Tipuri și dimensiuni de cărămidă dublă

 Tipuri și dimensiuni de cărămidă dublă

În timpul construcției clădirilor, mulți meșteri se confruntă cu alegerea materialelor de construcție, care ar trebui să aibă nu numai o estetică, ci și o performanță ridicată. Toți acești parametri sunt răspunși de o cărămidă dublă, de aceea recent este foarte solicitată. În plus față de fiabilitate și durabilitate, blocurile duble vă permit de asemenea să accelerați procesul de construcție și de 2 ori mai puțin mortar de ciment este folosit pentru instalarea lor.

Caracteristici speciale

Caramida dublă este un material universal de construcție, în interiorul căruia sunt goluri. Indicatorul său de rezistență și rezistență este determinat de un marcaj special sub formă de cifre, care se află după litera "M".De exemplu, pentru construirea de clădiri cu mai multe etaje, se recomandă alegerea blocurilor duble M-150. Dacă este planificată construcția pereților, atunci o caramida M-100 va fi potrivită.

Pentru fabricarea cărămizilor dublu, se utilizează numai componente ecologice, de obicei, acestea sunt argila de cea mai bună calitate, apa și materialele naturale de umplutură. Producția de materiale este realizată atât de brandurile străine, cât și de cele naționale. În funcție de tehnologia de fabricație, se poate lua în considerare un bloc fantezat și poros. În acest caz, primul tip diferă de cel de al doilea prin prezența unor goluri și a unor deschideri de dimensiuni diferite în interior. Datorită golurilor interne, greutatea produsului este redusă.

Până în prezent, fabrica de cărămizi duble sa îmbunătățit și vă permite să realizați blocuri de dimensiuni diferite care depășesc standardele stabilite. În funcție de caracteristicile producției, materialul poate diferi nu numai în ceea ce privește aspectul, structura, dar și performanța. Caramida dublă este produsă în următoarele moduri.

 • Plastic. Inițial, masa de lut este preparată cu o umiditate de 18-30% și se formează o preformă.Apoi materia primă este trimisă la matrițe, este presată și arsă în cameră la o temperatură ridicată. Rezultatul este un ceramit dublu durabil, ideal pentru construirea de case și blocuri de utilități în zone cu un nivel ridicat de umiditate.
 • Semi-uscat. În acest caz, tehnologia prevede arderea piesei cu un conținut de umiditate de cel mult 10%. Conform standardelor GOST, aceste blocuri ar trebui să conțină două ceramite, iar dimensiunile cărămizilor ar trebui să fie de 25 × 12 × 14 mm.

Datorită echipamentului modern și a aditivilor diferiți, cărămizile duble pot fi produse nu numai în maro sau roșu tradițional, ci și în alte nuanțe. Acest lucru simplifică alegerea materialului în timpul construcției, deoarece este ideal pentru orice proiect de proiectare. Cărămidă dublă este folosită în aproape toate șantierele de construcție, ele pun atât pereții interiori, cât și fundația. Avantajele acestor unități includ:

 • păstrarea înaltă a căldurii;
 • durabilitate;
 • permeabilitatea aerului;
 • preț rezonabil;
 • stil rapid.

În ceea ce privește neajunsurile, acest material al unor specii are o masă mare, prin urmare, în zone greu accesibile, aspectul său poate fi complicat.

specie

Popularitatea și cererea imensă pentru o cărămidă dublă se explică prin performanța sa operațională ridicată. Poate să difere în ceea ce privește textura, dimensiunea, numărul de sloturi și golurile. În funcție de materiile prime utilizate la fabricare, există două tipuri de blocuri.

silicat

Caracteristica principală a acestora este că producția este realizată dintr-un amestec format din 90% nisip și 10% apă. În plus, produsul conține și aditivi care îi sporesc calitatea. Acesta este un material absolut ecologic care arată asemănător unei pietre naturale. Procesul de fabricare a unei cărămizi dublu silicate are loc prin presarea unui amestec umed de var și nisip, după care se adaugă diferite pigmenți și se trimit pentru tratare cu abur. Poate fi goală, cu crestătură sau poroasă. Prin forță, blocurile de silicat sunt împărțite în mărci de la 75 la 300.

Aceste blocuri sunt cel mai adesea folosite pentru a stabili partiții interne și externe. Cărămida silicoasă nu poate fi utilizată pentru construcția soclurilor și a fundațiilor clădirilor, deoarece produsul nu este rezistent la umiditate și în absența unui strat de impermeabilizare poate fi distrus. Nu este recomandat să se facă o cărămidă dublă cu silicat și să se plaseze țevi, cuptoare.Nu va rezista expunerii prelungite la temperaturi ridicate.

În ceea ce privește avantajele, acest produs are o izolație excelentă a sunetului și are forma geometrică corectă. În ciuda greutății mari a unor astfel de cărămizi, așezarea lor este rapidă și ușoară. Prin densitatea lor, produsele silicate depășesc ceramica de 1,5 ori, astfel încât acestea oferă zidărie durabilă și de înaltă calitate. În plus, blocurile duble cu silicat sunt cu 30% mai ieftine decât alte tipuri.

În funcție de caracteristicile de design ale acestui material este împărțită în facial, zgură și cenușă. Fiecare dintre aceste subspecii este destinat exclusiv construcției unor obiecte specifice.

ceramică

Reprezintă un material de construcție modern, care este utilizat în aproape toate tipurile de lucrări de construcție. Caracteristica sa este considerată a fi dimensiuni mari, care sunt de obicei de 250 × 120 × 138 mm. Datorită unor astfel de dimensiuni nestandard, construcția este accelerată, iar consumul de umplere a betonului este redus semnificativ. În plus, cărămida dublă din ceramică nu este inferioară rezistenței față de blocurile convenționale, astfel încât poate fi utilizată în construcția structurilor de rulmenți și autoportante în clădiri cu o înălțime de cel mult 18 m.Produsul este caracterizat printr-o izolare termică ridicată, clădirile expuse din acesta sunt întotdeauna calde și mențin întotdeauna un microclimat optim.

Principalul avantaj al unei cărămizi dublu ceramice este costul său accesibil, în timp ce mulți producători fac deseori reduceri bune atunci când cumpără blocuri pentru construirea unei facilități mari. Aceste blocuri, pe lângă calitatea superioară, au de asemenea un aspect estetic. De obicei, caramida este de culoare roșie, dar, în funcție de aditivi, se poate obține și alte nuanțe. Produsul este sigur din punct de vedere al mediului și, chiar și cu utilizare prelungită și expunere la mediul extern, nu emit substanțe nocive.

Aceste blocuri sunt transportate pe paleți, unde de obicei sunt plasate până la 256 bucăți. În ceea ce privește marcarea, acesta poate fi diferit, cel mai adesea pentru construcția de obiecte alege caramida M-150 și M-75. În plus, blocurile din ceramică dublă sunt împărțite în corp și sunt goale, nu numai prețul lor, ci și capacitatea lor de căldură depinde de acest parametru. Caramida goală nu poate fi utilizată pentru construcția zidurilor portante, în acest caz este permisă numai corpul întreg.În ciuda faptului că primul are o greutate redusă și reduce în mod semnificativ sarcina totală a fundației, lacunele sale inerente afectează conductivitatea termică.

În plus, caramida dublă este împărțită în următoarele tipuri.

 • Privat. Aceste blocuri sunt ideale pentru a pune sobe, seminee și aranjarea fundației. Singurul lucru este că atunci când ecranul feței necesită finisare suplimentară.
 • Din față. Este produsă în versiuni clincher și hiperpressed. Poate fi fie caramida solida, fie goala. Spre deosebire de blocurile obișnuite, cele faciale sunt produse într-o formă fasonată, trapezoidală, rotunjită și răsucite. În ceea ce privește culoarea, este maro închis, gri, roșu, galben și maro.

dimensiuni

Una dintre caracteristicile unei cărămizi duble este considerată a fi dimensiunile sale, care sunt aproape de două ori mai mari decât dimensiunile blocurilor unice și una și jumătate. Este de remarcat faptul că greutatea produsului este mică, reducând astfel sarcina totală de la baza clădirii. Acest lucru se explică prin prezența golurilor în interiorul blocurilor, care pot necesita până la 33% din spațiul de produs. Potrivit standardelor de construcție conform GOST 7484-78 și GOST 530-95, cărămizile duble pot fi produse în dimensiunile de 250x120x138 mm, în timp ce producătorii străini pot produce produse de alte dimensiuni. În plus, dimensiunile cărămizilor depind de materiile prime din care se eliberează.

 • Dublu bloc ceramic. Dimensiunile sale sunt de 250 × 120 × 140 mm, acest material fiind desemnat ca marcaj 2.1 NF. Deoarece dimensiunile cărămizilor sunt de 2 ori mai mari decât parametrii blocurilor standard, acest indicator influențează în mod semnificativ înălțimea calculului.
 • Bloc dublu de silicat. Este de asemenea produs cu o dimensiune de 250 × 120 × 140 mm, cu astfel de indicatori pentru 1 m3 de zidărie până la 242 bucăți de blocuri sunt necesare. În ciuda dimensiunilor specificate, un astfel de produs are o greutate decentă de până la 5,4 kg, deoarece în procesul de fabricare a blocurilor, componentele auxiliare sunt adăugate la compoziție care sporesc caracteristicile de rezistență la îngheț.

Cărămizi dublu sunt fabricate strict în conformitate cu tehnologia și standardele stabilite, dar, deoarece blanks bloc în procesul de producție sunt trase în cuptoare și de prelucrare suplimentare, dimensiunile lor pot varia în parametrii de până la 8%. Pentru a preveni astfel de modificări în dimensiune, producătorii în faza de formare a cărămizilor își măresc datele geometrice. În cele din urmă, după eliberarea de produse tipice. Cu toate acestea, GOST a permis o abatere de la dimensiunile standard cu o lungime de 4 mm și o lățime de cel mult 3 mm.

Cum se calculează cantitatea?

Construcția de noi spații este considerată o muncă responsabilă, deci trebuie să se pornească nu numai cu designul, ci și cu calculul materialului. Mai întâi de toate, ei numără numărul de cărămizi într-un singur cub. Pentru aceasta, este de asemenea important să se țină seama de grosimea cusăturilor și de lățimea suportului. frunze, de obicei, 1 m3 la 242 de unități de cărămidă dublu, în cazul în care cusaturi scade, cifra va fi de 200 de unități, punând astfel deschise pe fiecare 1m2 cu excepția articulațiilor necesită 60 de blocuri, și luând în considerare - 52. Aceste calcule se potrivesc în cazul în care construcțiile sunt planificate să fie așezate într-un rând, cu o grosime de maximum 250 mm.

Pentru structurile cu o grosime de 120 mm, sunt necesare 30 de unități fără atenție și 26 în ceea ce privește cusăturile. Când se construiesc pereți cu o grosime de 380 mm, consumul va fi de 90 și respectiv 78 de bucăți, iar pentru o grosime de 510 mm - 120 și 104 unități. Pentru a obține o cifră mai exactă în calcule, se recomandă să se stabilească un bun exemplu pentru una sau mai multe serii de testare, fără o soluție, și numai apoi se calculează tot.

În plus, consumul de cărămidă depinde de tipul de construcție și de numărul de goluri în interiorul blocurilor, ca scobitură pot ocupa până la 50% în volum. Prin urmare, dacă aveți de gând să construiți fără izolarea suplimentară a pereților, este recomandat să alegeți o cărămidă cu un număr mare de sloturi,deoarece va asigura sarcina minimă pe fundație, va face clădirea caldă și un număr mai mic de blocuri va fi necesar pentru a fi așezat.

În ciuda faptului că cărămizile duble sunt produse în dimensiuni standard, loturile lor pot diferi cu un procent mic de eroare. Prin urmare, pentru construirea de clădiri mari, se recomandă plasarea unei comenzi simultan pentru întregul număr de cărămizi. Acest lucru va ușura nu numai problemele cu calculele, ci va garanta aceeași nuanță a produselor.

Cum puteți calcula numărul de cărămizi pentru zidărie, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor