Tehnologia zidăriei "În caramizi și jumătate"

Pereții diferitelor clădiri sunt așezate adesea într-o jumătate de cărămidă. Dacă vorbim despre construirea unei erecii cu două etaje, atunci un model similar de așezare este cea mai bună soluție, care se adresează majorității meșterilor experimentați. Toată lumea se poate confrunta cu astfel de lucrări de construcție, principalul lucru este să acționați în conformitate cu instrucțiunile și să folosiți materiale bune. Astăzi vom analiza mai atent diferența dintre zidărie și jumătate de cărămidă, cum să ne descurcăm singuri.

Caracteristici speciale

Cărămida este una dintre cele mai populare și mai răspândite materiale care posedă un set de caracteristici operaționale pozitive. De aceea clădirile de cărămidă se găsesc cu regularitate de invidiat pe fiecare stradă.Ele pot fi construite nu numai de o echipă de mesteri cu experiență, ci și de proprietarii site-ului achiziționat. Principalul lucru este să respectați cu strictețe instrucțiunile și modelele de cărămizi. Dacă totul se face corect, rezultatul nu te va face dezamăgit.

Există multe machete de cărămizi necomplicate. Una sau alta opțiune este aleasă în conformitate cu scopul direct al viitoarei construcții și abilități ale proprietarilor. Mulți utilizatori se îndreaptă spre metoda de a pune o jumătate de cărămidă. Dacă urmați această schemă, zidurile de cărămidă vor fi foarte puternice și durabile. Cu toate acestea, experții recomandă să se aplice acestui ambreiaj în cazul în care nu sunteți foarte limitat în volumul de materiale de construcție, și, de asemenea, planul de a construi o casă într-o zonă în cazul în care puterea crescută este o necesitate.

Trebuie menționat faptul că așezarea în caramizi și jumătăți diferă prin faptul că împiedică eventuala delaminare a materialului din care este realizată structura peretelui.

Dacă nu urmăriți obiectivul construirii unui "bastion" real, atunci puteți să vă întoarceți la un alt mod (mai simplu) de a pune blocuri de cărămidă.Ca și în cazul altor variante de zidărie, primul rând joacă un rol foarte important în această situație. El trebuie să fie stabilit în conformitate cu regulile. Din acest fapt, va depinde calitatea întregii structuri ca întreg.

De asemenea, nu uitați de calitatea bazelor de colț, deoarece acestea vor servi drept fundație pentru construcția pereților. Atunci când o cărămidă și o jumătate ar trebui să acționeze foarte atent și în mod deliberat. Nu trebuie să faci greșeli și să neglijezi geometria materialelor. În consecință, acest lucru poate conduce la fabricarea unei construcții instabile și cu durată scurtă de viață a peretelui, care ar putea fi necesară redesenare.

Cum să te faci?

Peretele, subsolul și orice altă construcție pot fi realizate cu ajutorul zidăriei de 1,5 caramizi fără implicarea profesioniștilor. Desigur, rezultatul va depinde în mare măsură de calitatea muncii efectuate. Este necesar să vă bazați pe instrucțiuni pas cu pas pentru a obține rezultatul dorit. Să facem cunoștință cu toate etapele unei astfel de lucrări, de exemplu, de a face un zid de 1,5 cărămizi.

Etapa pregătitoare

Ca și în cazul oricărei alte lucrări de construcție, fabricarea construcției de cărămidă conform schemei de mai sus oferă un număr de etape pregătitoare. Va trebui să cumpărați materiale de construcție de înaltă calitate și să pregătiți o soluție de liant adecvată pentru aceasta. În plus, va trebui cu siguranță să achiziționați un număr de instrumente și accesorii:

 • mistria (altfel se numește mistrie);
 • un ciocan;
 • chituire;
 • shvabrovka;
 • fir cu plumb;
 • nivel;
 • pătrat;
mistrie
ciocan
fantezie
fir cu plumb
nivel
cot
 • din cordonul ombilical;
 • poryadovkoy;
 • măsuri de bandă;
 • regula;
 • pendulul.

Înainte de a începe instalarea, va trebui să vă familiarizați cu o serie de nuanțe (luați-le în considerare pe pereții clădirilor):

 • grosimea zidăriei specificate atinge de obicei 380 mm (acest parametru este compus din parametrul lățimii unei părți, lățimea elementului care le unește și grosimea cusăturii);
 • va fi necesar să se acorde o atenție deosebită aspectului corect al fiecărui colț și ligării rândurilor;
 • pentru o ligare suficient de bună de 1,5 cărămizi, produse cu lungime totală, jumătate trimestru și trei sferturi trebuie să fie utilizate;
 • Va trebui să marcați mai întâi poziția primului rând (desigur, după alegerea tehnologiei de instalare).
cordon
Măsură de bandă
regulă

opţiuni de pansament

De obicei, maeștrii se referă la aceste tipuri de pansamente:

 • un singur rând (sau lanț);
 • multilane.

Simplă recunoscută singură linie de ligare. Când înlocuiește rândurile tychkovy și lingura din exteriorul bazei planificate (dacă este un zid). În acest caz, nu vor fi necesare cărămizi de dimensiuni mari în cantități mari.

Multi-ligarea se face astfel:

 • rândul de pornire este prevăzut cu "lingură-puf";
 • al doilea este opusul;
 • 3,4,5,6 rânduri linguri de linguri cu o grămadă de cusături într-o jumătate de balot.
bandajarea cu mai multe straturi
Îmbrăcăminte de lanț

Colțuri de zidărie

Unghiurile stau la baza construirii unor astfel de structuri ca pereți. Chiar și defectele mici în structura de aici pot duce la o încălcare gravă a geometriei. Din acest motiv, capacitatea de transport a structurii poate fi redusă semnificativ.

Rețineți că instalarea de colțuri înainte de aspectul pereților înșiși cu aproximativ 3-4 rânduri.

Acest lucru este necesar pentru a putea instala comenzi și a fost posibilă întinderea unui cablu special între ele. Acesta va ajuta la monitorizarea uniformității rândurilor în procesul de plantare. Tehnologia de afișare a cărămizilor de 1,5 este complicată în comparație cu tehnica în 1 bloc.Acest lucru se datorează faptului că, în primul caz, veți avea nevoie de utilizarea de materiale în diferite formate (se referă la patru și jumătate trehchetvertovki).

Lucrări de zidărie

În primul rând trebuie să sigileze baza de fundație, plasarea ei foi de acoperișuri. După aceea, folosind un nivel de spirit în colțuri ale viitoarei construcții de zidărie realizate în mai multe rânduri. Aranjamentele colțurilor cu brațe speciale vor fi apoi atașate la ele. De-a lungul poryadovok nevoie de dantelă specială întindere. Sale poziționare la fiecare 5 sfătuiți m. Dacă lungimea dintre unghiurile înclinate mai mari, pentru a se evita intinderea dantelă, în mijlocul cărămizilor da baliză. Atunci poate trece la amenajarea de rânduri de cărămidă.

Folosind o mistrie, răspândiți compoziția de zidărie pregătită. Pasul de la marginea peretelui ar trebui să fie de aproximativ 20 mm. În cazul în care cusătura va fi umplut complet, nu este mai mare de 10-15 mm. Grosimea stratului trebuie să fie menținute în 25-30 mm. Pe baza consistenței soluției, se obțin în articulații 10-12 mm.

Tehnici de zidărie

Există trei tipuri de cărămizi în 1,5 cărămizi. Cunoașteți-le.

 • Haideți. Această metodă de cărămidă este recomandată pentru a începe, dacă lucrați cu un produs solid de lipire. În același timp, cusăturile se toarnă complet și se realizează îmbinarea acestora. La verticala blocului livrat anterior, restul soluției este împins de spătar. Apoi puneți următoarea cărămidă, care trebuie presată pe mistrie. Kelmu trebuie să ajungă brusc. Detaliul detaliat este supărat.
 • Vprisyk. Metoda specificată este relevantă atunci când se lucrează cu compoziția din plastic. În acest caz, cărămida este ușor înclinată, atinge soluția pusă cu una din fețe, avansează-o la partea fixată înainte de aceasta și o asejează.
 • Burete cu tăiere subțire. Această tehnologie diferă de cele de mai sus doar prin faptul că liantul trebuie așezat la o mică distanță de marginea peretelui. Soluția, remarcabilă în afara articulațiilor, este îndepărtată apoi cu o mistrie.

Blocurile de blocare 1.5 se pot realiza cu izolație. Este pur și simplu atașat la baza de perete a lagărului cu o acoperire suplimentară de tencuială.

Vprizhim
Vprisyk
Vprisyk cu tundere

Sfaturi și trucuri

Utilizați sfaturile și recomandările experților.

 • Dacă vă îndoiți de abilitățile dvs., atunci experții recomandă încrederea în stabilirea colțurilor,picioarele (precum și zonele de la intersecția dalelor) și detalii precum stâlpii și zidarii cu experiență vastă, deoarece aceste elemente de structuri din cărămidă sunt, de obicei, componente extrem de importante ale întregii structuri ca întreg.
 • Peretele de rulment cu izolație fixă ​​este permis pentru a finaliza o varietate de acoperiri. Tencuiala poate fi un design dur, apoi este finalizat cu căptușeală de cărămidă sau cu fațadă ventilată.
 • Atunci când se prepară o soluție de liant, trebuie avut în vedere faptul că cu cât mai mult ciment conține, cu atât va fi mai puțin plastic. Dacă vă este frică să vă pregătiți singur amestecul, atunci este mai bine să cumpărați un produs deja finit cu proporții coerente. Va trebui doar să adăugați apă.
 • Dacă zidăria din 1,5 blocuri va fi finalizată cu amestec de ipsos, atunci nu este nevoie să se facă o îmbinare a îmbinărilor în ea. Această procedură nu este, de asemenea, necesară dacă doriți suplimentar aspectul rezultat cu cărămidă cu care se confruntă.
 • În fiecare etapă a lucrărilor de construcție, utilizați nivelul clădirii. Nu uitați că toate rândurile și bazele trebuie să fie cât mai uniforme și mai uniforme posibil.

Caramida "într-un cărămidă și jumătate" este prezentată în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor