Tipuri de zidărie și caracteristici ale construcției sale

Chiar și în ciuda utilizării pe scară largă a materialelor de construcție moderne, cărămida tradițională rămâne foarte solicitată. Dar trebuie să ținem cont de particularitățile aplicării sale. Pentru anumite tipuri de zidărie și necesită blocuri specifice.

Principiile generale ale zidăriei

Pregătiți-vă pentru construcția zidurilor de cărămidă cu mâinile proprii, trebuie să arătați aceeași precizie, responsabilitate, care este specifică zidarilor profesioniști. Și primul pas este întotdeauna luarea în considerare a specificului cărămizii, structura acesteia. Avioanele din acest material au numele stabilite în practica de construcții. Aceste nume sunt în mod clar consacrate în standardul de stat.Deci, "pat" este, de obicei, numit cea mai mare parte, care în raport cu așezarea poate fi de sus sau de jos.

"Pat" formează planul așa-zis al primei categorii. Constructorii de lănțișuri numesc o față verticală alungită care poate fi plasată în interior sau în exterior. O lovitură este un fund, adesea căutând spre capătul opus sau afară.

Numai extrem de rar nu devine necesar să se pună partea tijkovică în alt mod. Având în vedere aceste momente, puteți trece la regulile de stabilire (sau, după cum spun experții, "tăierea").

Liniile pe care sunt amplasate cărămizile se desfășoară în mod orizontal, în timp ce, de asemenea, se paralelă reciproc. Această regulă se datorează faptului că cărămida este bine tolerată prin comprimare, dar îndoire este rău pentru ea. Dacă încălcați recomandarea, momentul de îndoire poate deteriora cărămizile individuale. Un alt principiu de bază: buzunarele și lingurile sunt conduse la un unghi de 90 de grade atât între ele cât și în raport cu "patul".

Consecințele acestei reguli sunt:

 • geometria strict susținută a cărămizilor individuale;
 • o grosime uniformă (selectată în mod corespunzător) a cusăturilor;
 • lipsa devierilor orizontale și verticale pentru toate rândurile.

Fără respectarea celui de-al doilea principiu, constructorii amatori ar putea să "se bucure" în curând de vederea unui zid crăpat. Iar al treilea principiu spune: încărcătura mecanică a fiecărei cărămizi ar trebui distribuită cel puțin în două blocuri adiacente. În plus față de cele trei puncte de bază, este necesar să se acorde atenție la grosimea pereților care se ridică. Categoria sa este determinată prin împărțirea lățimii efective la lățimea jaburilor.

Este obișnuit să evidențiați următoarele opțiuni (în metri):

 • jumătate de cărămidă (0,12);
 • caramida (0,25);
 • câte o jumătate de cărămidă (0,38 m);
 • două cărămizi (0,51 m).

Uneori se aplicau două cărămizi și jumătate. Grosimea acestor pereți este de 0,64 m. Astfel de construcții sunt justificate numai în cazul în care este necesară cea mai mare securitate. Chiar și pereții mai groși în construcția rezidențială nu sunt utilizați, deoarece construirea lor este prea dificilă și costisitoare. În cazul în care grosimea peretelui este de 1,5 sau mai multe cărămizi, în calcule sunt luate în considerare și îmbinările longitudinale dintre pietrele adiacente.

Tipuri de cărămizi

În plus față de tipurile de zidărie, este de asemenea important să știți ce înseamnă aceste sau alte denumiri de cărămizi.Cărămizi ceramice solide sunt folosite pentru a construi structuri deosebit de importante. Vorbim despre clădiri și elementele lor, care ar trebui să fie extrem de stabile și stabile în orice situație, indiferent de încărcătură. Dar, datorită greutății cărămizii solide, este utilizată în principal în construcția pereților portanți. De asemenea, este imposibil să se utilizeze astfel de blocuri pentru finisare, pentru elemente neesențiale - acestea sunt prea grele și măresc în mod nejustificat încărcătura pe fundație.

În locurile în care nivelul solicitărilor mecanice este mai mic și cerințele pentru izolația termică sunt mai mari, se utilizează pe scară largă cărămizi ceramice goale. De obicei, capacitatea sa de încărcare este suficientă pentru construirea zidurilor principale, deoarece în construcția de locuințe private se înregistrează o încărcătură excesivă. Cărămida de silicat poate fi, de asemenea, goală și corpulă, zonele sale de aplicare sunt aceleași cu cele ale perechii ceramice. Dar, împreună cu aceste două specii, au apărut și alte tipuri în ultimele decenii. Datorită tehnologiei moderne, puteți utiliza cărămida hiperpresată.

Principala componentă a acestui material sunt fragmente mici de roci obținute prin metoda deschisă din cariere. Pentru a le face un întreg, de calitate portland ciment este utilizat. În funcție de tehnicile de prelucrare și proiectează tehnologi hiperpresată cărămidă poate fi perfect netede sau ceva asemănător „piatră zdrențuită“. Dar gradarea în construcții se referă nu numai la compoziția și tehnologia chimică a cărămizilor. Se obișnuiește să le sortezi după scop.

Clădirea, este o cărămidă obișnuită este destinată pentru construcția zidurilor principale. Atunci când se utilizează, este obligatorie finisarea ulterioară a fațadei și măsurile de protecție specială. Caramida cu care se confruntă, uneori numită frontală, este cu siguranță făcută fără cele mai mici defecte. Punct de vedere chimic, poate fi foarte diferite, inclusiv presate hiper, cu toate acestea placări silicat nu se aplică în locuri cu umiditate ridicată.

Indiferent de tipul particular de cărămizi au un „pat“ lungime de 0,25 m, sau utilizarea simultană a diferitelor tipuri de blocuri va fi imposibil.

Instrumentul necesar

Indiferent ce constructori de cărămidă au pus, indiferent de scopul structurii și domeniului de activitate, sunt necesare instrumente speciale. Utilizați mistria tradițională: este apreciată pentru confortul de captare și unghiul precis calculat. Dar, ca o mistrie și toate celelalte unelte folosite de zidari, aparțin uneia dintre cele două grupuri. Este un instrument de lucru (care ajută la ridicarea pereților înșiși, alte structuri) și folosit pentru măsurare, pentru control. La lucru, zidarii folosesc:

 • pickaxe (ciocan special);
 • dezlega;
 • shvabrovku;
 • lopata (pentru operațiunile de mortar).

Pentru a măsura cu precizie liniile, orizontalele, verticalele și avioanele, utilizați:

 • linii de plumb;
 • regulile;
 • niveluri;
 • pătrate;
 • ruleta;
 • transponometre;
 • pendulumuri intermediare;
 • ordine unghiulară;
 • aranjamente interimare;
 • modele speciale.

Tipuri și metode

După examinarea soiurilor de unelte folosite de zidari, cu tipuri de cărămizi, este acum important să vedem ce tipuri de zidărie.

Rândul de lingură

Și prima dintre ele este o serie de linguri. Așa-numitele dungi, unde peretele lateral lung este adiacent la suprafața exterioară a peretelui.În plus față de cele de linguriță, ar trebui folosite și rândurile tychkovy - ele privesc spre exterior cu partea scurtă. Între timp, se află așa-numita zabutka (cărămizi suplimentare).

Opțiunea cu mai multe rânduri

Există mai multe subspecii de caramida multi-rând de stabilire.

Atunci când lucrați abutant:

 • nivelarea patului cu mâna dreaptă cu ajutorul unei mistrii;
 • parcurgeți parțial soluția;
 • apăsați-l pe marginea verticală a cărămizii care tocmai a fost așezată;
 • în stânga se află un nou bloc;
 • după ce a pus o cărămidă, apăsați pe o mistrie;
 • scoateți-l;
 • îndepărtați excesul de amestec de ciment.

Afișarea pe mai multe rânduri se poate face diferit. Înclinând o cărămidă mică, câștigând o soluție pe marginea lui Tychkovy. Aceasta se face în 0,1-0,12 m față de blocul anterior. Deplasând cărămida în loc, verificați dacă este instalată corect și apăsați în jos până la pat. Înainte de finalizarea finală verificați dacă soluția a umplut toată cusătura.

Îmbrăcăminte de lanț

Cuvântul "ligation" zidari nu înseamnă utilizarea oricăror noduri și aspectul construcției de pietre. Constructorii neexperimentați ignoră adesea acest moment, crezând că este necesar doar să așezăm cărămizile în mod separat ", iar rândul însuși va lua forma".Lanț, este un singur rând, ligarea implică o alternanță strictă de tychkovy și linguri. Această tehnică asigură fiabilitatea și stabilitatea peretelui, dar atunci nu va funcționa pentru a decora cu cărămizi decorative pe exterior.

armare

Încărcarea suplimentară se practică atât în ​​afișajul cu mai multe rânduri, cât și pe rândul unic. Este folosit pentru a crea:

 • elemente arcuite;
 • puțuri;
 • ușile și ferestrele;
 • alte crestături și elemente supuse unei încărcări sporite.

În funcție de direcția în care este aplicat impactul mecanic, armarea este realizată vertical sau orizontal. Elementele de armare sunt introduse în mortar, când el a luat deja puțin, dar își păstrează încă plasticitatea. Determinarea direcției dominante a sarcinii este foarte dificilă.

Uneori este posibil numai de către inginerii profesioniști care iau în considerare:

 • vânt;
 • zăpadă;
 • temperatură;
 • efecte seismice;
 • mișcarea la sol.

Ușoară din zidărie

Gravitatea cărămizii forțează constructorii să aibă grijă nu numai de rezistența structurii, dar și de reducerea masei sale. Ușa zidită ușoară presupune că peretele exterior va fi așezat cu o jumătate de cărămidă.Stratul interior este așezat în 1 sau 1,5 cărămizi. Aceste modele împart diferența, care este calculată foarte atent. Ușile de zidărie ușoare, observăm, nu se realizează niciodată printr-o schemă cu un singur rând - se realizează numai într-un mod cu mai multe rânduri.

Opțiune decorativă

Strict vorbind, zidaria decorativă, spre deosebire de cea ușoară, nu este un tip specific. Adesea se face pe schema deja menționată "lanț". Dar există și o limbă "engleză", este de asemenea o metodă "bloc" - în acest caz, rândurile tychkovy și lingura se schimbă succesiv și articulațiile sunt plasate strict de-a lungul liniei verticale. Tipul "flamand" de zidărie decorativă implică faptul că articulațiile se deplasează cu 0,5 cărămidă. Când alegeți opțiunea "sălbatic" este necesar să schimbați în mod aleatoriu fluturașii și lingurile.

Dar pe langa aceste tipuri, exista inca optiuni de stabilire, demne de atentie. Mai presus de aceasta a fost deja menționată pe scurt despre așezarea cărămizilor. Așa numit într-un mod special trei rânduri.

Peretele exterior este pregătit folosind o pereche de pereți despărțitori, grosimea fiecăruia fiind de 0,5 cărămizi sau chiar mai puțin. Construcțiile de bine sunt obținute prin conectarea partițiilor cu poduri din cărămidă,orizontal sau vertical.

Practic, cărămizile tradiționale sunt puse înăuntru și în exterior:

 • piatră ceramică;
 • blocuri de silicat;
 • Criblura.

Beneficiul acestei metode este asociat cu economisirea de materiale de construcție scumpe și cu o scădere a conductivității termice a pereților. Dar trebuie să ținem seama de scăderea puterii și de penetrarea aerului rece. Deseori, oțelul este îmbunătățit prin ridicarea pereților cu încălzire cu argilă expandată și alte substanțe. Dacă aveți nevoie să creșteți în continuare rezistența peretelui, utilizați beton sau zgură. Aceste izolatoare rezistă bine la deformarea mecanică, dar zgura poate fi impregnată cu umiditate.

Caramida găurilor de canalizare are propriile caracteristici. Cel mai adesea, pentru aceasta este folosită cărămida roșie cu putere crescută. Blocurile de colț (faruri) sunt poziționate în primul rând și aliniate temeinic. În absența experienței, se recomandă monitorizarea nivelului tuturor cărămizilor. Antrenorii zidari se verifică, de regulă, la fiecare 2 sau 3 rânduri. De asemenea, neapărat efectuat impermeabilizare.

Indiferent de locul în care este amplasat zidul de cărămidă, trebuie să aveți grijă deosebită de designul colțurilor.Acestea provoacă cele mai mari dificultăți pentru constructorii neexperimentați și neglijenți. Pe cordon, reglați diagonalele și unghiurile drepte. Încă de la început, se efectuează un proces de calcul (fără soluție). Vă va permite să evaluați cu exactitate unde sunt necesare suplimente, cum să le aranjați corect.

Pentru a finaliza revizuirea tipurilor de zidărie este potrivit pentru a crea sobe si seminee din caramida. Sunt fabricate numai din blocuri ceramice cu rezistență la foc. Produsele cu goluri în interior sunt evident nepotrivite. Cel mai bine este să construiți un cuptor folosind amestecuri gata preparate din argilă și nisip, care sunt vândute în orice magazin de specialitate. Înainte de a pune caramida ceramică este înmuiată timp de 3 minute, iar produsele refractare sunt uscate, cu excepția cazului în care uneori clătiți și îndepărtați praful.

Siguranța muncii

Orice zidărie ar trebui construită foarte atent, cu toate precauțiile. Înainte de construcție, verificați scula. Atât pe piesele de lucru, cât și pe mânerul celor mai mici defecte, bursturile sunt inadmisibile. Evaluați modul în care sunt montate mânerele, indiferent dacă sunt fixate ferm în spațiul furnizat. Aceste verificări ar trebui efectuate la începutul și la sfârșitul fiecărei zile, precum și la reluarea activității după o pauză.

Zidarii ar trebui să lucreze numai cu mănuși. O atenție deosebită se acordă construcției corecte a pădurilor și fiabilității scărilor. Este interzisă introducerea de scule și materiale în care pot interfera cu trecerea. Pădurile sunt echipate cu panouri de la panouri, iar dacă aveți nevoie să direcționați autoturisme pe ele, acestea pregătesc mișcări speciale. Scările, care urcă în pădure și coboară din ele, trebuie să aibă o balustradă.

În următorul videoclip așteptați tipurile de zidărie și caracteristicile construcției sale.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor