Loft-style caramida: unde este folosit și cum se poate face?

 Loft-style caramida: unde este folosit și cum se poate face?

Stilul Loft este astăzi foarte popular. Mulți utilizatori în proiectarea casei aleg exact această direcție, deoarece nu este prea sfidător și elaborat, dar permite să sublinieze individualitatea casei sau apartamentului. Punctul culminant al direcției moftului este o cărămidă stilizată. Este prezent în aproape toate interioarele proiectate în acest stil. Ne vom apropia de elementele similare și vom analiza modul în care pot fi făcute cu mâinile tale.

Caracteristici speciale

Stilul mansardat numit mansardă provine din New York în secolul XX.În acele zile, autoritățile au mutat activ întreprinderile industriale departe de oraș. Zonele eliberate în același timp au dat cetățenilor săraci, cerând chirie doar de bani. Fără o mulțime de bani, oamenii au început să trăiască într-o atmosferă de fier, cărămidă și pereți din lemn, fără nici o decorare. Uneori, astfel de motive plictisitoare și dure au fost decorate cu diverse decorațiuni.

În ceea ce privește boemia urbană, reprezentanții săi au început să organizeze tot felul de întâlniri în clădirile industriale o dată. Construcții similare ale arhitecților și artiștilor nu au fost neglijate. Ei au lansat fantezie în sălbăticie, făcând astfel de locuințe brutale. Pereții din lemn și cărămidă acoperite cu var, lustruite corespunzător sau vopsite cu lac.

Astăzi stilul loft are mulți fanii. Interiorul proiectat în această direcție rareori face fără pereți de cărămidă și de piatră. O astfel de decorare a devenit o adevărată tradiție de stil loft. Ea este recursă atunci când ea decorează case și decorează apartamentele orașului. Pe un astfel de fundal dur, arătați o mare varietate de piese de mobilier - de la canapelele din piele scumpe până la fotolii moi cu modele etnice.Acea mansardă este diferită - adesea se amestecă multe tendințe stilistice diferite.

Alte caracteristici importante ale acestui stil celebru includ următoarele aspecte.

 • Prezența unui spațiu liber semnificativ. Camerele în stil loft au în general tavane înalte și ferestre alungite. În interior există contraste ascuțite cu zonarea spațiului disponibil.
 • În astfel de setări, există atât detalii antice, cât și ultimele tendințe și tehnologii de modă. În același timp, diverse comunicări sunt adesea închise cu nimic și rămân vizibile.
 • Cărămizi pe pereți este un lucru obișnuit pentru un stil loft. În plus, cărămizile (naturale sau imitative) pot avea nu numai roșu tradițional, ci și gri, maro sau alte culori interesante.
 • În astfel de interioare, culorile răcoroase și luminoase predomină, mai ales când vine vorba de finisarea tavanelor înalte. Utilizarea cărămizilor albe sau așezarea zidăriilor este o tehnică tradițională. În viitor, cărămizile pot fi vopsite sau pot rămâne intacte.
 • Dispozitivele și accesoriile de iluminat neobișnuite sunt detalii comune în interiorul mansardelor.Elementele prea bogate și artistice din aceste setări sunt de obicei absente.

Cărămidă de diferite culori este în prezent în tendință, mai ales dacă este făcută în stil loft. Opțiunile de finisare similare arată foarte bine într-o varietate de camere. Acesta poate fi nu numai un living elegant, dar și o bucătărie sau dormitor. În multe încăperi se pune adesea imitație de piatră naturală. De exemplu, poate fi o plăcintă netedă sub o cărămidă. Acest material este excelent pentru finisarea bucătăriei, deoarece nu este susceptibil la murdărie și este ușor de curățat de orice pete dacă apar.

Pe fundalul unei cărămizi în stil loft, multe componente decorative și compoziții de mobilier armonios arata. Principalul lucru este că toate detaliile se potrivesc reciproc în culoare. Rezultatul este adesea foarte interesant și ansambluri originale care atrag o mulțime de atenție.

Pro și contra

Cărămizi în stil loft au o serie de calități pozitive și negative. Vom face cunoștință cu aceștia și cu alții. Mai întâi, luați în considerare avantajele acestor componente:

 • preț rezonabil;
 • siguranța mediului (caramida nu dăunează sănătății umane sau mediului în ansamblu);
 • bună calitate a izolației fonice și a izolației termice;
 • caramida - material rezistent la umiditate;
 • efectua un finisaj cu tot peisajul cu mâinile lor, nu există nici o dificultate;
 • cărămidă în pod poate fi instalat în orice încăpere, din camera de zi la bucătărie;
 • zid de cărămidă poate fi nu numai decorarea interiorului, dar delimitator zone camere separate;
 • cu un astfel de finisaj poate masca multe defecte în construcții de perete;
 • finisajul din cărămidă este durabil și nemanipulat;
 • are o suprafață texturată atractivă;
 • combinate efectiv cu palete naturale și diverse materiale de origine naturală.

  În ceea ce privește dezavantajele cărămizi în stilul de o mansardă în decorarea de apartamente și case, pe care le includ:

  • neprelucrate acoperiri de culori naturale necesită un iluminat de calitate de potrivire (ca o cale de ieșire din situație, este permis să se aplice caramida alb sau vopsea la lumină);
  • texturile neuniforme sunt dificil de curățat;
  • un număr mare de cărămizi din interior creează efectul unui spațiu dezordonată și rece, care nu trebuie să fie foarte confortabil și confortabil.

  Domenii de aplicare

  Caramida astăzi este folosită pe scară largă pentru decorarea interioară a locuințelor și apartamentelor. Aceste opțiuni arată excelent într-o varietate de camere. De exemplu, poate fi:

  • camera de zi;
  • un birou;
  • dormitor (aici este recomandabil să folosiți cuplaje de tonuri liniștitoare, astfel încât acestea să nu interfereze cu somnul rapid și pacificarea);
  • bucătărie (în bucătărie, oamenii instalează adesea cărămizi nu din pietre naturale, deoarece vor fi dificil de curățat din cauza texturii lor brute și în bucătărie este puțin probabil să se poată face fără pete de grăsime);
  • hol / coridor (acestea sunt cărți de vizită ale oricărei locuințe și, de obicei, au o zonă modestă, așa că se recomandă așezarea zidăriei în stil loft, susținută în culori vii - vor crește spațiul vizual și îl vor face mai ospitalier).

  Dar țineți cont de faptul că zidăria, proiectată în stilul unui mansardă, în nici un caz nu ar trebui să fie pe absolut toate pereții din cameră. În acest caz, interiorul poate părea ridicol sau supraîncărcat. Este mai bine să decorați în acest fel doar o singură cameră, făcând astfel accentul.

  Cum să o faceți singur?

  Puțini știu, dar este destul de posibil să faci cărămizi în stilul mansardei cu mâinile noastre. Acest lucru nu va dura prea mult timp și efort.

  Va fi foarte bine dacă pereții din locuința dvs. au fost inițial făcuți din cărămidă. În acest caz, trebuie doar să ștergeți toate fisurile existente, precum și să curățați cărămizile din diferite pete și murdărie. Va fi necesar să scăpați de praf și plăci. Mai mult decât atât, va fi necesar doar acoperirea cu vopsea sau lac. Acest lucru se face astfel:

  • se utilizează formulări pe bază de apă;
  • se diluează compoziția de colorare cu apă și se amestecă bine;
  • apa trebuie adăugată până când amestecul are un ton translucid;
  • atunci compoziția rezultată trebuie prelucrată în fiecare cărămidă folosind un burete;
  • în procesul de impregnare, vor fi vopsite cărămizi;
  • nu este necesar să procesați întreaga bază dintr-o dată - începeți dintr-o zonă mică
  • După finalizarea tuturor lucrărilor, asigurați-vă că așteptați ca vopseaua / vopseaua să se întărească.

  O alegere frumoasă și comună a finisajelor este o imitație realizată din ipsos. Această metodă are următoarele avantaje:

  • costuri ieftine;
  • este ecologic;
  • nu îndepărtează spațiul util în cameră;
  • disponibil pentru auto-găzduire.

  Din materiale și instrumente veți avea nevoie de:

  • container separat pentru diluarea soluției;
  • plăci adezive speciale și amestecuri de ipsos;
  • bandă de mascare;
  • spatule înguste și largi;
  • reguli și nivel (mai bine să luați un laser sau un balon).

  În primul rând, va trebui să pregătiți pereții în încăpere pentru decorarea viitoare. Suprafața trebuie curățată de tapetul anterior, neteziți toate picăturile cu șmirghel. Pentru ca amestecul să se fixeze în mod fiabil, pereții trebuie tratați cu un grund folosind o rolă sau o pensulă înainte de a pune mortarul.

  Acum trebuie să marcați peretele cu bandă de mascare. Parametrii obișnuiți de cărămidă sunt de 25 x 6,5 cm, iar indentarea este de 1,5 cm. Mai întâi trebuie să lipiți peste dungi orizontale și apoi să treceți la cele verticale. Pentru a pregăti soluția, aplicăm clei și tencuială în proporție de 50x50. După aceea, compoziția preparată este aplicată cu o spatulă (aceasta este permisă să fie făcută manual, dacă se dorește). Încercați să nu atingeți capetele scotch-ului. Nu vă temeți să lăsați suprafețe neuniforme - de aceea avem nevoie. După aplicarea compoziției de bandă adezivă între "cărămizi" individuale trebuie să fie eliminate.Pentru a stabili o formă mai naturală, ar trebui să utilizați o daltă sau o lingură. Apoi trebuie să curățați suprafața cu șmirghel. Apoi, va trebui să acoperiți grundul și cărămizile și cusăturile dintre ele.

  Dacă prelucrarea zidurilor cu amestecuri de ipsos și vopsele de vopsea nu vă atrage atenția, atunci puteți să vă întoarceți la o altă modalitate comună de a aduce un perete de cărămidă în interior - pentru a lipi imagini de fundal care imită zidăria. Această suprafață nu trebuie să aibă grijă în mod regulat, cheltuind bani în plus. Aveți nevoie doar din când în când să ștergeți pânza de praf folosind o cârpă ușor umedă.

  Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că, în majoritatea cazurilor, astfel de suprafețe dau imediat caracterul lor nenatural. Aparența lor este mult inferioară lucrărilor de piatră naturală, mai ales dacă imprimarea pe pânze în sine este mediocră. Există cazuri în care o astfel de decorare reduce prețul interiorului, făcând uneori ridicol. Acesta este motivul pentru tapetul de sub zidarie trebuie să fie alese cu atenție, astfel încât să nu strică situația în casă / apartament.

  Sfaturi utile

  Dacă vă decideți să aduceți caramizi în stil loft în interior, atunci ar trebui să ascultați seria. sfaturi de la profesioniști, pentru a nu strica aspectul interiorului.

  • Se recomandă aplicarea imitației zidăriei dacă decorați interioarele clasice, scandinave sau engleze, provensale. În astfel de circumstanțe, este de dorit să prezentăm culori mai calme - alb, maro, nisip, pastel.
  • Dacă doriți să lipiți tapet sub cărămidă, atunci ar trebui să căutați cele mai realiste și de înaltă calitate opțiuni. Produse ieftine cu cărămizi nenaturale pot ruina interiorul.
  • Dacă aveți de gând să faci zidărie cu mâinile tale, folosind tencuiala și o bandă adezivă specială, atunci ar trebui să știi că în locul celor din urmă este foarte posibil să folosești un șablon special. Lucruri similare sunt vândute în multe magazine online. Potrivit cumpărătorilor, aceste părți sunt foarte convenabile de utilizat.
  • În cazul în care casa ta nu este proiectată în stilul unui mansardă și vrei să o decorezi cu un zid de cărămidă, atunci nu trebuie să-ți faci griji. Astfel de decorațiuni arată organic în interiorul direcțiilor stilistice scandinave, provensale, engleze, gotice, mediteraneene, eclectice, rustice (țară).
  • Cărămizile sunt adesea realizate din ipsos,cu toate acestea, aici se poate întâmpla o problemă serioasă - acest material se usucă de foarte mult timp, deci atunci când scoateți banda adezivă / șablonul se poate "purta" (va fi foarte dificil să restabiliți zona deteriorată), ceea ce va afecta negativ calitatea finisajului. Acesta este motivul pentru care experții recomandă utilizarea amestecurilor de ipsos în loc de tencuială - este mai ușor să lucrați cu ele.

  Exemple frumoase de design interior

  Caramida în stil loft arată foarte bine în multe setări. De exemplu, poate separa bucătăria de zona de living din apartamentul studio. Finisajul decorativ natural al nuanței roșu închis poate funcționa ca un separator notabil. Înainte de un astfel de perete ar trebui să fie plasat canapea gri. Aceste imagini vor ieși în mod eficient din bucătăria luminoasă cu detalii cromate.

  Caramida, stilizată ca o bătrână, uneori aleasă să termine toate zidurile din cameră. Această soluție poate fi rezolvată dacă există un plafon alb și niște podele ușoare (chiar și cele din lemn) în setare. Într-un astfel de mediu se vor arăta bucăți spectaculoase de mobilier din lemn natural tratat prost (materialul poate fi lăcuit sau vopsit).

  Pe fundalul zidului cu cărămidă roșie, acesta va arăta uimitor într-o canapea din piele de ciocolată întunecată și din mese de cafea în aceeași culoare. Este posibil ca acest ansamblu să fie completat cu plante vii, împreună cu picturi monocrome pe pereți.

  Cum de a crea un interior în stilul unui mansardă într-un apartament normal, vizionați videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor