grosimea de 1-3 mm. Dulapurile se întind între colțurile-balize, astfel încât rândurile de zidărie erau chiar de-a lungul liniei orizontale. Oferă aceeași grosime a îmbinării mortarului și o orizontală clară. Nu este suficient ca o ancorare să se înmoaie - este nevoie de o sarcină auto-făcută, astfel încât firul să fie întins și un unghi de 3-4 mm grosime. O jumătate de cărămidă înfășurată în hârtie și o pungă cu mânere sunt potrivite ca sarcină (pentru a lega capetele ancorării). Este nevoie de unghii pentru a fixa firul dintre cărămizi.
   • Regula. Acest instrument arată ca o spatulă cu o lamă de aproximativ 100 cm sau o șină de aluminiu de până la 150 cm lungime. Regula este necesară pentru a verifica fața zidăriei. Ar trebui să fie cât mai lină posibil.
   prichalku
   regulă
   • Poryadovkoy. Acesta este un lăcătuș din lemn cu marcaje pentru o cărămidă tipică și o sudură standard cu o grosime de 1,2 cm. La șină este aplicată o divizie cu o distanță de 77 și 100 mm (grosimea cărămizii + grosimea sudurii). Cu ajutorul acestuia marcați rândurile, ferestrele și deschiderile ușilor, podelele și grinzile.
   • Bara. Profil metalic auxiliar de diferite forme.Este realizat din metal subțire din inox și ajută la realizarea chiar a colțurilor și a deschiderilor. Bara rămâne în interiorul zidăriei, spre deosebire de ancorare, care se mișcă în sus de la rând la rând.
   poryadovkoy
   bar

   Uneltele de lucru reprezintă o bază necesară pentru autopostare.

   • Mistrie. Aceasta este o mică spatulă cu mâner din lemn și o suprafață de lucru din oțel lustruit. Partea de oțel este diferită în formă și dimensiune (în formă de picătură, triunghiulară, dreptunghiulară). De regulă, are o bază largă și un vârf îngust. Sprayul este necesar pentru alinierea soluției la cusături. De asemenea, cu ajutorul său, se vor umple cusăturile verticale și se va tăia excesul de soluție.
   • Spuma mortar. Numele instrumentului informează deja despre funcțiile sale - agitați soluția în rezervor și introduceți-o în cusătură.
   • Fancy. Această mică unealtă este necesară pentru a conferi o anumită formă cusăturii. Îmbinarea poate fi convexă și concavă pentru cusăturile proiectate și "încastrate".

   Lățimea este selectată în funcție de grosimea cărămizii și grosimea stratului de mortar.

   mistrie
   Minga de lopata
   fantezie
   • Hamka pickaxe. Este un ciocan cu un capăt ascuțit pe o parte și o parte plată pe cealaltă.Cu aceasta, cărămida este împărțită în părți atunci când este necesar.
   • Shvabrovka. Unelte cu mâner metalic și placă de cauciuc pătrată la bază. Locația cauciucului este orizontală. Mop este necesar pentru a netezi și a umple cusăturile din interiorul canalelor de ventilație. De asemenea, elimină excesul de soluție din conductele de ventilație.
   Alegeți ciocanul
   Shvabrovka

   În plus față de cele două categorii principale de scule, sunt necesare unelte auxiliare suplimentare: rezervoare pentru mortar și apă, ciment și nisip, mănuși, un set de siguranță pentru lucrul la înălțime.

   Principiile de bază ale procesului

   Tehnologia zidăriei - acestea sunt puncte-cheie care sunt considerate comune pentru construirea oricăror obiecte. Subtilitățile procesului pot varia atunci când alegeți una sau altă metodă de stabilire, dar este necesar să stăpâniți tehnicile de bază.

   Mai întâi de toate, este important să se determine tipul de fundație și lățimea zidăriei. Înălțimea este calculată printr-o tabelă specială care conține informații despre grosimea cărămizii, grosimea corespunzătoare a mortarului și numărul de blocuri pe metru pătrat.

   Fundația este necesară pentru orice construcție grea. Pentru facilitățile non-rezidențiale într-un singur etaj este suficient fundația coloanei.Casă fiabilă este mai bine să se instaleze pe o panglică sau o fundație solidă. Caramida este considerată un material greu, deci are nevoie de o bază solidă. Cu cât etajul casei este mai înalt, cu atât mai puternic ar trebui să fie fundația.

   în formă de coloană
   panglică
   solid

   Izolația termică și izolația fonică a clădirii, precum și proprietățile sale refractare, depind de grosimea zidăriei.

   Există 5 tipuri de grosime a zidăriei.

   • În jumătate de cărămidă Grosimea este egală cu lățimea patului - 12 cm. Această opțiune este potrivită pentru clădirile nerezidențiale cu o singură etapă.
   • O cărămidă. Grosimea peretelui este egală cu lungimea patului - 24-25 cm. Suficient pentru o casă cu o singură etapă, cu izolație termică.
   • Caramizi și jumătate. Grosimea structurii formează două rânduri de blocuri. Este de 36-37 cm, respectiv. O astfel de zidărie va fi fiabilă pentru clădirile cu o înălțime și jumătate.
   • Două cărămizi. Această opțiune constă în lungimea a două paturi - 48-50 cm. Puteți construi în condiții de siguranță o casă cu două etaje pe o fundație solidă. Greutatea și costul total al unei astfel de clădiri sunt destul de ridicate.
   • Două cărămizi și jumătate. Grosimea peretelui este de 60-62 cm. Este rar utilizată pentru structuri rezidențiale cu mai multe etaje. În plus față de greutatea mare, o astfel de clădire va necesita investiții în sistemul de încălzire.

   Încălziți zidurile de cărămidă în timpul iernii nu este ușor.

   După ce ați determinat lățimea și tipul de material necesar, puteți începe să construiți o fundație și să puneți o cărămidă. În acest proces trebuie să urmați regulile.

   • Utilizați corpurile de comandă pentru a controla liniile orizontale și verticale astfel încât zidăria să fie plată. Cea mai importantă etapă este aceea de a stabili corect primul rând.
   • În primul rând, construiți colțuri, apoi partea de mijloc a peretelui. Colțurile servesc drept repere pentru a stabili chiar și rânduri orizontale.
   • Direcția zidăriei este de la stânga la dreapta.
   • Blocurile sunt așezate pe mortar astfel încât în ​​rândurile orizontale caramida superioară să se sprijine pe cele două cele inferioare. Zona de sprijin nu este mai mică de un sfert din fiecare dintre cele două blocuri inferioare.
   • Soluția este plasată pe cusături orizontale și verticale. Aceasta protejează cărămizile de crăpături.
    • Elementul necesar de zidărie - ligaturarea. Acesta garantează durabilitatea și protecția împotriva delaminării.
    • Pentru consolidarea suplimentară a clădirii se utilizează armături metalice.
    • Între zidărie și fundație necesare impermeabilizare (material de acoperiș sau mortar).
    • Dacă intenționați să tencuiți peretele, articulațiile nu trebuie să fie complet umplute. Deci tencuiala mai bine apuca.
    • Cărămizile de fațadă și de lucru sunt prevăzute în conformitate cu aceleași reguli.

    Tehnica de amestecare

    Compoziția și consistența soluției depind de designul și caracteristicile tehnice ale cărămizii. Patru tipuri de mortare de zidărie sunt obișnuite: ciment, var, ciment-argilă, ciment-var.

    Mortarul de ciment este familiar pentru mulți pe umplutura podelei. Sub forma unui strat intermediar din zidărie, el a păstrat câteva proprietăți ale șapei: este rece, durabil și inactiv.

    Pregătirea unei soluții de ciment, nisip și apă. În funcție de marca de ciment, proporțiile din compoziție variază: de la una la șase părți din nisipul fracției de mijloc se încadrează într-o parte a cimentului.

    Pentru a obține o soluție de calitate, trebuie mai întâi să amestecați bine componentele uscate ale compoziției și apoi să le turnați treptat în apă. Masa groasă este amestecată cu o consistență uniformă. Soluția nu trebuie să fie prea groasă sau prea lichidă.

    Cimentul de nisip mortar poate fi folosit pentru zidărie, dar această opțiune nu este cea mai bună. Ciment - material sedentar.

    Cusătura este obținută prea tare și mai puțin rezistentă la fluctuațiile de temperatură,așadar, fixarea pe îmbinarea cimentului se realizează mai repede.

    Vopselele de tei sunt considerate cele mai calde, dar inferioare în ciment. Datorită rezistenței reduse, acestea sunt utilizate în construcția de clădiri cu un singur nivel, în interior.

    Pentru a pregăti soluția cu propriile mâini, aveți nevoie de un "aluat" de var sau de un tampon neîntărit. Varul este amestecat cu nisip în raportul de la 1: 2 la 1: 5.

    Pentru incepatori exista mixuri gata preparate. Pur și simplu trebuie să adăugați apă, urmând instrucțiunile de pe ambalaj - cum să dizolvați adezivul pentru tapet.

    Mortarul de ciment din beton (nisip, ciment și var) are toate calitățile necesare pentru un rezultat fiabil: este universal pentru toate tipurile de cărămizi, moderat plastic, ușor de aplicat, aderă bine la suprafața materialului de lucru.

    Se prepară un mortar de ciment de var pe ciment (var cald diluat cu apă). Apoi, nisipul este amestecat cu ciment. Amestecul este adus la o consistență curgătoare cu laptele de var și se agită.

    Acest tip de mortar este universal pentru toate tipurile de clădiri din cărămidă.

    Există, de asemenea, o varietate, cum ar fi mortarul de ciment și argilă.Raportul de lut și ciment în amestecul uscat este de 1: 1. Apoi soluția este amestecată într-o masă omogenă. Principala sa diferență și demnitate este setarea rapidă la temperaturi scăzute. Și în plus, nu se teme de umiditate.

    Indiferent de tipul de material și de soluție, există principii generale de lucru cu el. Deci, de exemplu, suprafața cărămizii contează. Cu cat este mai poroasa, cu atat mai multa umezeala va fi absorbita in caramida atunci cand se intareste. Aplicarea se întărește rapid, cusăturile devin puternice. Acest lucru trebuie luat în considerare la pregătirea amestecului.

    Pentru a evita stratificarea soluției, aceasta trebuie agitată periodic.

    Nu este nevoie să diluați soluția pentru întregul obiect: se întărește rapid. Este mai bine să preparați amestecul în porții, lucrând pe zone mici.

    Detaliile cusăturilor de îmbrăcăminte

    Pentru incepatori, cuvintele "cusatura" si "ligatia" ridica intrebari. De fapt, înțelegerea acestui subiect este ușoară. Ideea construirii de pansamente se reflectă deja într-unul din principiile de bază ale zidăriei: pentru ca un zid să fie puternic, fiecare cărămidă din rândul de sus trebuie să se sprijine pe cel puțin două cărămizi din rândul de jos. Uneori această tehnică este numită "hacking", adică cusatura verticală trebuie să formeze mai degrabă un zig-zag decât o linie dreaptă.

    Construcțiile moderne nu au una, ci trei căi de îmbrăcare: lanț, trei rânduri și mai multe rânduri.

    Lanțarea lanțului (numită și un singur rând) este alternanța ordonată a rândurilor de linguriță și a vârfurilor, ceea ce înseamnă că un rând este prevăzut de partea lingoului (lung), iar rândul de fund este construit deasupra acestuia (partea scurtă).

    Recomandări pentru îmbrăcarea în lanț:

    • primul rând, de la care începe ouatul, iar ultimul, care trebuie să fie finisat;
    • cărămizile din rândul lingurii se odihnesc în cel puțin două cărămizi inferioare, rândurile longitudinale (vertical) nu trebuie să formeze o linie dreaptă;
    • cusăturile longitudinale ale rândurilor adiacente sunt deplasate cu o jumătate de cărămidă (una față de cealaltă), iar cele transversale - cu un sfert.

    Lantul de lanț este considerat cel mai durabil și mai fiabil, dar în același timp este cel mai consumator de energie și mai scump. În timpul lucrului va trebui să faceți o mulțime de fragmente incomplete. Unele dintre ele vor fi o căsătorie în procesul de a stăpâni un ciocan de cărămidă.

    Legarea în trei rânduri este o stabilire în conformitate cu schema, în cazul în care fiecare al patrulea rând este tychkovy. Se efectuează pur și simplu: primul rând este un tychkovy, apoi trei linguri, din nou un tychkovy și așa mai departe.Închide numarul tychkovy. Ar trebui să existe încă două puncte de sprijin pentru cărămidă în rândul de sus.

    Trecerea în trei rânduri este indispensabilă atunci când lucrați cu pereți, fundație coloană, coloane în interiorul camerei.

    Legarea în mai multe rânduri pe principiul construcției zidăriei seamănă cu o căptușire cu trei rânduri, dar cu diferența că rândul nu apare după 3, ci după 5-6 rânduri de rânduri. În același timp, o cantitate mică de cărămizi incomplete se lasă, iar designul este la fel de sigur.

    Legarea în mai multe rânduri este necesară atunci când este important să se asigure o bună izolare termică în încăpere. Dar pentru pereți și stâlpi nu este potrivit.

    Grosimea ligaturii, precum și grosimea zidăriei, variază de la ½ la 2,5 cărămizi.

    Metode populare de zidărie

    În conformitate cu metoda de stabilire, în același timp, să înțeleagă modul în care locația de cărămizi într-un rând, caracteristici de design (cu goluri, armare, fără goluri) și caracteristici decorative.

    Punerea cărămizilor în trei moduri: presare, stropire și stropire cu soluție subțire.

    Vprizhim

    • Pregătiți o soluție moderată groasă (astfel încât este convenabil să introduceți și să montați măștile). Ciment potrivit.
    • Răspândiți mortarul sub prima cărămidă, plecând din partea din față a structurii ridicate 1-1,5 cm.
    • Instalați prima cărămidă pe pat, apăsând-o bine pe bază.
    • Strângeți mortarul în exces cu o mistrie și apăsați-l pe marginea liberă.

    Următoarea cărămidă se va alătura acestui loc.

    • Ținând partea metalică a mistrii apăsată pe capătul cărămizii anterioare, țineți noul bloc cu mâna stângă și puneți-l lângă primul.
    • Scoateți rapid mistria. Soluția ar trebui să rămână între cele două buzunare.
    • Plasați întregul rând orizontal în același mod, tăind excesul de soluție la fiecare 3-5 blocuri.

    Rezultatul este o cărămidă netedă și durabilă. Din când în când, pereții verticali și orizontali trebuie să verifice nivelul clădirii sau să utilizeze o ancorare.

    Această metodă poate părea complicată pentru un începător, deoarece necesită o mulțime de mișcări repetitive inutile.

    Vprisyk

    • Pregătiți o soluție din plastic. De exemplu, ciment de var.
    • Liniați soluția cu o mistrie, trecând de la marginea părții frontale 20-30 mm.
    • Instalați caramida primului rând. Pentru un rând liniar, este mai bine să începeți cu construcția colțurilor.
    • Luați o a doua cărămidă, fixați-o la un unghi ușor la cusătură.
    • Scoateți mistria excesului de mortar, care iese din prima cărămidă, puneți-o pe pământ, neteziți-o.Caramizile sunt introduse în mortarul de plastic prin soluția de plastic. Soluția excesivă va umple golul dintre butoane.
    • Așezați în același mod întregul rând.

    Așezarea unui sprinkler este mai rapidă și mai ușoară pentru un începător să stăpânească. Montarea unei cărămizi poate fi pe pat și pe margine (partea de lingură).

    Injecție cu soluție de tăiere subțire

    Acesta diferă de cel identic în numele tehnologiei numai prin faptul că este necesar să se retragă din partea din față a peretelui nu mai mult de 2 cm, iar soluția nu este tăiată după 3-5 cărămizi, dar după fiecare element pus. Așadar, așezarea pare mai precisă.

    În ceea ce privește proiectarea zidăriei, trei tipuri sunt populare.

    • Ușoare. Zidărie cu goluri în interiorul pereților, sub materialul izolator. Acesta este utilizat pentru construirea de clădiri de joasă creștere.
    • Armat. Zidărie care utilizează plasă de oțel, ceea ce sporește fiabilitatea structurii. De fapt, în regiunile seismic active și cu căptușeală a unui material de cărămidă care se confruntă cu material.
    • Clasică. Utilizarea zidăriei cu îmbrăcăminte de un anumit tip.

    În mod clasic, pereții caselor sunt ridicate, sunt ridicate pivnițe, foișoare și clădiri de uz casnic.

    Decoratiuni decorative

    • ornamental - aceasta este formarea unui model cu ajutorul cărămizilor de diferite culori (de exemplu, tencuială și roșu). Modele comune: olandeză, o cruce, haotică, flamandă, lingură cu offset.
    • bavareză - Tehnologie germană, esența căreia este utilizarea cărămizilor din diferite nuanțe ale aceleiași palete. Modelul în alternanța de culori lipsește.
    • din față - Facand fațada în cărămidă, folosind elemente decorative. Puteți vedea adesea un material cu fețe frumoase, cu selecția elementelor individuale (bază, streașină, pante) plăci decorative.
    • ajurata - zidărie cu relief. Pe fundalul unui perete neted există fragmente proeminente. De asemenea, zidaria din spate implică existența unui spațiu între cărămizile cărămizilor adiacente, ca și cum zidul este "țesut" din cărămizi.
    ornamental
    bavareză
    din față
    ajurata

    Siguranța muncii

    Tipul predominant de cărămidă este clădirile rezidențiale. Iar ridicarea peretelui, chiar și clădirea joasă, implică lucrul la înălțime. Din motive de siguranță, nu se recomandă efectuarea unei aranjări în timpul montării pe perete.Pentru lucru, avem nevoie de platforme speciale care să fie sub nivelul peretelui care este ridicat.

    La o înălțime de două etaje pentru lucru nevoie de suprapunere interfloor.

    Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că ați verificat instrumentele de service. Mâinile trebuie să fie fără frecare și defecte, să se potrivească ferm și corect. Sunt recomandate mănuși sau mănuși pentru a proteja mâinile împotriva deteriorării. Echipamentul de lucru trebuie să respecte condițiile meteorologice.

    Sfaturi pentru maestrul novice

     Abilitatea în orice afacere necesită instruire. O greșeală obișnuită pentru începători este aceea de a începe pentru prima dată o construcție deplină. Rezultatul ideal fără practică este realizat de unități, prin urmare cel mai important sfat pentru începătorii de zidari este să se antreneze pe obiecte simple și materiale disponibile.

     În acest scop, cărămizile ieftine, murdărie și plăci adezive simple. Spre deosebire de soluție, se ocupă mai încet. Construcția de cărămizi pe adeziv poate dezasambla rapid și repeta lucrul asupra bug-urilor până atunci, până când ajungeți la o înțelegere a modului de a pune cărămizile într-un fel sau altul.

     Aflați cum să faceți zidărie de înaltă calitate, de exemplu,având construit un pat de flori pentru o grădină sau o fundație pentru un arbor, și după ce a început să construiască o nouă casă de vară din cărămidă.

     În următorul videoclip, vedeți greșelile pe care zidarii novice le au în zidărie.

     Comentarii
      autor
     Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

     Sala de intrare

     Camera de zi

     dormitor