Greutatea cărămizii și modul de măsurare a acesteia

Caramida - cel mai comun material de construcții din lume. Fără ea, este greu de imaginat clădiri rezidențiale, clădiri industriale și diverse facilități. Materialul de construcție considerat este de dimensiuni diferite, este realizat din materiale cu densitate diferită și în funcție de diferite tehnologii, respectiv, are diferențe de greutate. Parametrii greutății sunt importanți, deoarece valorile calculate ale fundației pe care se sprijină întreaga încărcătură a clădirii sau structurii, rezistența structurii, depinde de ele.

Soiuri și marcaje din caramida

Există o mare varietate de cărămizi și, în conformitate cu standardele naționale de stat, produsele sunt împărțite în diferite grupe, în funcție de domeniul de aplicare și de caracteristicile tehnice ale acestora.

La destinație există următoarele tipuri.

  • construcție - concepute pentru a executa pereți în diverse scopuri (rulment, interior), atât în ​​interiorul cât și în exteriorul camerei. Caramida soclu, obișnuită, se referă și la ele.
  • facial - necesar pentru finisarea finală. Blocurile pot fi realizate din materiale naturale sau artificiale, există o mare varietate de culori, diverse dimensiuni. Cărămida de față poate fi folosită ca material constructiv.

Potrivit structurii pot fi identificate:

  • gol, în producția de forme care sunt utilizate, în care există găuri în blocuri pentru a asigura o conductivitate termică scăzută, respectiv, acest tip de cărămidă este mai mult de economisire a energiei;
  • cu corpul complet, adică nu există goluri în interiorul cărămizii, acesta poate fi un bloc standard al cuptorului;
  • prin rezistență, se disting mai multe grade - de la cele mai puțin dense M-75, M-100 și M-150 până la cel mai dens M300;
  • la rezistența la îngheț există semne de la F15 la F50.

Un tip este cărămizi de sticlă, care sunt realizate din lut durabil special, cu aditivi de anumite impurități, inclusiv nisip.Este posibil să se obțină blocuri prin tratarea prafului refractar și a pulberii speciale la temperaturi ridicate (ardere). Există o cărămidă de șamotă cu destinație generală (ShA, ShA-5, ShB-5, ShB8), cupola cu două fețe și multe altele destinate construcției specializate.

De asemenea, există și alte tipuri de acest material cu care se confruntă - blocaj acid, blocuri zabutovochny, silicate și ceramice.

Trebuie remarcat faptul că producătorul de cărămizi zabutovochnogo este de mare importanță. Cu cât este mai mare, cu atât este mai puternică construcția.

Dimensiunile produselor

Mulți producători oferă o mare varietate de cărămizi în dimensiune. Pe această bază, produsele standard pot fi:

  • versiuni unice de 250x120x65 mm;
  • unu și jumătate cu dimensiuni de la 250 la 120 de 88 mm;
  • dublu cu dimensiuni de 250 x 120 x 138 mm.

Cărămizile cu fațadă pot avea dimensiuni mai mici de 120 mm, având în vedere că scopul lor principal este percepția estetică asupra clădirii sau structurii finisate. Poate fi diferit și masa sa. Există blocuri de cărămidă care au și alte dimensiuni datorită faptului că au diferențe de formă, de exemplu, există variante de formă triunghiulară, rotunde, concave, convexe etc.După cum puteți înțelege, există diferite dimensiuni de produse pentru a asigura diversitatea și exclusivitatea, ceea ce contribuie la imaginația clientului și a arhitectului atunci când lucrează la construirea obiectului.

Volumetrică și gravitație specifică

Din cele de mai sus, putem concluziona că, în funcție de mărimea materialului și de metoda de fabricație, o cărămidă are un volum diferit și o greutate specifică. Greutatea volumetrică trebuie calculată folosind o formulă specială. Cea mai ușoară este o cărămidă pentru lucrările cu care se confruntă, de la 1200 la 1500 kg pe metru cub. Pentru blocurile cu goluri, acest parametru variază de la 130 la 1650 kg / m3. Opțiunile cele mai grele - corporale.

Greutatea volumetrică este un parametru important care este necesar pentru calcularea încărcăturii pe fundația structurii și este determinat de greutatea cărămizii pe capacitate cubică a zidăriei.

Greutatea specifică, cu alte cuvinte, este densitatea materialului din care este produs produsul. Depinde de materia primă, calitatea, modul de producție, porozitatea. Pentru a calcula valoarea greutății specifice, este necesar să se stabilească un volum "curat". Valoarea standard a greutății specifice pentru caramida silicată este de aproximativ 2000-2400 de unități. Produsul din lut are o greutate specifică de la 1700 la 1900 kg / m3, o cărămidă rezistentă la foc este de aproximativ două mii de unități.Parametrii luați în considerare sunt importanți atât în ​​faza de proiectare, cât și în stadiul de producție efectivă a lucrărilor, datorită faptului că calitatea, durabilitatea structurii, conductivitatea termică și eficiența energetică depind de aceasta.

Metode de măsurare

Pentru a determina numărul de blocuri de cărămidă și parametrii lor de greutate, este important să se determine metodele de măsurare, care pot fi volumetrice, în masă sau amestecate. Ca o regulă, cărămida este eliberată pe paleți (paleți speciali), unde sunt plasate două sute până la trei sute cincizeci de cărămizi. Împărțirea greutății paletului cu o cărămidă cu greutatea de 1 buc. (metoda de masă), puteți găsi cu ușurință numărul lor total și invers. În această măsurătoare, este important să se ia în considerare greutatea paleților înșiși, care variază între 18 și 40 kg.

Metoda volumetrică constă în faptul că, cunoscând dimensiunile unui bloc și dimensiunile întregului palet, numărul de produse este de asemenea ușor de calculat. Metoda mixtă combină atât cele discutate anterior. Măsurarea cantității este importantă atunci când plătiți pentru achiziționarea de materiale de construcție într-un magazin, atunci când plătiți pentru un lucrător ouator, atunci când verificați conformitatea lucrărilor efectuate cu proiectul existent.

În articol am analizat doar tipurile principale și cele mai comune și tipurile de produse din cărămidă, volumul lor și greutatea specifică și alți parametri. Este important atunci când alegeți un produs pentru a avea un proiect dezvoltat de un expert. Singur, fara cunostinte deosebite, cele mai obisnuite blocuri de caramida sunt cel mai bine sa nu le folositi.

Veți afla mai multe despre construirea de cărămizi din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor